Skocz do zawartości

Robert Kubica - wiadomości, plotki i pogaduszki.

Magik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze go weźmie do @formuły :o Ma przecież podobno zarządzać zespołem Mercedesa w tejże.

Coż...jeśli F1 nie wypali to FE nie bylaby złym krokiem.

LMP1 zdycha, DTM też lata świetności ma już za sobą (najpierw obcięcie ilości samochodow, teraz Mercedes odchodzi). 

A czy nam to się podoba czy nie, FE się rozwija i zainteresowanie tą serią ciągle rośnie. Takie mamy czasy.

Opublikowano

No i będą spekulować, póki nie będą oficjalnie podane składy.

Męczy mnie tylko, że to wszystko tak się przedłuża i przeciąga raz za razem. No ale trzymam kciuki za miejsce dla RK w Williamsie. Massa już dawno nadaje się na emeryturę, z czego zresztą zdają sobie sprawę w Williamsie. 

Opublikowano (edytowane)

Williams nie weźmie drugiego ogórka. IMO albo wezmą Kubicę, albo zostanie Felipe.

W jakieś dzikie pomysły z DiRestą nie wierzę :dynia:

Edytowane przez maciucha
Opublikowano

Palmer też stara się o miejsce w Williamsie :pawel:

Nawet pomijając wyniki sportowe dla zespołu, to myślę że stary Stroll się na takie coś nie zgodzi. Płaci 30mln Williamsowi i chce żeby Lance jak najwięcej się nauczył. Dlatego bardzo chciał ściągnąć Fernando Alonso.

Myślę, że Kubica ma spore szanse w tej układance, zwłaszcza teraz z plecami Rosberga.

Opublikowano

Beznadziejne obecnie jest to, że w stawce jest tylko 10 zespołów. Jeszcze parę lat temu było ich przecież 11-12 i pay-driverzy nikomu aż tak nie wadzili. Teraz to się aż rzygać chce patrząc że w stawce jeździ Palmer, Ericsson, Kvyat, czy Stroll (choć ten ostatnio jeździ całkiem całkiem), a dla kogoś takiego jak RK nie można znaleźć żadnego fotela.

Kimi też jakby miał choć troche rozumu i godności człowieka, to rzuciłby w cholerę #2 w Ferrari. To samo z Massą i Williamsem. Rozumiem, że dał się ściągnąć z emerytury przy całym tym zamieszaniu zrobionym przez Rosberga, ale panie kończ waść, wstydu oszczędź.

Opublikowano

Na reddicie bylo kilka dni temu ze Lance przed Singapurem bedzie upalal bolid z 2014go. Wzmianki na ten temat mozna znalezc na zagranicznych stronach (np. http://www.passionea300allora.it/f1-test-privato-per-stroll-a-suzuka/ ).

Suzuka byla podana jako przyklad prywatnego testu jakie sobie organizuje Stroll, a ktos nieopatrznie zrozumial ze to wlasnie tam maja wspolnie testowac z Robertem :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Papa Stroll powie nie i tyle będzie z Kubika.

ale papa stroll wg niektórych sam go chciał, nie wiadomo czy to prawda. Ale na pewno skoro są nim zainteresowani to nie może być tak, że on go nie chce.

Opublikowano

Williams to taki fajny zespół, z takimi tradycjami, jeszcze to malowanie z Martini <3 Szkoda, że mają takich chu,jowych kierowców, bo z silnikami Mercedesa mogli coś powalczyć w poprzednich sezonach. Obok Ferrari i Renault to mój ulubiony zespół w stawce.