schabek 5 346 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 (edytowane) Nowa płyta mojego ulubionego rapera młodego pokolenia. Jest na tyle dobry, że zasługuję na własny temat. Wypuścił na razie trzy single. Każdy fajny, a 'Mój narkotyk' i 'High School' zayebiste. Pisjoł. http://www.youtube.com/watch?v=E0i9iRTborU http://www.youtube.com/watch?v=Z6IHw_bRvDc http://www.youtube.com/watch?v=0UIK_lz2t98 Jak tylko płytka przyjdzie to przesłucham całość ale jestem pewien, że będzie bardzo dobrze e; sklepowa premiera w piątek! Edytowane 6 stycznia 2013 przez schabek 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 polski mac miller w natarciu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 Nowa płyta mojego ulubionego rapera młodego pokolenia. Jest na tyle dobry, że zasługuję na własny temat. Wypuścił na razie trzy single. Każdy fajny, a 'Mój narkotyk' i 'High School' zayebiste. Pisjoł. Nie wierzę, że takie coś przeczytałem. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 BRO jako jedyny z 'młodego WJ' mi nie leży za bardzo Flow ma za(pipi)iste ale jakoś jego kawałki do mnie nie trafiają. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 (edytowane) w numerze aj law ju wyczuwam oczywiste nawiązania do piosenki duetu eldo & kixnare BRO jako jedyny z 'młodego WJ' mi nie leży za bardzo Flow ma za(pipi)iste ale jakoś jego kawałki do mnie nie trafiają. może dlatego, że jedyne co masz wspólnego z liceum to ciuchy. Edytowane 6 stycznia 2013 przez tk___tk 1 Cytuj
szeni 114 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 (edytowane) Sitek na wiekszym niz BRO propsie u mnie ale i tak ta plytka bedzie pierwsza ktora kupie w 2013. Przypomina mi sie mlody VNM Edytowane 6 stycznia 2013 przez szeni Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 co się dzieję z bębnami pod koniec w trzecim singlu to bania mała o_O. szeni masz jeszcze ten klasyczny blend "manewrów" z "lean back" gdzieś? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 (pipi) ZIOMEK SZACUNEK NA ZAWSZE TO ROZKRĘCI KAŻDA IMPREZĘ!!! Cytuj
szeni 114 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 TAMTYM LATEM ROZRUSZALEM TYM NIEJEDNOM CHATEM Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 (edytowane) BRO jako jedyny z 'młodego WJ' mi nie leży za bardzo Flow ma za(pipi)iste ale jakoś jego kawałki do mnie nie trafiają. może dlatego, że jedyne co masz wspólnego z liceum to ciuchy. No (pipi)a zapomniałem, że tu sami licealiści, elo! No ale trzeba przyznać, że w tym ostatnim kawałku dobrze sobie poradził z trapowy bitem. Edytowane 6 stycznia 2013 przez Lucek Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 ej ale gdzie są zwrotki z manewrów? coś tu nie gra? albo źle pamiętam. Cytuj
szeni 114 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 No z Manewrow jest podklad Chopina rapu Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 propsuje mocno ten blend, chociaz po waszych spustach spodziewalem sie wiekszego roz(pipi)u Wracajac do tematu bro - tym chlopem naprawde nie ma co sobie w ogole zaprzatac glowe. W singlach na plyte o tytule 'szkola srednia' w tlumaczeniu na polski nawija wersy w stylu "PROCHY I DUPY ALKOHOL I KLUBY" czy "biznes sie kreci lepiej niz lolki" Akurat wiele wiecej kwiatkow jest, ale to najbardziej sie w ucho wpie,rdala. Nie chce sie zaglebiac w temat dalej, w kazdym razie jest najbardziej nieautentycznym raperkiem na tej smutnej scenie. Tekstowo wlasciwie jesli chodzi o tresc czy technike tez jest 100 lat za guralami, takich kawalkow jak najnwoszy singiel slyszalem ze 100 i na dodatek w choj lepszych. Jedyne czego nie mozna mu odmowic to jakies tam flow, chociaz tez nic specjalnego i strasznie wku,rwia ta jego maniera w glosie. W najnowszym singlu najlepszym elementem dla mnie jest oczywiscie bit ktory milo buja glowa. Nie rozumiem, jak to jest, ze w Polskim rapie wybijasz sie i zarabiasz flote robiac go,wno dla gimberow. Sluchacze sa strasznie nieswiadomi @rozi dostales plusa, nie spierd,ol tego! Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 mówisz, że niby nic oryginalnego - no spoko. ale czy był w polskim rapie kiedyś dzieciak (w gruncie rzeczy) którego podpisała wielka wytwórnia, nawijał dla dzieciaków i wszystko to było podane w opakowaniu takim na poziomie. no przecież ten klip wygląda prawie jak "work hard play hard" kalify. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 (edytowane) // ktos tam nawijal o najlepszych w mlodym pokoleniu moze nie najmlodsze, bo troche lat juz nawijaja (gedza slyszalem jeszcze na kawalkach z progress maffia), ale na pewno powiew swiezosci na tej smutnej, Polskiej scenie http://www.youtube.com/watch?v=hsvxlbk66C0 http://www.youtube.com/watch?v=C59LDUYx7RQ ONI lataja na tych troszke nowoczesniejszych bitach. Bro conajwyzej szybuje z miernym skutkiem // Tu TeKa poniekad troszke racji masz, najmlodszy w sumie z kontraktem. No ale malolat nagrywal pierwszy kawalek na jakas tam skladanke warszawska w wieku 14 lat, takze ten. Faktem jest, ze jest najlepszy z calej zgrai jego rowiesniko-raperow. To chwyta wsrod mlodziezy, bo potrzebuja kogos z ich, powiedzmy, otoczenia. Widzisz przeciez ze on jest ugrzeczony strasznie i wulgaryzmy czy takie nawijanie o dupach klubach swiadomie podbijaja atrakcyjnosc materialu wsrod mlodziezy. Bo nie powiesz mi, ze jego targetem sa ludzie 20+ powiedzmy. Nawet Lucek, reprezentant 'staruchow jarajacych sie rapem' nie podnieca sie tak, jak zwykle podnieca sie wszystkim z WJ //// Mowie, browar jest produktem marketingu ktory idealnie wstrzelil sie w powiedzmy "nisze", chociaz nie lubie tego slowa. Tak samo jak sulin i tak dalej. Edytowane 6 stycznia 2013 przez FARMEROS Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 http://zabowy.wrzuta.pl/audio/4iP5HLEIuJB/progress_maffia_-_ludzie_mowia gedz w 1 zwrotce gdy byl chyba nawet w wieku bro juz bylo widac njuskulowe zaciecie !!!1111 bit tylko zmieniony niz w oryginale bo okaalo sie ze henson komus ukradl czy cos a to wtedy ich nadworny 'producent' byl Cytuj
szeni 114 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 AFAIR "High School" z tytulu nie oznacza tylko "szkoly sredniej", tylko ze nie ma byc to rapowy oldschool ani newschool, tylko high school - na wysokim poziomie. 1 1 Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 nie wiem, nie zaglebialem sie w etymologie tytulu, proste skojarzenie mialem Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 Rozkminiać tytuł płyty B.R.O. ;ooo Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 mowilem Rozi, zebys tego nie spie,rdolil nie starasz sie w ogole Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 rozi jakbyś miał mózg to byś wiedział, że nawet najgorsze gó.wno może ze sobą nieść wielowarstwowe interpretacje. no, ale chyba za bardzo byłeś zajęty analizowaniem kendryka na kalkulatorze żeby łyknąć czegokolwiek inneg. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi