Skocz do zawartości

Animacja.

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i niech sobie disney ten głupi ryj rozwali. Szkoda, że i tak pewnie ten koszmarek zarobi. Boksofisowa bomba przy takim tytule to byłby dobry bitchslap na otrzeźwienie dla tych zjebów.

Opublikowano

Za Pocahontas Disney dostał karniaka, bo cała  historia jednak to słaby materiał na bajkę dla dzieci, więc pewnie już nie będą chcieli wracać do tematu. Zresztą jest Avatar.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.07.2019 o 06:16, Wojtq napisał:

Nie spodziewałem się takich niskich ocen, ale spodziewałem się, że film może nie działać.

Dlaczego? Sami popatrzcie:

maxresdefault.jpg

2-2.jpg

mqdefault.jpg

Gdzie te emocje?

W poprzednim wieku :/.

Opublikowano

End Game? Kurwa, dopiero się zacznie!

Legion of Doom i Justice League w jednej animacji i zrobione 100 razy lepiej niż wszystkie Marvele i DC

Jest też poster ale na(pipi)any spoilerami w postaciach więc...

Spoiler

DuckTales-season-2-poster.jpg?q=50&fit=c:banderas::banderas::banderas::banderas: 

Sezon 2: wrzesień.

A tak to DC/WB zapowiedziało animację Superman: Red Son na 2020

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.07.2019 o 17:50, Farmer napisał:

End Game? Kurwa, dopiero się zacznie!

Legion of Doom i Justice League w jednej animacji i zrobione 100 razy lepiej niż wszystkie Marvele i DC

Jest też poster ale na(pipi)any spoilerami w postaciach więc...

Pokaż ukrytą zawartość

DuckTales-season-2-poster.jpg?q=50&fit=c:banderas::banderas::banderas::banderas: 

Sezon 2: wrzesień.

A tak to DC/WB zapowiedziało animację Superman: Red Son na 2020

Obejrzane do końca. Ten odcinek z "Nolanem" i zmiana tego podstarzałego aktora w Jokera była zarąbista:banderas: Nie mogę doczekać się więcej.

Edytowane przez McDrive
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Wczoraj obejrzałem Batman: HUSH w pięknym 4K HDR i... straciłem 80 minut z życia. Jest kiepsko, słaba kreska, niektóre animacje wołają o pomstę do nieba, a aktorzy to jest B-lista (jedynie Jennifer Morrison jako Selina jest wporzo). Na mały plus mogę zaliczyć "twist" fabularny, ale koniec końców i on okazuje się trochę gówniany. Nie polecam.

Opublikowano (edytowane)

To nigdy nie była dobra historia nawet w oryginale także na animację tym bardziej szkoda czasu.

Edytowane przez ragus
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Speaking of...Nadrobiłem sezon drugi DuckTales i choć nieco słabszy od pierwszego kilka aspektów rozdupcyło system.

Spoiler

Della to cholernie fajnie sklecona postać. Jej osobowość i zarys od razu przypadły mi do gustu. Fajny i oryginalny pomysł na wplecenie Darkwinga jak i jego nemesis, rozkminy czasoprzestrzenne Lunchpada zawsze na propsie, nawiązania do Poszukiwaczy Zaginionej Lampy, Jaws z Bonda...

Niezbyt spodobała mi się koncepcja Zombie-Bombie i klątwy. Oryginalnie Bombie był dosłownie chodzącym sumieniem Sknerusa ścigającym go nieustannie za jego jedyny grzech, który i tak kosztował go wszystko. Tutaj zostało to spłycone na maksa, a przecież ciężkie klimaty nie są obce tej animacji. Najbardziej jednak zawiodłem się na Glomgold Tales i sojuszu złoczyńców. Był w tym spory potencjał ale cały sezon sprowadzał się do Moonvasion no i niema tego złego coby na lepsze nie wyszło. Wraca  Hydr... znaczy F.O.W.L. A z obecnych tam osób łatwo się domyśleć, że granice pomiędzy uniwersami zostały dawno otwarte. Plakat promocyjny również zwiastuje grube rzeczy w 3 sezonie.

Finał ogólnie słabszy od tego z sezonu 1 ale miał momenty. Donald odstawiający Castaway, Goguś zjadający melona (chorzy ludzie pracują w tym disney'u :obama:), Sknerus robiący skoki na lasce, Diodak odstawiający Kriegera z Archera... jest tego trochę.

Ogólnie sezon drugi można streścić tak:

Spoiler

• Dzięki 1
Opublikowano

Drugi sezon Ducktales obejrzany i końcówka była mocno średnia. Najbardziej zawiodłem się na tej zbiórce złoli. Sama inwazja jako główny wątek też nic ciekawego. Ogólnie obraz jest taki:

S01 -> główny wątek super, gunwniane fillery

S02 -> główny wątek gunwniany, super fillery

• Plusik 1