Opublikowano 27 czerwca 200816 l KES-400A KES-400AAA KES-410ACA Sa 3 rodzaje lasera, czy obojetnie jaki zamontuje?
Opublikowano 27 czerwca 200816 l o pozostałych modelach nie słyszałem ale niby ten KES-400AAA pasuje do każdej wersji PS3 niezależnie z jakiego miejsca na świecie.Głowy za to nie dam bo nie znam osoby ,która wymieniała laser w PS3 na ten kupiony z ebaya,a ja jak dotychczas też nie mam problemów z PS3.Oby rzeczywiście lasery pasowały bo jak by się dobrze poszukało to koszt całej inwestycji zamknąłby się spokojnie w kwocie 200zł edit-ooo a to ciekawe-niektóre modele PS3 mają dwie soczewki lasera,niektóre jedną i przed kupnem trzeba sprawdzić jaka siedzi w naszym PS3- te AAA to jednosoczewkowe lasery,ACA dwusoczewkowe Edytowane 27 czerwca 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 27 czerwca 200816 l zastanawiam sie nad sprowadzeniem, teraz puki sa na zapas, kilku sztuk. Cena dobra.
Opublikowano 27 czerwca 200816 l zastanawiam sie nad sprowadzeniem, teraz puki sa na zapas, kilku sztuk. Cena dobra. a skąd wiesz jaki masz laser w PS3?jedno czy dwusoczewkowy?Choć wg mnie w 40gb i większości 60GB siedzi pewnie ten jedno soczewkowy z racji tego,że na necie 99% aukcji to właśnie te wersje AAA.Ten dwusoczewkowy na moje oko to może był w całkiem pierwszych modelach PS3.Trzeba by było PS3 rozebrać i sprawdzić-ja bym ale pierw walczył z tą 2-letnią niezgodnością towaru z umową i dopiero potem ,jak już atakowałbym kupno lasera Edytowane 27 czerwca 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 29 czerwca 200816 l Witajcie, od wczoraj mam problem z 9 miesieczną PS3 40 GB, - nie czyta plyt. rano jako tako jeszcze czytala DMC4, ale gra zaczęła sie zawieszac w pewnym momencie, wieczorem nei czytała juz gier a tylko filmy , dzs rano nie czyta niczego. Konsola kupiona w Media Markecie, czy to laser padl - oddac ją do MM / Centrum Sony , czy moze wystarczy cos zrobic / przeczyscic?
Opublikowano 29 czerwca 200816 l Mi TAK SAMO zdechła moja PAL 60 GB z listopada zeszłego roku. Zostaje tylko serwis - ja miałem na gwarancji w Electronic Dreams, co i tak kończy się oddaniem konsoli do SCEPu i czekaniem 14 dni roboczych.
Opublikowano 29 czerwca 200816 l Poczytaj poprzednie strony!!! Edytowane 29 czerwca 200816 l przez Incognitos
Opublikowano 2 lipca 200816 l Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na temat tego co da się zrobić z konsolą która przeszła update 2.40 i na tym zakończył się jej żywot - byłbym wdzięczny. Infolinia Sony niestety zaleciła mi reklamację w sklepie lub oddanie do serwisu bo nie mają pojęcia o co chodzi... Podobno lekrastwem jest ormat konsoli - ale na razie cciałbym znaleźć sposób, jak zgrać Sejvy....
Opublikowano 2 lipca 200816 l ale zdajesz sobie sprawe, ze im wiecej informacji podasz tym wieksze prawdopodobienstwo, ze ktos bedzie ci w stanie pomoc? bo zakonczyla swoj zywot mozna rozumiec na wiele sposobow. btw. po co ci save'y i tak musisz gry od nowa przechodzic dla trophies Edytowane 2 lipca 200816 l przez Zeratul
Opublikowano 2 lipca 200816 l Game OVer w sensie, że się nie włącza. Tyle. Przechodzenie gier dla tropohies - kupiłem konsole niedawno, więc mam raptem 3 gry, poza tym można przechodzic od nowa i zachować stare zapisy A oddawanie samej konsoli bez dysku - skoro "podobno" format pomaga, to znaczy, że serwis niepotrzebny Teraz szukam drogi na zrobienie backupa a potem będę myślał o serwisie. Chyba, że ktoś zna inne rozwiązanie błędu z updatem do 2.40
Opublikowano 2 lipca 200816 l gnysek-> Wyjęcie dysku (pipi) da bo jak podłączysz ten wyjęty dysk do innej PS3ki to pojawi sie napis powitalny mówiący o tym że musisz sformatować dysk by sie konsola włączyła z tym dyskiem, wiem to bo raz oddałem konsole PS3 do serwisu bez dysku bo byłem przekonany że jak podepne dysk który wyjołem z PS3 do nowej PS3 to dane stare bede miał a tu sie okazało że nie wiec jedyny twój ratunek to Backup dysku PS3 na pamięć przenośną, ale bedzie to trudne skoro do XMB sie nie możesz dostać... Edytowane 2 lipca 200816 l przez f5k
Opublikowano 2 lipca 200816 l Nom ale nie chciał bym tracić danych. A sformatować mogę sobie przecież sam.
Opublikowano 2 lipca 200816 l A takie pytanko: czy ten błąd występuje też w przypadku update'u przez pendrive, czy tylko przez internet?
Opublikowano 2 lipca 200816 l kurcze epidemia padających konsol po updacie 2.4.Zachodnie fora pękają od naporu ludzi,którym wysypała się konsola http://uk.youtube.com/watch?v=jmLFt4o6DyY to jeden z najczęstszych objawów ściągnięcia tego softu... Podobno wina leży w zbyt dużej ilości ludzi ściągających na raz tego softa-wszyscy się rzucili na obiecaną muzę z dysku w grach i trophies(a jak jest każdy widzi to tak BTW ) i serwery nie wytrzymały i soft ściągał się z błędem,który w konsekwencji po instalacji uszkadza konsolę.Ile w tym prawdy-nie wiem Ale jeśli prawdą jest ta hipoteza to ściągnięcie softu z pc i zainstalowanie przez pendrive'a będzie najbardziej bezpieczne Edytowane 2 lipca 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 2 lipca 200816 l z pen'a do 50% sie zainstalowalo, reset, konsola wstala, wszystko jest... btw: nie moge muzyki odpalic sobie wlasnej podczas gry ( GT5P ) a chcialbym Paul van Dyk sobie zapodac do Subaryny...
Opublikowano 2 lipca 200816 l z pen'a do 50% sie zainstalowalo, reset, konsola wstala, wszystko jest... btw: nie moge muzyki odpalic sobie wlasnej podczas gry ( GT5P ) a chcialbym Paul van Dyk sobie zapodac do Subaryny... w niczym jeszcze nie można trzeba czekać na patche Sony trochę przegięło z tymi słowami,że soft 2.4 umożliwi odpalanie mp3 z dysku-w praktyce soft 2.4 umożliwi odpalania muzy z dysku po uprzednim ściągnięciu patcha lub też w przyszłości (oby) w nowych grach od razu ze startu będzie ta funkcja możliwa
Opublikowano 6 lipca 200816 l z pen'a do 50% sie zainstalowalo, reset, konsola wstala, wszystko jest... btw: nie moge muzyki odpalic sobie wlasnej podczas gry ( GT5P ) a chcialbym Paul van Dyk sobie zapodac do Subaryny... w niczym jeszcze nie można trzeba czekać na patche Sony trochę przegięło z tymi słowami,że soft 2.4 umożliwi odpalanie mp3 z dysku-w praktyce soft 2.4 umożliwi odpalania muzy z dysku po uprzednim ściągnięciu patcha lub też w przyszłości (oby) w nowych grach od razu ze startu będzie ta funkcja możliwa I tak do większości starych gier nie ukażą się takie łatki - bo nikt nie lubi programować za darmo, ale przynajmniej te gry, które będą pisane od teraz powinny zawierać odpowiednią funkcjonalność. A czy wszystkie będą zawierać? Przekonana nie jestem. U mnie tym razem update nie zabił konsoli, ale: Na przyszłość gdy pojawi się update zalecane jest: - zgrać save - sprawdzić czy konsola ma gwarancję (bo nie ma 100%, że nie każą zapłacić w razie problemu za naprawę) jeśli ma: zrobić update jeśli nie ma: poczekać kilka dni na sygnały od ludzi - zmówić modlitwę przed wciścnięciem Proceed.
Opublikowano 6 lipca 200816 l 2.40 zainstalowałem pomyślnie i nie było żadnych problemów z początku. Teraz, po dokupieniu Dualshock'a3 każda gra wiesza się, i to losowo: MGS4 - w story, po pauzie dłuższej niż minute, nie mogę nic zrobić i. Co dziwne gra chodzi normalnie (muzyka, podgląd Sunny) MGO - Sixaxis i DS przestają reagować, nawet jak są podłączone kablem, ale mecz normalnie trwa. GTA IV - wyskakuje napis "please reconnect controller". W każdym przypadku konsola przestaje reagować i trzeba robić hardreset'a. Dodatkowo, po ostatnim, część ustawień wróciła do domyślnych :o Z początku podejrzewałem problem z nowym pad'em, ale Sixaxis też nie bardzo działa. Zresztą nie słyszałem żeby ktokolwiek miał problemy z Dualshock'iem. Wie ktoś o co może chodzić?
Opublikowano 6 lipca 200816 l może to być wina formware,pozostaje nam czekać do 2.41 i obserwować jak wtedy będzie zachowywac sie konsola-jeśli też tak samo to raczej winne u Ciebie będą pady
Opublikowano 7 lipca 200816 l Też możliwe. Wykombinuje headset'a i zobacze czy z nim też są problemy. Ewentualnie któryś z sąsiadów zza ściany ma jakieś urządzenie, które zakłóca komunikacje konsola-pad albo próbuje się z nią sparować i PS3 wariuje Na zagranicznych forach był tylko 1 przypadek identyczny z moim, ale póki co bez rozwiązania, więc mam nadzieje, że to jednak wina firmware'u i z następną łatką wszystko będzie śmigać.
Opublikowano 7 lipca 200816 l Calkiem mozliwe to co piszesz jest. Telefonem poszukaj urzadzen dookola. Swoja droga zastanawiam sie jak by dzialaly na siebie dwie konsole blisko. Moze masz sasiada z PS3 przez najblizsza sciane i on przeklina jak Ty...