Gość szpic Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Witam, dzisiaj mi moja PS3 dostała YLOD'a i pytanie odnoście serwisów: czy najbardziej opłaca się u Juchego oddać konsole względem innych serwirów? Jak długo trwają naprawy takiej usterki? w celach statystycznych moglbys podac model? ewentualnie wiek zmarlej? Cytuj
Snake_PL 1 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Witam, dzisiaj mi moja PS3 dostała YLOD'a i pytanie odnoście serwisów: czy najbardziej opłaca się u Juchego oddać konsole względem innych serwirów? Jak długo trwają naprawy takiej usterki? w celach statystycznych moglbys podac model? ewentualnie wiek zmarlej? 60 giga, wiek 3 latka, troszkę ponad ;(. Cytuj
skwieradee 0 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Witam, moja ps3 slim wydaje dziwny głośny zgrzyt raz na jakiś czas (ok 1h, czasem mniej) jakby cofał się laser na prowadnicach. Dziwne natomiast jest to, że robi tak nawet jak napęd nie działa czy w ogóle nie ma w nim płyty... Dodam, że gdy oglądam np film z hdd w nocy to ten dźwięk jest na tyle głośny, że idzie się wystraszyć Mam ją jakieś 3-4 miesiące i ten zgrzyt pojawia się od samego początku... Czy to normalne?? Dzięki za odpowiedź... Cytuj
Snake_PL 1 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 (edytowane) Zna ktoś jakiś profesjonalny serwis YLOD'a w okolicach krakowa/katowic bo nie chcę mojego maleństwa wysyłać daleko i oddawać je w ręce zbirów kurierów lub poczty. Najlepiej takie co robią reballing. Edytowane 15 września 2010 przez Snake_PL Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 18 września 2010 Opublikowano 18 września 2010 80010514 ? Problem czytania Blu-ray *Płyta lub napęd mogą być uszkodzone lub zabrudzone. Pytanie takie sie nasuwa do osób, które rozbierały juz pleya 80GB, bo 60GB mam w palcu, ale nie dosłownie. jeżeli rzeczywiście mam problem z laserem to chciałbym sie do niego dobrać, by go przeczyścić oraz ustawić na swoje potrzeby i tu pytanie.. -czy owe lasery posiadają jakakolwiek regulacje poziomu, tak jak miało to miejsce w CZARNULCE? Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 18 września 2010 Opublikowano 18 września 2010 (edytowane) 17.09.2010- Yellow Light of Death 60GB zakupiona 7 sierpnia 2008 pomyłka z datą Edytowane 18 września 2010 przez Heviro (Fanboy BDG) Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 18 września 2010 Opublikowano 18 września 2010 Przewidujesz że ci padnie za miesiąc ? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 18 września 2010 Opublikowano 18 września 2010 ...Pytanie takie sie nasuwa do osób, które rozbierały juz pleya 80GB, bo 60GB mam w palcu, ale nie dosłownie.... do lasera dobierzesz sie podobnie do 80GB tylko jak wyjmujesz naped odpinajac od tasmy to musisz wykrecic zasilacz bo tasma wchodzi w plyte pod zasilaczem, a w napedzie zaklejona jest tasma (chyba ze odkleisz biala tasme spod napedu to mozna wyjac pod napedem)... 1 Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 19 września 2010 Opublikowano 19 września 2010 i tak tez było dziękuje za pomoc. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 Znajomemu padła 120gb slim kilka dni temu. Konsola została kupiona w kwietniu 2010r. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 (edytowane) Znajomemu padła 120gb slim kilka dni temu. Konsola została kupiona w kwietniu 2010r. Tzn. co padło? Możesz troszeczkę rozwinąć? jakie objawy? Czy Slimki mają tzn. YLOD'a, czy może laser czy brak obrazu? ETC. E: Aha - jak mniemam CECH-2004A, tak? Edytowane 20 września 2010 przez Kyo Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 Kilka miesięcy i padła? może była eksploatowana w miejscu zakupu i sprzedana jako nowa? ;o Cytuj
adi 189 Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 Kupiłem na Allegro PS3 slimke 250 gb-jak sie okazało "niepełnosprawną"-oczywiście w aukcji nie było o tym mowy, ale po telefonach i smsach koleś w końcu się przyznał, że wiedział, ze konsola była uszkodzona. Otóż pojawiaja się artefakty, migotania, czarne i białe kwadraty, jakieś przekłamania kolorów i cienie-zarówno w grze jak i menu. Czy jest sens wogóle zabierać się za naprawę tego? Cytuj
QTF 8 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 czy to normalne ze jak wlaczas slimke jest taki chrzest na poczatku? jakby sie cos rozpedzało(naped?)? Cytuj
carlos84 0 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 (edytowane) Witam, mój problem polega na tym iż konsola po 15 min grania łapie zawiechę, dzieję się tak za każdym razem kiedy włączam konsole. Filmy na Blu-Ray też się wieszają (objawy nie występują gdy konsola jest zimna),filmy Dvd i gry z HDD chodzą bezproblemowo. PS3 model 40gb wiek 26 miecięcy(2 miechy po gwarancji:ermm:) moja konsola jest po wymianie lasera, jest jeszcze pewne ale.......otóż gry czyta i nie wiesza się jak było poprzednio ale nie widzi filmów na blu-ray. Co to może być? Edytowane 2 października 2010 przez carlos84 Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 Prawdopodobnie umiera ci laser. Miałem tak samo w swojej PS3. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 Kupiłem na Allegro PS3 slimke 250 gb-jak sie okazało "niepełnosprawną"-oczywiście w aukcji nie było o tym mowy, ale po telefonach i smsach koleś w końcu się przyznał, że wiedział, ze konsola była uszkodzona. Otóż pojawiaja się artefakty, migotania, czarne i białe kwadraty, jakieś przekłamania kolorów i cienie-zarówno w grze jak i menu. Czy jest sens wogóle zabierać się za naprawę tego? Wow, odeślij dziadowi i niech Ci kasę oddaje. Myślisz, że gdyby był sens naprawiać to many by ukrywał fakt, że konsola jest jebnięta ? Cytuj
adi 189 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 Kupiłem na Allegro PS3 slimke 250 gb-jak sie okazało "niepełnosprawną"-oczywiście w aukcji nie było o tym mowy, ale po telefonach i smsach koleś w końcu się przyznał, że wiedział, ze konsola była uszkodzona. Otóż pojawiaja się artefakty, migotania, czarne i białe kwadraty, jakieś przekłamania kolorów i cienie-zarówno w grze jak i menu. Czy jest sens wogóle zabierać się za naprawę tego? Wow, odeślij dziadowi i niech Ci kasę oddaje. Myślisz, że gdyby był sens naprawiać to many by ukrywał fakt, że konsola jest jebnięta ? oczywiście oddałem, pytam, gdyż zaproponował że sprzeda za mi 500 i odda reszte kasy, ale nie chce mi sie jednak w to bawić. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 daj nick tego ciula, zebym go mogl dodac na czarna liste. daj nick tego ciula, zebym go mogl dodac na czarna liste. Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 padł mi laser, wiec proszę o zaufany sklep, gdzie mógłbym zakupić nowy. na ebayu jest niewiele,a allegro nie ufam. jesli jesteś zaopatrzony wspomóż potrzebującego cześć. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) nowy tylko w Sony za odpowiednia kase to co ne je.baju czy allegro to to samo, refurbished od chinczykow... jak juz bedziesz zmuszony do zkkupu tego to wez warunki gwarancji tego na pismie i zeby byly jasne, bo jak padnie po tygodniu zebys nie zostal z reka w nocniku, bo przy samodzielnym montazu zawsze moga powiedziec, Twoja wina... Edytowane 23 września 2010 przez Juchy Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 kupie nawet od Sony. tylko na Blogu Sony nic nie ma. same sprzęty, bądź zle szukam Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 24 września 2010 Opublikowano 24 września 2010 Jak mówisz, że kupisz nawet od Sony to rozumiem, że jeszcze nie wiesz ile kosztuje taka impreza Dołóż 300zł i kup nowe PS3. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 września 2010 Opublikowano 24 września 2010 (edytowane) SOny nie sprzedaje czesci serwisowych, mozesz u nich tylko serwisowac w autoryzowanym punkcie, a jest jedyny w waw, PRAM, na ta chwile klient jeden twierdzil ze mu krzykneli niecałe 600zl. rzeczywiscie lepiej dolozyc 400zl i kupic nowa, tym bardziej ze na kazda rzecz serwsiowana w Sony masz poserwisowo tylko 3msc gwarancji, a na nowe niby 1(w sony) i 2 lata u sprzedawcy... Edytowane 24 września 2010 przez Juchy Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 25 września 2010 Opublikowano 25 września 2010 mój aktualny Laser, który padł to: KEM-410 CCA, a zamówiłem: KEM-410 ACA myślicie, ze będzie działał? seller nie bardzo moze mi poradzić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi