Skocz do zawartości

Pokemon X/Y

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam wrażenie że widzialem jakiegoś screena z nim gdzie było poison water nadal.. hm

btw wygląda na to że znamy już wszystkie nowe poki, może jeszcze max 1-2 sie pojawią (legendy)

ale nadal chyba pozostało sporo mega evo do okrycia, chociażby startery z pozostałych generacji (o ile wszystkie będą miały mega evo, ale gdyby tak nie było to by było dosyć niesprawiedliwie że tylko 1 generacja i blaziken z 3gen miały dostać mega)

Edytowane przez Yano
Opublikowano

No w końcu, po gorszym charku y i perfumową wróżką argument, by wybrać y! Zasłużyliśmy na Dragon/poison ;) Poza tym mam pytano, jak to jest z tym pokebankiem? Mogę tam wsadzić póki z mega stonami, czy nie? Bo nie rozumiem, czy ten zakaz na przedmioty obowiązuje tylko w przypadku poke transfer, czy w przenoszeniu z x/y też?

Opublikowano

Co do mega prawdopodobnie narazie jest prawie niemozliwe zdobyć startery z poprzednich generacji. Nie wiem czy jest opcja odpalenia bw na 3ds i przeniesienia do xy? Bank póki co nie działa. Wymiany online tez nie. Ciekawe czy po premierze ludzie zaczną zdobywac poki niedostępne w samej grze. Wtedy będzie mozna obczaic kolejne mega.

Btw ktos juz chyba zdobyl areodactyla. To dziwne ze jest do niego dostęp w grze skoro xy maja swoje wlasne skamieliny. No chyba ze to jakis przeciwnik mial mega areodactyla

Opublikowano (edytowane)

Jeśli wymieniasz się z kimś bezpośrednio to można poki z itemami wysyłać. Do banku tylko gołe.

Poki z bw2 bedzie mozna przeniesc dopiero jak wystartuje bank i poketransfer. Mam soulsilver/ruby i platinum, więc praktycznie wszystko oprócz ewentowych poków mogę mieć jak wystartują z bankiem.

Edytowane przez Guernica
Opublikowano

Planowałem teraz wziąć y, a po premierze z/y2 sprzedać pudełko, kupić z cyfrowo i przenieść przez pokebank swoje stworki. Tak, trochę mnie ta funkcja rozczarowała...

Opublikowano

Wiesz, ja jestem pesymistą i tak, jak nie można złapać wszystkich poków w każdej części, tak, gdy mega będzie coraz więcej Stare odejdą do lamusa, by zrobić mniejsce nowym...

Opublikowano (edytowane)

tak naprawde jestem troche niepocieszony,

po pierwsze tylko 70 nowych

po drugie mój ulubieniec Malamar chyba ma porąbane statsy - najwięcej normalnego ataku, przez co wszystkie ataki jak psychic można o kant dupy potłuc

po trzecie krewetka pozostała czystym wodnym typem, a brzydki glon dostał dragon..

po czwarte są aż 4 pokemony grass/ghost w tej generacji! po co aż tyle? chyba najczęstrza mieszanka tej generacji, tymczasem sporo innych kombinacji wcale nie ma

ogolnie boje sie że poki które sobie upatrzyłem będą słabe i nie będe miał z czego zrobić teamu

btw ten glon po ewolucji co dostał dragon nawiązuje do mitologicznego wodnego smoka z japonii, do którego też nawiązuje główny boss MHP3rd

tumblr_m2uvreTgvP1r0sqjpo1_500.gif

Edytowane przez Yano
Opublikowano

ja nie wiem sam, może właśnie bym tak zrobił, bo Yvetel by mi zapewnił flying, nie musiał bym ptaka żadnego brac do teamu. a sarna to co mi da? nie wiem

kurde mam problem, zależnie od tego jaki w końcu team wybiore to zapowiada sie że moge mieć w teamie 2-3 psychiki, 2-3 dark, i jeszcze kilka powtórek, a tak sie nie powinno robić teamu, ale wiekszość poków jakie chce brać ma podwójne typy które sie pokrywają

Opublikowano (edytowane)

raczej nie planowalem fairy w teamie, w ogole moge nie mieć miejsca na legende ani na jedną ani na drugą, zależy czy poki które mi sie podobają z wyglądu będą miały sensowne statsy, bo jeśli będą zwalone doszczętnie to jednak ich nie wezme nawet jeśli wyglądają świetnie

już koczuje na allegro żeby w tym tygodniu kupić 3dsa ;p wiec może i nawet uda sie na premiere kupić, chociaż ceny konsolek są porąbane, albo 500-600 zł za używke która może byc zwalona, albo 700-800zł za nówke

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Przed premiera pokow ludzie poluja na konsole, z dupy okres na zakup imo. U mnie musi byc balans miedzy statami a wygladem. Mam juz team w glowie, trenuje juz pare pokow w white 2, tylko bank bedzie dostepny to zrobie transfer ;p