Skocz do zawartości

Awaryjność PS3

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 299,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Już nie aktualne

• Naprawić samemu nie jest wcale tak trudno jak się wydaje. Niestety konsola nie pośmiga za długo po takiej naprawie. Moja wytrzymała 3 miechy. Może kiedyś spróbuję ponownie ją wskrzesić, tylko nie wiem

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ja sobie kupiłem Ps3 60 Gb 7 listopada 2007 roku gram niemal codziennie , często też męczę gry na Ps2 i PSX i konsola chodzi jak marzenie , a jak sobie czytam temat to się okazuje że 60 jest dość awar

Opublikowano

60 trzeba obrócić " napędem do dołu " i fan test sam po chwili się rozpocznie.

Opublikowano

Tylko to nie jest fan test. Tym sposobem po prostu zakłóca się przepływ powietrza w konsoli, przez co wymusza się na siłę wzrost temperatury i tym samym wzrost obrotów wentylatora.

Opublikowano

Czy warto kupować PS3 z YLODem ,by potem ją na Allegro naprawić za 200zł ? W ten sposób można mieć konsolę za 400-500zł .Jaka jest żywotność takiego sprzętu ?

Opublikowano

To jest bardzo krótkowzroczne spojrzenie na sprawę. Prędzej czy później (raczej prędzej) pożałujesz takiego manewru. Jak się dobrze zastanowisz ile razy taki sprzęt może paść w przeciągu 2ch lat na samego YLOD'a to oczywiste staje się, że lepiej kupić nową z dwuletnią gwarancją.

Jak masz kasę to możesz ryzykować, ale jak masz ciasny budżet to uprzednia cierpliwość w dozbieraniu do nowej konsoli jest jedynym rozsądnym wyjściem, sprzętu tego nie będziesz użytkował przez pół roku tylko o wiele dłużej.

Opublikowano

Kasa to jedno... bo w sumie może mu nie wyjść drozej jeśli po kazdej naprawie pochodzi mu te kilka miesięcy.... ale oprócz tego cierpliwosć i czas bo to jednak problem za każdym razem znowu się z tym (pipi)ić. Z nową masz na te 2 lata (teoretycznie lub praktycznie - zalezy od sklepu) spokój. Ale takie myki to moim zdaniem mogą się opłacic raczej tylko w przpadku modelu 60GB. No.. chyba, ze sam będzie w stanie ja rozebrać i się grzebać przy niej.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Można powiedzieć tak, jak ktoś nie ma pieniędzy to nie stać go na kupowanie szajsu :whistling:

Poza tym mówimy tu o samym potencjalnym YLOD, a w używce przecież jest dużo większe prawdopodobieństwo padaki BD co kwalifikuje konsolę na wycieczkę wprost do kosza.

Moim zdaniem w tej generacji nie stać nas na używki :D

Opublikowano

Nie lepiej pomyśleć o ratach?Ja teraz wziełem na raty z 3 letnią gwarą,na 20 rat po 90 zeta.

Opublikowano

Co za (pipi), z tej ps3.

Kupilem wczoraj nowke slim 120GB, pogralem z 5 godz i padla.Opisze ponizej:

Grajac w Finala ide sobie zapisac stan gry, a tu zonk error o jakims kodzie i nie da sie zapisac gry. Wiec pomyslalem, ze jak dojde do kolejnego savepointa to zapisze, ale niestety dalej to samo, wiec wylaczylem gre, podpielem sie pod neta no i zaczynam sciagac nowe oprogramowanie i przy ok 55% znow jakis error o jeszcze innym kodzie i przerwalo proces updatu. No to wylaczylem konsole i juz po wlaczeniu mam czarny obraz z brakiem sygnalu na tv. Konsola sie wlacza tez z pada, ale na nim mrugaja cztery czerwone diody i sie nie da padem wylaczyc. Oczywiscie konsola niby nic po wlaczeniu ma zielone swiatelko ale nie ma (pipi)anego obrazu i to nie wina kabli.

Probowalem zrobic hard reseta, ale konsola nie chce tego zrobic. Trzymam przycisk az do wylaczenia i pozniej klikam znow trzymajac przycisk i powinny byc jakies sygnaly, najpierw 2 pozniej 3, notamiast u mnie tak sie nie dzieje, konsola po prostu sie wylacza i tak w kolko nie chce przejsc w tryb safe.

Dajcie jakies rady, zebym chociaz w dzis pogral zanim zaniose ja jutro do sklepu zeby oddac.

Opublikowano

kupiles konsole -> pobiegles do domu i ja odpaliles?

napisze tylko tyle, ze sprzet elektroniczny jest wrażliwy na wilgoć ;] po mojemu, to w zimnej konsoli skroplila sie woda i doszlo do jakiegos uszkodzenia po podlaczeniu.

co nie zmienia faktu, ze to moze byc jakas fabryczna wada lub blad firmware'u.

oddaj na gwarancje... a do 10dni chyba mozna chciec calkowitego zwrotu kosztow/wymiany sprzetu [moge sie mylic]

Opublikowano

a do 10dni chyba mozna chciec calkowitego zwrotu kosztow/wymiany sprzetu [moge sie mylic]

mylisz sie ;] chyba ze sklep ma taki regulamin.

Opublikowano

Nie no mialem nadzieje na jakies porady uratownia konsoli przed zwrotem do sklepu, a z tym akurat problemu nie bedzie, bo tu gdzie mieszkam do 30 dni moge zwrocic lub wymienic towar i nie bedzie z tym najmniejszych problemow.

Kurcze mialem X360 i myslalem ,ze byl bardziej awaryjny od ps3, chodzil 2,5 roku bez problemow i chyba zaliczyl tylko ze 2 zwiechy, az zmienil wlasciciela.

Natomiast jak zeczalem przegladac strony z ps3 to sie przerazilem ile roznych errorow z kodami i jak duzo jest problemow.

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to trochę nie wierze, że kupiłeś faktycznie nową konsole, bo one jednak jakieś testy jakości przechodzą i coś takiego by ich raczej nie przeszło.

Chyba nie wiesz co mówisz :P To że coś jest nowe nie oznacza, że nie może być zepsute. Zwykła złośliwość rzeczy martwych. Równie dobrze mogło podczas transportu dojść do uszkodzenia, chociaż wadliwej sztuki nie można wykluczyć już w czasie produkcji, najlepszy przykład pamięci USB w limitkach SC:C, jest jakaś partia, która po prostu nie działa, a są nowe.

polson: nic nie kombinuj z konsolą, zapakuj do kartonu i zanieś jutro do sklepu.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Wiec uwierz, ale powiem Ci ze ja tez nie moge uwierzyc(tak jak i w to co sie stalo w Smolensku), a jednak.

Opakowanie w sklepie mialo nawet jakas tam plombe czarna ze sznurkami dookola, a pomyslec ze obok lezalo tyle paczuszek z PS3, a ja wybralem akurat ta...tak fajnie mi sie w Finala gralo:(

Teraz to juz w ogole masakra po probach wbicia sie w hard reset itd. konsola wlacza sie oczywiscie bez obrazu, ale tak jakby z opoznieniem i chwile po tym wlacza sie wiatrak na najwyzsze obroty i mam silnik odrzutowca w domu(nawet nie sadzilem ze to tak moze halasowac, myslalem ze X360 nic nie przebije pod tym wzgledem)i tak przez kilka min dmucha zimnym powietrzem i sie wylacza. Jutro albo we wtorek jade do sklepu wymienic, juz czeka pieknie zapakowana.

Edytowane przez polson

Opublikowano

Pisalem wczesniej, ze u mnie konsola nie wchodzi w to menu. Jak trzymalem przycisk to tylko sie wylaczala i tak w kolko, nawet na youtubie filmiki zaczalem ogladac czy dobrze robie, bo juz zglupialem i w momencie gdy u innych pipkala 2 razy, pozniej 3 razy to u mnie po prostu sie wylaczala i jakby nie wiedziala ze ma przejsc w ten tryb, przy nastepnym uruchomieniu(chyba ze na ps3slim jakos inaczej sie to robi). Az w pewnym momencie zaskoczyl jakby fun test i teraz tak w kolko robi tego fun testa jak wlacze za kazdym razem i czasmi musze odpiac kabel zasilania, bo nie chce przestac.

Opublikowano

o jejku, musze to lopatologicznie napisac, choc bardzo dziekuje za proby pomocy.

Konsole wlaczajac przytrzymuje przycisk az do jej wylaczenia, i puszczam przycisk. Znow powtarzam to samo tylko ze tym razem powinna po kilku sek trzymania dac sygnal dzwiekowy, a ona nic tylko znow sie wylacza.

Opublikowano

dokladnie tak robie i nic, konsola zamiast pipkac sie wylacza. Podczas wlaczania trymam dalej wcisniety przycisk.

Edytowane przez polson

Opublikowano

dokladnie tak robie i nic, konsola zamiast pipkac sie wylacza. Tutaj puszczasz palec i znowu naciskasz ;] Podczas wlaczania trymam dalej wcisniety przycisk. teraz powinny byc dwa sygnaly dzwiekowe

musi dzialac... podlacz konsole zwyklym kablem composite.

Opublikowano

no wlasnie nie dziala, a dokladnie tak samo robie, Coati fajnie to uzupelniles, jeszcze ostatni raz wyciagne z pudla i sprobuje to zrobic, znow to samo ale z compositem, natomiast o to chodzi, ze w momencie gdy powinny byc dwa sygnaly dzwiekowe konsola po prostu sie wylacza tak jak za pierwszym razem, jakby nie wiedziala, ze przy nastepnym uruchomieniu ma przejsc w tryb recovery.

Edytowane przez polson

Opublikowano

w ogole nie pika po prostu sie wylacza, a robie dokladnie tak jak pisaliscie. Za pierwszym razem ma sie wylaczyc, natomiast za drugim razem kiedy maja byc 2 pikniecia ona znow sie po prostu wylacza. i tak w kolko. a nie puszczam palca ani na chwile podczas wlaczania, az do momentu wylaczenia.

Opublikowano

Grigori: Brawa za cierpliwość. Ja bym po drugim poście zrezygnował.

polson: Trzeba było nie wagarować tylko chodzić na tą matematykę. Logika czasami się przydaje.

Opublikowano

rkBrain: co Ty mi tu z jakas logika wyjezdzasz, zawsze sie znajdzie jakas maruda, ktora zamiast pomoc bedzie jechala drugiego...taka to fajna polska natura.

Czasami moglem dziwnie opisac moje czynnosci podczas prob wprowadzania w recovery mode, ale trzeba rozumiec, ze w takiej sytuacji sa duze nerwy, gdy po 5 godzinach konczy sie zabawa z ps3.

Natomast do tematu, to konsola wymieniona na inna, z ktorej bez problemu zrobilem update i tak samo bez problemu weszla w recovery mode.

Jeszcze raz dziekuje Grigori za probe pomocy i poswiecenie mi czasu.