MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 CAPCOM CONFIRMS RESIDENT EVIL™ REVELATIONS FOR HOME CONSOLE RELEASE IN MAY 2013 London, UK. — January 22nd, 2013 — Capcom, a leading worldwide developer and publisher of video games, today confirmed that Resident Evil™ Revelations will release at retail for the Xbox 360® video game and entertainment system from Microsoft®, PlayStation®3 computer entertainment system, Windows® PC and Nintendo’s Wii U™ console across North America on May 21st and Europe on May 24th 2013. The title will also be available to download digitally from the same dates on PlayStation®3 for €49.99 and Windows®PC for €39.99 with details on digital versions for Xbox 360® and Nintendo’s Wii U™ console to follow. Complete with high quality HD visuals, enhanced lighting effects and an immersive sound experience, the fear that was originally brought to players in Resident Evil Revelations on the Nintendo 3DS™ system returns redefined for home consoles. Furthermore, the home console version will deliver additional content including a terrifying new enemy, extra difficulty mode and improvements to Raid Mode such as new weapons, skill sets and the opportunity to play as Hunk and other characters from the series. Raid Mode, which was first introduced to the series in the original version of Resident Evil Revelations, sees gamers play online in co-op mode or alone in single player, taking on the hordes of enemies across a variety of missions whilst levelling up characters and earning weapon upgrades. The critically acclaimed survival horror title takes players back to the events that took place between Resident Evil™ 4 and Resident Evil™ 5 and reveals the truth about the T-Abyss virus. Resident Evil Revelations features series favourites Jill Valentine and Chris Redfield, plus respective BSAA partners – Parker Luciani and Jessica Sherawat. The action begins on board a supposedly abandoned cruise ship, the ‘Queen Zenobia’, where horrors lurk around every corner, before players head for the mainland and the devastated city of Terragrigia. With limited ammo and weapons available the race is on to survive the horror of Resident Evil Revelations. Resident Evil Revelations will take full advantage of Residentevil.net with content available to users once the game launches. Players can pre-register on the service from January 24th to gain early access to Resident Evil Revelations themed content with further information about online events to be revealed closer to launch. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Przeszedłem rok temu z uśmiechem na twarzy. Bardzo dobra gra, w która zagra teraz więcej osób. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 stycznia 2013 Autor Opublikowano 22 stycznia 2013 Na szóstkę nie mam ciśnienia, ale w to chętnie zagram. Szkoda, że po 50 euro. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Trailer klimatycznie gniecie jądra, ale za 50 ojro i z takimi pierdołami? W maju? Na pewno nie. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Świetna sprawa mój 3ds ńie doczekał tego Residenta. Teraz na dużym ekranie z dwoma analogami będzie dobrze. Na tym trailerze ciągle jest jedna osoba, a z tego co kojarzę to w Revelations chyba przez większość gry towarzyszy nam SI ? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 (edytowane) Różnie. Raz gramy sami, raz z SI, raz jednym bohaterem, raz drugim, a i trzeci się znajdzie. Edytowane 22 stycznia 2013 przez ragus Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 (edytowane) Gierka zacna, ogrywalem na 3dsie jak goopek i bylo bardzo klimatycznie. Wszechobecne uczucie zaszczucia, waskie korytarze na statku, lekki backtracking w duchu pierwszych 3 czesci, miod. @balon Wiekszosc czasu bylismy sami, byly sekwencje kiedy wspolpracowalismy z SI ale byly one w zdecydowanej mniejszosci. No chyba ze chodzi Ci o Raid, czyli co-op z innymi graczami :] Edytowane 22 stycznia 2013 przez Bansai Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Jak stanieje to się - koniecznie - kupi. Ale tylko w przypadku ogrania NAWAŁU innych hitów. No i zaległości ... Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Biorę z miejsca. Nie udało mi się uciułać na 3DSa więc ta wersja jest dla mnie idealna. Fajnie że tak szybko wyjdzie, myślałem że będą celować w sezon jesienno-zimowy. Z czysto biznesowego punktu widzenia majowa premiera jest niefortunna. Ale na mnie wciąż działa magia Resident Evil więc kupię. Zwłaszcza że ci co grali zgodnie twierdzą że to świetna gra. I dużo lepsza od szóstki. Cytuj
MEVEK 3 512 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 (edytowane) jest moze dostepne jakies demo w sklepie N(jestem w pracy)? Tak tylko pytam bo chcialbym obadac teren z czym to sie je.. Ale nie powiem ze dobrego Residenta nie popuszcze. Edytowane 22 stycznia 2013 przez MEVEK Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 To będzie dostępne tylko cyfrowo czy też w retailu? Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Ma wyjść w pudełku i cyfrowo. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 jest moze dostepne jakies demo w sklepie N(jestem w pracy)? Tak tylko pytam bo chcialbym obadac teren z czym to sie je.. Ale nie powiem ze dobrego Residenta nie popuszcze. Demko jeszcze niedawno było na eShopie. Z tym, że zaloguj się dopiero po 23 bo jest opcja, że wcześniej nie będzie ono widoczne. Jak nie będzie po tej godzinie to znaczy, że już nie ma. RE: Revelations to świetna gra. Dla niej kupiłem 3DS'a. Nie zawiodłem się. Chciałbym, żeby każda następna część miała taki klimat (dosłownie 2-3 rozdziały są słabsze). Kupię wersje na PS3 na pewno (mimo, że mam wersje na 3DS + CPP do komfortowej gry), musi tylko bardzo stanieć bo pełnej ceny drugi raz nie zapłacę. Coop na PS3 w trybie Raid to bedzie swietna sprawa. Cytuj
MEVEK 3 512 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Demko jeszcze niedawno było na eShopie. Z tym, że zaloguj się dopiero po 23 bo jest opcja, że wcześniej nie będzie ono widoczne. Jak nie będzie po tej godzinie to znaczy, że już nie ma. to taka blokada rodzicielska ? i jeszcze jedno o czym zapomnieliście... N3DS to kolsolka, ktora uzyskuje efekt 3D bez okularow, wiec jak oni chca to przeniesc na ps3 to juz nie bedzie to samo, heh.. tak tylko mowie, chodz sam nie wiem jak to w ogole wyglada. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Wygląda to tak, że połowe gry przeszdłem bez włączonego efektu 3D i nie czułem żebym coś tracił. Co do blokady to niestety tak działa. Gry dla dorosłych widoczne mają być tylko późnym wieczorem. Od dawna nie miałem czasu zaglądnąć do sklepiku N (z braku czasu - zwłaszcza w czwartki jak jest aktualizacja) więc nie wiem czy akurat tak super rygorystycznie filtrują zawartość. Grafike na pewno muszą podciągnąć bo 3DS ma mniejszy ekran i niekoniecznie trzeba się wysilać żeby ładnie wyglądało. Duże tv HD to troche inna bajka. Zresztą gameplay jest pierwsza klasa (w przeciwieństwie do RE6) więc nawet jak by graficznie coś kulało to wielkiej tragedii nie będzie. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Demko jeszcze niedawno było na eShopie. Z tym, że zaloguj się dopiero po 23 bo jest opcja, że wcześniej nie będzie ono widoczne. Jak nie będzie po tej godzinie to znaczy, że już nie ma. to taka blokada rodzicielska ? i jeszcze jedno o czym zapomnieliście... N3DS to kolsolka, ktora uzyskuje efekt 3D bez okularow, wiec jak oni chca to przeniesc na ps3 to juz nie bedzie to samo, heh.. tak tylko mowie, chodz sam nie wiem jak to w ogole wyglada. Ja tam i tak od razu 3D wyłączyłem, bo z odpalonym był widoczny aliasing. Co warto od razu zrobić po odpaleniu gry, to wyłączyć kamerę FPP przy celowaniu, kompletnie się to nie sprawdzało, zawężając dodatkowo pole widzenia. Ogólnie miło tego Residenta wspominam, patent z konwencją serialową, gdzie po powrocie do gry mamy przypomnienie wcześniejszych wydarzeń był świetny, ale zjebanych bossów trudno wybaczyć. Większość z nich z początku ma sztucznie podbitą wytrzymałość, potem częściej trafiają się jako zwykłe mięcho do ubicia. Tylko 2 ostatnie walki były unikalne. Cytuj
Vaderous33 0 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Na 3DS ukończyłem dwa razy,tylko czy warto się szarpać na wersje ps3? Większych zmian graficznych to nie widziałem w trailerze...Jakiś Filter i podbite Cienie(mniej pixlowate) Jak dadzą możliwość grania coop czy mercenariesy jak w wersji 3ds to czemu nie ps: gierka jest tak dobra że gwałci Code Veronica Cytuj
da$io 110 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Capcom powinien dostac jakas nagrode za zdzierstwo tej generacji. Ja tu liczylem na jakas fajna cene a oni wyskakuja z 200 zl? Dzieki,postoje. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 lutego 2013 Autor Opublikowano 4 lutego 2013 Ten z 3DS jest straszniejszy IMO. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Capcom rzucił kolejnym trailerem http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c0ccQGYh07c Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Może nawet lepiej, że Naughty Dog przesunęli premierę The Last of Us na czerwiec. Nie trzeba będzie od razu tyle kasy wyłożyć a i nagrać się zdąży przed TLoU. Cytuj
Cris1988 1 Opublikowano 19 maja 2013 Opublikowano 19 maja 2013 Powiem tyle gra jest świetna.Nie grałem w wersje na 3DS więc , może dlatego jestem tak zachwycony po słabej 5 i tragicznej 6 Resident wrócił na właściwe tory.Graficznie jest bez fajerwerków ale to port z 3DS więc nie można się był spodziewać cudów.Klimat starych Residentów jest jak najbardziej odczuwalny.Plus też za polską lokalizację. 9/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi