Shen 9 610 Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 53 minuty temu, Zwyrodnialec napisał: Są gdzieś napisy? Bo w kinie to chyba tylko z dubbingiem leciało. Jakie napisy? Angielskie są, polskie nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Obejrzałem wczoraj te turtlesy i ogólnie poza graficzką mega zawód. Taki spiderman wannabe. Czarna gruba April i nonbinary donatello to wisieńka na torcie, i ta licencjonowana muzyka w co drugiej scenie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 2 minuty temu, Pupcio napisał: nonbinary donatello to wisieńka na torcie, Juz przez April nie mialem zamiaru ogladac, mimo, że uwielbiam żółwie. No ale wyjaśniło się skąd te wysokie oceny recenzentów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Z ciekawości możesz obejrzeć ale ja tam nie czułem żółwiej DUSZY no chyba że po prostu wyrosłem z tmnt ale nie oszukujmy się ostatnio wydałem 20zł za mrożoną pizze bo były żółwie na kartonie Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Polecam komiks Last Ronin, tam jest klimat żółwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 14 godzin temu, Pupcio napisał: Obejrzałem wczoraj te turtlesy i ogólnie poza graficzką mega zawód. Taki spiderman wannabe. Czarna gruba April i nonbinary donatello to wisieńka na torcie, i ta licencjonowana muzyka w co drugiej scenie To samo, chuj wie czego się spodziewałem, ale to było strasznie słabe i dziecinne. To coś ma lepszą średnią niż filmowe żółwie z 1990, a dzieli je przepaść. Nawet z drugiej części ta jedna scena bije całe te nowe turtlesy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 "Zmutowany Chaos" - po wsze czasy będę bronił tej animacji, bo: primo - niebywale dobra, świetnie skrojona pod kreacje bohaterów i rodzaj fabuły stylistycznie animacja; secondo - humor, nowe, świeższe podejście, odrębne od klasyki, czy nawet tych młodszych produkcji tworzących świat TMNT. Ten film znalazł spore miejsce w moim serduchu fana; wszedł mi na gust niemiłosiernie; teraz to tylko obejrzeć "Zmutowany Chaos" w wersji anglojęzycznej z napisami, nawet byłbym skłonny ten film wypożyczyć z jakiegoś VOD za te 15-20zł jeśli przy tej produkcji byłaby jakość UHD obrazu i coś z systemów Dolby. 46 minut temu, Zwyrodnialec napisał: To samo, chuj wie czego się spodziewałem, ale to było strasznie słabe i dziecinne. To coś ma lepszą średnią niż filmowe żółwie z 1990, a dzieli je przepaść. Nawet z drugiej części ta jedna scena bije całe te nowe turtlesy. Klasyczne filmowe TMNT, te z cudownych lat 90-tych, to prawdopodobnie jedne z najlepszych rzeczy jakie spotkały to Uniwersum, nie licząc klasycznych ,,żółwiowych" animacji z lat 80-tych, późniejszych filmów animowanych, np. ten gdy dochodzi do zaburzeń w Uniwersum i różne wersje żółwi spotykają się ze sobą, czy ten gdzie nasi bohaterowie spotykają Batmana, a także serialu z lat 2003-10. Cowabunga!! Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Ta kreska to jakiś standard obecnie czy najtańszy sposób na klepanie animacji? W temacie, od Tomb Raidera od Netflixa można się spodziewać, że Lara będzie badassem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 O, wygląd Lary ewidentnie hinduski. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 5 godzin temu, kiseki napisał: Ta kreska to jakiś standard obecnie czy najtańszy sposób na klepanie animacji? W temacie, od Tomb Raidera od Netflixa można się spodziewać, że Lara będzie badassem. ,,Kreska", czy ogólnie cała szata/linia graficzna w zapowiadanym animowanym "Tomb Raider", sądzę wygląda wyjątkowo dobrze, jednak z drugiej strony nie mogę powiedzieć, że jakoś szczególnie mnie ona zachwyca - stylistycznie, jeśli tak to mogę ująć, grafika budująca świat przedstawiony w tej serii przypomina tą grafikę z serialu "Castlevania". To, co będzie w serialu o Larze Croft jest zarówno standardową linią animacji, czyli to, co jest popularne i tak poważane współcześnie wśród gatunków horror, akcja, sci-fi i fantasy, jak i taką grafiką realizowaną ,,na oklepkę" - czyli skoro robi to każde ważniejsze Studio i stosuje odpowiednie techniki pod klucz/szablon, no to kurnia ,,pi*****ę nie robię, niech sieci neuronowe w algorytmach poprawią to, co początkowo naskrobali graficy i animatorzy i będzie gitez"; przy okazji będzie przypominać, to co ma konkurencja i po raz drugie ,,przy okazji": wyjdzie taniej. Ale... sam obraz, to jedno. To jak to zostanie pomontowane, jak reżyser animacji sobie wszystko poukładał, co będzie wnosiła fabuła w takim oto "Tomb Raiderze", to już inna śpiewka. Ostatecznie może (ale nie musi) być w tym przypadku bardzo, bardzo dobrze. No i w końcu to jakaś nowość, kolejna growa adaptacja, która tym razem będzie serią animowaną, a nie zwykłą pełnometrażówką, jak sporo tytułów wydawanych w animacji ostatnio z Uniwersum Mortal Kombat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 14 godzin temu, McDrive napisał: Na sam widok tego zwiastuna, nawet na wstępne grafiki, w tym miniaturkę materiału, aż momentami nie dowierzam, że PrimeVideo wypuściło coś tak mocno innego od reszty tworów animowanych, na swoją platformę. Mam mieszane uczucia co do tego typu grafiki, stylizacji z serialu - czy to nie wygląda na szatę graficzną rodem z nowelek dla nastolatek? I przyznam się szczerze, nigdy nie miałem do czynienia z taką właśnie jak tu ,,stylówką" w czymkolwiek animowanym, czemu poświęciłbym się dłuższy czas. Kurłaaa, ale to jest abstrakcyjne! Nie mówię, że nie obejrzę - jestem ,,neutralnym optymistą" co do tego... czegoś. Przy dobrych wiatrach kiedyś się to obejrzy. Bardziej interesuje mnie z serii animowanych ,,cuś" takiego jak "Central Park" z AppleTV+... Animacja rodem z "Bob's Burgers" albo "Daleka Północ". Zapewne tematycznie, pod względem postaci zamknięte wokół wąskiej grupy postaci. https://www.filmweb.pl/serial/Central+Park-2020-810742 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Jaranko. Co prawda film Snydera był przełożeniem niemal 1:1, no ale i tak czekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca O ta animacja zrobiona z napracowankiem nawet. Dopisuje się do jaranka Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Oje, je je je Netflix... szaleje? Pomyślmy, na tej platformie pojawi się niedługo serial animowany na bazie słynnej imprezowo-logiczno-przygodowej gry planszowej, bo chyba chodzi o ,,eksplodujące kotki", czy chociażby drobne nawiązanie do nich, co nie? XD https://youtu.be/yJMW_v9UvBA?si=7ewj7Xqai0gz9Azv "Odlotowe wyścigi"... słynna, specyficznie ,,prosta" kreskówka Hanna-Barbery z końca lat 60-tych XX wieku. Jak to u nie kochać tej produkcji, chociażby za ,,Wredniaka" Dicka Dastardly i jego, jak to ten serial określa, ,,zausznika" piesełka psotnika Muttleya, w którego polski odpowiednik głosowy wciela się Boberek? Damn it! Niesamowite Uniwersum, momentami jednak zbyt banalne w fabule jak i technice animacji, ale z kolei nas atakujące z potężną siłą nostalgii. ,,Wacky Racers" starzeje się nie do końca idealnie - obejrzałem nie dawno całość: 17 odcinków podwójnych, i muszę powiedzieć, że mogę dać tej kreskówce ocenę końcową: 7/10 maksimum! Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Watchmen Chapter I, the first part of an all-new animated two-part feature film from Warner Bros. Animation and Paramount, will be released on Digital on August 13. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Piękne, urokliwe i chwytające za serducho dzieło. Baśniowe jak tylko można to sobie wyobrazić - w prostej oprawie wizualnej, jakby wyjętej z grafik i stylistyki elementarza dla przedszkolaków lub pierwszoklasistów, z którymi ponad 20 lat temu miałem do czynienia, których doświadczałem jako absolutnie niczym nie trapiony dzieciak. Widziałem zwiastun do "Sekret Wilczej Gromady" od AppleTV+, widziałem zdjęcia z tej animacji, przyjrzałem się fabule i jej znaczeniu - takie zresztą jak piszę jest właśnie moje wstępne zdanie i opinia o tej produkcji. Teraz czas ją obejrzeć, tym bardziej że dostępna jest ona w jakości UHD w abonamencie ,,Jabłuszka"; skoro ,,abo" posiadam, to logiczne jest, że tej okazji nie przepuszczę i na gwandylion procent naszą europejską perełkę sztuki animacji w filmie obejrzę. https://www.filmweb.pl/film/Sekret+wilczej+gromady-2020-800312 15 godzin temu, Shankor napisał(a): Watchmen Chapter I, the first part of an all-new animated two-part feature film from Warner Bros. Animation and Paramount, will be released on Digital on August 13. ,,Waczmeni" - to zapowiada się epicko, i jako po prostu animacja sama w sobie (odważny styl i podejście Studia), i jako adaptacja z komiksowych realiów DC i DC-podobnych. Osobiście mam braki wiedzowo - informacyjne w Uniwersum Watchmen: komiksy, serial live action i film Snydera, który widziałem z fazylion lat temu, te elementy tego Świata u mnie leżą. Jak skończę oglądać epickich "Ed, Edd i Eddy" (prawie połowa odcinków serialu za mną!) i "Tajemniczy Sobotowie", to przyjdzie i czas na tego rodzaju animację, jak ta o ,,Strażnikach". Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Już w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Nie ma to tamto, serial animowany dostępny na Disney+: "Spoza Układu" to jedna z najlepszych animowanych rzeczy, czy to filmów czy seriali, dodanych ostatnio na tej platformie. I przyznam szczerze to jeden z lepszych sezonów tej serii, tak samo dobry jak m.in. no.3. Motyw ,,Ściany" w piątej serii, wygląda na to że rozwija się - mówiąc dość ogólnikowo, bo jest o czym tu rozmawiać - cholernie dynamicznie, jakby twórcy serialu szykowali nam... Sam cykl odcinków o tym Mikroversum. No i ,,kreska" ciągle nie zawodzi, intro, postaci Korvo, Pupy również! Sezon 5 prawie skończony, ocenię go (mimo kilku odcinków przede mną) zatem na: 9/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi