tk___tk 4 795 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 (edytowane) myślę, że ten nowy batman otworzył wszystkim oczy na to, że w animacji jest siła. bo to jest film na 10 lekko, bez kitu. a w tym roku będzie "flashpoint" też prawdopodobnie w dwóch częściach. jest to temat o kinie animowanych czyli takim które oglądają wszyscy przez dzieci po dziadków i się jarają. słusznie z resztą. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=00_5wn--HQ4 O ŻESZ KU.RWA JAPIER.DOLE bez kitu aż mi było niedobrze od tej brutalności a oglądałem róźne dziwne rzeczy w życiu. Edytowane 13 stycznia 2013 przez tk___tk Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 (edytowane) Taki szum robicie wokół tego, że chyba obejrzę. Jak już jest temat, to mógłby ktoś spisać warte uwagi animacje, które pojawiły się w ostatnim czasie? Wiem, że oprócz tego Gacka coś wyszło, ale nie śledziłem tego zbyt skrupulatnie. Edytowane 13 stycznia 2013 przez Wojtq Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Jaram się i mam nadzieję, że ostatnia walka wiadomo z kim mnie nie zawiedzie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 stycznia 2013 <spoiler>transformacja supka w epicentrum bomby nuklearnej</spoiler> = NIE MAM SŁÓW Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 napisów po angielsku jeszcze pewnie nie ma? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 stycznia 2013 (edytowane) nie wiem ziomek ja oglądałem bez. w ogóle emerson to jest najlepszy joker. je.bać skywalkera. "you let your guests keep those?" <je.b> Edytowane 13 stycznia 2013 przez tk___tk Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Batman; under red hood też dobre. Ogólnie Batman ma farta do animacji, ten serial z lat 90 i Batman Beyond były za(pipi)iste. Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 (edytowane) Chińskie bajki pokroju Totoro zjadają tego Batka na śniadanie. Te animacje to dobre adaptacje komiksu, ale jako samodzielne kino momentami kuleją, a Totoro to wybitny film. edit. już nawet nie wspominam o kwestii jakości samej animacji, bo to jak kopanie leżącego Edytowane 13 stycznia 2013 przez Gość Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Tak się zastanawiałem jak Emerson wypadnie w roli Jokera. Nie omieszkam też porównać jego wersję Jokera z wersjami Hamill'a i Di Maggio. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 (edytowane) Ja pie.rdole, właśnie skończyłem oglądać. Moja mina po obejrzeniu: Dawać mi to na blureju w jakimś doj.ebanym zestawie. tak teraz kartkuje se pierwowzór i już wiem, czego mi jedynie brakuje w tej adaptacji. narracji pierwszoosobowej zarówno Batmana jak i Supermana. Jedna scena w 2 części bardzo by na tym moim zdaniem zyskała. no ale i tak 9,5/10, serduszko na filmwebie i czekam aż będzie do kupienia na amazonie Edytowane 14 stycznia 2013 przez ragus Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 stycznia 2013 tzn ogólnie rzecz biorąc to nie wiem czy wyraziłem się dostatecznie jasno, ale w zamyśle ten temat miał być nie tylko o zaje.bistych ekranizacjach komiksów dc ale o wszelakich formach animacji takich genialnych. jak to: albo to: Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Ale mi narobiliście smaka na tego batmana. Cytuj
Gość Dr.Suess Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 potwierdzam, obejrzałem pierwszą część Batka i mi szczęka opadła O_O ja myślałem że już takich rzeczy nie robią. POLECAM (jak się z gnojka na początku lat 90 jarało serialem animowanym pozycja wręcz obowiązkowa) Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Jak animacje to polecam ta wybitną produkcję, co prawda jest to serial a nie film ale chvj z tym Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Oglądnąłem pierwszą część Batmana 8 /10 dobre kino. Jedynie co mi nie zagrało to "oprawa graficzna" jakoś nie przemawia do mnie kompletnie ten styl. Fajnie jakby Frank uzbierał hajs i nagrał DK Returns w takiej konwencji jak 300 czy Sin City. Pierwszy bym koczował pod kinem po bilet w pelerynie i masce z Tesco na pysku Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Chris pamiętaj, że animacja opiera się na komiksie (jak i jego kresce). A, że komiks powstał pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku i sam styl i metoda rysowania były zgoła odmienne od obecnych. Wg mnie gdyby zastosowali inną "oprawę graficzną" to jednak byłby to spory minus. Co do tematu to jest sporo animacji wartych uwagi z wielu względów. Oprawa, fabuła, ścieżka dźwiękowa i wreszcie metoda tworzenia animacji. Obecnie wiele produkcji tworzy się komputerowo (w większym lub mniejszym stopniu) ale są też animacje tworzone w oryginalny sposób. Z ciekawostek to chociażby Wściekłe Gacie (mini projekt) od Nick'a Park'a. Metoda tworzenia tej animacji jest oryginalna, a zarazem monotonna i czasochłonna (animacja poklatkowa). Cały świat Wallace'a i Gromit'a (bohaterów krótkometrażówki) jest stworzony z plasteliny. Szacun dla tego pana właśnie za to, że nadal tworzy produkcje w tej technice (Uciekające Kurczaki, Wallace & Gromit: Klątwa Królika) zamiast iść łatwiejszą drogą. Inna ciekawostka: w podobnej technice tyle, że za pomocą lalek były tworzone też polskie projekty jak kultowy Miś Uszatek czy Przygody Misia Colargola. A przecież wiecznie żywa jest jeszcze technika rysunkowa gdzie najważniejszym orężem jest ołówek i kartka papieru. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Nie no gdyby tam była kreska jak w oryginalnym komiksie było by super a ona jest jak z tego serialu o Batmanie sprzed lat Cytuj
Gość Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Też to chciałem zauważyć, że utrzymanie graficznej formy oryginału zniszczyłoby system. To co serwują w filmie, to kopiuj-wklej z innych animacji o batkach, superach itp. Słabo, jak dla mnie ledwie akceptowalnie. Już serial z lat 90 o uszatym miał pod tym względem więcej indywidualnego charakteru. Nie wiem, ale zakładam, że obecnie robią te animacje przy asyście kompów i stąd taka "sterylna" kreska. Wystarczy rzucić okiem na Spawna, to jest zupełnie inna liga. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Też to chciałem zauważyć, że utrzymanie graficznej formy oryginału zniszczyłoby system. To co serwują w filmie, to kopiuj-wklej z innych animacji o batkach, superach itp. Słabo, jak dla mnie ledwie akceptowalnie. Już serial z lat 90 o uszatym miał pod tym względem więcej indywidualnego charakteru. Nie wiem, ale zakładam, że obecnie robią te animacje przy asyście kompów i stąd taka "sterylna" kreska. Wystarczy rzucić okiem na Spawna, to jest zupełnie inna liga. tu już wygląda dużo lepiej Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 Ciekawy przykład podałeś bo wg mnie "Apocalypse" to najsłabsza animacja (pod względem fabularnym) o Batmanie / Supermanie. Jak wyskoczyło kilka Doomsday'ów parsknąłem śmiechem. No i te twarze. Ja wiem, że chcieli odzwierciedlić te z komiksu ale jakoś to im nie wyszło. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 18 stycznia 2013 Opublikowano 18 stycznia 2013 NIe oglądałem tego, chodzi mi tylko o styl. Tutaj przynajmniej batman wyglada jak batman w DKR ciężko odróżnić kobietę od mężczyzny. Wczoraj zobaczyłem drugą część 9/10. Świetny finał 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 stycznia 2013 Opublikowano 19 stycznia 2013 Fantastyczny Pan Lis i WALL-E chyba jedne z lepszych animacji jakie widziałem. Do tego Akira i Ghost in the Shell (bardziej serial). Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 19 stycznia 2013 Opublikowano 19 stycznia 2013 O właśnie, anime Oshii'ego jak najbardziej na plus. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 19 stycznia 2013 Opublikowano 19 stycznia 2013 NIe oglądałem tego, chodzi mi tylko o styl. Tutaj przynajmniej batman wyglada jak batman W Dark Knight Returns Batman wygląda jak Batman z Dark Knight Returns, co prawdopodobnie było celowym zabiegiem. Obejrzałem dzisiaj i jestem pod wrażeniem. Jakie jeszcze pełnometrażowe filmy animowane o Batmanie skierowane do nieco starszego widza moglibyście polecić? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 stycznia 2013 Autor Opublikowano 19 stycznia 2013 już było w paru tematach klepane a ludzie nadrabiają widać. łyknij sobie "under the red hood". jedna z ciekawszych historii z uniwersum. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi