Berion 207 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) Cholera. To jak odzyskac save'y? Włożyć starą płytę główną. ;D Inaczej NIE odzyskasz. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy i pewnie jutrzejszy bo dane na dysku są sprzętowo szyfrowane. A w każdym razie ja to tak rozumiem. I tutaj ciekawa kwestia: jeśli save'y mają blokadę kopiowania, a nam padnie mobo to nie ma możliwości ich odzyskania (chyba, że naprawimy starą płytę główną). Sony, dziękuję Ci za to. Żałuję tylko, że wszystkie nie są szyfrowane i kompresowane, najlepiej potrójnie, tak dla pewności... :| Edytowane 19 listopada 2009 przez Berion Cytuj
Gość Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 A jak mają to jak zrobić backup ? http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/current/settings/backuputility.html To zadziała tylko, jeśli przywracamy dane na tą samą konsole. Cytuj
Nycek 0 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Z tego co czytałem w empiku nie mam problemów z reklamacją konsoli z tytułu niezgodności towaru z umową, a wiecie może jak jest pod tym względem w sklepach Sony Center ? Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 A jak jest pod tym względem w sklepie PE ? Pytam, bo mam do niego z 4 przystanki Cytuj
Beck 3 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 za malo napisales wspominasz ze tylko dema zostaly, wiec co sie skasowalo? save, patche ?? Wszystko poza demami, to tak jak gdybym dostal zupelnie nowa konsole z kilkoma demami na start. Nawet ustawienia rozdzielczosci, dzwieku czy WIFI sie zresetowaly. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 W sklepie Sony mi powiedział że dlatego są 2 lata w Empiku bo tyle dali na nowąPS3 gwarancji,na PS3 60 giga był tylko rok,to tyle jego gadania,ale żeby dojść swojego to trzeba się naw(pipi)... Cytuj
morales-kks 6 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Właśnie jestem po przymusowym formacie... rada dla KAŻDEGO! Kopiujcie sejwy na pendriva/PSP/dysk wymienny/cokolwiek, tak raz na tydzień. Oszczędzicie sobie wielu nerwów. Cytuj
ShadowUS 1 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) Czy spotkał się ktoś z cykaniem/pikaniem w Ps3? Grach tego nie słychać [a jak już słychać to nie tak często] ale w XBM jest to strasznie wkurzające. Link do pliku z nagraniem: http://www.speedyshare.com/files/19409775/Plik_audio_05.mp4 Chciałem wrzucić na wrzute ale były jakieś problemy z przetworzniem pliku i wywalili ^_^ Edytowane 21 listopada 2009 przez ShadowUS Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) Właśnie jestem po przymusowym formacie... rada dla KAŻDEGO! Kopiujcie sejwy na pendriva/PSP/dysk wymienny/cokolwiek, tak raz na tydzień. Oszczędzicie sobie wielu nerwów. Sony powinno dać opcję zgrania wszystkich sejwów od razu albo chociaż zaznaczania kilku - jak zobaczyłem 56 plików do skopiowania każdy osobno w sejwie od WHD to aż mi się odechciało.... BTW: Odgłosy instalowania Batmana przypominają odgłosy piłowania drewna (przynajmniej na początku). Edytowane 21 listopada 2009 przez Kyo Cytuj
morales-kks 6 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Gdzie tą propozycję napisać by dodali ową funkcję do najnowszego FW?? Ułatwiło by życie bardzo. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 (edytowane) Tak na marginesie. Wiele w tym temacie czytaliśmy jak to tylko w Polsce są problemy z dwuletnią gwarancją od sklepu, że w innych "cywilizowanych" krajach EU jest zupełnie inaczej. Ale to chyba jednak nie jest prawda, natrafiłem dzisiaj na forum VGChartz na jeden z tematów gdzie posiadacze żalą się na padaki swoich PS3 i nie byłoby w tym nic ciekawego gdyby nie to, że nikt nawet nie wspomina o jakiejkolwiek gwarancji ponad to co daje Sony (12 miesięcy) mimo tego, że np. Ludzie są z UK. Wygląda na to, że u nas wcale nie jest tak źle, bo jednak da się coś wywalczyć ze sklepem. I taka ciekawostka w kwestii kosztów naprawy w UK, facetowi, któremu po 14 miesiącach padło w PS3 port HDMI na infolinii Sony zaproponowali, że wymienią mu jego konsolę na inną refurbished za 120 Funtów. Edytowane 24 listopada 2009 przez donsterydo Cytuj
diolek 43 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 chyba sie wsciekne, jedna konsola w serweisie, miesiac temu kupiona druga slimka 250gb i dzisaj po 5h gry w dragona ge ,obraz sal sie poszarpany tak jakby inne odswiezanie, i dupa wszystko jest rozmazane i poszarpane na ekranie, chyba jednak slimy sa tak samo awaryjne poczekam do jutra, moze jej przejdzie ,jak nie to sie wnerwie :/ Cytuj
Berion 207 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 Sony powinno dać opcję zgrania wszystkich sejwów od razu albo chociaż zaznaczania kilku - jak zobaczyłem 56 plików do skopiowania każdy osobno w sejwie od WHD to aż mi się odechciało.... Ja tak samo. No cóż, skopiuj chociaż sam save, a replaye, duchy olej. ;] Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 (edytowane) Tak na marginesie. Wiele w tym temacie czytaliśmy jak to tylko w Polsce są problemy z dwuletnią gwarancją od sklepu, że w innych "cywilizowanych" krajach EU jest zupełnie inaczej. Ale to chyba jednak nie jest prawda, natrafiłem dzisiaj na forum VGChartz na jeden z tematów gdzie posiadacze żalą się na padaki swoich PS3 i nie byłoby w tym nic ciekawego gdyby nie to, że nikt nawet nie wspomina o jakiejkolwiek gwarancji ponad to co daje Sony (12 miesięcy) mimo tego, że np. Ludzie są z UK.... to Twoj margines jest slabo doinformowany na wyspach maja 1 rok gwary na towary (nie wiem tylko czemu oni moga tak miec skoro jakies zasady w UE panuja ale to temat do expertow od UE) wiec czy to PS3 czy X0 maja taka sama gwarancje w sklepie czyli 1 rok nawet jakbys reklamowal takiego X0 u nas, a beda mieli odnotowane ze nabyles go w UK od razu na infolinii poinformuje Cie ze masz 1 rok tylko gwary ogolnej (oczywiscie 3 lata na szczegolne przypadki jest jak wszedzie) Edytowane 24 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 chyba sie wsciekne, jedna konsola w serweisie, miesiac temu kupiona druga slimka 250gb i dzisaj po 5h gry w dragona ge ,obraz sal sie poszarpany tak jakby inne odswiezanie, i dupa wszystko jest rozmazane i poszarpane na ekranie, chyba jednak slimy sa tak samo awaryjne poczekam do jutra, moze jej przejdzie ,jak nie to sie wnerwie :/ Może to wina gry a nie konsoli? Próbowałeś zarzucić inny tytuł? Cytuj
diolek 43 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 chyba sie wsciekne, jedna konsola w serweisie, miesiac temu kupiona druga slimka 250gb i dzisaj po 5h gry w dragona ge ,obraz sal sie poszarpany tak jakby inne odswiezanie, i dupa wszystko jest rozmazane i poszarpane na ekranie, chyba jednak slimy sa tak samo awaryjne poczekam do jutra, moze jej przejdzie ,jak nie to sie wnerwie :/ Może to wina gry a nie konsoli? Próbowałeś zarzucić inny tytuł? w xmb bylo tak samo. wylaczylem konsole na 220min i wszystko wrocilo do normy. mam nadzieje ze to nie poczatek konca mojego slima. Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Natrafił ktoś na problem zwieszania się konsoli gdy wyłącza się ją z zakładki AXN ? Wczoraj się przeraziłem, że konsola padła.... W innych zakładkach tego kłopotu nie ma. Tylko przy AXN 0_o Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Ja już w drugiej konsoli mam ten sam problem, który mnie ostro w...wia, myślałem że już w nowym slimie mi się to nie będzie działo. Raz na 5 razy mniej więcej, gdy włączam konsole pad em , pad mruga i mruga i nie loguje się, musze wyłączyć konsoel lub podpiąć kablem aby pad się zalogował, po odpięciu kabla dalej mruga i sie nie loguje, dopiero restart pomaga. Makabra Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Ja już w drugiej konsoli mam ten sam problem, który mnie ostro w...wia, myślałem że już w nowym slimie mi się to nie będzie działo. Raz na 5 razy mniej więcej, gdy włączam konsole pad em , pad mruga i mruga i nie loguje się, musze wyłączyć konsoel lub podpiąć kablem aby pad się zalogował, po odpięciu kabla dalej mruga i sie nie loguje, dopiero restart pomaga. Makabra Miałem taki sam problem,pomogło zresetowanie pada spróbuj! Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Ja już w drugiej konsoli mam ten sam problem, który mnie ostro w...wia, myślałem że już w nowym slimie mi się to nie będzie działo. Raz na 5 razy mniej więcej, gdy włączam konsole pad em , pad mruga i mruga i nie loguje się, musze wyłączyć konsoel lub podpiąć kablem aby pad się zalogował, po odpięciu kabla dalej mruga i sie nie loguje, dopiero restart pomaga. Makabra Miałem taki sam problem,pomogło zresetowanie pada spróbuj! No spróbuje, dzięki. Bo już się zaczynam martwić, slim 250 już gra 2 tygodnie , zaliczyłem jedną zwieche, a od paru dni akcja z padem się zaczyna. HMMM Cytuj
Gość szpic Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 nie zauwazyles ze pojawilo sie to po wyjsciu patcha 3.1 ? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Tak na marginesie. Wiele w tym temacie czytaliśmy jak to tylko w Polsce są problemy z dwuletnią gwarancją od sklepu, że w innych "cywilizowanych" krajach EU jest zupełnie inaczej. Ale to chyba jednak nie jest prawda, natrafiłem dzisiaj na forum VGChartz na jeden z tematów gdzie posiadacze żalą się na padaki swoich PS3 i nie byłoby w tym nic ciekawego gdyby nie to, że nikt nawet nie wspomina o jakiejkolwiek gwarancji ponad to co daje Sony (12 miesięcy) mimo tego, że np. Ludzie są z UK.... to Twoj margines jest slabo doinformowany na wyspach maja 1 rok gwary na towary (nie wiem tylko czemu oni moga tak miec skoro jakies zasady w UE panuja ale to temat do expertow od UE) wiec czy to PS3 czy X0 maja taka sama gwarancje w sklepie czyli 1 rok nawet jakbys reklamowal takiego X0 u nas, a beda mieli odnotowane ze nabyles go w UK od razu na infolinii poinformuje Cie ze masz 1 rok tylko gwary ogolnej (oczywiscie 3 lata na szczegolne przypadki jest jak wszedzie) Bez sensu, dyrektywy wiążą wszystkie kraje co do celu. Kolejny przykład tego, że wszystkie kraje w UE są "równe". Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 (edytowane) wiem i tez sie dziwie jak to mozliwe... ciekawostka tego co przyszlo do serwisowania jako zgon: PS3 SLIM - awaria, czerwony ekran... chyba nie ma szans po tym co nawet niektorzy pisza na tym forum zeby to byla konsola o dobrej bezawaryjnosci, szkoda.... Edytowane 25 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 (edytowane) wiem i tez sie dziwie jak to mozliwe... ciekawostka tego co przyszlo do serwisowania jako zgon: PS3 SLIM - awaria, czerwona dioda... chyba nie ma szans po tym co nawet niektorzy pisza na tym forum zeby to byla konsola o dobrej bezawaryjnosci, szkoda.... Hmm... dlatego jak mi Slim na święta wpadnie to będzie jechał pod same ex'y, resztą bardziej ekonomicznie wyjdzie mi dobić X'a. \/ Juchy: Matowy Slim bardziej mi pasuje. Edytowane 25 listopada 2009 przez donsterydo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi