Skocz do zawartości

Awaryjność PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem tego typu ps3 fat chodzi normalnie na YouTube i w menu ale po włączeniu gry z dysku albo z płyty w roznym odstępie czasu czasami 15 min czasami odrazu  wyłącza się i miga czerwona dioda cały czas czego to mogą być objawy 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  W dniu 19.01.2024 o 00:37, bajta777 napisał(a):

Witam mam problem tego typu ps3 fat chodzi normalnie na YouTube i w menu ale po włączeniu gry z dysku albo z płyty w roznym odstępie czasu czasami 15 min czasami odrazu  wyłącza się i miga czerwona dioda cały czas czego to mogą być objawy 

Rozwiń  

Na dzień dobry bym zrobił zmianę pasty, z CFW możesz sprawdzać temperaturę 

• 3 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kilka dni temu udało mi się kupić PS3 CECHC04 za wsteczną kompatybilnością z PS2. I teraz pytanie, jak mogę uchronić konsolę przed YLODem? Ma ona oryginalne plomby, więc nie chcę jej rozkręcać. Jak znacie jakieś sposoby na uniknięcie YLODa, to piszcie.

Opublikowano

jak ma się stać to się stanie, naprawdę szkoda zachodu na dmuchanie i chuchanie, to nie jest sprawa zero-jedynkowa i nie ma metody którą temu na 100% zapobiegniesz, powód leży prawdopodobnie w jakości oryginalnego lutu

Opublikowano
  W dniu 29.03.2025 o 20:39, krzysiek923 napisał(a):

jak ma się stać to się stanie, naprawdę szkoda zachodu na dmuchanie i chuchanie, to nie jest sprawa zero-jedynkowa i nie ma metody którą temu na 100% zapobiegniesz, powód leży prawdopodobnie w jakości oryginalnego lutu

Rozwiń  

A nie ma przypadkiem metody jakiejś z 100% gwarancją że YLOD nie wystąpi? Pamiętam na holenderskim OLX się ogłaszali z takimi konsolami(coś tam wymieniali w konsoli) ale ceny były po 600-700e plus przeważnie były to wersje EU, które mają emulacje software wiec nawet szkoda na to pieniędzy.

Opublikowano (edytowane)

perfekcyjnie wykonany reballing odpowiedniej jakości lutem na pewno zwiększałby szanse "długowieczności"

wpisz na youtube "wielki elektronik reballing", gość nagrywał coś o tym, jak się skontaktujesz i dogadasz co do jakiejś wydłużonej gwarancji na usługę... jeśli po roku normalnego grania nie padnie to jest szansa, że będzie dobrze, bo jak coś już w momecie roboty będzie nie tak, to padnie szybko. jest popularny na youtube i dlatego podałem, ale sam nie korzystałem nigdy z naprawy konsoli - ani u niego ani u kogokolwiek - więc nie wiem jak z trwałością wykonywanych przez niego usług, ale w przeciwieństwie do jakiegoś totalnego anonima oferującego takie usługi, na youtube masz jego filmiki i możesz podpatrzeć co i jak robi

tak że trzeba znaleźć gościa który zna się na robocie

Edytowane przez krzysiek923
Opublikowano

Mały update @krzysiek923 - oni nie biorą już na warsztat fata BC, bo CPU może się oderwać od samego naprężenia płyty głównej przy jej wyciąganiu. Polecam początek filmu:

Ogólnie to by się zdało zdjąć IHS (delid), wymienić tam pastę, wymienić pastę na górze, wymienić termopady, wyczyścić wentylatory i zasilacz i modlić się, żeby po tym wstała :)