Juchy 24 Opublikowano 3 listopada 2009 Opublikowano 3 listopada 2009 (edytowane) z opisu wynika ze to nic innego jak przedluzona zwykla gwarancja o rok dluzej czyli do 3 lat na zasadach podobnych jak gwarancja tradycyjna, czyli naprawianie na koszt gwaranta w ramach gwarancji, jest tylko male ale, powolujac sie na ustawe jakby Ci wymienili na nowa to musza dac od nowa gwarancje, a tam zapewne nawet jak wymienia to nie bedzie, wiec tez trzeba uwazac na co sie powoluje jak sie reklamuje w okresie pierwszych 2 lat, najlepiej wtedy reklamowac jako towar niezgodny z umowa, a w okresie 2-3 lata juz wg tej gwarancji.... pytanie tylko mozna zadac co jesli wymienia na nowa np miedzy 1-2 rokiem gwary wg niezgodnosci towaru z umowa, zapewne nowa gwara ustawwa bedzie szla od nowa, a ich juz nie... Ale w Polsce. a skad wiesz ze to numeracja PL? po za tym jesli to jest numeracja tego serwisu w wawie to przeciez oni nie tylko PS3 naprawiaja , wiec rownie dobrze moze byc to numeracja ogolna... Edytowane 3 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 listopada 2009 Opublikowano 3 listopada 2009 Dlatego zadałem pytanie,bo to dziwne by było 150 tys. konsol w Polsce a 50 tys. naprawionych Cytuj
Chicken 4 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie w jakim sklepie najlepiej kupić konsolę, żeby mieć pewność, że w razie awarii sklep nie będzie robił żadnych problemów. I kilka stron wcześniej ktoś pisał o możliwości przedłużenia gwarancji w sklepach Euro, czy na takich zasadach warto tam kupić konsolę?: Zyskujesz: Od następnego dnia po zakupie, przez 3 lata bezpłatne naprawy i części w razie przypadkowych uszkodzeń z winy użytkownika (nieszczęśliwy wypadek). Po zakończeniu gwarancji producenta lub sklepu dodatkowy rok bezpłatnych napraw i części w razie awarii sprzętu. Dodatkowo: o wymiana na nowy sprzęt, jeśli naprawa będzie nieopłacalna o naprawy tylko w wyspecjalizowanych serwisach o bez limitu napraw i ukrytych opłat Nie znam się za bardzo, bo jeszcze nie mam PS3, ale planuję w niedługim czasie kupić, ale przeczytałem kilkanaście stron tego tematu i widzę, że lepiej teraz się tym zainteresować. Dlatego czy mógłby mi ktoś wyjaśnić z powyższego cytatu jakie awarie mogą wchodzić w grę a jakie nie. Ile chcą za konsolę z taką gwrancją? Cytuj
nowytj 1 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 (edytowane) @ Chicken Zależy jaki zestaw weźmiesz, bo oni chyba za przedłużenie gwarancji biorą jakiś % wartości zestawu. Ale za przedłużenie gwarancji na wersję Slim cena wynosi od 350 do 387 zł. Wbij na ich stronę to zobaczysz jakie są zestawy i kwoty za przedłużenie gwarancji: http://www.euro.com.pl/konsole-do-gier,_Sony,h5.bhtml (skopiuj cały link) Edytowane 6 listopada 2009 przez Grigori do poprawnego wyświtlania linka słyży tag o tej samej nazwie Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Dzisiaj odbieram po ponad dwóch miesiącach konsolę. Podobno naprawiona. Ciekawe ile będę się nią cieszył dopuki znowu nie zdechnie:) Cytuj
aleek 0 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 witam własnie po 2.5 roku padła ps3 60gb, a dokładnie pojawilo sie migające zółte światełko da rade teraz wyciagnac płyte ze środka bez rozkręcania? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 z 60GB nie da rady trzeba rozkrecac Cytuj
aleek 0 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 a co lepiej zrobic sprzedac konsole na allegro jako uszkodzona z gra U2 nie rozkrecana?? czy rozkrecona bez gry?? Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Odebrałem konsolę. Naprawiona przez wymiane pasty i podgrzanie lutów, zatem moze za długo nie podziałać. W sklepie powiedzieli że jak tym razem padnie to dostanę nową. Skopiowałem sejwy bo po raz drugi miałem farta i nie sformatowali twardziela:) Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Po 3 naprawach nowy sprzęt się dostaje? Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Odebrałem konsolę. Naprawiona przez wymiane pasty i podgrzanie lutów, zatem moze za długo nie podziałać. W sklepie powiedzieli że jak tym razem padnie to dostanę nową. Skopiowałem sejwy bo po raz drugi miałem farta i nie sformatowali twardziela:) Sprzedawaj puki działa. Moja po takich naprawach średnio 5 dni trzymała i znowu to samo się działo... Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Nie będę sprzedawał tego złoma:) jak padnie to może nową dadzą. Nie chcę kogoś w ch..ja robic wciskając mu swoja konsole... Zamierzam ją ostro katować żeby się posypała, koleś w sklepie powiedział, że jak znowu padnie to dadzą nowa. 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Ile gwary dostałes na tą naprawe? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 (edytowane) a co lepiej zrobic sprzedac konsole na allegro jako uszkodzona z gra U2 nie rozkrecana?? czy rozkrecona bez gry?? w gole sie nie oplaca sprzedawac uszkodzonych na allegro tym bardziej z gra, a bez gry to bedzie rozkrecana wiec jeszcze gorzej jak chcesz sprzedac to skupujemy, gre wyjmujemy na serwisie i oddajemy, juz nie jeden, nawet z tego forum, skorzystał z takiej opcji... osobiscie to bym probowal naprawy i po naprawie ewentualna sprzedaz, lepiej sie na tym wyjdzie... Edytowane 8 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
Ilona1973 6 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Dlatego zadałem pytanie,bo to dziwne by było 150 tys. konsol w Polsce a 50 tys. naprawionych Wziąłeś pod uwagę fakt , że większość użytkowników PS3 ma już kolejną konsolę ? W moim przypadku to już 3 sztuka A tak na marginesie... Strasznie długo się przeciąga ta twoja naprawa. U mnie się wyświetla ,że nie ma cię jakieś 46 dni. Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Ile gwary dostałes na tą naprawe? Nie dostałem gwarancji na tą naprawę. Do lutego mam czas żeby konsole zarżnąć:)Potem miną dwa lata od dnia zakupu... Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 (edytowane) skoro miales na gwarancji konsole to naprawy sa wykonywane w ramach gwarancji wiec gwarancje masz, a nie ze zadnej nie masz masz tyle gwarancji ile Ci pozostalo do tych 2 lat... zarznij ja bo jak dadza nowa to pamietaj o fakcie nowej gwarancji ktora bedzie liczona od nowa , na pismie to wez, ze wymienili na nowa i kiedy... Edytowane 8 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 (edytowane) Po poście juchego poszedłem sprawdzić karty gdy oddawałem moją PS3 na gwarancje.Na jednej pisze nr seryjny:7479347-cech04 a na drugiej 0389727 i model cech04,jak na moją logike to są dwie różne konsole,nie zwarcałem na to uwagi bo na kartce pisało odnowienie produktu na S/N 0389727.Dopiero teraz kumam że coś wymienili. P.S.W opisie naprawy pisze:Symptom-1611,Sekcja-SYS,Defekt-N,NAPR.-Z Ilona ty mnie tam nie skreślaj z listy bo niedługo partyjka w COD 4 MW2 Edytowane 8 listopada 2009 przez Litwin25 Cytuj
aleek 0 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 udało sie naprawic, jak narazie to wszystko działa pienkie Cytuj
vip77 237 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 to moze napisz cos wiecej, ja plyte wyjales, jak naprawiles? Cytuj
aleek 0 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 dostalem linaka od LiSoQuan ,i zrobilem dokladnie jak na filmiku,koszt naprawy to 41zł pasta arctic silver ceramiczna16zł i opalarka z tesco 25zł Cytuj
Assphalt 17 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Naprawić samemu nie jest wcale tak trudno jak się wydaje. Niestety konsola nie pośmiga za długo po takiej naprawie. Moja wytrzymała 3 miechy. Może kiedyś spróbuję ponownie ją wskrzesić, tylko nie wiem po co jak mam 2 nowe. Sprzedaż nie wchodzi w grę. Nie chce świadomie wydymać kogoś, kto mógł ciułać każdy grosz na swoją wymarzoną PS3. 2 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 To sprzedaj na części. Cytuj
Binek 0 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 No mi dziś zrobił się 2 YLOD. Za pierwszym razem naprawiłem sam i podziałała miesiąc, czy jest sens naprawiania drugi raz przez te podgrzewanie i smarowanie pastą?? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Jak nie masz kasy na drugą konsole to ma sens.Mnie wkurza taka głupota ze gry wyciągnąc nie mozna,powinni zrobić jak w ps2 slim. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi