Opublikowano 12 października 201311 l A propos tego zaglądania w każdy kąt. Czy w Kalos jest dużo jakichś pobocznych ścieżek, zaułków, sekretnych miejsc, zadań pobocznych?
Opublikowano 12 października 201311 l A propos tego zaglądania w każdy kąt. Czy w Kalos jest dużo jakichś pobocznych ścieżek, zaułków, sekretnych miejsc, zadań pobocznych? Dopiero liznąłem mapę, więc ciężko mi stwierdzić czy dużo, ale w takim lesie się zgubiłem Jak będziesz zaglądał w każdy zakamarek to znajdziesz jakieś itemki albo ludzika z poradą lub prezentem. Na swej drodze spotykam sporo innych trenerów. Fajne są drobiazgi w tej grze, falująca trawa, ładna woda, możliwość kupowania nowych ciuszków. Zaś opcje sieciowe to wspaniała rzecz dla fanów wymian i wspólnych walk. Na razie nie korzystałem z tego, ale widzę jakie to wszystko przemyślane. Na dolnym ekranie siedzą sobie zabawy z Pokemonem, cały online i Super Training. W każdej chwili można tam grzebać. Już na pudełku z grą widać było że twórcy wykorzystali wszelkie bajery 3DSa. Na blogu Polygamii jeden koleś fajnie opisał swoje wrażenia Przygody w Kalos na pewno zajmą każdemu, kto zdecyduje się na podróż w to miejsce, nieco czasu, gdyż do zwiedzenia czeka na nas 17 miast (łącznie z Ligą) oraz 14 innych miejscówek (lasy, góry, jaskinie itd.) Można więc bezpiecznie założyć, że na samo zwiedzanie i zdobywanie odznak przeznaczymy około 20 godzin rozgrywki. Przechodzimy więc teraz do najważniejszego pytania - czy warto? Cóż, po wstępnym przegraniu kilku godzin, stwierdzam że jak najbardziej warto! Nowa i sympatyczna oprawa graficzna, świetny soundtrack, sporo usprawnień w społecznościowo-online'owym aspekcie (ważne, jeżeli masz kilku znajomych i planujesz wymiany czy walki), połączone z klasycznymi i znanymi zasadami naprawdę dają radę na 3DSie. Co prawda maruderzy mogą zaraz wrzucić swoje trzy grosze, twierdząc, że 'znowu dostajemy to samo' - fakt, może i fundament nadal pozostaje niezmieniony od lat, ale za to wszystko w okół niego się zmienia. Na tym właśnie polega kunszt fachowców z Nintendo (jakby nie patrzeć - seria Pokemon to ich marka, pod względem prawnym) - ot chociażby taka The Legend of Zelda, Marian czy Kirby - tam też od setek tysięcy lat niemalże nic się nie zmieniło w aspekcie podstawowego gameplay'a, a każdy kolejny tytuł spod ich znaków jest diabelnie grywalny. A na tym właśnie polega definicja dobrej gry, nieprawdaż? Całość: http://polygamia.pl/blogi/hidden-palace-z/2013/10/48__pokemon_xy/1?bo=1
Opublikowano 12 października 201311 l takie tu moje przemyślenia, czyli co do megastonów, genialnie z nimi to wymyślili, nowy wygląd/statsy/typy dla starych poków a jednocześnie takie kamienie motywują by przeszukiwać teraz KAŻDY zakamarek mapy w celu znalezienia nowego, może jak i dotąd przez nikogo jeszcze odkrytego kamyczka do przemiany poka, hunting będzie pewnie trwał kilka miesięcy, kocham gamefreak <333 Edytowane 12 października 201311 l przez mersi
Opublikowano 12 października 201311 l Już ponad 7h a ja wciąż latam z jedną odznaką. Nie wiem czy to kwestia tego, że dawno nie grałem w Pokemony czy co, ale w tej grze jest tyle do roboty, że hej. Pobawiłem się poke amie - kręcenie głową i robienie dziwnych min do konsoli FTW, muszę wyglądać jak idiota (mam nadzieję że to faktycznie wykrywa twarz ), do tego super training. Jest na czym marnować czas. Muzyka w grze jest świetna - a w skali serii wybitna, na razie najlepsza byłą podczas pierwszego spotkania z profesorkiem. Jeżeli chodzi o exp share to wcale nie jest tak jak na początku wszyscy myśleli, pokemony które nie walczyły dostają 50% exp z walki, jedyna równica względem poprzednich części to fakt że wszystkie Poki z drużyny dostają, a nie jeden który trzyma urządzenie. Więc nie jest tak źle. Na razie tego używam ale jak podładuję Charmandera przestaję. I jeszcze pytanko, jak dostać tego Torchicka? Szukałem po opcja i eshopie, nie mogę znaleźć, chyba ślepy jestem.
Opublikowano 12 października 201311 l Dzięki, byłem tak podekscytowany grą że nie przejrzałem karteczek
Opublikowano 12 października 201311 l Myślałem że ten kalmar będzie miał typ poison, a tu jednak psychic/dark. Nieźle. Dołączam go do drużyny.
Opublikowano 12 października 201311 l Ja myślałem ze będzie water/psyhic . W koncu kalmar towodne zwierze Ciekaw jestem jakie ma statsy. Ludzie ggadają ze ma wysoki zwykly atak a to bardzo dziwne ii raczej kiepskie bo ataki spyhic sa zwykle spec atk
Opublikowano 12 października 201311 l Moze ma http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Psycho_Cut_%28move%29
Opublikowano 13 października 201311 l Kogo macie w teamie? U mnie Lucario, Charizard (X wygląda genialnie), Pidgeot, Raiuchu, Tyrunt i Vivilion. Niestety zepsuło mi się Wifi w chacie i nie mam 3DSa w sieci a chciałbym porobić wymiany...
Opublikowano 13 października 201311 l Charizard, Skrelp, Jolteon, Alakazam, dojdzie Seadra i Scyther jesli znajde dragon scale i metal coat.
Opublikowano 13 października 201311 l Dopiero zaczynam, ale plan jest taki: Greninja, Talonflame, Tyrantrum, Sylveon, Trevenant + coś jeszcze co złapie pewnie na spontanie.
Opublikowano 13 października 201311 l Moze dostaniemy dzial pokemon przydada sie osobny temat na ustawki i wymiany.
Opublikowano 13 października 201311 l A czy wreszcie opłaca się bardziej żąglowac pokémonami w podstawowej drużynie i zmieniac je w zależności od rodzaju nadchodzącej potyczki, czy nadal najważniejsze jest mieć przez cala gre te same 6 Pokow i wystarczy utrzymywać je na wysokich poziomach? Chodzi mi o to, czy teraz przewaga w typie pokemona bardziej rekompensuje różnicę w levelach.
Opublikowano 13 października 201311 l bez jaj że z najsilniejszego poka(arceus) zrobili też typ fairy, duży minus u mnie
Opublikowano 13 października 201311 l Jak zrobili? Przecież on typ zmienia zależnie od trzymanego plate.
Opublikowano 13 października 201311 l http://www.serebii.net/pokedex-xy/fairy.shtml zmienia, ale podstawowy jego typ zmienili z normal na fairy co dla mnie jest debilizmem i też wciskanie go tam gdzie nie trzeba i na siłę, tym razem beka z gamefreak Edytowane 13 października 201311 l przez mersi
Opublikowano 13 października 201311 l lol, nope, beka z Ciebie http://www.serebii.net/pokedex-xy/493.shtml
Opublikowano 13 października 201311 l mersi a otwierałeś jego strone? bo nadal ma napisane normal http://www.serebii.net/pokedex-xy/493.shtml
Opublikowano 13 października 201311 l pokedex x/y nie jest jeszcze w całości zaktualizowany na tej stronie więc widnieje tam normal, ale jego obecność na liście fairy z resztą poków nie wzięła się z dvpy Edytowane 13 października 201311 l przez mersi
Opublikowano 13 października 201311 l Tylko skąd oni mają wiedzieć? Jest Arcerus w x/y? Ciekawi mnie źródło tej informacji...
Opublikowano 13 października 201311 l ale jego obecność na liście fairy z resztą poków nie wzięła się z dvpy jego obecność na liście bug albo fire też oznacza jaki jest jego podstawowy typ? acerus może mieć każdy typ i widnieje na wszystkich listach
Opublikowano 13 października 201311 l pokedex x/y nie jest jeszcze w całości zaktualizowany na tej stronie więc widnieje tam normal, ale jego obecność na liście fairy z resztą poków nie wzięła się z dvpy Typ fairy wzial sie stad ze w grze jest fairy plate.
Opublikowano 13 października 201311 l Kogo macie w teamie? U mnie Lucario, Charizard (X wygląda genialnie), Pidgeot, Raiuchu, Tyrunt i Vivilion. Niestety zepsuło mi się Wifi w chacie i nie mam 3DSa w sieci a chciałbym porobić wymiany... i jeszcze bym tu widział Galvantulę, a jaki będzie szósty, to jeszcze nie wiem. Jakiś roślinny albo smok pewnie. Najchętniej to bym chyba chikoritę wsadził. Albo salamence. Edytowane 13 października 201311 l przez ragus