Faranell 269 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) Witam! Zawiesiła mi się konsola podczas grania w Sly, po włączeniu mam takie coś : http://w252.wrzuta.p...z08/ps3_problem Jak widać, śnieży, w tle latają białe kropki, ocb? Kabel z laptopem śmiga normalnie, konsola podpięta oczywiście przez HDMI, wersja slim 320GB. Po włączeniu konsola reaguje na poruszanie padem, loguje się na profil itp. Ale obraz co raz znika i śnieży, żadne niepokojące dźwięki się nie pojawiają. Po przełączeniu na 576p na tym samym kablu, śnieżenie nie występuje, kilka takich niebieskich i białych pikselków pojawia się w tle co jakiś czas. Edytowane 8 Marca 2012 przez Faranell Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Całkiem możliwe że to wina kabla HDMI, kiedyś miałem podobny problem. PS3 smużyło mi, a na PC było ok na tym samym kablu. Wymiana kabla pomogła w moim przypadku. Jeśli możesz to sprawdź na innym. Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Mam pytanie , dzisiaj konsola dostała YLeda , naprawa da jej dłuższe życie , czy lepiej nową kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Model 40gb Fat , ale włożyłem dysk 320gb , mam też pytanie wkładając ten dysk do innej konsoli bedzie mi kazało go zformatować , rozumiem że wszystkie zdjęcia , filmy pójdą się je**ć ? Nie wiem czy po naprawie konsola długo pociągnie , czy lepiej nową na raty i mieć gwarancję 24 miesiące , najlepsze to że dbałem o nią ,co tydzień czyszczona z kurzu , polerowana. Edytowane 25 Marca 2012 przez artex Cytuj Odnośnik do komentarza
jaca71 4 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Ja bym sobie na twoim miejscu dal spokoj z naprawianiem bo i tak za jakis czas znowu dostanie yloda.tylko bedziesz nerwy tracil. A zdjecia itd sie traci z tego co wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 I jeszcze jedno mnie trapi , jakbym wziął swój stary dysk do kolesia i włożył to sformatuje mi go ? i czy jak koleś z powrotem włoży swój to jemu też sformatuję dysk i straci wszystkie swoje dane ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jak przełożysz dysk do innej konsoli to zawsze będzie potrzebny format. Chcesz ozyskać dane ? Musisz naprawić konsole i przegrać na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Jak przełożysz dysk do innej konsoli to zawsze będzie potrzebny format. Chcesz ozyskać dane ? Musisz naprawić konsole i przegrać na nową. no dobra , rozumiem że mój dysk zostanie zformatowany , ale czy dysk kolegi jak włoży ponownie do swojej konsoli też mu sformatuję , po tym jak wyciągne swój z jego konsoli ? Edytowane 25 Marca 2012 przez artex Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Tego nigdy nie próbowałem bo nie było potrzeby. Ty też nie masz potrzeby wkładać swój dysk do innej konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Jeśli ten dysk sformatujesz, to już zostanie przypisany do konsoli, a więc wtedy jego dysk przestanie być rozpoznawany i też będzie musiał być sformatowany. Przynajmniej tak jest do 3.55 włącznie na NORówkach. Edytowane 25 Marca 2012 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Info na przyszłość -na ebayu nowe lasery do ps3 schodzą po 150-200zł więc jest możliwość ,ze jak skończy się nam gwarancja i padnie laser to aż takiego majatku na wymianę nie wydamy i to calkiem dobrej marki - moja smiga juz 2.0 lata od momentu wymiany, ktora przeprowadzilem sam, za pomoca YT. Cytuj Odnośnik do komentarza
norb2222 0 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Padła mi konsola, pojawiły się kolorowe arefakty i zwis, nieraz udaje się wejść do xmb ale po chwili także arefakty i zwis, model z premiery z 2007 60GB CECHC04, możliwe że układ graficzny szlag trafił, czy naprawiają takie rzeczy i czy warto naprawiać? jak tak, to proszę polecić jakiś serwis ma PW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Nawet jakbyś nie naprawił to możesz taki model za dobrą cenę puścić na Allegro. Model 60 GB, ze wsteczną kompatybilnością z PS2 jest najbardziej poszukiwany. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Nawet jakbyś nie naprawił to możesz taki model za dobrą cenę puścić na Allegro. Model 60 GB, ze wsteczną kompatybilnością z PS2 jest najbardziej poszukiwany. tak wiec odpowiedz jest oczywista.. zrob wszystko by ja naprawic, a nastepnie ciesz sie jej posiadaniem(ja wciaz swoja posiadam z tym, ze nie gram czesto, bo jest po YLoD - sprawna, ale emerytowana). Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Panowie jak to jest z dyskami w PS3 mam slima 250 GB czy zalecane jest defragmentacja dysku ?, oraz sprawdzenie czy są bad sectory. Czy raczej w konsolach tego się nie wykonuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Nie masz czym przeprowadzić defragmentacji, niewiadomo też jak CellOS zarządza danymi na USF2, ale z raportów użytkowników wynika, że słabo (przywracanie z kopii systemowej, z czasem mulenie XMB)... Sony takich narzędzi niedało, a na komputerze tego nie można zrobić ponieważ HDD jest szyfrowany. Bad sektory, możesz sprawdzić odczytując S.M.A.R.T na PC. Tylko broń Cie Panie Boże nie zgadzaj się na propozycję Windowsa aby cokolwiek z tym dyskiem robić bo inaczej będzie czekać Ciebie format po powrocie do konsoli. Oczywiście co jakiś czas warto to sprawdzać, tak samo jak na komputerze, może bowiem to uchronić Ciebie przed utratą danych w porę raportując problemy z dyskiem. Edytowane 31 Marca 2012 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dzięki wielkie...czyli tylko kontrola Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) moj 80GB HDD po przejechaniu 2,0r zaczal sie wlasnie sypac, co dokladnie widac po swiezo zakupionym Silent Hill'u. wszystko smiga dobrze, poza nadpisywaniem stanow gry na poprzednie, czego moj twardziel nie robi. zaczyman gre od nowa a on nic nie zapisuje, save'y zostaja tam gdzie sa i nic sie nie dzieje. jedyny opcja to kasacja ich, ale to jednoznacznie uniemozliwia mi platynowanie Cichego Wzgorza. sprawdzone.. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez 4 mE Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Panowie czasami w BF3 jak załaduję mi się gra to tekstury tak jakby ładowały się tylko na odległość paru metrów, jak się przemieszczam to się dopiero wczytują, i tak całą rundę. Dopiero po następnej wszystko wraca do normy. Wina gry czy jakieś oznaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
hellspawn81 93 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Zielu jedziesz z płyty czy z dysku? spróbuj zrobić to: http://www.youtube.com/watch?v=MWmW1NHMj38 Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez hellspawn81 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ostatnio konsola zrobiła mi coś takiego, gdyż wystąpił jakiś problem przy ściąganiu dodatku właśnie do BF3, a czy gra idzie z dysku czy z płyty to sami nie wiem bo jak to sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Pytanie dotyczyło tego czy kupiłeś BF'a na PSS (czyli jedziesz w 100% z HDD) czy na płycie (wtedy część danych dogrywa z HDD a część z płyty). Jak Ci nic nie da Rebuild Ratabase to prawdopodobnie coś nie tak jest z laserem w PS3 albo dysk Ci umiera. Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Pytanie dotyczyło tego czy kupiłeś BF'a na PSS (czyli jedziesz w 100% z HDD) czy na płycie (wtedy część danych dogrywa z HDD a część z płyty). Jak Ci nic nie da Rebuild Ratabase to prawdopodobnie coś nie tak jest z laserem w PS3 albo dysk Ci umiera. takie dogrywanie tekstur w bf3 ma kazdy. czesto dogrywaja sie na 5 metrow przed tobą Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 O łał. Nie wiedziałem. To gratulacje dla developera... . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi