konrado0905 7 Opublikowano 7 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2008 (edytowane) telefon nie wyszuka PS3 i odwrotnie. pad rozpoznaje konsole po jej ID, dlatego trzeba go podlaczyc kablem zeby byla synchronizacja, wiec sasiad nie przeszkadza Edytowane 7 lipca 2008 przez konrado0905 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ohayo 0 Opublikowano 7 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2008 telefon nie wyszuka PS3 i odwrotnie. pad rozpoznaje konsole po jej ID, dlatego trzeba go podlaczyc kablem zeby byla synchronizacja, wiec sasiad nie przeszkadza racja, ale są przypadki, że sam sygnał jest przerywany albo "wchodzi" w niego inny i pady działają tylko przez usb. Takie problemy powoduje np. zestaw 5.1 Logitech'a, w którym tylnie satelity są bezprzewodowe i niektóre headsety' (najczęściej te no-name), więc jakby nie było zdarzyć się może i przypisywanie konkretnego ID nic nie daje w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza
bor 2 Opublikowano 8 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2008 Jaki jest laser w konsoli ? Jak sie sprawuje przy gta4 ? Szybko sie zuzywa ? Pada szybko ? Jest wytrzymalszy od lasera xboxa360 i Wii ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 8 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2008 padaja bardzo szybko, jedyny problem Xa z napedem to bylo ze rysuje plyty zas nei spotkalem sie z takim czyms aby komus przestal dzialal Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 8 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2008 padaja bardzo szybko Ale (pipi)*** Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 8 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2008 rozwin swoje zdanie (pipi) Cytuj Odnośnik do komentarza
MiRage 0 Opublikowano 9 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2008 przejzalem poprzednie 20 stron i nie znalazlem odpowiedzi wiec chialbym ponownie zadac pytanie : czy jest sposob zeby zamiast oddawania konsoli do serwisu odzyskac pieniadze? powolac sie na cos, moze na niezgodnosc? na jakiej zasadzie i jak to dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 9 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2008 przejzalem poprzednie 20 stron i nie znalazlem odpowiedzi wiec chialbym ponownie zadac pytanie : czy jest sposob zeby zamiast oddawania konsoli do serwisu odzyskac pieniadze? powolac sie na cos, moze na niezgodnosc? na jakiej zasadzie i jak to dziala? Nie ma, dopiero jak niemożliwa jest wymiana lub naprawa ... chyba, że złożysz reklamację u sprzedawcy i naprawa będzie się przeciągać np. ok miesiąca (mało możliwe z konsolami z tego co słyszałem bo najczęściej wymieniają szybko na nową) to wtedy możesz zażądać zwrotu pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 Już 2 lub 3 razy miałem zwięchę w Enchanted Arms w trakcie loadingów. Jaki może być powód? Nie licząc oczywiście lasera. Płyta jest w stanie idealnym (dosłownie zero rys). Nie zależy to też od tego, czy konsola jest w pozycji pionowej, czy poziomej. EDIT: Kolejny raz... Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 chyba, że złożysz reklamację u sprzedawcy i naprawa będzie się przeciągać np. ok miesiąca (mało możliwe z konsolami z tego co słyszałem bo najczęściej wymieniają szybko na nową) to wtedy możesz zażądać zwrotu pieniędzy... bzdury sprzedawca ma 2 tygodnie na ustosunkowanie sie do raklamacji, czyli ma okreslic sie co bedzie robil, czy naprawial, czy wymeini na nowe, czy odda pieniadze jak sie okresli ze naprawia to prawnie nie ma zadnego okreslonego czasu na taka naprawe... Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 Prawie racja, z tym ze to kupujacy wybiera czy chce naprawy czy wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 Już 2 lub 3 razy miałem zwięchę w Enchanted Arms w trakcie loadingów. Jaki może być powód? Nie licząc oczywiście lasera. Płyta jest w stanie idealnym (dosłownie zero rys). Nie zależy to też od tego, czy konsola jest w pozycji pionowej, czy poziomej. EDIT: Kolejny raz... A jak inne gry? Na BD nawet gdy nosnik jest uszkodzony to tego nie widac. Zarysowac to cudo zaprawde trudno, prawdziwych wad nie wychwycisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 Na innych grach jeszcze nie sprawdzałem. Konsola lepiej doczytuje, gdy jest w pozycji pionowej. Czy sytuacja z laserem jest taka jak w PS2? Cytuj Odnośnik do komentarza
asd12033 0 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 Witam mam konsole 40Gb i przestałą czytać płyty nie czyta gier ani filmow ? CO sie mogło stać da sie to naprawić ? Zrobiłem formata konsoli tak jak napsiali w necie ale to nie pomaga ? jakieś rady ?: Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 13 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2008 asd reklamacja to jedyna rada Cytuj Odnośnik do komentarza
Danilo1972 91 Opublikowano 14 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2008 Di - sytuacja z czytnikiem różni się od tej z PS2. W PS3 jak już pada to nie ma żadnych wcześniejszych objawów. Nagle przestaje czytać płyty, tak jak w poscie asd12033. U niego właśnie padł laser i jedyne co może zrobić, to oddać konsolę do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 14 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2008 Czyli nie ma różnicy w odczycie, zależnej od pozycji konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 14 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2008 (edytowane) Chyba ze masz zabrudzony naped. Obstawialbym raczej nosnik, moze byc nie w pelni sprawny. Walnij pytanie w temacie Encharted Arms - czy ktos ma problemy z doczytywaniem. Moze to problem z gra? Edytowane 14 lipca 2008 przez grzes_l Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 14 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2008 Zabrudzony napęd... w sumie to nie jest wykluczone. Mogę sam go w jakiś sposób przeczyścić, nie naruszając plomby? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 14 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2008 Przeczyszczanie napedow to bardzo pracochlonna i delikatna operacja. Generalnie odradzam jesli nie bawiles sie w to z napedami komputerowymi. Tym bardziej ze w napedzie BD dokladnosc dzialania jest jeszcze bardziej kluczowa niz w DVD czy innych. Sa takie plyty z malymi wloskami, ale one niewiele daja, bo problemem zwykle jest kurz pod ruchoma czescia lasera, powodujacy niedokladnosc dzialania i te plytki oczywiscie tam nijak nie pomoga. Ciezko cos doradzic. Zakup sobie jeszcze jakas gre na BD i stwierdz czy problem sie powtarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 15 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2008 1 rok i 39 dni- tyle dokladnie zyla moja ps3. Dzisiaj dzwonie do serwisu i slysze wyrok- za uzywanie konsoli Sony o 39 dni dluzej niz trwa gwarancja, zostalem skazany na zaplate 1149zl za naprawe. Nie musze ponosic tej kary ale...zostalem z reka w nocniku... Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 15 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2008 1 rok i 39 dni- tyle dokladnie zyla moja ps3. Dzisiaj dzwonie do serwisu i slysze wyrok- za uzywanie konsoli Sony o 39 dni dluzej niz trwa gwarancja, zostalem skazany na zaplate 1149zl za naprawe. Nie musze ponosic tej kary ale...zostalem z reka w nocniku... 1149zł za naprawę? :| Cytuj Odnośnik do komentarza
gatling 0 Opublikowano 15 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2008 1 rok i 39 dni- tyle dokladnie zyla moja ps3. Dzisiaj dzwonie do serwisu i slysze wyrok- za uzywanie konsoli Sony o 39 dni dluzej niz trwa gwarancja, zostalem skazany na zaplate 1149zl za naprawe. Nie musze ponosic tej kary ale...zostalem z reka w nocniku... 1149zł za naprawę? :| Jestem zszokowany i załamany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 15 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2008 Naped siadl? Ale oddales i dopiero po naprawie powiedzieli cene? Smiech na sali z ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 16 lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2008 Rzecznik praw konsumenta sie klania. Zrobilbym awanture na caly swiat. Powiedz dokladnie jaki problem z konsola. Jezeli wada nie wynika z Twojego uzytkowania to i w sadzie wygrasz. Za te cene to chyba ze wszystko w srodku splonelo... Jak dla mnie argument na przesiadke na X0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi