tomek1906 18 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Slimki działają, problem dotyczy tylko pierwszych modeli (60 i 40 GB). Ile razy można jeszcze o tym pisać? A co do ostatniej informacji od Sony, w sumie nic się nie dowiedzieliśmy i ogólnie nadal jest... wesoło nie tylko ja mam 80gb i ten sam mam problem.. Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 (edytowane) Hmm,czyli lepiej ze nawet jesli mam slimke to nie uzywac jej dla bezpieczenstwa bo jednak cos sie moze sknocic? Nie odpalalem jej od wczoraj i zastanawiam sie czy mimo ze slim to moze jednak zachowac ostroznosc nie włączaj, bądź solidarny z nami... zrób sobie dzień wolny od grania or somfing :tongue: :wink: EDIT: wersje PS3 80GB tylko CECHL04 są wolne od błędu ponoc... Edytowane 1 marca 2010 przez nightrunner Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 (edytowane) A ja mam nadzieję, że się samo nie naprawi. Już sobie wyobrażam ludzi ślących na koszt SONY te wszystkie zepsute konsole do serwisu w celu wymiany bateryjki. Szkoda, że dziś nie było premiery Heavy Rain. Swoją drogą sam mam CECHK04 ale chciałbym zobaczyć co zrobiłoby Sony jeśli wszystko samo nie wróci do normy. Edytowane 1 marca 2010 przez maciucha Cytuj
Katana 0 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 (edytowane) Slimki działają, problem dotyczy tylko pierwszych modeli (60 i 40 GB). Ile razy można jeszcze o tym pisać? A co do ostatniej informacji od Sony, w sumie nic się nie dowiedzieliśmy i ogólnie nadal jest... wesoło nie tylko ja mam 80gb i ten sam mam problem.. Kurde - po dysku to nie ma co tłumaczyć, dawajcie modele lepiej xD CECHL bodajże jest nienaruszony tym stanem, inne tak, no i SLIMki są ok Kurde, gdzieś była dokładna lista modeli, które mają ten błąd i które go nie mają, więc moich słów nie bierzcie na pewnik Edytowane 1 marca 2010 przez Katana Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Poczytaj. http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=50592 Cytuj
Granat1987 1 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Cześć wszystkim mam problem z ps3 mianowicie wyświetlił mi się błąd error 0x8001050f który uniemowżliwia mi tworzenie nowych profili oraz nie pozwala na granie w tekkena6 i dr ładuje sie sav'y ale gdzies tak 15% i wywala ten error co robic konsola po gwarancji a nan necie wsumie nic nie pisze prosze o jakies info i pomoc 1,5pewnie w plecy ale ktoś może sobie z tym poradził pozdro dla wszystkich w necie nic nie pisze? To co ty czytasz wp? Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 No to i tak by w tym roku nie wypadało, tylko bodajże w 2012 :PP Jejku, europejczyk nie ma pewności kiedy wypada rok przestępny, a chińczyk programujący podzespół, w którego kraju lata są nazywane od inwentarza ma mieć. xD To, ze dany rok w Chinach jest weza, swini, tygrysa itd. to akurat analogia do naszych znakow zodiaku. Niezaleznie od tego jak oznaczaja lata, to rok przystepny obowiazuje ich tak samo jak ludzi w Europie. Pozdrawiam Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3 tu macie spis pestrójek (z tyłu na waszej konsoli powinna być naklejka i na końcu kodu/seriala jest podany ten symbol. Bezpieczne są slimki oraz ostatni model 80 CECHL... , resztę odpalacie na własne ryzyko Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Nie znam osoby która by miała konsole nie uwaloną... Mowa o wszystkim po za slimami ( ponoć 80tki też nie są ruszone ) Sam włączę dopiero po rozpoznaniu problemu. To w kwestii awaryjności Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 (edytowane) O dziwo moja FAT 60 dzisiaj bez problemu działa z PSN w grach z trofeami :] Jak na złość. PS: Co do Dabmana to nie karmcie tego trolla, rzadko się zgadzam z Grigorim, ale tym razem ma 100% racji. IMHO To co Dabman wypisuje to bajeczki dla dzieci. Ponoć to, ponoć tamto. pffff! Edytowane 1 marca 2010 przez Wieslawa Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 kto bedzie probowal odpalić konsole po polnocy ? Cytuj
Granat1987 1 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 No to i tak by w tym roku nie wypadało, tylko bodajże w 2012 :PP Jejku, europejczyk nie ma pewności kiedy wypada rok przestępny, a chińczyk programujący podzespół, w którego kraju lata są nazywane od inwentarza ma mieć. xD To, ze dany rok w Chinach jest weza, swini, tygrysa itd. to akurat analogia do naszych znakow zodiaku. Niezaleznie od tego jak oznaczaja lata, to rok przystepny obowiazuje ich tak samo jak ludzi w Europie. Pozdrawiam Nieprawdą jest jakoby. Kalendarz gregoriański choć nie jest w chinach bagatelizowany to nie jest on powszechnie używany. Natomiast kalendarz księżycowy nie ma roku przestępnego co 4 lata i z tego właśnie powodu nowy rok w chinach wg kalendarza gregoriańskiego wypada zawsze na inną datę. Trochę sobie o tym poczytałem zanim wygłosiłem swój komentarz. ;] I widać ze grigori to bajek nie opowiada jak co niktózi na tym forum. pozdrawiam Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 (edytowane) Moja premierowa FAT60 działa bez problemu, data mi się nie przestawiła ani trochę, dzisiaj rozegrałam z kolegą meczyk w Hustle Kings (gra ma trofea) około godziny 17. Konsola kolegi to FAT80 sprzed 4 miesięcy. A teraz odpaliłam jeszcze na próbę Killzone 2 po sieci (mapa Guerilla 4/32 osoby na niej) i też żadnych problemów. EDIT (błędnie podałam że konsola kolegi to fat40, ale dopytałam i ma fat80) Edytowane 1 marca 2010 przez Wieslawa Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 No to i tak by w tym roku nie wypadało, tylko bodajże w 2012 :PP Jejku, europejczyk nie ma pewności kiedy wypada rok przestępny, a chińczyk programujący podzespół, w którego kraju lata są nazywane od inwentarza ma mieć. xD To, ze dany rok w Chinach jest weza, swini, tygrysa itd. to akurat analogia do naszych znakow zodiaku. Niezaleznie od tego jak oznaczaja lata, to rok przystepny obowiazuje ich tak samo jak ludzi w Europie. Pozdrawiam Nieprawdą jest jakoby. Kalendarz gregoriański choć nie jest w chinach bagatelizowany to nie jest on powszechnie używany. Natomiast kalendarz księżycowy nie ma roku przestępnego co 4 lata i z tego właśnie powodu nowy rok w chinach wg kalendarza gregoriańskiego wypada zawsze na inną datę. Trochę sobie o tym poczytałem zanim wygłosiłem swój komentarz. ;] Jezeli idzie o Nowy Rok, to zwracam honor, to prawda Jezeli idzie o rok danego zwierzecia to podtrzymuje swoje zdanie. Cytuj
Neox 158 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Mam 40GB CECHHxx - dziala bez problemow. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Eee... czy to jest temat o niuansach kalendarzowych? Macie przecież Pieprzenie w HP, znawcy datacji. ;> Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Jak według Ciebie jedno i drugie może być prawdą równocześnie? Poczytaj sobie o kalendarzu księżycowym i wątpliwości się rozwieją. Ale nie kontynuujmy już offtopa. ;] Bardzo prosto. Dany rok jest np. tygrysa i cyklicznie (bodajze co 12 lat) powtarza sie. Nie ma znaczenia czy to ten przypadajacy w Europie na przystepny czy nie Mam 40GB CECHHxx - dziala bez problemow. I tu jest problemik... ja mam CECHH04, dzis rano wlaczylem na chwile konsole i blad sie pojawil. Data byla zmieniona.... Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 kto bedzie probowal odpalić konsole po polnocy ? O ile dam radę to poczekam do północy. Nie jestem w żaden sposób przywiązany do tego co mam na konsoli, ani do zdobytych osiągnięć więc wydaję się idealnym kandydatem na królika doświadczalnego Cytuj
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Ja sobie kupiłem Ps3 60 Gb 7 listopada 2007 roku gram niemal codziennie , często też męczę gry na Ps2 i PSX i konsola chodzi jak marzenie , a jak sobie czytam temat to się okazuje że 60 jest dość awaryjna. Hehe jak pisałem kiedyś tam moja kosnolka chyba z kosmosu jest. Dabman nieźle się rozbawiłem po twoich postach (do kabaretu), a 20 znajomych to niedługo się już legendą stanie xD. A co do mojej konsoli to chyba zacznę płakać że tyle czasu ją katuję i coś się zepsuć nie może 2 Cytuj
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Problem tyczy się konsol FAT podłączonych w sieci oczywiście ? 2 Cytuj
Granat1987 1 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Tym razem to ja muszę pokajać się i sprostować swój błąd. Jednak w chinach obowiązuje kalendarz gregoriański w zakresie powszechnego podawania daty (ach ta globalizacja) a tym samym lata przestępne pokrywają się i nie ma dla nich już żadnego usprawiedliwienia. Na stos! ;] Dla zainteresowanych, kalendarz księżycowy wykorzystuje się wciąż do określania świąt, czyli Nowego Roku i innych świąt (oraz nazw kolejnych lat, które nie pokrywają się z kalendarzem gregoriańskim). Jest to kalendarz tradycyjny. Stąd przekłamanie, które pojawia się w google na zapytanie "kalendarz chiński". Dopiero w angielskiej wikipedii temat był właściwie przedstawiony. Tym razem to ja zwracam honor Tobie giger. I już na prawdę koniec offtopa. PS. popatrzcie czego ciekawego macie okazje się nauczyć nawet w takiej sytuacji. PS2. wiem, marne pocieszenie. Do błędu się przyznać, też sztuka Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Spoko, koniec o kalendarzach Jak mozna wyjasnic sytuacje, w ktorej kolega Neox pisze, ze jego model CECHH 40GB dziala normalnie? Dla pewnosci wlaczylem przed chwila swoja konsole na minute... data to 01.01 godzina 00:18 i wyskakuje blad o braku polaczenia z PSN... Czyli model CECHH04 ewidentnie nie dziala. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 (edytowane) Moja premierowa FAT60 działa bez problemu He he, moja z kolei strzeliła focha. W sumie nie dziwie się czemu nie znają rozwiązania. Podstawowym problemem jest określenie jakie konsole są podatne na tą przypadłość. Jednym działa, drugim nie. Rozstrzał zadziwia Edytowane 1 marca 2010 przez da$io Cytuj
cithall 107 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3 tu macie spis pestrójek (z tyłu na waszej konsoli powinna być naklejka i na końcu kodu/seriala jest podany ten symbol. Bezpieczne są slimki oraz ostatni model 80 CECHL... , resztę odpalacie na własne ryzyko Na ps3info.pl ktoś pisał, że niby na modelu CECHL też ma ten błąd. Osobiście mam model CECHL 04 i tego błędu nie uświadczyłem. Zapowiada się ciekawie. xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi