Skocz do zawartości

Awaryjność PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zawiesiła mi się konsola podczas grania w Sly, po włączeniu mam takie coś : http://w252.wrzuta.p...z08/ps3_problem

Jak widać, śnieży, w tle latają białe kropki, ocb? Kabel z laptopem śmiga normalnie, konsola podpięta oczywiście przez HDMI, wersja slim 320GB.

Po włączeniu konsola reaguje na poruszanie padem, loguje się na profil itp. Ale obraz co raz znika i śnieży, żadne niepokojące dźwięki się nie pojawiają.

Po przełączeniu na 576p na tym samym kablu, śnieżenie nie występuje, kilka takich niebieskich i białych pikselków pojawia się w tle co jakiś czas.

Edytowane przez Faranell
  • 3 tygodnie później...

Model 40gb Fat , ale włożyłem dysk 320gb , mam też pytanie wkładając ten dysk do innej konsoli bedzie mi kazało go zformatować , rozumiem że wszystkie zdjęcia , filmy pójdą się je**ć ?

Nie wiem czy po naprawie konsola długo pociągnie , czy lepiej nową na raty i mieć gwarancję 24 miesiące , najlepsze to że dbałem o nią ,co tydzień czyszczona z kurzu , polerowana.

Edytowane przez artex

Jak przełożysz dysk do innej konsoli to zawsze będzie potrzebny format. Chcesz ozyskać dane ? Musisz naprawić konsole i przegrać na nową.

no dobra , rozumiem że mój dysk zostanie zformatowany , ale czy dysk kolegi jak włoży ponownie do swojej konsoli też mu sformatuję , po tym jak wyciągne swój z jego konsoli ?

Edytowane przez artex

Info na przyszłość -na ebayu nowe lasery do ps3 schodzą po 150-200zł więc jest możliwość ,ze jak skończy się nam gwarancja i padnie laser to aż takiego majatku na wymianę nie wydamy

i to calkiem dobrej marki - moja smiga juz 2.0 lata od momentu wymiany, ktora przeprowadzilem sam, za pomoca YT.

Nawet jakbyś nie naprawił to możesz taki model za dobrą cenę puścić na Allegro. Model 60 GB, ze wsteczną kompatybilnością z PS2 jest najbardziej poszukiwany.

tak wiec odpowiedz jest oczywista..

zrob wszystko by ja naprawic, a nastepnie ciesz sie jej posiadaniem(ja wciaz swoja posiadam z tym, ze nie gram czesto, bo jest po YLoD - sprawna, ale emerytowana).

Nie masz czym przeprowadzić defragmentacji, niewiadomo też jak CellOS zarządza danymi na USF2, ale z raportów użytkowników wynika, że słabo (przywracanie z kopii systemowej, z czasem mulenie XMB)... Sony takich narzędzi niedało, a na komputerze tego nie można zrobić ponieważ HDD jest szyfrowany.

Bad sektory, możesz sprawdzić odczytując S.M.A.R.T na PC. Tylko broń Cie Panie Boże nie zgadzaj się na propozycję Windowsa aby cokolwiek z tym dyskiem robić bo inaczej będzie czekać Ciebie format po powrocie do konsoli. Oczywiście co jakiś czas warto to sprawdzać, tak samo jak na komputerze, może bowiem to uchronić Ciebie przed utratą danych w porę raportując problemy z dyskiem.

Edytowane przez Berion
  • 3 tygodnie później...

moj 80GB HDD po przejechaniu 2,0r zaczal sie wlasnie sypac, co dokladnie widac po swiezo zakupionym Silent Hill'u.

wszystko smiga dobrze, poza nadpisywaniem stanow gry na poprzednie, czego moj twardziel nie robi.

zaczyman gre od nowa a on nic nie zapisuje, save'y zostaja tam gdzie sa i nic sie nie dzieje.

jedyny opcja to kasacja ich, ale to jednoznacznie uniemozliwia mi platynowanie Cichego Wzgorza.

sprawdzone..

Edytowane przez 4 mE

Pytanie dotyczyło tego czy kupiłeś BF'a na PSS (czyli jedziesz w 100% z HDD) czy na płycie (wtedy część danych dogrywa z HDD a część z płyty).

Jak Ci nic nie da Rebuild Ratabase to prawdopodobnie coś nie tak jest z laserem w PS3 albo dysk Ci umiera.

Edytowane przez Kyo

Pytanie dotyczyło tego czy kupiłeś BF'a na PSS (czyli jedziesz w 100% z HDD) czy na płycie (wtedy część danych dogrywa z HDD a część z płyty).

Jak Ci nic nie da Rebuild Ratabase to prawdopodobnie coś nie tak jest z laserem w PS3 albo dysk Ci umiera.

takie dogrywanie tekstur w bf3 ma kazdy.

czesto dogrywaja sie na 5 metrow przed tobą