MYSZa7 8 959 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 A może byłby ktoś taki kto pokusi się o zrobienie FAQ jeśli chodzi o realizację gwarancji ... chodzi mi o coś podobnego jak to http://www.psxextreme.info/topic/70738-faq-procedura-serwisowa-x360/ Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 YLOD ktory tutaj sie najczesciej pojawia , nie jest tak oczywistym babolem jak ROD dla MS. Dlatego w przypadku sony zawsze bedzie sranie w banie. MS wie ze wypuscil serie wadliwych konsol i jest w stanie pompowac teraz sianko. Dlatego tam wystarczy tel i kurier wpada po konsole - dell tez tak ma . door to door. Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 To że siadł twardziel albo coś innego to chyba nie twoja wina,więc konsola w momencie zakupy musiała mieć coś wadliwego,skoro to wystapiło. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 Proponuje otworzyć osobny temat "realizowanie gwarancji i różne tego typu pierdoły". Szczerze, to mam już dość czytania o tych różnych kruczkach prawnych. Ten temat powinien służyć tylko do opisywania usterek konsol, szukania rozwiązań problemów itp. zgadzam sie z przedmówca rozmowy o usterkach znikają w natłoku dyskusji o reklamacjach itp. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 watek nowy przypiac tak jak w dziale o X360 czyli nowy temat o reklmacjach, gwarancjach itd wstepem czyli pierwszym postem mozna dac ogolny zarys na dzien dzisiejszy jak sie reklamuje w sony, ile czas gwarancji obejmuje, wtracenie o ustawie jak sie kupuje w sklepach zeby tez bylo ze nie tylko gwara Sony roczna sie liczy ale mamy cos wiecej itp. tego co tu jest mozna starego nie przenosic, ale nowe rozmowy zeby juz tam sie toczyly a tu bardziej technicznie Cytuj
Beck 3 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Nie chce mi się przerzucać 100 stron tematu wiec zapytam od razu. Wczoraj grałem w U2 i w pewnym momencie postanowiłem zakończyć gre i przelogowac sie na moje konto US. Zrobiłem to z poziomu gry wciskając PS button. Pokazał się komunikat że gra zostanie zakończona i czy na pewno chcę kontynuować. Wybrałem że tak i nagle wszystko się wyłączyło. Trochę się zdziwiłem ale co tam, odpalam PS3 a tam zupełnie świeża konsola. To znaczy nie do końca, skasowału się wszystkie ustawiena. Zostały tylko dema. Troche sie wku*wiłem bo nie wiem co się stało. Czy ktoś już tak miał albo chociaż słyszał o podobnym przypadku?? Aha mam PS3 60GB. Skoru juz ustaliliśmy że tu nie gadamy o gwarancji, chciałbym przypomnieć mój problem bo jakoś tak zaginął w natłoku innych postów a dalej nie wiem co stało się mojej PS3. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 za malo napisales wspominasz ze tylko dema zostaly, wiec co sie skasowalo? save, patche ?? Cytuj
Baranek 0 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Jaki laser posiadają ps3 40gb, KES-400A czy KES-410ACA? Cytuj
.... 2 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 skoro nie ma jeszczze tematu o reklamacjach i sklepach to jade empik przyjal konsole z YLODem bez problemu (kupiona ok 17miesiecy temu), po 14 dniach (kalendarzowych, nie roboczych) dostalem odpowiedz, ze naprawia na wlasny koszt, ale nie wiadomo kiedy, po kolejnych dziesieciu konsola byla do odebrania naprawa centralna konsoli - to sie nazywa czyli jak na razie na plus konsola mimo, ze z tylu ma ten sam numer seryjny jakos sprawiala wrazenie nie mojej, potwierdzilo to wsadzenie starego dysku - formacik odzyskanie backupa > komunikat, ze to kopia z innego systemu wiec wszystkiego nie odzyskam jak sie okazalo odzyskalem tylko pare savewow, nie ma ani tych chronionych przed zapisem (na ktorych mi najbardziej zalezalo), nie ma zadnych gierek z pss, patchow ani dodatkowej zawartosci do gier (ok 8gb kawalkow do RB) stracilem ok 300zl (jedno konto dzielone na pieciu i jedno do ktorego nie znam ani hasla ani daty urodzin), od cholery czasu spedzonego przy grach (to w sumie mala strata) i poswieconego na sciaganie (mam bardzo wolny net) i do tego mam konsole ktora moza w kazdej chwili sie zepsuc no ale jakby nie patrzec empik zachowal sie jak najbardziej ok Cytuj
Geno21 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Konsola nagle sie wyłączyła i teraz ciągle miga mi czerwone światełko, po ponownym włączeniu słyszę rozruch i cyk znowu nie chodzi i wspomniana wcześniej czerwona dioda znowu miga. Wie ktoś o co chodzi? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) YLOD kolegę dopadł :confused: Jaki masz model konsoli? Pewnie 60 GB. Równie dobrze Sony mogło zainstalować w konsoli bombę, która rozwali jej bebechy po 2,5 roku użytkowania. Wszyscy moi znajomi, którzy mieli 60-ki już je na śmietnik powyrzucali. Edytowane 19 listopada 2009 przez Michał102 Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) YLOD kolegę dopadł :confused: Jaki masz model konsoli? Pewnie 60 GB. Równie dobrze Sony mogło zainstalować w konsoli bombę, która rozwali jej bebechy po 2,5 roku użytkowania. Wszyscy moi znajomi, którzy mieli 60-ki już je na śmietnik powyrzucali. nie wyrzucajcie, ja skupuje jak ktos nie chce naprawiac Jaki laser posiadają ps3 40gb, KES-400A czy KES-410ACA? rozne wersje sa 40GB, oba sa mozliwe w tej wersji PS. ...konsola mimo, ze z tylu ma ten sam numer seryjny jakos sprawiala wrazenie nie mojej... przy YLOD wymeiniaja plyte glowna w Sony wiec masz inna plyte i stad to wszystko... Edytowane 19 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
Geno21 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) YLOD kolegę dopadł :confused: Jaki masz model konsoli? Pewnie 60 GB. Równie dobrze Sony mogło zainstalować w konsoli bombę, która rozwali jej bebechy po 2,5 roku użytkowania. Wszyscy moi znajomi, którzy mieli 60-ki już je na śmietnik powyrzucali. Ta 60 GB. Czyli wycieczka do serwisu? Edytowane 19 listopada 2009 przez Geno21 Cytuj
Geno21 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Wie ktoś moze jak z konsoli wyciagnac save'y?? Po tym jak dostalem YLOD? ' Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Chyba jedyny sposób to naprawa uszkodzonej płyty głównej. Jak wymienisz płytę na inną, wtedy będziesz musiał zrobić format HDD. Cytuj
Geno21 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Da sie podlaczyc dysk tward ps3 pod pc? Cytuj
ATG 1 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Da, ale nic z nim nie zrobisz. Cytuj
Geno21 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 A jak wsadzę moj stary dysk do nowki konsoli załóżmy Slima to bede mial dostep do moich save'ów? Cytuj
ATG 1 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Nie, konsola rozpozna ze dysk pochodzi od innego ps3 i sformatuje go. Cytuj
Geno21 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Cholera. To jak odzyskac save'y? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) Tak jak Ci wyżej napisałem - jedyny sposób to naprawa konsoli. Oddaj konsolę do fachowca, a jeżeli Ci na niej nie zależy, to poszukaj w necie samodzielnych metod naprawy. Konsola po czymś takim może trochę podziała i będziesz miał czas odzyskać save'y. Na przyszłość rób częste backupy. Edytowane 19 listopada 2009 przez Michał102 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) Jeżeli już gadacie o tych save'ach to powiedzcie mi jedno, jak konsola działa to można save'y zrzucić na jakiegoś pendrive'a czy też kartę pamięci ? Edytowane 19 listopada 2009 przez donsterydo Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Jeśli save'y nie mają zabezpieczeń przed kopiowaniem to tak. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 A jak mają to jak zrobić backup ? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 A jak mają to jak zrobić backup ? http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/current/settings/backuputility.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi