McDrive 3 094 Opublikowano 21 września 2012 Opublikowano 21 września 2012 Podwójna tęcza. Po raz pierwszy od 4 lat mam problem z PS3. Nie chce wysuwać płyt gdy jest ustawiona poziomo. Nie ma z tym problemu gdy jest ustawiona poziomo. Zostawiłbym ją tak gdybym miał miejsce, ale niestety. Płyty odczytuje bez kłopotu. Model CECH-L. Nie wiecie, chociaż w przybliżeniu, co mogłoby być tego przyczyną. Z góry dziękuję za odpowiedzi. To jest problem pionowo czy poziomo? Bo dwa razy napisałeś że poziomo. Domyślam się że pionowo nie ma z tym problemu. Dokładnie, mój błąd Pionowo, nie ma problemu. Cytuj
I3ioman 0 Opublikowano 22 września 2012 Opublikowano 22 września 2012 @berion Byłem u kolegi, który podpiął ten dysk do kompa. Zepsutych sektorów było tylko kilka, znajomy mówi ze dysk jest ok, wszystko się kręci, dane można odczytać itd, i wina nie leży po stronie dysku. Mówi żebym przyniósł do niego ps3, bo najprawdopodobniej odpięła się taśma od gniazda od dysku twardego, 5 minut roboty - możliwe to? Jak nie to, to cośtam się przepaliło/nie łączy, ja się nie znam Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 września 2012 Opublikowano 23 września 2012 (edytowane) Skoro na PC jest widoczny to sugeruje to problem z konsolą. Nie wiem jak wygląda to w PS3, w sensie czy port SATA jest wspawany w mobo czy jeszcze coś pomiędzy nimi jest (nie rozbierałem konsoli), ale jeśli jest, to pewnie łączone jakąś taśmą lub kablem - nie sądzę aby się wypięło. Jak już są relokowane sektory to dysk do wymiany (jeszcze normalnie działa, dopóki jest na co relokować, ale jest to wyraźny sygnał że HDD za jakiś czas zacznie tracić dane). Edytowane 23 września 2012 przez Berion Cytuj
dydel 16 Opublikowano 23 września 2012 Opublikowano 23 września 2012 Port SATA jest wlutowany w MOBO. Cytuj
I3ioman 0 Opublikowano 23 września 2012 Opublikowano 23 września 2012 A ile kosztowała by naprawa tego portu? Bo nie wiem czy jest sens naprawiać. A zepsutych sektorów było 1-2, więc nie jest raczej tak źle. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 września 2012 Opublikowano 23 września 2012 Dziś są dwa, jutro może być ich 200, a pojutrze zaczną się bady. Równie dobrze może też przez lata nie łapać nowych. Ale to Twoje dane. Cytuj
dimesss 0 Opublikowano 17 października 2012 Opublikowano 17 października 2012 Witam Mógłby mi ktoś pomóc z nastepującym problemem?: wkładam do napędu płytkę z Assassinem Brotherhood lub Revelations, pojawia się czarny ekran jakby miała się już wczytać gra (nawet rozdzielczość zmienia się na tą z gry) i nagle po ok. 2 sek. wywala mnie do XMB. Napęd widzi płytę bo jest ikonka gry i gdy próbuję wejść do gry przez wybór tej ikony dzieje się to samo. O dziwo inne gry wczytują się bez problemu. Tylko z Assassinami jest problem. Czyściłem laser specjalną płytką do tego przeznaczoną ale nic to nie działo. Czy miał ktoś podobny problem lub wie o co kaman? Z góry dzięki za wszelką pomoc Cytuj
Berion 207 Opublikowano 17 października 2012 Opublikowano 17 października 2012 Żadnego numeru błędu nie wyrzuca na ekran? Cytuj
dimesss 0 Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 Żadnego numeru błędu nie wyrzuca na ekran? Nie. Nic. Po prostu znówn wskakuje z czarnego ekranu na XMB. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 Nie wiem czy to coś da ale sprawdź czy masz jakieś Gamedata z AC - i ewentualnie je pousuwaj - druga rzecz jaka mi przychodzi do głowy (trochę głupia) to blokada rodzicielska xD Cytuj
Chicken 4 Opublikowano 18 października 2012 Opublikowano 18 października 2012 To nie jest tak, ze przy blokadzie prosi o wprowadzenie hasla? Moze nosnik uszkodzony. Sprawdzales na innej konsoli? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 To dziwne, żadna gra nie może tak po prostu się wyłączyć, a konsola zwykle drukuje numer błędu zamiast: "nie działa i sp********". Usuń cache (Dane Instalacyjne Gier/Game Data) i sprawdź czy pomogło. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 mam pytanie mojemu bratu padł napęd w facie. podobno cos tam zaszumialo i sie zawiesilo, po odpaleniu konsoli znowu nie czytał żadnej płyty, po przedmuchaniu odpalił gre ale znowu zawiesił po 15 minutach, czy to znaczy że napęd jest do wymiany czy może są jeszcze sposoby na tańsze rozwiązanie? (czyszczenie?) czy są w warszawie jakies zaufane punkty serwisowe gdzie mozna by to oddać do naprawy? bo z tego co slyszalem to czasem w serwisie potrafią wybebeszyć konsole i oddać calkowicie niedziałający wrak mówiąc "tak już było" Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 5 listopada 2012 Opublikowano 5 listopada 2012 Nie wiem gdzie zadać pytanko więc wale tutaj: Konsola dostała żółtko, a płytka siedzi w środku - jest jakiś sposób żeby ją wypluła? Kombinacja przycisków iście StreetFighterowska ? 60GB facior. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 listopada 2012 Opublikowano 5 listopada 2012 Bez rozkręcenia nie da rady Jedyny model (no jeszcze japońska 20stka była) który nie ma Fantestu z opcją wyjęcia płytki. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 5 listopada 2012 Opublikowano 5 listopada 2012 Mega lipa, Panie... Łap plusa Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 listopada 2012 Opublikowano 5 listopada 2012 (edytowane) Uzupełnienie: http://youtu.be/JH-V8EgaEr8 "Zabawy" od cholery Edytowane 5 listopada 2012 przez Kyo Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 Zaczynam właśnie zabawe w naprawe i mam tylko jedno pytanie - zalezy mina dezaktywacji mojego konta. Jak dobrze rozumiem polega ona tylko na tym, że dana PS3 nie obsługuje już danego PSN ID i normalnie po wpisaniu danych na innej konsoli wszystko działa? Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 przerabiałem to niedawno, jak padła moja konsola. zrobiłem to za pośrednictwem strony playstation, a w zasadzie to strony SEN, gdzie są wszystkie Twoje aktywne konsole. problem był o tyle duży, że na kilku innych konsolach jeszcze działały moje gry i ostatecznie nie wiedziałem, która konsola pokazywana w zestawieniu na stronie SEN to była ta, która padła. deaktywowałem wszystkie na raz; potem, jesli chcesz na innej konsoli (np. u kumpla) znów odpalać swoje tytuły ze sklepu psn, to zwyczajnie wchodzisz do sklepu na daną grę, klikasz za pobieranie i zaraz możesz je anulować - konsola pobierze informacje o Twoich prawach do tytułu i będziesz mógł grać w nie na nowo, a konsola kumpla pojawi się na stronie SEN jako Twój kolejny system; takie deaktywacje można chyba robić raz na pół roku (albo raz na rok... nie pamiętam dokładnie, ale na pewno nie możesz tego robić co drugi dzień ); (zrozumiałem, że chodzi Ci o deaktywację tej konsoli, o której pisałeś wyżej, że padła... stąd ten opis ) 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 Tak,konto na nowym PS3 odpalisz,mi K2 ugrzęzł w "60". 1 Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 (edytowane) mr_pepeush - dzięki że napisałeś bo nawet nie miałem pojęcia o tym, że jest możliwość dezaktywacji kont za pośrednictwem PC. A to wiele ułatwia bo nie będę się bawił w to i jedynie płytkę wyjmę. Obu Panom dziękuje i zaczynam się bawić. E: 50 minut zabawy, ale jakoś płytka wyszła. Przynajmniej jeden problem z głowy. Edytowane 7 listopada 2012 przez XM16E1 Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 hej opłaca sie kupić 3-letnią ps3 ? slim 120 za 600zł + hdmi 4 gry , sprzedający twierdzi że konsola stała bezczynnie, na zdjęciach wygląda na zadbana. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 Nie. Za 800 zł możesz mieć nówkę, a bibliotekę starszych gier można kupić za grosze. 1 Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 Ja bym nie kupował konsoli bez gwarancji. Zbyt duże ryzyko. Na zdjęciach każda konsola wygląda na zadbaną, nawet taka która jest używana codziennie przez kilka lat. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 listopada 2012 Opublikowano 12 listopada 2012 @BoroBoro A jakby ktoś napisał, że tyrał na niej dziennie po 10 godzin i prażył w szafce to bys kupił? (...) A od zdjęć jest fotoszopka. Życie to nie bajka, większość ludzi na świecie nie jest uczciwa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi