Skocz do zawartości

Pokemon X/Y

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pokazali machampa i tego takiego fajnego z blizną z 3 generacji?

dla mnie bomba

mewtwos.png

mewthree > mewtwo

Edytowane przez ragus
Opublikowano

liczyłem że pokażą więcej nowych pokow, nowy mew mnie nie podnieca bo i tak zwykle nie gram legendami

ale chociaz walka wyglada całkiem fajnie i ładne są modele. co prawda walenie z ręki róznymi rodzajami pocisków wyglądało troche jak na jedno kopyto, ale mam nadzieje że bedą tez abrdziej dynamiczne i zróżnicowane ataki (animacje)

Opublikowano

Mam tak samo. Nie grzeją mnie legendary. Zupełnie się w nich nie orientuję, które są eventowe, które są z której generacji itp.

Co do modeli pokemonów- bardzo ładne ale wolałbym żeby animacje ataków były bardziej "dograne" do poka któy ten atak używa, żeby były bardziej zindywidualizowane, żeby pokemon który obrywa też jakoś bardziej charakterystycznie reagował na atak (inaczej na Bubblebeam, inaczej na Hyperbeam i inaczej na Stun Spore albo Growl.,). No ale jest to rzadkością nawet w RPGach na duże konsole więc już nie marudzę.

Gif ragusa <3

Opublikowano (edytowane)

jaram się <3 kiedy bedzie jakies następne info  o nowych pokach czy cuś?  co  do nowej formy mew to  mewtwo dalej  rządzi chociaż  ta nowa tez nie jest zła :D

Edytowane przez mersi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jeleń jest najlepiej wyglądającą legendą od czasu tych dwóch psów i Lugi, więc X to jest jedyny właściwy wybór.

Ciekawe czy w Europie będzie jakaś limitka, bo chciałbym mieć 3ds z jakim elo fajnym Poke motywem (mimo że stary jestem)
chociaż zawsze zostaje:

Pikachu2.jpg

Edytowane przez _mike
Opublikowano

Myślę, że na bank wyjdzie albo jeden limitowany DS tak jak to było przy Pearl/Diamond, albo 2 tak jak przy Black/White.

Opublikowano

X czy Y brac? :(

ostatnio bylo troche więcej róznic między wersjami niż tylko legenda i kilka poków, więc byc może teraz będzie ejszcze więcej, dlatego ja zdecyduje dopiero jak te róznice będą znane

obie legendy są ciekawe, w pierwszej chwili chcialem brac Y, ale poczekam żeby zobaczyć jakie inne exkluzywne poki będą w danej wersji i które z pozostałych róznic będą ciekawsze dla mnie w danej wersji

Opublikowano

http://www.examiner.com/slideshow/pokemon-x-and-pokemon-y-image-hints-at-sylveon-s-type-1#slide=61284281

Spekulacje co do rodzaju Sylveona. Redaktor podejrzewa, że będzie Flying, ze względu na to, że występuje na tym zdjęciu "w jajeczku ze skrzydłami'. Niezbyt sobie wyobrażam jak by to miało wyglądać. Lewitacja? Tworzenie z tych kokardek śmigła ala helikopter? Ukryte skrzydła motyla takie jak te pośrodku tego napisu? IMO kolor różowy kojarzy mi się z Normalem: Jigglypuff był różowy, Clafiry, Miltank, Lickitung...

Opublikowano

X czy Y brac? :(

ostatnio bylo troche więcej róznic między wersjami niż tylko legenda i kilka poków, więc byc może teraz będzie ejszcze więcej, dlatego ja zdecyduje dopiero jak te róznice będą znane

obie legendy są ciekawe, w pierwszej chwili chcialem brac Y, ale poczekam żeby zobaczyć jakie inne exkluzywne poki będą w danej wersji i które z pozostałych róznic będą ciekawsze dla mnie w danej wersji

Teraz jak jest online to ekskluzywne pokemony nie maja takiego znaczenia, wiekszosc jest latwa do zlapania.

• 3 tygodnie później...
Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

iQQvkPNIW0hfS.jpg

iBuBougYco6CP.jpg

Yayakoma (ptak) - normal/flying 

Yanchan (panda) - fighting

Gogoat (koza) - grass

Nie znamy nazwy jaszczurki, ale jej typ to - electric

-na jednym ze screenów gracz używa Gogoat jako mounta (nowy środek transportu?)

-nowa kraina nazywa się Karos

-gracz będzie mógł wybrać kolor skóry i styl włosów

-największe miasto w grze będzie nazywać się Miare i ma być zainspirowane Paryżem

Zaje.bista jest ta panda. Na pewno będę miał ją w swojej drużynie. Ogólnie całkiem spoko te Pokemony (no może jaszczurka taka trochę nie teges).

edit:

iX5a8wNYvquJ.jpg

Okładki w prawym rogu ;)

Edytowane przez ragus
Opublikowano

oo nie spodziewalem sie nowych wieści :D

spoko poki, jaszczurka troche średnia, a ptak raczej słabawy, ale ujdą, bywały o wiele gorsze wiec nie ma co marudzić

panda spoko, klimatyczna, pokemonowata ;)

koza hm jak koza, ale bardzo za(pipi)iste wieści że bedzie można jeździć na pokach :D może to bedzie zamiast roweru, napewno doda klimatu

ciekawe jakie poki bedą sie łapały do jazdy - czy tylko konio-podobne, czy też pso/koto-podobne na 4 nogach , a może nawet inne np lewitujące

Opublikowano

To bardziej wygląda jak jamnik niż jaszczurka :D Bardzo fajne te nowe poki (oprócz jamnika ;). Większość tylko w jednym rodzaju. Czyżby to miało oznaczać, że twórcy pójdą w tej serii w kierunku większej "czystości rodzajowej"? Jazda na pokach całkiem ciekawa, ale twórcy musieliby starannie wyselekcjonować zdolne do tego poki, żeby to nie wyglądało komicznie (Mareep albo Miltank jako wierzchowiec?) Ciekawi mnie też na jakim ptaku się wzorowali twórcy tym razem, bo w każdej części mnie pozytywnie zaskakują i podobnie jest tym razem. Moje typy to:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziwuszka_ogrodowa

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81uskowiec_%28ptak%29

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kardyna%C5%82ek_czubaty

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zimorodek_zwyczajny

Opublikowano

Raczej sie nie beda ogrraniczac do jednotypowcow, podejzewam ze wrecz przeciwnie

Poprostu zwykle na poczatku ujawniaja dosyc proste poki , poprzednio tez pokazali ptaka, jelenia itp

Opublikowano

Chce to już. Ciekawe czy pływaniu nadal nie będzie widoczny konkretny pok którego uzywamy, na laprasie bym popływal.

Nowe poki ujdą, bywały już gorsze.

Opublikowano

A ja napiszę jeszcze raz, że do szczęścia wystarczy mi 3D, bardziej dynamiczne walki i nowe poki. Przydałby się też trochę bardziej wymagające elementy action adventure, mniej prowadzenia za rączkę i ciekawsze "przygody" między miastami. I wyj*bać to całe tałatajstwo on-line i konkursy piękności.