Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship 2013

Colin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już straciłem nadzieję, by Kubicę zobaczyć z powrotem w F1, to już chyba pobożne życzenia tylko dziennikarzy 

Bo ja wiem sam Kubica jeszcze tego nie przekreśla , jak na razie wygrał rajd Sardynii w swojej klasie (WRC2) :thumbsup:

Opublikowano

Da ktoś rozpiskę wyścigów ? lub stronę kiedy są, mam ES i ES2 ale co chwile zapominam 

GP Wielkiej Brytanii   2013-06-30
GP Niemiec   2013-07-07
GP Węgier   2013-07-28
GP Belgii   2013-08-25
GP Włoch   2013-09-08
GP Singapuru   2013-09-22
GP Korei   2013-10-06
GP Japonii   2013-10-13
GP Indii   2013-10-27
GP Abu Zabi   2013-11-03
GP USA   2013-11-17
GP Brazylii   2013-11-24
Opublikowano (edytowane)
0 1 -03 sierpnia WRC Rajd FinlandiiSzuter

22 -25 sierpnia WRC Rajd NiemiecAsfalt

13 -15 września ERC Rajd PolskiSzuter

03 -06 października WRC Rajd FrancjiAsfalt

24 -27 października WRC Rajd HiszpaniiSzuter/Asfalt

Edytowane przez orion50
  • Plusik 2
Opublikowano

mnie zastanawia jak to jest, że np. ktoś spada zaraz na początku (jak webber albo trochę później hamilton) na praktycznie sam koniec stawki i pod koniec wyścigu jest kilka sekund za liderem - a jak jedzie od początku bez przygód trzeci czy tam piąty to nie może przebić się "o tyle samo" do przodu. nie chodzi nawet o miejsca tylko o czas, był ponad minutę z tyłu a na mecie 1sek za zwycięzcą.

bo jakoś wątpie by taki webber bez spadku na dół i odrobienia potem ponad minutowej straty był półtorej minuty przed rosbergiem.

pal licho safety cary, żółte flagi itp, bo w wyścigach bez neutralizacji też takie akcje z końca stawki odchodzą.

Gość Darude
Opublikowano

Co się dziwisz jak w całej stawce mamy 3 ligi bolidów ,pyknąć Webberowi w najlepszym bolidzie takiego Williamsa ,Saubera, STR czy nawet teraz Mclarena to NIC ,a o maruderach to nawet nie trzeba pisać oni takich przepuszczają .A jak dojdzie do tego SC gdzie mamy praktycznie wszystkich połączonych   w kupce to masz te swoje "kilka sekund za liderem"na Silverstone.Na Monaco czy Hungaroringu by tego nie zrobił np.

W takim bolidzie jaki ma  Webber nawet jakby startował  z konca stawki to na większości torów przyjeżdżałby na pozycjach 5-8.

Opublikowano

ale chodzi o to że mając 1 minutę straty po 1 okrążeniu dojeżdża 1 sek za liderem - dlaczego więc startując z np. 2 pozycji nie dojedzie 1 minute przed liderem?

bo przecież doganiając kogoś = jedziesz szybciej niż on, z tego wynika że taki WEB albo HAM jak by nie przygody powinni być po minute z przodu ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

przeklęte drugie miejsce. punktuje, bardzo dobrze, ale to on powinien stać na najwyższym stopniu.

wyścig taki sobie. było parę ciekawych manewrów ale tor konfiguracją nie porywa. dodatkowo beka z sędziów za drive-through dla Grosjean'a.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Vettel wychodzi w końcu z ukrycia czy co?

Farbowanie włosków na platyna bląd + skomlenie przy wygranej majstra bodajże 2 lata temu + żadnej lejdi Vettel w garażu przez tyle lat = pierwszy coming out w F1  :D ?

dyskutujmy :D

Edytowane przez maciucha
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jakby Ferrari zostawiło Masse na przyszły sezon byłbym bardzo zły :P przez ostatnie 2 sezony musiał udowadniać  ,że potrafi dobrze jeździć i dobrze punktować i miejsce w Ferrari mu się należy ,niestety szansy nie wykorzystał .

Teraz ciekawe kto go zastapi. Wydaje mi się ,że nie zaryzykują opcji z Kimim (w topowych teamach zawsze ktoś musi odgrywać rolę giermka :P,Kimi giermek ? nie pasuje mi to ) i zatrudnią Hulkenberga..

Edytowane przez Darude