Maximmus 0 Opublikowano 1 maja 2008 Opublikowano 1 maja 2008 to norma... ja mam drugiego pada i jak wtedy go włącze t oba pady zaczynaja byc widoczne Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 1 maja 2008 Opublikowano 1 maja 2008 Niestety po 5 miesiącach moja PS3 zaliczyła zgona, po włączeniu zero obrazu tylko pare razy słyszę PIP PIP i mryga czerwona dioda[*] w przyszłym tyg do Sony by naprawili. Nie wiem co dokładnie się stało ale grałem na niej baaaardzo mało... Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Jeszcze jedno pytanie: czy jak oddaję konsolę do serwisu, to mam im dać wszystkie papiery (instrukcję itp.), kable i joypad? Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 Ja oddalem sama konsole + ksiazeczke gwarancji i fakture zakupu. Kabli i joypadow nie wkladalem dzwonilem do servisu sony. Cytuj
karol885 0 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 (edytowane) Dzisiaj padla mi jedna konsola (mam dwie ja i brat) Dzialo sie to o godzinie 14.07. Niewiele myslac spakowalem konsole odnalazlem paragon i wyruszylem do sklepu. Wsiadlem w autobus o 14.55. W sklepie bylem o 15.15 poszedlem do sprzedawcy powiedzialem ze padl laser (konsola przestala czytac plyty z grami i filmy na blu-ray), pokazalem paragon. Wzial moje pudelko wyja konsole i poszedl na zaplecze. po 5 minuutach przyniosl mi nowke konsole i zyczyl milego dnia. To sie nazywa dobry serwis 0 15.45 siedzialem w domu i sciagalem aktualizacje firmware w mojej nowej konsoli. Oby wszedzie tak to zalatwiano. Brawo Sony. Edytowane 2 maja 2008 przez karol885 Cytuj
karol885 0 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 nie wiem co ma sony do tego. Sony Center (tam kupilem) Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 2 maja 2008 Opublikowano 2 maja 2008 To zmienia postac rzeczy nie wiedzialem ze tak w tych sklepach odbywaja sie reklamacje. Cytuj
cichy85c 0 Opublikowano 6 maja 2008 Opublikowano 6 maja 2008 Siemka. Niedawno wyszedlem z woja,przez caly pobyt tam myslalem o kupnie ps3. w tej chwili juz niewiem co mam robic? kupowac? niekupowac? a to ze wzgledu na awaryjnosc bo duzo sie o tym na czytalem na tym forum i na necie. Wiec doradzcie mi co mam robic?,jaki model konsolki kupowac? Czekam Na odp Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 6 maja 2008 Opublikowano 6 maja 2008 co do awaryjnosci konsoli policz sobie "na oko" ile osób ma prblem faktycznie z konsola a ile tylko pieni wode... Cytuj
cichy85c 0 Opublikowano 6 maja 2008 Opublikowano 6 maja 2008 Masz Racje wiekszosc pisze tylko o zwiechach. a jaki jest najnowszy model kosoli chodzi mi o numer seryjny Cytuj
Wihajster 0 Opublikowano 6 maja 2008 Opublikowano 6 maja 2008 co do awaryjnosci konsoli policz sobie "na oko" ile osób ma prblem faktycznie z konsola a ile tylko pieni wode... Właśnie zauważyłem że parę osób usiłuje ciągnąć ten temat przez kilka storn tylko po to aby nabić ich ilość i potem prawić wszędzie że temat o awaryjności PS3 ma tyyyyyyyyyyyyyleeee kartek. Podczas gdy faktycznie problemy z PS3 miało 3 osoby na krzyż. Widać pewnej grupie graczy smutno że kupując sprzęt M$ nie należy zadawać sobie pytania czy konsola padnie tylko należy zapytać kiedy padnie. Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 (edytowane) Tez mozna zapomniec o tygodniowym serwisie juz 2 tydzien czekam na konsole bo w 60 mialem taki problem po wlaczeniu konsola nie czytala gier. Dopiero kiedy sie nagrzala i wiatraczek szybciej zaczynal chodzic, to konsola zaczynala czytac gry. Najlepszy patent byl bo pisalem do sony gdzie mam sie udac do serwisu hahaha Podali mi Wrocław i adres serwisu. Ode mnie to jakies 200 kilosow, mówie ok pojade zalatwilem sobie transport. Zatankowalem samochod i jedziemy do Wrocka jestem tam kolo 12;00 po dluzszym szukaniu serwisu znajduje biore konsole wchodze do niby serwisu zaczynam rozmawiac ze serwisantem i Co mam zonka okazuje sie ze to nie serwis tylko sklep sony centrum i do tego nie wezna ode mnie konsoli, pytam sie ziomka gdzie jest ten serwis. Daje mi wizytowke biore ja i widze ze w sobote jest otwary serwis pytam sie tego goscia ze sklepu sony gdzie to jest a on Mowi mi ze to co jest na wizytowce to tak naprawde faktycznie nie jest bo serwis w soboty nie jest otwarty Czyli przejechalem sie do wroclawia chyba na wycieczke po drugie to Sony ma chyba maly burdel u siebie ale mniejsza z tym. Po dlugim szukaniu najblizszego serwisu konsole serwisowalem 40 kilometrow od siebie Czyzby sony zapomnialo ze ma serwis W jeleniejgorze ech. A wysylaja tak daleko. Edytowane 9 maja 2008 przez DaniDevil Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 (edytowane) W opisie tematu pisze, że można dodawać opisy wszelakich zgrzytów związanych z PS3, a według mnie mój problem jest zgrzytem. Mam problem z odtwarzaniem filmów na dvd na PS3. Kiedy odpalam film ekran robi sie czarny, potem na chwile robi się szary i w prawym górnym rogu pojawia się ta "kropla wody", która pokazuje się kiedy na PS3 robimy jakąś operację ( np, kiedy wczytuje nam się strona w internecie ) a następnie ekran zaczyna się zachowywać, jakby PS3 było wyłączone. PS3 mam podłączone do monitora kablem hdmi, gry chodzą na nim normalnie. Większość ustawień w opcjach odtwarzania filmów na DVD / BD mam na automatic, wiecie może w czym leży problem i jak go można rozwiązać? Edytowane 11 maja 2008 przez Yabollek007 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 Tez mozna zapomniec o tygodniowym serwisie juz 2 tydzien czekam na konsole bo w 60 mialem taki problem po wlaczeniu konsola nie czytala gier. Dopiero kiedy sie nagrzala i wiatraczek szybciej zaczynal chodzic, to konsola zaczynala czytac gry. Najlepszy patent byl bo pisalem do sony gdzie mam sie udac do serwisu hahaha Podali mi Wrocław i adres serwisu. Ode mnie to jakies 200 kilosow, mówie ok pojade zalatwilem sobie transport. Zatankowalem samochod i jedziemy do Wrocka jestem tam kolo 12;00 po dluzszym szukaniu serwisu znajduje biore konsole wchodze do niby serwisu zaczynam rozmawiac ze serwisantem i Co mam zonka okazuje sie ze to nie serwis tylko sklep sony centrum i do tego nie wezna ode mnie konsoli, pytam sie ziomka gdzie jest ten serwis. Daje mi wizytowke biore ja i widze ze w sobote jest otwary serwis pytam sie tego goscia ze sklepu sony gdzie to jest a on Mowi mi ze to co jest na wizytowce to tak naprawde faktycznie nie jest bo serwis w soboty nie jest otwarty Czyli przejechalem sie do wroclawia chyba na wycieczke po drugie to Sony ma chyba maly burdel u siebie ale mniejsza z tym. Po dlugim szukaniu najblizszego serwisu konsole serwisowalem 40 kilometrow od siebie Czyzby sony zapomnialo ze ma serwis W jeleniejgorze ech. A wysylaja tak daleko. nierozumiem, popraw lepiej to co wypociles Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 Wie ktoś co to może być za problem?? Konsola włącza mi się raz na 4 próby włączenia. Przejeżdżam palcem po I/O i chwile nic się nie dzieje a potem naglę słyszę 3 pipnięcia i mryga mi czerwona dioda... Cytuj
Danilo1972 91 Opublikowano 12 maja 2008 Opublikowano 12 maja 2008 Wie ktoś co to może być za problem?? Konsola włącza mi się raz na 4 próby włączenia. Przejeżdżam palcem po I/O i chwile nic się nie dzieje a potem naglę słyszę 3 pipnięcia i mryga mi czerwona dioda... Chyba masz to co ja, po drugim zejściu konsoli. Najpierw jednak zapala się żółta dioda, a później dopiero czerwona? Jeśli tak, to czeka Cię serwis konsoli. Najprawdopodobniej dostaniesz inną konsolę w zamian, chyba że będziesz chciał czekać na serwis sprzętu w Słowacji. Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 12 maja 2008 Opublikowano 12 maja 2008 No właśnie ta żółta raz wyskakuje raz nie...dziwne. No ale pewnie będzie tak jak mówisz, odniosę ją do serwisu i nie powiem jakby dali nową to bym się nie obraził. Cytuj
Danilo1972 91 Opublikowano 12 maja 2008 Opublikowano 12 maja 2008 Za pierwszym razem też się nie obraziłem, ale działała tylko ze 2 godziny To są konsole odnawiane, więc nie są całkiem nowe. Mówię oczywiście o wymianie w serwisie - nie wiem jak to jest przy wymianie w sklepie. U mnie dało się włączyć konsolę kilka razy, a później zaliczyła całkowity zgon. Ty masz dobrą sytuację, bo jesteś z Wawy - idź na Jana Pawła i załatw sprawę w tym serwisie. Nie powinno to trwać dłużej niż tydzień. Cytuj
Metal 4 Opublikowano 12 maja 2008 Opublikowano 12 maja 2008 W opisie tematu pisze, że można dodawać opisy wszelakich zgrzytów związanych z PS3, a według mnie mój problem jest zgrzytem. Mam problem z odtwarzaniem filmów na dvd na PS3. Kiedy odpalam film ekran robi sie czarny, potem na chwile robi się szary i w prawym górnym rogu pojawia się ta "kropla wody", która pokazuje się kiedy na PS3 robimy jakąś operację ( np, kiedy wczytuje nam się strona w internecie ) a następnie ekran zaczyna się zachowywać, jakby PS3 było wyłączone. PS3 mam podłączone do monitora kablem hdmi, gry chodzą na nim normalnie. Większość ustawień w opcjach odtwarzania filmów na DVD / BD mam na automatic, wiecie może w czym leży problem i jak go można rozwiązać? Jeśli monitor ma HDCP, to zapewne nie masz ustawionego upscallingu DVD i odpalają Ci się one w rozdzielczości 576p, której Twój monitor nie obsługuje. Wątpię, ze to wina konsoli. Sprawdź z włączonym upscallingiem DVD. Jak dalej będą problemy to sprawdź, czy na TV masz to samo, nawet na SD, jak nie, to masz zgrzyt z monitorem, nie konsolą . PS3 mam od października. Kupowałem używaną 60GB i jedyne zgrzyty (odpukać) to były 2 zwiechy konsoli. Obie na demie PESa 2008. Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 13 maja 2008 Opublikowano 13 maja 2008 Robiłem formaty i restory i niestety nic. Tak jak Danilo pisze czeka mnie wizyta w serwisie. Cytuj
Danilo1972 91 Opublikowano 15 maja 2008 Opublikowano 15 maja 2008 I co bart, oddałeś konsolę do serwisu? W razie czego opisz jak się wszystko odbyło. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 15 maja 2008 Opublikowano 15 maja 2008 nie wiem jak to jest przy wymianie w sklepie. jesli konsole od reki wymeiniaja w sklepie to daja nowa z polki czyli fabrycznie nowa jesli zostaje na naprawe to przechodzi przez SONY i to samo sie dostaje jakby sie do Sony poszlo, tylko dluzej to wszystko trwa... Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 16 maja 2008 Opublikowano 16 maja 2008 (edytowane) I co bart, oddałeś konsolę do serwisu? W razie czego opisz jak się wszystko odbyło. No właśnie dziś mam zamiar się tam wybrać, jak tylko wrócę to zdam relację. Edit : Konsolka przyjęta do serwisu, powiedziano mi że albo ok 2 tyg naprawa albo 3-4 dni wymiana konsoli : ) Edytowane 16 maja 2008 przez bart-blank Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi