Skocz do zawartości

Awaryjność PS3

Featured Replies

Opublikowano

z opisu wynika ze to nic innego jak przedluzona zwykla gwarancja o rok dluzej czyli do 3 lat na zasadach podobnych jak gwarancja tradycyjna, czyli naprawianie na koszt gwaranta w ramach gwarancji,

jest tylko male ale, powolujac sie na ustawe jakby Ci wymienili na nowa to musza dac od nowa gwarancje, a tam zapewne nawet jak wymienia to nie bedzie, wiec tez trzeba uwazac na co sie powoluje jak sie reklamuje w okresie pierwszych 2 lat, najlepiej wtedy reklamowac jako towar niezgodny z umowa, a w okresie 2-3 lata juz wg tej gwarancji....

pytanie tylko mozna zadac co jesli wymienia na nowa np miedzy 1-2 rokiem gwary wg niezgodnosci towaru z umowa, zapewne nowa gwara ustawwa bedzie szla od nowa, a ich juz nie...

Ale w Polsce.

a skad wiesz ze to numeracja PL?

po za tym jesli to jest numeracja tego serwisu w wawie to przeciez oni nie tylko PS3 naprawiaja :), wiec rownie dobrze moze byc to numeracja ogolna...

Edytowane przez Juchy

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 304,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Już nie aktualne

• Naprawić samemu nie jest wcale tak trudno jak się wydaje. Niestety konsola nie pośmiga za długo po takiej naprawie. Moja wytrzymała 3 miechy. Może kiedyś spróbuję ponownie ją wskrzesić, tylko nie wiem

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ja sobie kupiłem Ps3 60 Gb 7 listopada 2007 roku gram niemal codziennie , często też męczę gry na Ps2 i PSX i konsola chodzi jak marzenie , a jak sobie czytam temat to się okazuje że 60 jest dość awar

Opublikowano

Dlatego zadałem pytanie,bo to dziwne by było 150 tys. konsol w Polsce a 50 tys. naprawionych :P

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie w jakim sklepie najlepiej kupić konsolę, żeby mieć pewność, że w razie awarii sklep nie będzie robił żadnych problemów.

I kilka stron wcześniej ktoś pisał o możliwości przedłużenia gwarancji w sklepach Euro, czy na takich zasadach warto tam kupić konsolę?:

Zyskujesz:

Od następnego dnia po zakupie, przez 3 lata bezpłatne naprawy i części w razie przypadkowych uszkodzeń z winy użytkownika (nieszczęśliwy wypadek).

Po zakończeniu gwarancji producenta lub sklepu dodatkowy rok bezpłatnych napraw i części w razie awarii sprzętu.

Dodatkowo:

o wymiana na nowy sprzęt, jeśli naprawa będzie nieopłacalna

o naprawy tylko w wyspecjalizowanych serwisach

o bez limitu napraw i ukrytych opłat

Nie znam się za bardzo, bo jeszcze nie mam PS3, ale planuję w niedługim czasie kupić, ale przeczytałem kilkanaście stron tego tematu i widzę, że lepiej teraz się tym zainteresować. Dlatego czy mógłby mi ktoś wyjaśnić z powyższego cytatu jakie awarie mogą wchodzić w grę a jakie nie.

Ile chcą za konsolę z taką gwrancją?

Opublikowano

@ Chicken

Zależy jaki zestaw weźmiesz, bo oni chyba za przedłużenie gwarancji biorą jakiś % wartości zestawu. Ale za przedłużenie gwarancji na wersję Slim cena wynosi od 350 do 387 zł. Wbij na ich stronę to zobaczysz jakie są zestawy i kwoty za przedłużenie gwarancji: http://www.euro.com.pl/konsole-do-gier,_Sony,h5.bhtml (skopiuj cały link)

Edytowane przez Grigori
do poprawnego wyświtlania linka słyży tag o tej samej nazwie

Opublikowano

Dzisiaj odbieram po ponad dwóch miesiącach konsolę. Podobno naprawiona. Ciekawe ile będę się nią cieszył dopuki znowu nie zdechnie:)

Opublikowano

witam własnie po 2.5 roku padła ps3 60gb, a dokładnie pojawilo sie migające zółte światełko :( da rade teraz wyciagnac płyte ze środka bez rozkręcania?

Opublikowano

a co lepiej zrobic sprzedac konsole na allegro jako uszkodzona z gra U2 nie rozkrecana?? czy rozkrecona bez gry??

Opublikowano

Odebrałem konsolę.

Naprawiona przez wymiane pasty i podgrzanie lutów, zatem moze za długo nie podziałać. W sklepie powiedzieli że jak tym razem padnie to dostanę nową.

Skopiowałem sejwy bo po raz drugi miałem farta i nie sformatowali twardziela:)

Opublikowano

Odebrałem konsolę.

Naprawiona przez wymiane pasty i podgrzanie lutów, zatem moze za długo nie podziałać. W sklepie powiedzieli że jak tym razem padnie to dostanę nową.

Skopiowałem sejwy bo po raz drugi miałem farta i nie sformatowali twardziela:)

Sprzedawaj puki działa. Moja po takich naprawach średnio 5 dni trzymała i znowu to samo się działo...

Opublikowano

Nie będę sprzedawał tego złoma:) jak padnie to może nową dadzą. Nie chcę kogoś w ch..ja robic wciskając mu swoja konsole...

Zamierzam ją ostro katować żeby się posypała, koleś w sklepie powiedział, że jak znowu padnie to dadzą nowa.

Opublikowano

a co lepiej zrobic sprzedac konsole na allegro jako uszkodzona z gra U2 nie rozkrecana?? czy rozkrecona bez gry??

w gole sie nie oplaca sprzedawac uszkodzonych na allegro tym bardziej z gra, a bez gry to bedzie rozkrecana wiec jeszcze gorzej

jak chcesz sprzedac to skupujemy, gre wyjmujemy na serwisie i oddajemy, juz nie jeden, nawet z tego forum, skorzystał z takiej opcji...

osobiscie to bym probowal naprawy i po naprawie ewentualna sprzedaz, lepiej sie na tym wyjdzie...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Dlatego zadałem pytanie,bo to dziwne by było 150 tys. konsol w Polsce a 50 tys. naprawionych :P

Wziąłeś pod uwagę fakt , że większość użytkowników PS3 ma już kolejną konsolę ? ;)

W moim przypadku to już 3 sztuka :)

A tak na marginesie... Strasznie długo się przeciąga ta twoja naprawa. U mnie się wyświetla ,że nie ma cię jakieś 46 dni.

Opublikowano

Ile gwary dostałes na tą naprawe?

Nie dostałem gwarancji na tą naprawę. Do lutego mam czas żeby konsole zarżnąć:)Potem miną dwa lata od dnia zakupu...

Opublikowano

skoro miales na gwarancji konsole to naprawy sa wykonywane w ramach gwarancji wiec gwarancje masz, a nie ze zadnej nie masz :)

masz tyle gwarancji ile Ci pozostalo do tych 2 lat...

zarznij ja bo jak dadza nowa to pamietaj o fakcie nowej gwarancji ktora bedzie liczona od nowa :), na pismie to wez, ze wymienili na nowa i kiedy...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Po poście juchego poszedłem sprawdzić karty gdy oddawałem moją PS3 na gwarancje.Na jednej pisze nr seryjny:7479347-cech04 a na drugiej 0389727 i model cech04,jak na moją logike to są dwie różne konsole,nie zwarcałem na to uwagi bo na kartce pisało odnowienie produktu na S/N 0389727.Dopiero teraz kumam że coś wymienili.

P.S.W opisie naprawy pisze:Symptom-1611,Sekcja-SYS,Defekt-N,NAPR.-Z

Ilona ty mnie tam nie skreślaj z listy :P bo niedługo partyjka w COD 4 MW2 :D

Edytowane przez Litwin25

Opublikowano

udało sie naprawic, jak narazie to wszystko działa pienkie

Opublikowano

dostalem linaka od LiSoQuan ,i zrobilem dokladnie jak na filmiku,koszt naprawy to 41zł pasta arctic silver ceramiczna16zł i opalarka z tesco 25zł :rolleyes:

Opublikowano

Naprawić samemu nie jest wcale tak trudno jak się wydaje. Niestety konsola nie pośmiga za długo po takiej naprawie. Moja wytrzymała 3 miechy. Może kiedyś spróbuję ponownie ją wskrzesić, tylko nie wiem po co jak mam 2 nowe. Sprzedaż nie wchodzi w grę. Nie chce świadomie wydymać kogoś, kto mógł ciułać każdy grosz na swoją wymarzoną PS3.

Opublikowano

No mi dziś zrobił się 2 YLOD. Za pierwszym razem naprawiłem sam i podziałała miesiąc, czy jest sens naprawiania drugi raz przez te podgrzewanie i smarowanie pastą??

Opublikowano

Jak nie masz kasy na drugą konsole to ma sens.Mnie wkurza taka głupota ze gry wyciągnąc nie mozna,powinni zrobić jak w ps2 slim.