raven_raven 12 014 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Oglądanie jest nudne jak cholera, ale to co się tam dzieje jest bardzo ciekawe. Fajny eksperyment społeczny. A jeśli chodzi o Pokemony X/Y, to ja cholipa nie mogłem się wkręcić. Jakoś mi nie podpasowały, choć śliczne, to jednak setting mi się nie podobał. Może kiedy indziej. Teraz chyba się biorę za ponowne przechodzenie White . Cytuj
Taikun 60 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Ja dla X/Y kupiłem 3DSa, przeszedłem, było za(pipi)iście, wkręciłem się ... ale po przejściu już nie było nic ciekawego wiec konsole pogoniłem, a granie z innymi i maxowanie poków jakoś mi się nie widziało, chociaż było fajne. 1 Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Po przejściu i zebrania pokedexa są dwie drogi - zabawa w hodowle -walka online Na walkach z japończykami chyba z 200h mi zeszło, byłem nawet pierwszy w Polsce ;p Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Siema nerdy, Nigdy nie gralem dluzej niz kwadrans w poki, zastanawiam sie czy nie dac temu szansy. Kilka pytan: - poziom trudnosci; czy jest tu jakies wyzwanie? - czy duzo ludzi gra online? zawsze mnie jarala mysl o pojedynkach w tego typu rpg. Fajnie jest? - czy fabula jest na poziomie 7latkow? Da sie to ogladac, czy tylko skip? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Nie ma, dużo, wszystko prócz black/white trzyma poziom bajki dla ośmiolatka, b/w to dla trzynastolatka Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Jak przepakujesz jednego pokemona, to nie ma wyzwania. Jeżeli nie, to da się zginąć. Dużo. Jest to bardzo fajne. Fabuła zawsze jest taka sama, na poziomie 13 latków. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Może inaczej - czarny ta gra jest waszym zdaniem fajna i warto w nią zagrać? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 X/Y mi nie przypadło do gustu jakoś szczególnie, niemniej Black/White, HeartGold/SoulSilver, FireRed/LeafGreen czy nawet Gold/Silver/Crystal albo Red/Blue na emulatorku na telefonie są GOTY. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 (edytowane) Ravena szanuje bardzo, ale tutaj się z nim nie zgodzę. X/Y GOTY. Dużo usprawnień, fajowe animacje 3D, dobre multi, przyjemna ścieżka dźwiękowa. Stawiam je obok Black/White, czyli obok najlepszych odsłon. Edytowane 8 kwietnia 2014 przez ragus Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 (edytowane) Może się mylę, ale wydaję mi się, że Jaczesowi nie spodobają się pokemony jeśli w nie nie grał jako dzieciak. Ja uwielbiam tę serię, ale zagrałem w Ruby jak miałem chyba 9 lat. Edytowane 8 kwietnia 2014 przez mate5 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 kwietnia 2014 Opublikowano 8 kwietnia 2014 Nie takim starym koniom się XY podoba. Ja bym zaryzykował. Zresztą co tu się może nie podobać. Trenujesz poki, zdobywasz kolejne odznaki, pokemony ci ewoluują. No przecież to jest super. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 9 kwietnia 2014 Opublikowano 9 kwietnia 2014 http://www.my3ds.pl/2014/04/09/darmowe-kody-na-magmara-i-electabuzza-w-polsce/ <3 DZIEJE SIE Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 9 kwietnia 2014 Opublikowano 9 kwietnia 2014 Fajna inicjatywa, szkoda ze tak pozno. Teraz jak działa bank to wiekszosc ma juz full dex. Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Jak przytrzymam B podczas ewolucji pokemona, to już na zawsze pozostanie w obecnej formie, czy można jakoś zainicjować jeszcze raz? Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Przy nastepnym level upie znowu bedzie chcial sie zmienic. 1 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Albo dajesz Pokemonowi Everstone do trzymania, wtedy nie będzie ewoluowania przy każdym level-upie tak długo jak trzyma kamyk. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 ale chyba słabo jest marnować slot na item do trzymania ever stone jak można dać coś lepszego a przy ewolucji trzymac poprostu B swoją drogą po co wstrzymywać ewolucje? z powodów estetycznych? jedyny realny powód to to że wczesne stadia uczą się niektórych ataków 2-3 levele wcześniej niż stadium rozwinięte, ale wg mnie to nie ma sensu i tak, bo ta różnica jest znikoma, a pokemon po evolucji zyskuje ogromnego busta do statsów zwykle, i zarazem boosta do przyrostu statsów, więc opłaca się ewoluować jak tylko sie da, a zarazem niektóre poki w ogolnym rozrachunku są średnie bo finalną ewolucje mają np na 48lvlu, i nawet jeśli mają dosbre statsy to przez 48lvli miały słaby przyrost pre-evolucji, tymczasem pok który osiąga "dorosłość" np na 25-30 lvlu ma ponad 20 lvli dobrego przyrostu (np +3-4 co level) gdy tymczasem pok który dosrosłość i dobre statsy osiąga na 48 poziomie wcześniej miał przyrost +1-2, albo słabiej. dlatego oba poki np na 70lvlu mogą mieć znaczną róznice w statsach nawet jeśli jeden wydaje sie lepszy, ale dobry przyrost statsów miał dopiero od 22lvl gdy inny nieco słabszy dobry przyrost miał od 45lvli (22x4 VS 45x4) Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 30 maja 2014 Opublikowano 30 maja 2014 Dostałem kod na pokemona, gdzie znaleźć go wpisać? na ulotce mam napisane, że w mystery gift, ale gdzie tego szukać? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 z tego co pamietam mystery gift jest w głównym menu gry, obok "new game, continue" itp 1 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 6 czerwca 2014 Opublikowano 6 czerwca 2014 jak myslicie, jest szansa na eventy z eventowymi legendami z poprzednich czesci? (Mew, Shaymin, Genesect, Keldeo etc.) Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 6 czerwca 2014 Opublikowano 6 czerwca 2014 Pewnie cos dadza, ale mozna je spokojnie dorwac online. Cytuj
Gość Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Wczoraj przyszedł moj pierwszy 3ds z pokemonami X wlasnie, pierwsze wrazenia takie jak przy starych dobrych pokemonach z gba. Dzisiaj bede mial wiecej czasu zeby pograc to pewnie bedzie jeszcze lepiej im dalej. Mialem duzy dylemat czy zaczynac od X czy najpierw ograc starsze odslony (Mam tez black) bo pisaliscie ze bedzie ciezko sie przeniesc po tych na inne ale jednak padlo na X za bardzo ciekawilo mnie jak ta gra ewoluowala. Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 30 września 2014 Opublikowano 30 września 2014 Nie wiecie jak będzie wyglądała sprawa online w X/Y po wyjściu nowej odsłony ? Pytam ponieważ kupiłem 3dsa i nie wiem czy kupować tą wersję czy odkładać na nową. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 6 października 2014 Opublikowano 6 października 2014 Mampytanie. Jeśli chciałbym trenować Helioptile,a to czy wstrzymywać się z jego ewoluowaniem w drugą formę (sun stone evolution) czy od razu go przekształcić? Druga forma nie uczy się żadnych ataków ale nie wiem, czy czasem statsy nie będą wolniej rosły jak będzie levelował jako pierwsza forma. BTW: daleko w grze się dostaje sun stona? Cytuj
Paolo de Vesir 9 221 Opublikowano 6 października 2014 Opublikowano 6 października 2014 Staty rosną szybciej u wyewoluowanych poków, ale nie uczą się one ataków. Najlepiej jakbyś sprawdził na veekun.com lub bulbapedii (szczególnie tę pierwszą) których ataków potrzebujesz, wybił odpowiedni poziom i wtedy przeistoczył stworka. Wiele ataków masz też w TM, więc sam spróbuj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi