adus1991 10 Opublikowano 15 listopada 2012 Opublikowano 15 listopada 2012 Cześć mam slimkę cech-25, gdy gram konsola dość mocno się grzeje od spodu ale wierzch ma zimny. Czy mojej konsoli może wyskoczyć ylod nawet jeśli wiatraki chodzą na wysokich biegach? Poza tym to gdy jest w menu to "lubi" zmieniać biegi wiatraka z niższego na wyższy i na odwrót Z góry dzięki Cytuj
Berion 207 Opublikowano 15 listopada 2012 Opublikowano 15 listopada 2012 Tak. Wszystkich nas to czeka. Taka konstrukcja konsoli. Cytuj
Pejas123 8 Opublikowano 20 listopada 2012 Opublikowano 20 listopada 2012 Zastanawiam się ostatnio nad wymianą mojej obecnej Sonki FAT 40GB na Slima 320 GB. W sumie głównym powodem wymiany jest fakt, że podczas grania np w GTA EFLC często doczytuje mi się obraz, pojawiają się znaczne spadki freamrate'u (np przy kolizjach z ławkami bądź przechodniami) i zastanawiam się czy to wina wysłużonej konsoli (posiadam ją od około 4 lat a że zakupiłem ją w lombardzie można doliczyć śmiało kolejny rok/dwa lata) czy samej gry. Dodatkowo przestrzeń dyskowa w tym modelu wydaje się absurdalna przy dzisiejszych wymogach gier (instalacje na dysku + update'y). Warto zmieniać sprzęt? Czy dobijać do końca FATkę? Wymieniał ktoś dysk na większy? Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 21 listopada 2012 Opublikowano 21 listopada 2012 jak dobijesz do końca "grubasa" to nic nie prześlesz na nową konsolę więc odradzam. Druga sprawa to mały cud że ta 40stka jeszcze działa;) Kupuj pierwszego slima (scph 21,25-najlepsze modele) nie warto dokupować dysk większy bo długo już nie pociągnie Ci ta PS3 Cytuj
Pejas123 8 Opublikowano 21 listopada 2012 Opublikowano 21 listopada 2012 A CECH 30..? Bo widzę na wiki, że i takie modele wychodziły. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 21 listopada 2012 Opublikowano 21 listopada 2012 Są i paskudne CECH-4xxx, ale są od niedawna więc o ich wadach niewiele wiadomo (za krótki czas na rynku). Cytuj
oho 1 Opublikowano 27 listopada 2012 Opublikowano 27 listopada 2012 Witam, ja również posiadam fatkę 40gb. Pierwszym właścicielem jestem. Moja staruszka była brana za czasów pierwszego assassyna. Półtora roku temu zmieniony twardziel. Laser padł w tym miesiącu. Zawiesiła się tylko raz po ostatniej aktualce, ale dalej radzi sobie z tym co pobrałem z pss.. Orientacyjnie ile jeszcze pożyje przy założeniu, że wymuszę na niej 20h tygodniowo? Wiem, że to czas przygotować się na najgorsze, ale ona wciąż wydaje się w kwiecie wieku. Bez tego lasera tak jakby szybciej wczytuje.. I wiatraki mniej chodzą.. To jak zdiagnozuje ktoś? Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 27 listopada 2012 Opublikowano 27 listopada 2012 Planuje kupić slimke (poprzednią, nie tą najnowszą z wyglądem plastiku z bazaru) i jestem ciekaw jak z jej awaryjnością? Czesto padają, na co najczesćiej jeśli padają? Osoby udzielające się w tym temacie / obcykane w awaryjnosci tego szmelcu bardzo prosze o odpowiedzi. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 Planuje kupić slimke (poprzednią, nie tą najnowszą z wyglądem plastiku z bazaru) i jestem ciekaw jak z jej awaryjnością? Czesto padają, na co najczesćiej jeśli padają? Osoby udzielające się w tym temacie / obcykane w awaryjnosci tego szmelcu bardzo prosze o odpowiedzi. Nic nie pada, one są bezawaryjne, możesz jedynie sam zbrickować konsolą nieumiejętnie instalując CFW czego nie polecam. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 (edytowane) Nie ma takich PS3 i X360. Wszystkie umrą za kilka lat na to samo... Natomiast ja CFW jak najbardziej polecam. Edytowane 28 listopada 2012 przez Berion Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 (edytowane) Planuje kupić slimke (poprzednią, nie tą najnowszą z wyglądem plastiku z bazaru) i jestem ciekaw jak z jej awaryjnością? Czesto padają, na co najczesćiej jeśli padają? Osoby udzielające się w tym temacie / obcykane w awaryjnosci tego szmelcu bardzo prosze o odpowiedzi. Najczęściej to z tego co pamiętam to "czerwony ekran śmierci" - błąd pamięci. A co do awaryjności, to co Ci da taka informacja jak i tak kupisz Bierz i się nad tym nie zastanawiaj. Edytowane 28 listopada 2012 przez DonSterydo Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 Jarku, stary, pewnie że (pipi)a kupie bo takie hobby ,c'nie?! ^_^ Promocja w muve na konsole 160gb z RE6 i filmem BR do wyboru za 900zł... miałem czekać jeszcze trochę na coś lepszego, ale w przyszłym tygodniu, po egzaminie z Ekonomiki Transportu, chyba poleci zamówienie. ^_^ Cytuj
dydel 16 Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 Witam, ja również posiadam fatkę 40gb. Pierwszym właścicielem jestem. Moja staruszka była brana za czasów pierwszego assassyna. Półtora roku temu zmieniony twardziel. Laser padł w tym miesiącu. Zawiesiła się tylko raz po ostatniej aktualce, ale dalej radzi sobie z tym co pobrałem z pss.. Orientacyjnie ile jeszcze pożyje przy założeniu, że wymuszę na niej 20h tygodniowo? Wiem, że to czas przygotować się na najgorsze, ale ona wciąż wydaje się w kwiecie wieku. Bez tego lasera tak jakby szybciej wczytuje.. I wiatraki mniej chodzą.. To jak zdiagnozuje ktoś? Ja mam ponad 4 letnią fatkę 40 GB, do teraz działa, w lato tylko głośniej wentylator działał, teraz jest git, rzadko się zawiesza. Lecz nie ma reguły, ja bym na tej bez lasera jeszcze grał. Cytuj
oho 1 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Pewnie dam jej szansę, bo głupotą byłoby wywalić dla przykładu. Ty tą swoją przez te cztery latka jak bardzo katowałeś? Małymi zwieszkami też nie bd się przejmował przecież ;-) dzięki za odzew.pzdr Cytuj
dydel 16 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Konsolę kupiłem używaną w 2010 roku, a mój model PS3 zostało wyprodukowany +- 2008 rok. Od 2 lat często w nią grałem, przeważnie po 2 godziny, czasami i 8 godzin. Nigdy jej nie czyściłem, 3 razy fan test robiłem i działa dobrze. Raz mi się zawiesiła na KZ3, o BF3 nie wspominam bo każdemu się zawieszało/zawiesza. Ostatnio sprawdzałem stary dysk, jaki miałem w PS3 ( mam teraz 120GB ) i dysk mocno się nie grzeje, nie ma bad sectorów. Z PS3 to jest loteria, niektórym podziała tak jak mi 3-4 lata bez problemu, a niektórym padnie szybko na YLODa. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 No i padł mi laserek po 3 latach w fatce, pipię i kupuję nową, bo zaraz padnie wentyl a potem jeszcze coś i nie chcę ryzykować danych. Czy ten sposób jest ok na przesłanie danych na nową? http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/3_15/settings/transferutility.html Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Jak najbardziej jest ok. - tylko pamiętaj na starej dezaktywować konta - chyba że zrobisz to potem przez www. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Czyli najpierw zdezaktywować konto na starej i dopiero potem rozpocząć czynność przesyłania? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 No właśnie nie wiem do końca - kiedyś było to tak że bylo wytnij - wklej (więc trzeba było to zrobić przed) a teraz ponoć dane są kopiowane ( więc można zrobić już po - ale pewien nie jestem). Zawsze planem awaryjnym jest dezaktywacja przez www - ale dezaktywuje się wszystkie konsole - nie ma opcji robić tego pojedynczo). Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 (edytowane) OK dzięki mam nadzieję, że wszystkie sejwy mi przejdą bo jak nie, to sie wqrwę. Nosz wiedziałem, że będą jakieś hece! Wszystko elegancko podłączyłem, działałem wg powyższego poradnika, rozpocząłem przesyłanie danych. Teraz mam komunikat na obu podłączonych konsolach: "Trwa przesyłanie danych... Nie wyłączaj systemów ani nie odłączaj kabla sieci Ehetrnet. Pozostały czas: około 1 godz. i 28min". Problem w tym, że od pół godziny mam 0% postępu i ten komunikat cały czas się wyświetla. Tak jakby konsole się zawiesly czy co? HELP EDIT: !!!%#$^%$@@@####!!!@#@%#@#!!!#$!#@!!!!!!!!!! pindolony błąd wyskakuje nie da się przegrać muszę przez pendrive'a. Idzcie w ch!!! Edytowane 6 grudnia 2012 przez Square Cytuj
Berion 207 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 (edytowane) Przed tą kopią radzę robić posektporową na PC. Tak na wszelki wypadek. Sys backup na np. pendraku jest dziadowskie. Save'ów z CP nie przywrócicisz na innej konsoli, trofeów nie przechowuje. Radzę przenieść wszystkie zwykłe save'y na pendraka, a systemowe na tą dziadowską chmurę. Konto odtworzyć ręcznie na nowej konsoli i pościągać gry, łaty, dlc jeszcze raz. Ten backup nie nadaj się do przenoszenia danych pomiędzy dwoma konsolami. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/ps3-backup-danych/strona2.php http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/ps3-backup-danych/strona3.php Edytowane 7 grudnia 2012 przez Berion Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Już jest wszystko ok, co to znaczy "trofeów nie przechowuje"? Normalnie zgrałem wszystkie sejwy na pendrive'a po czym skopiowałem na nową PS3, a w gry, które obecnie męczę instaluję jeszcze raz i tyle. Trofea są przypisane do konta więc wystarczy je zsynchronizować. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Na pewno wszystkie save'y zgrałeś? Niektóre są zabezpieczone przed kopiowaniem na nośniki zewnętrzne. P.S. Dlaczego Ci nie działało przesyłanie? Wiesz że na obu konsolach trzeba to potwierdzić? Może przez to Ci nie ruszyło? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Tak wszystkie zgrałem. Nie gram w "bajeczki z PSN" poza (Trine ) więc nie było żadnej blokady. Kablem mi nie działało bo w pierwszej konsoli wyskakiwał błąd o jakimś tam numerze. Potwierdzałem to na obu PS3- jedną miałem podłączoną kablem HDMI a drugą zwyczajnym AVI i je potwierdzałem. Dzwoniłem nawet na infolinię SONY i tam też mi tak doradzali, mówili że czasami taki błąd wyskakuje. Bardzo dużo sejwów nie miałem- zapraszam na mojego gamecarda Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Wszystkiemu winny ten kabel AVI był, jak byś użył innego to by działało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi