darkos 4 294 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jestem już w połowie gry, nawet dalej. I musze powiedzieć że ta cześć resident evil jest horrorem bardziej niż RE5 i RE6 kiedykolwiek mogłyby sobie pomażyć. Gra jest strasznie prosta, biegamy, strzelamy, szukamy kluczy, od czasu do czasu coś potrafi przestaszyć. Są też zagadki z zamkami, upgrade broni, znajdywanie wiekszych magazynków. znajdywanie co raz co lepszych broni. Klasyczny residencik. Zaparałem się i od trzech dni nie moge sie oderwać, coś czuje ze dziś skończę gre. Jak dla mnie zdecydowanie lepsza niż RE6 a tę bardzo polubiłem. Kolejny świetny Residetn Evil. A część 7 jest już zapowiedziana na E3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 A ja się nie zgodzę. Nie wrócił na właściwe tory. Beznadziejna fabuła (ok, zawsze taka była, tutaj jest po prostu wybitnie beznadziejna ;]), Residenta to jest tylko tyle ile dadzą nam pograć Jill i tym grubasem. Co chwilę gra przeskakuje z jednej ekipy tłumoków (tak się zachowują dzieci na wycieczce szkolnej a nie jednostka wojskowa/paramilitarna) do drugiej, gdzie biegnie się naprzód i pruje do wszystkiego z bezsensownym backtrackingiem. Zagadek nie ma, jest może jedna w kasynie, chyba że zagadkami można nazwać zbieranie kluczy z bossów. Słaba ścieżka dźwiękowa i równie słaby bestiariusz (humanoidy z kutasami na czole oO). Skończyłem niedawno i jak dla mnie to jest jakieś 4/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Residenta to jest tylko tyle ile dadzą nam pograć Jill i tym grubasem. (...) Skończyłem niedawno i jak dla mnie to jest jakieś 4/10. Na ps store od paru tyg. dostępne jest demo. Dostępny jest fragment Jill na statku i nowy poziom Inferno przy którym dało się odczuć to stare dobre napięcie podczas prób omijania przeciwników w ciasnych korytarzach starych Residentów. Pełna, pudełkowa wersja jest za 119 zł (przynajmniej w sieci Saturn) dla dodatkowego co-op'a online w stylu action rpg warto IMO brać. Wrażenia z dema? Imo 9-/10 . A na tle RE5 i 6 to i tak True Horror. Jeśli grafika z RE4 HD jest dla was wciąż zjadliwa, dostanicie zbliżony poziom. Postacie wyglądają za to naprawdę ładnie. Na poziomie RE5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Ale tutaj nawet nie ma czego omijać bo na statku te rybne zombie są tylko na początku, a w innych scenariuszach trzeba wybić wszystko, inaczej nie przejdzie się dalej. Nie ma nawet wyliczania roślinek. Bieda i tyle. Jeśli o mnie chodzi to zastanawiałbym się nad zakupem nawet gdyby stała po 50zł. Nie zgodzę się też, że to grafika z RE4. RE4 jest lata świetlne przed RE:REV, tak tekstury jak i modele - no ale to nie jest dziwne skoro to port z 3DS. Edytowane 2 Września 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 No dobra może przehypowałem z tą grafiką, niemniej efekty sztormu za oknem oraz modele postaci (imo jednak lepsze niż te z RE4) wyglądają naprawdę ok. Gorzej że akcja jest ponoć tak jak mówisz w stylu np. RE5. Oceny wersi na Nintendo Dual Screen oscylowały w około "dziewiątki", zaś jednym z głównych plusów był (przynajmniej częściowo) powrót do korzeni. Nagle kiedy wyszła wersja na stacjonarki wszyscy po nim jadą. DAFAQ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) W dużych serwisach recenzje zamawiają (tak to chyba można nazwać) wydawcy tych gier. W obliczu tego, mnie już 9 i 10 nie dziwią. Ocenia się grę też przez pryzmat platformy, to jak została wykonana i w odniesieniu do innych gier na tę konsolę. Jeśli na 3DS jest to identyczna gra to moja ocena jest niezmienna, czyli słaba gra, w porywach średnia. Niestety. Gdyby wywalili do śmietnika pozostałe epizody (czyli wszystkie inne niż Jill+przydupas) i bzdury z miastem, którego nazwy nie potrafię wymówić byłoby całkiem ok. Geometria i tekstury są słabsze niż w RE4 (na moje oko), ale to normalne przecież. 3DS ma słaby hw. Mnie to akurat nie przeszkadza. Edytowane 6 Września 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
gamer90 0 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Gierka naprawdę przednia, a Raid Mode już w ogóle daje radę. Byłby ktoś chętny na coopa? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Gra faktycznie świetna... Już 2 razy ją przeszedłem i aż nie chce mi się kończyć przygody z tą grą... Graficznie faktycznie przypomina mi RE4, ale bardziej mi się podoba, bo nie ma aż tak dużej nawalanki jak to było w RE4... no i jest o niebo mniej niż w demo RE6... Tryb szturmu faktycznie jest nieziemski, ale bez współpracy z drugą osobą dalszych poziomów nie da się przejść... Również jakby był ktoś chętny pograć wspólnie, to ja jestem chętny... Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Graficznie faktycznie przypomina mi RE4Gdzie Rzym a gdzie Krym? bo nie ma aż tak dużej nawalanki jak to było w RE4...Przez 60% czasu gry biega się i strzela do wszystkiego co tylko się rusza... Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Czy sejw z wersji cyfrowej jest kompatybilny z grą pudełkową i na odwrót? Wie ktoś, sprawdził ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Majinek 0 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jeśli ktoś jeszcze gra w tryb Raid i jest chętny na co-opa to niech wali pod Kissui_Majin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi