Gresh 5 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 a ja mam konsole od listopada, przeszedlem juz 10 gier, gram po 3 godziny dziennie, w kazde demo itd. i mi sie nigdy nie zawiesila. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 (edytowane) nawet w demku pes 2008( bo nie znam osoby co często grała w to demko i jej się nie zawiesiło) czy Assassin Creed bez patcha? Edytowane 2 lutego 2008 przez Ficuś Cytuj
agrestrybnik 4 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 przechodzac uncharted trzeci raz pod rzad, w czwartej misji zwis byl u mnie Cytuj
a_di1 9 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 (edytowane) Z softem coś chyba jest nie tak. Zauważyłem ostatnio, że włączając przeglądanie zdjęć w trybie portret i puszczając muzykę w tle konsola zaczyna się dławić a utwory zaczynają trzeszczeć. W innych trybach zakłucenia nie występują. Czy ktoś z użytkowników forum miał (ma) coś podobnego? Nadmienię, że na starym sofcie wszystko hulało aż miło. Jeśli chodzi o Uncharted to raz konsola zaliczyła zwiechę lecz nie mam pojęcia czy to wina gry w momencie całkowitego rozładowania się pada gra się zwiesiła. Podłączenie pada po kablu nic nie dało - pozostał reset. Edytowane 4 lutego 2008 przez a_di1 Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 To z padem to standand wiele gier sie wiesza gdy bateria pada. Podłączenie kabla nic nie daje. Cytuj
Jacek Smolak 1 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 (edytowane) Witam Mój problem, który opisałem tutaj: http://www.psxextreme.info/index.php?showt...t&p=1422729 okazał się na tyle duży, że dostałem nowy model konsoli! Dzisiaj jadę ją odebrać. Jak tylko sprawdzę sprzęt w domu, wyedytuję ten post i potwierdzę tą informację. UPDATE: no wszystko śmiga jak należy. Uncharted i Ratchet wyglądają obłędnie! Edytowane 4 lutego 2008 przez Master Pain Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 nie jestem posiadaczem PS3, ale pisze w imieniu kolezanki. zdazyl jej sie klopot i obiecalem ze popytam na forum czy ktos sie spotkal z taki przypadkiem. otoz ostatnio ktos tam u nich w domu gral sobie w nowego Racheta. skonczyl grac i postanowila sobie ona pograc. przelaczyla sie na swoj profil, odpala gre i zaczyna sie ladowac, a potem blad odczytu plyty (niestety nie pamieta nr bledu). po wyciagnieciu plyty z napedu okazalo sie, ze jest peknieta. dwa pekniecia odchodzace od srodka plyty ukladajace sie w litere V. nie sa jakies duze, ale gra sie nie chce odpalic. znacie ten watek lepiej. spotkal sie juz ktos z takim przypadkiem? osobiscie wiem, ze taki problem istnieje w X360 ktorego pisiadam i mialem to w przypadku dwoch gier. jesli ta sama przypadlosc dotyczylaby PS3 to chyba sprawdza sie moja teoria, ze pogorszyla sie jakosc nosnikow. ale jak to sie ma do tego, ze gry na X360 sa wydawane na DVD, a gry na PS3 na BD? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Kiedyś było coś z PSX u mojego znajomego. Radziłbym upewnić się, że płyty nie są w zimnym pomieszczeniu. gdy są zimne/wilgotne i zapodamy je do napędu, to mogą najzwyczajniej nie wytrzymać. Jak wiadomo w PS3 jest cieplutko xD. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Kiedyś było coś z PSX u mojego znajomego. Radziłbym upewnić się, że płyty nie są w zimnym pomieszczeniu. gdy są zimne/wilgotne i zapodamy je do napędu, to mogą najzwyczajniej nie wytrzymać. Jak wiadomo w PS3 jest cieplutko xD. gry stoja obok konsoli w tym samym pokoju. co wiecej - po skonczonej sesji z gra na jednym profilu gra nie byla wyciagana z napedu. kolezanka przelaczyla sie tylko na swoj profil i odpali gre, ktora juz nie zaskoczyla. Cytuj
wisza 5 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Hes ja miałem zwiechę przy Unreal Tournament III jak grałem Online musiałem z tyłu "na plecach" konsoli PS3 wyłączyć Cytuj
goggy 0 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 to temat o zawiechach czy awaryjności piszcie kiedy macie problem, to że konsola może się zawiesić to żadna awaria robisz reset i działa Cytuj
Jacek Smolak 1 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 ja miałem zwiechę co 30-180 sek, pomimo i po każdym resecie - awaria jak się patrzy Cytuj
wisza 5 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 "Awaryjność PS3, zwiechy, zgony, błędy, zgrzyty..." - tak pisze w temacie postu Cytuj
YETI 10 996 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 jiloo twoja koleżanka ma chyba jedyna na świecie PS3 rysującą płyty Pierwszy raz słyszę o takim przypadku. Cytuj
wisza 5 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 Ja też po raz pierwszy słyszę o takim przypadku, wiem że X360 rysze ale żeby Play? U mnie każda płyta wygląda jak nowa Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 A ja mam taki problem: Mam PS3 40 gb PAL oraz telewizor Samsung LE32M87BD ( HD Ready ). Sprzęty połączone są kablem HDMI. W konsoli ustawione mam 720p, RGB FULL, WHITE ON. W telewizor też na 720p. Problem polega na tym, że jeśli przełącze w telewizorze z 16:9 na JUST SCAN ( obraz bez overscanu, 100% sygnału wyświetlanego na matrycy ), bo normalnie 16:9 ucina 5% obrazu i jest gorsza jakość. No więc jak włącze just scan ( obraz bez overscanu ) to w lewej i prawej krawędzi obrazu mam białe zakłócenia - wyglądające jak śnieg, widoczne są na ciemnych scenach i przy szybkich ujęciach. To nie jest wina odświerzania matrycy. To są biąłe artefakty, w postaci zapalonych na biało/szaro pixeli. Pomocy - w Samsungu nie mają pojecia. Wiem że jeden koles w UK miał tak - ale nie dało rady z nim się skontaktować ( miał telewizor Sharp ). CHyba to wina PS3 lub HDCP pomiędzy PS3 a telewizorem ( podobno chodzi o tzw "handshaking" ) Macie jakiś pomysł? PS. Konsola sie nie wiesza itd... a telewizor jak dotąd działa okey, nie mam możliwości sprawdzenia czy urządzenia działają z innymi sprzętami prawidłowo. Nie wiem skąd się bierze ten "śnieg" i co jest tego powodem, ale też mam problem ze "śniegiem". Przypomnę jak wygląda - śnieg. Mam zupełnie inny telewizor, więc nie tu leży problem, konsola też 40GB pal i kabel hdmi. Dzisiaj czytam sobie opis jakiejś gry na PS STORE, nic nie robie i nagle ciach, sekunda śniegu na cały ekran WTF?? Podczas grania w gry też się pojawia, czasem nie zdąży się pojawić i tylko mignie ekran albo artefakty pojawią się na chwilę na niepełnym obszarze ekranu. Nie ma znaczenia czy ustawie rozdzielczość 720p czy 1080i. Wszystkie kable siedzą dobrze, ruszanie kablami, konsolą lub tv nie powoduje żadnych zakłóceń... Czy ma ktoś pojęcie czym jest to spowodowane lub chociaż gdzie szukać problemu? :nosze: Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 A ja mam taki problem: Mam PS3 40 gb PAL oraz telewizor Samsung LE32M87BD ( HD Ready ). Sprzęty połączone są kablem HDMI. W konsoli ustawione mam 720p, RGB FULL, WHITE ON. W telewizor też na 720p. Problem polega na tym, że jeśli przełącze w telewizorze z 16:9 na JUST SCAN ( obraz bez overscanu, 100% sygnału wyświetlanego na matrycy ), bo normalnie 16:9 ucina 5% obrazu i jest gorsza jakość. No więc jak włącze just scan ( obraz bez overscanu ) to w lewej i prawej krawędzi obrazu mam białe zakłócenia - wyglądające jak śnieg, widoczne są na ciemnych scenach i przy szybkich ujęciach. To nie jest wina odświerzania matrycy. To są biąłe artefakty, w postaci zapalonych na biało/szaro pixeli. Pomocy - w Samsungu nie mają pojecia. Wiem że jeden koles w UK miał tak - ale nie dało rady z nim się skontaktować ( miał telewizor Sharp ). CHyba to wina PS3 lub HDCP pomiędzy PS3 a telewizorem ( podobno chodzi o tzw "handshaking" ) Macie jakiś pomysł? PS. Konsola sie nie wiesza itd... a telewizor jak dotąd działa okey, nie mam możliwości sprawdzenia czy urządzenia działają z innymi sprzętami prawidłowo. Nie wiem skąd się bierze ten "śnieg" i co jest tego powodem, ale też mam problem ze "śniegiem". Przypomnę jak wygląda - śnieg. Mam zupełnie inny telewizor, więc nie tu leży problem, konsola też 40GB pal i kabel hdmi. Dzisiaj czytam sobie opis jakiejś gry na PS STORE, nic nie robie i nagle ciach, sekunda śniegu na cały ekran WTF?? Podczas grania w gry też się pojawia, czasem nie zdąży się pojawić i tylko mignie ekran albo artefakty pojawią się na chwilę na niepełnym obszarze ekranu. Nie ma znaczenia czy ustawie rozdzielczość 720p czy 1080i. Wszystkie kable siedzą dobrze, ruszanie kablami, konsolą lub tv nie powoduje żadnych zakłóceń... Czy ma ktoś pojęcie czym jest to spowodowane lub chociaż gdzie szukać problemu? :nosze: Z tym sniegiem faktycznie dziwne. Czasami tez mi sie pojawia,jak wlaczam HDMI ale baaardzo rzadko. Natomiast zawsze pojawia mi sie snieg kiedy wlaczam TVN;D Cytuj
Gresh 5 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 Ja chciałbym wspomnieć, że mój "snieg" wygłąda inaczej to nie jest zakłócenie ktore przykrywa cały ekran. Moje zakłóćenie występuje tylko w prawej i lewej czesci ekranu przy samej krawędzi i wyglądają jak pionowe linie białe które pojawiają sie i znikają - jakby były "duchami" pozostałościami po obrazie wyświetlanym przez konsole. mój aparat fotograficzny nie umie tego uchwycić. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 jiloo twoja koleżanka ma chyba jedyna na świecie PS3 rysującą płyty Pierwszy raz słyszę o takim przypadku. Ja też po raz pierwszy słyszę o takim przypadku, wiem że X360 rysze ale żeby Play? U mnie każda płyta wygląda jak nowa dzieki za odzew. to ze 360-ka potrafi porysowac, a nawet polamac plyte to ja dobrze wiem ;-) a ze na ps3 sie nie znam to dlatego zwracam sie do was, bo jakby byly jakies przepadki to napewno ktos by zglaszal problemy. no i tak jak pisalem, nie chodzi o porysowanie, a raczej o pekniecia od srodka, a nie rysy. a skoro nikt sie wczesnie nie skarzyl, to znaczy ze moze plyta pekla jakos wczesniej i konsola nie ma z tym nic wspolnego. jeszcze raz dzieki. pozdr. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 Przyczyny imo mogą być dwie, ale żadna nie dotyczy bezpośrednio PS3: - wada ukryta nośnika - słabszy plastik, niedolany, cieńszy, który nie wytrzymał normalnej eksploatacji, - mikropęknięcia powstałe przy wkładaniu/wyjmowaniu z pudełka (miałem tak z kilkoma filmami DVD), które pogłębiły się gdy płyta wirowała w napędzie Cytuj
kluha 0 Opublikowano 10 lutego 2008 Opublikowano 10 lutego 2008 Mam taki problem: Moja Ps3 przestała czytać płyty.Nie wiem jak to mogło się stać nic tego nie zapowiadało dzisiaj rano przed pracą jeszcze było ok,po 8h nawet nie wykryła gierki, Ktoś miał podobny przypadek?mam nadzieje że to nie laser Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 10 lutego 2008 Opublikowano 10 lutego 2008 Zrób reset ustawień systemowych konsoli,czasem ponoć pomaga. Ale jeśli to nie pomoże to niestety pozostaje tylko serwis Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 11 lutego 2008 Opublikowano 11 lutego 2008 Sprawdź, czy nie otwiera CD/DVD. Może to problem z jednym typem nośnika. tak czy inaczej to może być problem z laserem... Cytuj
Lucass 0 Opublikowano 11 lutego 2008 Opublikowano 11 lutego 2008 Mam taki problem:Moja Ps3 przestała czytać płyty.Nie wiem jak to mogło się stać nic tego nie zapowiadało dzisiaj rano przed pracą jeszcze było ok,po 8h nawet nie wykryła gierki, Ktoś miał podobny przypadek?mam nadzieje że to nie laser Jeśli PS3 nie czyta jakichkolwiek płyt to miałem ten sam problem. Najprawdopodobniej padł laser, oddałem do reklamacji i równo po trzech tygodniach dostałem nową konsolę. Cytuj
kluha 0 Opublikowano 11 lutego 2008 Opublikowano 11 lutego 2008 (edytowane) Reset nic nie dał.Jutro oddaje do serwisu,faktycznie nie czyta żadnych płyt. Tylko przeraża mnie to czekanie Edytowane 11 lutego 2008 przez kluha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi