Gość Orson Opublikowano 26 stycznia 2012 Opublikowano 26 stycznia 2012 (edytowane) dawno nie wrzucałem żadnego dvd , było kilka updatów softu a tu mi się okazuje, ze kilka płyt dvd z filmami nie działa, wyrzuca błąd 80029973 ...płyty w stanie bdobrym , działały mieś temu. DVD pada? ps zmieniłem dysk ale to chyba nie ma znaczenia... Edytowane 26 stycznia 2012 przez Orson Cytuj
TylerDurden 2 Opublikowano 26 stycznia 2012 Opublikowano 26 stycznia 2012 Pytanie idiotyczne ale wolę mieć pewność Kupiłem jakiś czas temu uzywaną ps3 ,która bardzo szybko padła. Okazało się ,że nie miała plomby i miała robione YLOD. YLOD się powtórzył a po naprawie system się przegrzewał. Kupiłem teraz nową konsolę an gwarancji i chciałbym widzieć czy na coś trzeba szczególnie uwazać żeby system się nie przegrzał? Konsola (lampka) w stanie spoczynku ma się świecić cały czas na czerwono? Nie ma żadnego "twardego" wyłącznika ? Pozdrawiam Cytuj
vip77 250 Opublikowano 26 stycznia 2012 Opublikowano 26 stycznia 2012 W slimkach oszczędzili na tym "kneflu" i nie ma, jedynie wyłączyć z gniazdka zostało jak chcesz zgasić czerwona diodę Cytuj
TylerDurden 2 Opublikowano 26 stycznia 2012 Opublikowano 26 stycznia 2012 Czyli może sobie radośnie funkcjonować na stand by non stop i nic nie powinno się jej wydarzyc? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 26 stycznia 2012 Opublikowano 26 stycznia 2012 no w skali roku moze Ci podniesc rachunek za prad o jakas zlotówke Cytuj
Gość Orson Opublikowano 27 stycznia 2012 Opublikowano 27 stycznia 2012 dawno nie wrzucałem żadnego dvd , było kilka updatów softu a tu mi się okazuje, ze kilka płyt dvd z filmami nie działa, wyrzuca błąd 80029973 ...płyty w stanie bdobrym , działały mieś temu. DVD pada? ps zmieniłem dysk ale to chyba nie ma znaczenia... ponawiam, co to może byc? sporo filmów działa jednak, niektóre tylko się nie uruchamiają - np trylogia LotR , Forrest Gump ... dodam, ze te oba te filmy działają na PS2... Cytuj
Igor67 142 Opublikowano 27 stycznia 2012 Opublikowano 27 stycznia 2012 http://community.eu.playstation.com/t5/PlayStation-3-Technical/This-Video-Cannot-Be-Played-80029973/td-p/11397144 Cytuj
Gość Orson Opublikowano 27 stycznia 2012 Opublikowano 27 stycznia 2012 (edytowane) widziałem wczoraj ten topic, radzili kolesiowi by dał przywrócenie ustawień , spróbowałem i nie podziałało. pewnie siada dvd, no nic, wieczne nic nie jest, na szczęście gry na blu-ray działają no chyba, że ktoś ma pomysł to proszę o cynk. ________________________________________ edit sprawdziłem wszystkie filmy jakie mam na dvd, coś z 30 sztuk. Działały wszystkie oprócz tego Foresta Gumpa ( chlip chlip) i trylogii Władca Pierścieni , nie wiem o co kaman, może fw coś zmieniła, no trudno Edytowane 27 stycznia 2012 przez Orson Cytuj
C-Boy 52 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 (edytowane) Eh, nie mam sił do swojej ps3. Fakt, że jest używana i nigdy nie była specjalnie za cicha, ale to już przesada, aby od samego przeglądania menu, konsola wchodziła na większe obroty. Przez pewien czas, przeczyszczenie konsoli od środka i potraktowanie porządną pastą (zalman stg 2) wystarczało do komfortowego grania. Do czasu, kiedy zrobiłem sobie dłuższa przerwę w graniu. Konsola troszku nabrała kurzu, a i w pokoju mam niezłą parówę teraz (24/25) stopni, przez zdupcony kaloryfer którego nie mogę przykręcić i piękne uzdrowiskowe "inaczej" zapaszki po otwarciu okna. Inna sprawa, że w temperaturze pokojowej 20 stopni też niespecjalnie cicho chodziła, ale przynajmniej nie jak traktor. Fun testy i stawianie na nakrętkach nic nie daje, aczkolwiek zauważyłem, że konsola od spodu akurat się nie nagrzewa ( jakby kto pytał to mam fata CECHG04) a konsola poza tym, że chodzi cholernie głośno, to nie sprawia innych problemów. Skończyły mi się pomysły. Macie jakieś kluczowe rady, oprócz obniżenia temperatury w pokoju? Edytowane 31 stycznia 2012 przez C-Boy Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 2 lutego 2012 Opublikowano 2 lutego 2012 Mam ps3 fat 80, kupiona w 2009 r. Wczoraj podczas gry, wiatraki nabraly sporej predkosci ( tak gdzies 1 sekunde), po czym konsola sie wylaczyla. Dioda migala czerwonym kolorem. Wlaczylem ja znowu, poszedl komunikat o naglym wylaczeniu, po czym nastapilo sprawdzanie plikow i dalej moglem grac bez zadnych niespodzianek. Jak myslicie? "zaczelo sieodliczanie do konca" ? czy po prostu gierka wywolala taka akcje ( Skyrim)? Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 3 lutego 2012 Opublikowano 3 lutego 2012 ehh przewertowałem google i jest dużo wyników ale nie znalazłem nigdzie satysfakcjonującej odpowiedzi więc: wczoraj kończąc grać miałem zwieche: tzn czarny ekran po wyborze "zakończ gre" z menu ; nic nie mogłem zrobić zero reakcji, pozostało tylko wyłączyć zasilanie z tyłu. [PS3 fat 40 giga ; 2 lata temu wymieniałem dysk na 160 gb chyba] teraz po uruchomieniu wyskakuje komunikat "System plików dysku twardego jest uszkodzony i zostanie przywrócony" i wszystko ok ; do 35% kreska idzie kilka sekund potem 35-50% tak z 2-3 minutki i znowu chwilka i jest 100% , konsola restartuje się ALE wszystko zaczyna od nowa czyli na dziendobry komunikat "System plików dysku twardego jest uszkodzony i zostanie przywrócony" ... robiłem to z 5 razy podrząd ale chyba nie ma sensu dalej ... pozostaje tylko Recovery Menu ? którą opcję mam wybrać ? jest szansa na uratowanie danych (gry,dema,patche sejvy?) Cytuj
Lewis 18 Opublikowano 3 lutego 2012 Opublikowano 3 lutego 2012 Zacznij od - Rebuild Database:Odbudowuje System Operacyjny (OS) na PLAYSTATION 3 - nie usówa nic z dysku. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 3 lutego 2012 Opublikowano 3 lutego 2012 (edytowane) Zacznij od - Rebuild Database:Odbudowuje System Operacyjny (OS) na PLAYSTATION 3 - nie usuwa nic z dysku. czyli opcja 4 -> wyskakuje komunikat "nie można uzyskać dostępu do dysku twardego" :confused: no nic, spróbuje bramkę nr 5 http://www.youtube.com/watch?v=a1-TQD_dHII&feature=related jakąś tam kopie robiłem w zeszłym roku, może nie będę musiał wszystkiego ciągnć, niektórych sejvów szkoda ale trudno... chyba że dysk padł całkowicie... cdn edyta: ok poszło, za 50min będę wiedział co odzyskałem miałem 3 kopie zapasowe, zakładam że nazwa kopi to jednocześnie data utworzenia ? bo wybrałem 201007.... pozostałe to 201001... 201003... ta z lipca [?] powinna być najnowsza. Edytowane 3 lutego 2012 przez TakeshiX Cytuj
villain 5 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Witam, Posiadam PS3 60GB od maja 2007 i przed chwila sprzet mi chba padl Czytalem kilka postow wyzej, ze to tylko przegrzanie, ale konsole mam czyszczona regularnie z kurzu wiec to chyba cos gorzej - objawy - gralem w Skyrima kiedy nagle konsola sie wylaczyla a czerwone swiatelko nie swiecilo sie ciagle tylko migalo. Nie moglem uruchomic ponownie konsoli z Pada tylko musialem z panelu, niestety od razu po uruchomieniu konsola wylaczyla sie ponownie. Mam rozumiec, ze padl zasilacz czy faktycznie chodzi o przegrzewanie sie ? - jesli przegrzewanie to "przejdzie samo" czy serwis ? Moglbym kupic nowy sprzet, ale che zeby ta dzialala - 4 porty, czytniki kart itd + oczywiscie dane z dysku - 170h grania w Skyrima.... Platyna w GT5 ... (tego ostatniego kopie na szczescie mam ) Jesli kosola do serwisu to jaki serwis w wawie polecacie ? gwarancja oczywiscie juz dawno minela wiec i tak i tak bede musial zaplacic, wiec zakladam, ze najlepiejjakos bezposrednio w SONY ? Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Wydaje mi sie ze to wina gry. Mialem to samo, podczas grania w skyrim i nie przytrafilo sie kiedy gralem w inne gry. Bylo to raz i mam nadzieje ze sie nie powtorzy. Cytuj
villain 5 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Wyglada na to, ze YLOD w koncu mnie dopadl - konsola nie odpala sie nawet po porzadnym ostygnieciu a przed samym wylaczeniem sie jasnozielona lampka zapala sie na okolo 1s - czego wczesniej nie zauwazylem Cytuj
mishka 5 Opublikowano 20 lutego 2012 Opublikowano 20 lutego 2012 (edytowane) wlaczylem konsolke po paru dniach, w pokoju temperatura ponizej 20 stopni, nagle po prawej stronie ekranu zaczal migac jakis czarny punkt, poprzemienialem kable hdmi i na kazdym to samo... co to moze byc? ps. dotyczy jedynie menu glownego Edytowane 23 lutego 2012 przez mishka Cytuj
Kasjusz 0 Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 Mam problem z moją PS3 40 GB z 2008r. Konsola po około 20 minutach grania w określone tytułu zaczyna bardzo gośno pracować. Hałas zagłusza telewizor i uniemożliwia grę. Problem dotyczy tylko wybranych tytułów np. ostatnio demo Binary Domain. Konsola miała wymienianą pastę chłodzącą. Umieszczona jest w odpowiedniej odlelgłości od ścian. Zarówno sama konsola jak i całe pomieszczenie jest regularnie odkurzane. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 (edytowane) Tak, moja "była" xD 40stka lubiła wyć czasem - potem przytrafił się YLOD. Po naprawie wyła jeszcze bardziej. Sprzedałem i kupiłem Slimka + Gwarancja Plus na 5 lat i mam spokój. Ale mimo wszystko teraz często robię backupa Albo możesz niedługo spodziewać się niespodzianki w postaci YLOD albo masz uszkodzony czujnik temperatury w konsoli. Edytowane 21 lutego 2012 przez Kyo Cytuj
Kasjusz 0 Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 Konsola wyje już bardzo długo. W porównaniu z nią X360 jest cichutki. Najdziwniejsze jest to, że konsola przy jednych grach wyje (Bioshock 2, God of War 3, Uncharted), a przy innych jest cicha (Skyrim). Zastanawiam się czy nie sprzedać jej i nie zostać przy Xboxie. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 Wymienione przez Ciebie gry bardzo dużo streamują z płyty. Cytuj
mishka 5 Opublikowano 23 lutego 2012 Opublikowano 23 lutego 2012 wlaczylem konsolke po paru dniach, w pokoju temperatura ponizej 20 stopni, nagle po prawej stronie ekranu zaczal migac jakis czarny punkt, poprzemienialem kable hdmi i na kazdym to samo... co to moze byc? ps. dotyczy jedynie menu glownego sprawy ciag dalszy. przy assassins creed brotherhood zauwazylem pogorszenie rozdzielczosci, ogolnie cos bylo "nie tak" odpalilem pare innych gier i pojawily sie migajace pojedyncze biale piksele, ale to co zastalem przy arkham city to szok, istna kratownica zielono bialych bryl, praktycznie nie da sie grac... Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 lutego 2012 Opublikowano 23 lutego 2012 Lepiej rób backup póki możesz. A save'y z CP na chmurę albo przez Transfer Data Utility. ;D Cytuj
mishka 5 Opublikowano 25 lutego 2012 Opublikowano 25 lutego 2012 porobilem pare fotek, sprzet spakowalem i do stosownego punktu w mm. babka zrobila oczy i uznala, ze czegos takiego jeszcze nie mieli. pozostaje czekac do 6 tyg... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi