szejdj 2 804 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 Massa otarł się o mistrzostwo w 2008 roku a Rubens mając taki sam bolid jak Button w 2009 roku od niego odstawał, nie mówiąc o jego erze w Ferrari. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 Kubica lepszy od Massy?? Czy przypadkiem tej listy nie układał jakiś polak? I to do tego twardy patriota-idiota? Bo nijak nie widzę żeby Masa będąc w F1 dłużej mógł być na tej liście tak nisko. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 O i ile Kubica jest spoko to jednak nie ma co sie nim tak podniecac, ze gdzies wyprzedzil mistrza swiata o 40s i tego typu baje - aby byc lepszym od mistrza swiata to jeszcze trzeba dojechac na mete i miec chociaz podium bo jechac na maksa, odstawic wszystkich i ciagle ladowac w rowie to nie sztuka jak narazie to Kubica jest w czolowce rozwalania aut a to nie o to chodzi w wrc 1 3 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 Co z tego, że dłużej jeździł w F1 od Kubicy skoro był conajwyżej miernym kierowcą? Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 (edytowane) O i ile Kubica jest spoko to jednak nie ma co sie nim tak podniecac, ze gdzies wyprzedzil mistrza swiata o 40s i tego typu baje - aby byc lepszym od mistrza swiata to jeszcze trzeba dojechac na mete i miec chociaz podium bo jechac na maksa, odstawic wszystkich i ciagle ladowac w rowie to nie sztuka jak narazie to Kubica jest w czolowce rozwalania aut a to nie o to chodzi w wrc Zobacz czlowieku zeszloroczna tabele z wynikami wrc2 a potem wroc i sie wypowiedz bo za przeproszeniem (pipi)isz jak Zarzeczny. Edytowane 31 stycznia 2014 przez BoryzPL Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 W Szwecji Kubek chyba postawił sobie za cel dojechanie do mety, bo wyraźnie odstaje od innych. Czyżby wziął sobie do serca słowa Gronholma, że czasem trzeba odpuścić? Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 też bym nie przesadzał że tak bardzo zwolnił, po prostu pierwszy dzień był dość wyrównany, wszyscy dojechali, a strata 1s na kilometrze dla debiutanta na śniegu (w co by nie mówić słabszym niż VW aucie) to jednak żadna potwarz oby do mety Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 A dzisiaj Robert coś pokręcił w ustawieniach Fiesty i ledwo się trzyma drogi Cytuj
hooki 194 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 a nawet się czasem nie trzyma, ale go wypchnęli.. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) Dobrze Robercik pociskał na tej hopce. Podobno na 14 odcinku zaś zaliczył jakaś zaspę. Edytowane 7 lutego 2014 przez Wooyek Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) lol, Wooyek niezłe zgranie z filmikiem ja rozumiem że RK to typowy "asfalt" i na śniegu jest świeżynką ale kurna niech on się tras trzyma to dojedzie dość wysoko, i przede wszystkim dojedzie. Edytowane 7 lutego 2014 przez Colin Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 da radę, sam mówi, że nie jedzie na limicie, bo chce ukończyć rajd Cytuj
Gość Darude Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) Jak dla mnie Robert to chce za wszelką cenę bardzo udowodnić sobie przede wszystkim ,że potrafi zdobywać wszystkie szczyty wyścigowego świata .Brakuje opanowania ,a to by mu sie przydało .W rajdach tego nie znajdzie .Ja bym go widział raczej w jakieś innej serii wyjściowej .Mam nadzieje ,że się obudzi i wróci na asfaltowe tory , bo tam jego miejsce , a nie takie "fruwanie" po trasach . Edytowane 7 lutego 2014 przez Darude 3 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 brakuje mu doświadczenia a nie opanowania. sam powiedział ostatnio, że jeżdżąc powoli się niczego nie nauczy, bo niektóre sytuacje mają miejsce dopiero w trakcie jazdy na 100%. Cytuj
Gość Darude Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) On jest naturalny talent ,doświadczenie to juz zdobył dawno .Zbyt wielki ryzykant i to go gubi . Edytowane 7 lutego 2014 przez Darude Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 aż żal to czytać co wypisujecie 1 Cytuj
Gość Darude Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) Sama prawda ,tyle.Wypadków w karierze wyścigowej miał juz na tyle dużo że charakter "wojownika szos" powinien odpuścić . Edytowane 7 lutego 2014 przez Darude Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 7 lutego 2014 Autor Opublikowano 7 lutego 2014 doświadczenie to juz zdobył dawno . Noo...stary wyjadacz z niego...wkoncu jedzie juz trzeci rajd w WRC Zbyt wielki ryzykant i to go gubi . Ryzykowac to moze bedzie na asfalcie jak bedzie walczyl z czolowka. Nie rozumiem jak mozna mowic ze kierowca, ktory robi czasy na poziomie 10 miejsca za bardzo ryzykuje. Sam fakt, ze inni jada ZNACZNIE szybciej, pokazuje ze do limitu jest daleko. Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Kubica najwyraźniej uczy się od mistrza. Cytuj
Gość Darude Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) doświadczenie to juz zdobył dawno . Noo...stary wyjadacz z niego...wkoncu jedzie juz trzeci rajd w WRC Tak jak napisałem wcześniej to naturalny talent ,z kierownicą się urodził .Jak go wsadzisz po puszcze po sardynkach to i tak bedzie lepszy od innych .To nie jest jakiś tam byle zawodnik ,że musi szlifować formę nie wiadomo ile, on ma to od razu ,talent .Na dodatek ta kontuzja nie powstała z niczego tylko własnie zbieg okoliczności wynikający z jego charakterności .Gdyby nie ta jego charakterność mógłby być mistrzem F1 a tak to szkoda .Tyle. Edytowane 7 lutego 2014 przez Darude Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 7 lutego 2014 Autor Opublikowano 7 lutego 2014 Nikt nie rodzi sie mistrzem. Jak myslisz dlaczego Robert na asfalcie ma tempo czolowki a na luznej nawierzchni jest gorzej. On sie uczy rajdow. Z czasem bedzie coraz lepiej. Bedzie nie tylko mniej bledow ale tez sporo szybciej. Spojrzmy na Ogiera...kierowce, ktory obecnie dominje w rajdach. W pierwszym sezonie WRC krecil sie w okolicach 6 miejsca. Tylko raz byl na podium. 4 rajdow nie ukonczyl. Pierwsze zwyciestwo w rajdzie przyszlo w polowie drugiego sezonu. Pierwszy tytul zdobyl za czwartym podejsciem. Do talentu trzeba dolozyc ciezka prace i doswiadczenie. Zwlaszcza w rajdach. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Za każdym razem jak oglądam rajdy to nie mogę wyjsc z podziwu nad odwagą (głupotą?) kibiców stojących metr od drogi, którą na granicy przyczepności zasuwają auta po 130km/h. Cytuj
Gość Darude Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) Nikt nie rodzi sie mistrzem. Wiadomo, kto tam wie ile mistrzów świat zaprzepaścił bo ktos nie miał farta ? . Do talentu trzeba dolozyc ciezka prace i doswiadczenie. Zwlaszcza w rajdach. Prawda ,ja to uogólniłem ,nawet mistrz musi podnosić swój poziom .Szkoda mi Roberta , i to że tak potoczyła się jego kariera ,ale kurde po tym wszystkim wolałbym go zobaczyć na torze (seria Le Mans?) . Edytowane 7 lutego 2014 przez Darude Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 długość i intensywność wyścigu F1 są jednymi z głównych powodów, dla których póki co na tor nie wróci (jeśli w ogóle). więc tym bardziej nie widzę sensu celowania jakiekolwiek torowe a już w ogóle w Le Mans Series skoro tam są jeszcze dłuższe i bardziej wyczerpujące wyścigi. pamiętacie początki w WRC2? co rusz się rozbijał, nie kończył lub dojeżdżał w bólach. a tytuł wygrał. WRC to zupełnie inna piaskownica. poza tym jak pisałem wcześniej, RK to "asfalt". na czarnym potrafi wymiatać lepiej od bardziej doświadczonych wyjadaczy. na szutrach łapał skilla i co rajd lepiej sobie radził. lód i śnieg to praktycznie obce, i co za tym idzie wrogie, środowisko. serce mnie boli jak widzę jego auto w rowie albo poobijane. ale niech się wstrzeli. jak nie ten sezon to następny. talent ma, skilla zdobywa, do tego trzeba dołożyć czas, naukę i regularność. w WRC ma z kim rywalizować, tam nie ma miejsca dla randomów. Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) Znowu. :confused: Ciekaw jestem czy pilot nerwowo wytrzyma do końca sezonu. Poprzedni wymiękł. Edytowane 8 lutego 2014 przez TAILOR Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi