Welna 1 094 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Tez bym niechcial byc pierwszym pokonanym przez 1,5rekiego kierowce jesli mialb aspiracje do scigania sie zawodowo. Taka latka moglaby zakonczyc kariere Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Ten pachołek dotyczył jazdy bolidem gp3, jakby ktoś nie doczytał. Dopiero potem piszą o teście f1. Zatem w Renault nie ma pachołka...a może jednak jest? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 a faktycznie umknal mi ten fakt Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Ja o strone fizyczna jestem spokojny, duzo bardziej zaczalem sie ostatnio martwic o jego glowe. Jezeli dostalby szanse, pojechalby wyscig czy nawet kilka, boje sie ze nie bedzie tak pewnie jezdzil jak przed wypadkiem. Glowa nie ta, spodziewam sie wielu problemow, bledow i DNF'ow. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Ja o strone fizyczna jestem spokojny, duzo bardziej zaczalem sie ostatnio martwic o jego glowe. Jezeli dostalby szanse, pojechalby wyscig czy nawet kilka, boje sie ze nie bedzie tak pewnie jezdzil jak przed wypadkiem. Glowa nie ta, spodziewam sie wielu problemow, bledow i DNF'ow. nie moge czytać tego waszego utyskiwania ostatnimi czasy, biadolicie jak stare ciotki Cytuj
orion50 632 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Trochę biadolą. Najwięksi ekspercki w paddocku siedzą wygodnie w hype-trainie ale co oni tam wiedzą ;) Poczekamy, zobaczymy. W środę Paul Ricard, niedługo potem testy na Hungaroringu, Spa wcale nie musi być fantasy ;) Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 Zanim Robert testował w ogóle GP3 i F1 oczy potrafiły mi zajść łzami na samą myśl o tym, a jak zobaczyłem w czerwcu te filmiki od Renault pomontowane z tą piosenką to się kilka godzin nie mogłem pozbierać. Co za historia. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 To dzisiaj Robert testuje na Paul Ricard? Testy na Hungaroringu hybrydą też już powteirdzone. Jeszcze tylko nie wiadomo, czy w ramach FP podczas weekendu, czy zostanie zorganizowany prywatny test. http://www.thedrive.com/start-finish/12337/robert-kubica-to-test-renault-sport-f1-r-s-17-in-hungary Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 (edytowane) To dzisiaj Robert testuje na Paul Ricard? Testy na Hungaroringu hybrydą też już powteirdzone. Jeszcze tylko nie wiadomo, czy w ramach FP podczas weekendu, czy zostanie zorganizowany prywatny test. http://www.thedrive.com/start-finish/12337/robert-kubica-to-test-renault-sport-f1-r-s-17-in-hungary no i gicior, mimo ogolnej podniety po cichu wierze ze jednak te ploty o Spa sie potwierdza...wchodzac w linka widac jaki jest teraz chudziutki :P macie jakies niusy bo nawet nie wiem czy juz jezdzi... a widze ze kolega juz napisal...chcialoby sie cos konkretnego poczytac xD Edytowane 12 lipca 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 http://powrotroberta.blogspot.com/2017/07/testy-roberta-kubicy-z-renault-na-torze.html 1 Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 Mogliby już dać jakieś oficjalne info o przebiegu testów. Chwilę pojeździł i przerwa później to samo i do teraz cisza. Ponoć jest bardzo wysoka temperatura na torze i próbowali to przeczekać. To tylko jakieś strzępkowe info i plotki, że prawdopodobnie test będzie przeniesiony na inny dzień... Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 Akurat w tym temacie brak informacji to dobra informacja. Renault chroni swoj biznes Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 Zrobił 200 okrążeń i pobił czasy Nico Hulkenberga. W podanym niżej artykule piszą, że Renault zawiesza oczy na Sergio Perez. To z nim Kubica będzie walczył o miejsce w Bolidzie obok Hulkenberga. Ferrari też ponoć jest zainteresowane Perezem. Jeśli ten odejdzie do Ferrari to szansę Kubicy rosną. Jeśli Ferrari zostanie przy Raikkonenie bądź łyknie Verstappena, to Perez prawdopodobnie będzie priorytetową opcja dla Renault. http://www.thedrive.com/start-finish/12386/watch-robert-kubicas-renault-sport-formula-one-test-at-circuit-paul-ricard Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 pyerdolamento na mój gust nie po to renault wydaje grube hajsy i organizuje testy Kubicy żeby potem brać Pereza Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 Mnie osobiście ciężko się odnieść do tego artykułu. Perez faktycznie jest opcją dla Ferrari - donosiły o tym wcześniej inne serwisy. Nie wiem skąd info, że Renault by go chciało. Kontrakt Pereza obowiązuje tylko do końca sezonu. Z Force India spędził już pięć (zdaje się). Pora na krok do przodu. Obecnie samo Force India to lepsza opcja dla niego niż Renault. Nie wiem, czy zdołaliby go przekonać. Robert przechodzi testy, bo muszą go sprawdzić zanim podejmą decyzję. Przejęcie zdolnego, młodego kierowcy nie jest takie łatwe. Z kolei wobec Roberta mają obawy, że sobie nie poradzi. Testy, są tym czym są - testami jednej z opcji. Z drugiej strony gdy RK popisze się w hybrydzie i wykręci dobre czasy, to jego akcje pójdą w górę. Ważne, żeby Robert robił swoje. Bieżące informacje pokazują, że póki co zaskakuje - a to więcej niż dobrze. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 http://powrotroberta.blogspot.com/2017/07/kubica-ograniczenia-fizyczne-nie.html Abiteoul najlepszy od samego początku. Jedno mówi, drugie robi. Niezła polityka tam musi w tle lecieć. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lipca 2017 Opublikowano 12 lipca 2017 Znana motoryzacyjna prasa już potwierdziła a ten dalej swoje, że jeszcze nie wiadomo :D Te testy mają chyba też związek z prawem do uzyskania superlicencji zdaje się, bo jednym z wymogów jest zaliczenie jazdy bolidem z któregoś z poprzedniego sezonu i przejazd bolidem aktualnym, który zaliczy na Hungaroringu. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 lipca 2017 Opublikowano 13 lipca 2017 Rowlinson rozmawiał z Charliem Whitingiem i superlicencja nie jest żadnym problemem ;) Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 13 lipca 2017 Opublikowano 13 lipca 2017 Czemu Perez miałby przechodzić do Renault? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 13 lipca 2017 Opublikowano 13 lipca 2017 "Po tych dwóch dniach testów, moje wątpliwości całkowicie zniknęły. Nie jeździłem jeszcze obecnym samochodem Formuły 1 i nie byłbym gotowy na Silverstone. Przetestowanie nowego auta zajmie dwa dni. To zwiększy moje szanse o 1000%." "W trakcie testów w Walencji i na Paul Ricard, uświadomiłem sobie, że moje zmysły nadal pracują ostro. Myślałem, że najlepsze czasy są już za mną, ale to nieprawda. Nie spodziewałem się, że wszystko przychodzić będzie tak naturalnie i mój instynkt będzie działał" "Nigdy się nie poddałem i coś ciągle mówiło mi, że wrócę. Czułem się nawet lepiej niż podczas testów w Walencji. Miałem dużą pewność siebie" tyle co oficjalnie Robert powiedziala po wczorajszych testach 3 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 13 lipca 2017 Opublikowano 13 lipca 2017 "To zwiększy moje szanse o 1000%" - co to dokładnie ma znaczyć? Nikt nigdzie nie napisał że są starania o miejsce w bolidzie F1 w mistrzostwach. Czy coś mnie ominęło? Bo na razie wszyscy mamy nadzieję że to do tego prowadzi. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 13 lipca 2017 Opublikowano 13 lipca 2017 Może Robertowi się coś chlapnęło? On wie do czego to wszystko zmierza. Pewnie jest zobowiązany trzymać język za zębami, ale z drugiej strony jest sam tak podjarany, że pewnie coś mu się powie o trzy słowa za dużo. Czemu Perez miałby przechodzić do Renault? Aktualnie nie widzę powodu dla którego miałby to zrobić. The Drive napisał tylko, że jest na liście kandydatów Renault, a Ci mogą sobie tam nawet Hamiltona wstawić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi