balon 5 372 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 (edytowane) No nie mow. To jak dungeony przechodziles? Przeciez przy sejvie zawsze na poczatku sie zaczynalo Kociolki sa do teleporotowania sie miedzy levelami dungeona zwykle przed bossa, czasem jest wiecej. O jaaaa. Ja robiłem sesje po 1 dungeonie:) najgorsze tylko jak boss mnie ubił. Wtedy trochę mnie męczył backtracking. Ty no jak tych kociolków się używa? Edytowane 24 lutego 2014 przez balon Cytuj
funditto 661 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Dawno nie grałem, ale jeśli dobrze pamiętam to trzeba podpalić to drewno blokujące wejście (na którymś chyba jest głaz - to wtedy wysadzić go bombą). Musisz mieć otworzone przynajmniej dwa, żeby między nimi się przenosić wskakując do nich 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Musisz podejść tak jakby się miał wspiąć na podwyższenie i wtedy wskoczy do środka. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 (edytowane) Jeśli masz bomby to nawet szybciej a jak sądzę już to masz więc podłuż jedną i zostaje ci wejść do kociołka. Edytowane 24 lutego 2014 przez Xord Cytuj
Dajzner 990 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 (edytowane) Nie wiem jak jest w wersji HD, ale na GC zdobywanie motylków, piór itp. było bardzo łatwe. Ekwipowało się hak, namierzało autolockiem przeciwnika (najlepiej zeby był blisko drzwi/wejścia), kradło się przedmiot (99% skuteczności, chyba że stało się za daleko i hak chybił), wychodziło z planszy, wracało się i znowu kradło od tego samego wroga; zebranie 99 motyli zajeło mi ok. 40 minut. Edytowane 24 lutego 2014 przez Dajzner Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Ja nie chciałem kraść bo będę to niedługo robił w Thief 6/10 ! Cytuj
Xord 50 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Wątpię by w hd edycji to utrudnili ja motylki bez problemu zdobyłem w ciągu progresu w grze. Na początku jest wymagane tylko 20+1 (dla nauczycielki) a potem ... ci. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Czy ktos z was zbieral moze zdjecia do Nintendo Gallery ?Brakuja mi zaledwie trzy i moze ktos z was je ma i moglby mi wyslac w butelce.Masteruje ta gre i wczoraj udalo mi sie zdobyc wszystkie 20 serduszek, zostalo mi jeszcze kilka map skarbow i Tingle Statues. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) Wiesz cięzko Ci pomóc jak nie powiedziałeś w których miejscach Ci brakuje figurek ale poniżej podrzucam linki gdzie jest wszystko jasno i klarownie opisane. http://www.thonky.com/zelda-wind-waker/figurines.pdf http://strategywiki.org/wiki/The_Legend_of_Zelda:_The_Wind_Waker/Nintendo_Gallery Edytowane 11 sierpnia 2014 przez chrno-x Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) Wiem nawet ktore dokladnie mi brakuja, ale tak jak pisalem chodzi mi o kogos kto ma wszystkie zdjecia i moze sie podzielic tymi bardziej rzadkimi.Brakuje mi:Gohma, Knuckle i Puppet Ganon. Edytowane 11 sierpnia 2014 przez saptis Cytuj
Xord 50 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Knuckle zdobędziesz za quest z figurkami na Tingle Island. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Wiem gdzie zdobyc te trzy zdjecia, ale dzieki. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) Ok ale Knuckle jest dostępny jak pamiętam to ten niebieski kolo koło figurek właśnie a przynajmniej tak było na GCN. Ja niestety nie mam kopi gry przy sobie. Edytowane 11 sierpnia 2014 przez Xord Cytuj
saptis 620 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Opublikowano 12 sierpnia 2014 (edytowane) Nie - w wersji na Wii U najpierw trzeba zebrac Tingle Statues. Tak jak pisalem - myslalem, ze moze ktos je ma i bedzie mogl mi je wyslac w butelce. Edytowane 12 sierpnia 2014 przez saptis Cytuj
Xord 50 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Dokładnie jak na GCN po za questami z gba to tak samo. To akurat nie problem je zebrać jest ich 5 i wszystkie są w konkretnym miejscu w dungeonach. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Wiem wiem - mam juz nawet odpowiedni filmik na YouTube, chce je odszukac bo to ciekawy subquest. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Z tego co pamiętam Knuckle na gacku musiał zostać odblokowany na Outset tam wykonało się kilka małych zadań z GBA tunerem i wówczas ten quest. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Ok na Wii U robi sie to torche inaczej bo nie ma polaczenia z GBA. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Mam dwa pytania: Gdzie mogę dostać większy portfel? Jestem po 3 dungeonie i mogę mieć max 500 rupeesów Czy w grze występuje backtracking że po przejściu jakiegoś dungeona trzeba potem do niego wrócić? Cytuj
saptis 620 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 (edytowane) Sa dwa upgrade'y portfela - jeden na Outset Island na B7 - u wrozki w lesie, wejscie jest zablokowane glazem, ktory trzeba wysadzic bomba, a drugi portfel znajduje sie na malej wysepce na C1 - tutaj nie trzeba nic robic i wejscie jest otwarte. Z tego co pamietem najpierw zdobylem upgrade na Outset Island, a pozniej ten z C1, wiec raczej tak tez mozna bo to chyba dziala tak, ze gdziekolwiek pojdziemy to i tak najpierw dostaje sie ten sredni, a pozniej duzy portfel. Upgrade najlepiej zebrac jak tylko to bedzie mozliwe bo kasy zbiera sie sporo i gorna granice pojemnosci pierwszego portfela osiaga sie dosyc szybko, a poczatkowo nie ma za bardzo na co wydawac kasy. Jesli chodzi o backtracking to do odwiedzonych dungeonow juz sie nie wraca - tzn nie trzeba, ale mozna jesli chcemy np. cos tam jeszcze pozbierac. Wyjatek stanowi Forsaken Fortress - tutaj wracamy po raz drugi. Edytowane 14 sierpnia 2014 przez saptis 1 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 7 września 2014 Opublikowano 7 września 2014 (edytowane) Cyclos zdjęcie trzeba samemu zrobić czy można go dostać od fotografa? Lepiej to 2 bo czeka mnie ... 3-4 podejście do gry a gram na hero w pidżamie. NVM kasuje save od czego jest gf eh za dobrze było ale to wspaniała gra jest będę cisnął trudno. Edytowane 7 września 2014 przez Xord Cytuj
saptis 620 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Trzeba zrobic samemu albo pytac w MiiVerse. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 (edytowane) Już wiem dlatego skasowałem save .. byłem w pidżamie i zajmowałem się wszystkim by tylko nie pchać przed wind i earth temple a tak obecnie z czysta przyjemnością przystępuje jednocześnie czytając dialogi choć już 11 lat temu poznałem ale to zawsze uprzyjemni mi spędzony miło czas i tak już nawet bardzo. Uwielbiam TWW a jak wychodził na GCN to kupiliśmy niedługo po Golden Sun 2 i zabawy było w diabły nawet powiem że w pewnym momencie widziałem jakieś zamiłowanie w grach N do morza. Moja pierwsza Zelda z serii której nie znałem wcześniej jak znam N od dziecka to o Zeldzie dowiedziałem się jako stary ... 21 letni człowiek. Pamiętam jak widziałem na MCM zapowiedź od razu mnie skusiła stylem a że wychodziła na GC to wrażenie zostało. Dzięki stylowi ją zapamiętałem i chwila czytania recki to już tylko formalność piękne czasy . PS: Jak ta gra jest prosto napisana 80% tekstu rozumiem a uczyłem się 3 lata angielskiego z tym że gram już 12 lat w gry po angielsku i od kiedy brat wyjechał sam tłumacze i WOW ogarniam. Pamiętam jak kiedyś wydawało mi się to trudne a teraz jest średnio ale fajnie. Nie wyobrażam sobie grać w PL no way. Edytowane 8 września 2014 przez Xord Cytuj
saptis 620 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Ja rowniez przechodzilem gre po raz pierwszy na GameCube ponad 10 lat temu i teraz bawilem sie chyba jeszcze lepiej w wersji HD na Wii U.Niedawno ukonczylem gre na 100% zdobywajac wszystko co tylko sie dalo: - serduszka, - itemy, - skarby i mapy, - wszystkie figurki w Nintendo Gallery, - Tingle Statues, Wymasterowanie gry zajelo mi okolo 53 godziny i moglbym grac dalej, chcialbym zeby Nintendo stworzylo kolejna czesc w stylu Wind Waker na Wii U. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi