maciucha 11 638 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 ostatnie 2,5 minuty jak na moje to Robert praktycznie potwierdził, że będzie próbował jeszcze jednej operacji Cytuj
Mecenas 59 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 (edytowane) Z Roberta już nic nie będzie niestety w klasie swiatowej, nie wiem czemu uparl sie tych rajdów raczej bym go widział w DTMach dałby radę.Nie maco jezdzic i po krzakach się wywracać. Edytowane 23 stycznia 2016 przez Mecenas 1 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Widać wiesz o Robercie tyle co nic Cytuj
orion50 632 Opublikowano 29 stycznia 2016 Opublikowano 29 stycznia 2016 Każdy kto sie zna mówi, że ma predkosc na mistrza a gość na forum wie lepiej do wypadniecia w Monte jechał tempem Ogiera w fabrycznym Polo.. wypadniecie bylo przy zerowej predkosci na lodzie. Mc nie ukonczylo polowa kierowcow WRC a mowia tylko o Kubicy. Polska. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 29 stycznia 2016 Opublikowano 29 stycznia 2016 No a o kim mają mówić? Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 29 stycznia 2016 Opublikowano 29 stycznia 2016 (edytowane) To wykluczone, jeszcze tyle przydrożnych rowów pozostaje topograficzną zagadką. Robert ma misję, a nie jak jakiś lamus Hamilton czy Vettel tylko w kółeczko jeździć bez sensu. Edytowane 29 stycznia 2016 przez Tokar Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 Robert wystartuje w 9 rajdach w sezonie 2016. Wiele się mówi o jego powrocie do F1 na co chyba jest już za późno oraz o przejściu do wyścigów Aut Turystycznych ale to też jakoś nie specjalnie kusi Roberta. Rajdowanie jest jednak jego pasją, bez względu na wyniki. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 u55r, jakie źródło? Coś czytałem podobnego z jakiejś niby włoskiej gazety, ale zważając na to że Szczepaniak jest teraz pilotem Huberta Ptaszka, to jak by to niby miało wyglądać? Przecież Robert nie będzie szukał sobie nowego pilota, a Ptaszek też na pewno nie ma ochoty co kilka rajdów mieć nowego. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 Szczepaniak będzie pilotem Ptaszka tylko na dwóch najbliższych rajdach Szwecji i Meksyku. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 u55r, jakie źródło? Coś czytałem podobnego z jakiejś niby włoskiej gazety, ale zważając na to że Szczepaniak jest teraz pilotem Huberta Ptaszka, to jak by to niby miało wyglądać? Przecież Robert nie będzie szukał sobie nowego pilota, a Ptaszek też na pewno nie ma ochoty co kilka rajdów mieć nowego. Gdzieś czytałem przecieki z Lotosu, oficjalnego sponsora Roberta i chyba ich rzecznik potwierdzał że mają podpisany kontrakt na 9 rajdów. Jeden już mamy za sobą więc 8 to Ukończenia ewentualnie Wypadnięcia z trasy ^_^ Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 z fejsa Maćka: "Po zbyt szybkim, niestety, zakończeniu Monte Carlo zapowiadała się długa przerwa i rozbrat z odcinkami, gdyż jak wiecie nie startujemy w Szwecji a dalszy program Roberta i mój nie jest ustalony. Okazuje się jednak ze życie lubi płatać figle. Pojawiła się możliwość udziału w najbliższych dwóch rundach WRC2. Jako że nie lubię "rdzewieć" w domu, a rajdy Szwecji i Meksyku znam dobrze i lubię, wystartuje w nich razem z Hubertem. Wierzę, że moje doświadczenie i znajomość tych imprez ułatwią zadanie kierowcy. Do zobaczenia zatem juz za tydzień w mroźnej, mam nadzieje, Szwecji." formula e? eeee? nie chcę być złośliwy ale oni zamiast tankować zmieniają bolid w trakcie wyścigu a z jego łapką fajtłapką to tak trochę no wiecie, nie bardzo. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 (edytowane) Colin, oglądałeś wszystkie części tego wywiadu z Gutowskim (najważniejszą w odniesieniu do tej sprawy to nawet rzuciłem na tej stronie)? Z tego co tam usłyszałem, to wydaje mi się, że Robert dość jasno powiedział, że podejmie się jeszcze jednej operacji, która może przed nim otworzyć nowe furtki. Edytowane 6 lutego 2016 przez maciucha Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 przyznam że dokładnie nie oglądałem, tylko słuchałem wyrywkowo "jednym uchem". podjąć się może, oby to coś dało ale trzeba być realistą. młodszy nie będzie, doprowadzenie ręki do porządnego stanu używalności nawet po mega udanej operacji to też praca na lata. najbardziej to mu się przyda w zwykłym codziennym życiu. szczerze to kibicuje mu z całego serca ale jak dla mnie szybkie, techniczne i dokładne ściganie się na milimetry ma już niestety za sobą. teraz pozostają mu wyścigi dające margines błędu i "luzu na kierownicy". Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 no to oglądnij ostatnie 2 minuty tego co wrzuciłem u góry na tej stronie Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 obejrzałem. jak dla mnie nic z tego nie wynika, niczego też nie zmienia w tym co napisałem poprzednio Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 (edytowane) No zgadzam się z tobą jak najbardziej jeśli chodzi o to ściganie na milimetry, ale z kolei nie skreślałbym Formula E. Chociaż osobiście, nie mogąc oglądać Kubicy na torach F1, najbardziej chciałbym, żeby dalej startował w WRC, tyle że oczywiście w fabrycznym zespole. Strasznie ciekawa sytuacja. Ciekawe co się wyklaruje przez najbliższe pół roku . Edytowane 6 lutego 2016 przez maciucha Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 Szczerze? Formula E wcale tak bardzo nie odstaje od F1 jeżeli chodzi o technikę i dokładność. To co tam czasami sie wyprawia to banderas. Kilka wyścigów resorówek na baterie dawało więcej emocji niż pół sezonu coraz to nudniejszej tak zwanej królowej wyścigów. Też bym Roberta chciał ujrzeć na torze w pełnej krasie ale z niektórymi rzeczami trzeba się po prostu pogodzić. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 Chciałbym kiedyś usłyszeć wywiad/przeczytać książkę, w której Robert szczerze opowiada o pogodzeniu się z konsekwencjami wypadku. To musiało być straszne przeżycie dla kogoś z takim charakterem i talentem. Może za parenaście lat. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 7 lutego 2016 Opublikowano 7 lutego 2016 Wydaje mi się że już wtedy wiedział że powrót do F1 jest niemożliwy i dlatego oglądamy jego w WRC. Chciał się jednak odgryźć żeby nie odejść pokaleczony. I udało się! Zdobył tytuł mistrza świata, poszedł wyżej, ale prześladuje go pech. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 7 lutego 2016 Opublikowano 7 lutego 2016 http://bleacherreport.com/articles/2614082-robert-kubicas-rally-crash-5-years-on-what-could-he-have-achieved-in-f1 aż się łezka w oku kręci Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 7 lutego 2016 Opublikowano 7 lutego 2016 (edytowane) Duzo prawdy w ttm jest. Kubica byl materialem na mistrza swiata. I to wiecej niz jeden raz Edytowane 20 lutego 2016 przez Welna Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 20 lutego 2016 Opublikowano 20 lutego 2016 Spoko wywiad ze Szczepaniakiem http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35751,19616957,maciej-szczepaniak-robert-kubica-to-jeden-z-trzech-najszybszych.html?disableRedirects=true Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 7 marca 2016 Opublikowano 7 marca 2016 18 - 19 Marca Kraj - Włochy Tor wyścigowy Mugello Wyścig 12 godzinny Martin Prokop Robert Kubica Mercedes SLS AMG GT3 Ładnie Robert odpocznie od WRC, od razu 12 godzin na torze, a przynajmniej połowa bo wyścig jest 12 godzinny. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 marca 2016 Opublikowano 7 marca 2016 przewiduję awarię samochodu i DNF po kilku godzinach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi