Litwin81 1 155 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2010 Dziwne jest to że po restarcie nie pojawił się tekst o wysłaniu informacji do Sony,bo konsola że się wyłączyła.Nie wiem jak mam teraz grać,najpierw wywalało mnie i kasowało statsy,potem na chwile obraz freezował i pisało saving a teraz zawieszanie się.Dosłownie to PS3 to jakaś padaka,szkoda że wydali tyle fajnych gier,bo sięgnął bym po nowe modele xkloca. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomaszz04 6 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2010 Sam miałem konsolę uszkodzoną w podobny sposób. W niektórych grach nie było problemów, niektóre wieszały się co 30min, a w jeszcze innych pojawiały się inne błędy. Niestety nie miałem gwarancji na tą konsolę ale jestem pewien że uznaliby mi reklamację. Teraz mam nowe PS3 i zwiechy zdarzają się naprawdę sporadycznie (prawie w ogóle). Jeżeli konsola zawiesza się regularnie (a z tego co piszesz tak jest) to reklamuj bo zwiechy nie są domeną obecnej generacji. Mogą się zdarzać pojedyncze przypadki ale nie częściej niż raz w miesiącu (powiedzmy). Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2010 Ale jak mam reklamować,skoro pójdę a się okaże że konsola działa,oni nie bede grać 3 godziny w BC2 by tego uświadczyć Poczekam aż padnie laser lub YLOD Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2010 Ale jak mam reklamować,skoro pójdę a się okaże że konsola działa,oni nie bede grać 3 godziny w BC2 by tego uświadczyć Poczekam aż padnie laser lub YLOD to sobie poczekasz, akurat w bc2 zwiecha to norma, jak ja padam to w większości wypadku reszta drużyny również...restart i od nowa i nie ma to związku ze stanem lasera czy elektroniką konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2010 Kontaktowałem się z serwisem, w moim przypadku wystarczy zrobić niejaki reflow, koszt 100zł. Do tego wymienią pastę termoprzewodzącą oraz wyczyszczą wymienniki ciepła, cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Firekage 1 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2010 Kontaktowałem się z serwisem, w moim przypadku wystarczy zrobić niejaki reflow, koszt 100zł. Do tego wymienią pastę termoprzewodzącą oraz wyczyszczą wymienniki ciepła, cokolwiek to znaczy Przedmuchaja pewnie radiatory, ktore po czasie zachodza kurzem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 23 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2010 (edytowane) Kontaktowałem się z serwisem, w moim przypadku wystarczy zrobić niejaki reflow, koszt 100zł. Do tego wymienią pastę termoprzewodzącą oraz wyczyszczą wymienniki ciepła, cokolwiek to znaczy Reflow za 100zł ? Pierwsze słyszę. Lepiej się dobrze zorientować co to za serwis bo jakoś taniutko. Tylko nie mów, że Ci przez telefon zdiagnozowali. Edytowane 23 kwietnia 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 25 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2010 Stali klienci (szkoda, że to Ja ) mają zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza
zorkadar 0 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2010 Muszą dobrze naprawiać skoro jesteś ich stałym klientem:) Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2010 PS3 YLOD Easy Washer Fix Haxnetwork member NOkk3r1 has came up with a very simple solution to fix your YLOD PS3, with minimum disassembly and risks. You can view the full tutorial on how to do this at the link. http://www.haxnetwork.net/2010/04/ps3-ylod-easy-washer-fix-tutorial/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 6 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2010 Od jakiegos czasu co 1-2h godziny gry wieszal mi sie slim. dzis problem rozwiazal sie sam... Plyta peknela w napedzie Brak dowodu zakupu, wiec pewnie nie bedzie wymiany:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2010 Ja (pipi)ie,wszystkie paragony trzeba trzymać bo się okazuje że płytki pęknąć mogą Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Siwy_ Opublikowano 7 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2010 Czy Slimy sa duzo mniej awaryjne od Fatow ? Przymierzam sie do zakupu konsoli, ale na Slima musialbym czekac jeszcze 1,5 miesiaca, a na Fata moge sobie pozwolic juz za 2 tyg. Czekac ? Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 7 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2010 Było wiele razy pisane że z opinią o awaryjności "Slimki" trzeba jeszcze poczekać! Wiadomo ze idealnym sprzętem nie jest i zdarzają się również losowe problemy. Ale zdecydowanie radze ci poczekać i kupić model slim na gwarancji,nowy model zawszę będzie lepszy niż starszy! Ogólnie wielką głupotą jest kupowanie używanych Fatów,ale to też było opisane tu parę stron wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
hacik 0 Opublikowano 15 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2010 Wczoraj i ja przeżyłem YLOD na mojej PS3 60GB . Po 3 latach i prawie 3 miesiącach wspólnej pracy umarła. Oczywiście od razu pojechałem do pobliskiego marketu po nowiutką Slimkę z GOW3 . Wiedziałem, że kiedyś padnie, bo wszystkie padają ale jakoś nie byłem na ten problem przygotowany. Najbardziej mi żal było zabezpieczonych save'ów z gier (pozostałe co jakiś czas archiwizuję na pendrajwie profilaktycznie) no i mojej płyty co utkneła w napędzie. Dziś przejrzałem You Tube'a i znalazłem sposób z suszarką . HAHA zakryłem całą konsolę kocem i włożyłem suszarkę do włosów na pełnych obrotach przez 20min. Bez rozbierania konsoli. Co prawda plastik nie wytrzymał próby ciepła i się troszkę podeformował ale konsola ożyła! Wydostałem grę, przegrałem dane przez opcję przedoszenia plików między konsolami i jeszcze zdeaktywowałem konta na starej konsoli. Teraz już działam na Slimce a staruszek spoczął w pudełku na wieczny odpoczynek - mimo, że normalnie działa . Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 15 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2010 Dziś przejrzałem You Tube'a i znalazłem sposób z suszarką . HAHA zakryłem całą konsolę kocem i włożyłem suszarkę do włosów na pełnych obrotach przez 20min. Bez rozbierania konsoli. Co prawda plastik nie wytrzymał próby ciepła i się troszkę podeformował ale konsola ożyła! Wydostałem grę, Naprawdę ten sposób naprawił ps3?? Cytuj Odnośnik do komentarza
hacik 0 Opublikowano 15 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2010 Dziś przejrzałem You Tube'a i znalazłem sposób z suszarką . HAHA zakryłem całą konsolę kocem i włożyłem suszarkę do włosów na pełnych obrotach przez 20min. Bez rozbierania konsoli. Co prawda plastik nie wytrzymał próby ciepła i się troszkę podeformował ale konsola ożyła! Wydostałem grę, Naprawdę ten sposób naprawił ps3?? Dokładnie tak. Nie wiem jak długo podziała bo mam już nową konsolę. Dla mnie najważniesze było wyjąć płytę z napędu i przegrać dane z dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 Dziś przejrzałem You Tube'a i znalazłem sposób z suszarką . HAHA zakryłem całą konsolę kocem i włożyłem suszarkę do włosów na pełnych obrotach przez 20min. Bez rozbierania konsoli. Co prawda plastik nie wytrzymał próby ciepła i się troszkę podeformował ale konsola ożyła! Wydostałem grę, Naprawdę ten sposób naprawił ps3?? Ja już rok grzeję opalarką. Całkowite koszty naprawy: opalarka 35zł, dwie pasty termoprzewodzące po 25zł. Za pierwszym razem działała pół roku. Teraz muszę grzać co miesiąc. Nie stanowi to większego problemu bo cała operacja trwa jakieś 2-3 godziny. Lepsze to niż ponad 1200zł w autoryzowanym serwisie. A nieautoryzowane robią to samo co ja. Najśmieszniejsze jest to, że wiatrak normalnie chodzi, nie ma artefaktów itp. Nowej konsoli nie opłaca mi się kupować bo na jesieni będą zestawy z Move. Do tego mam jeszcze wsteczną kompatybilność i serię Silent Hill do nadrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 (edytowane) W moim slimie gdy go włącze pojawia się tylko tapeta bez ikonek,gdy naciskam PS button obraz robi się czarny,miał tak ktoś? P.S.Do tego nie działa zielony przycisk wyłączenia,jakaś masakra z tymi PS3,co za chłam. P.S.2 Wyskoczyło że mam dostarczyć nowy firmware,co za badziewie,ciekawe czy to podziała.Wie ktoś jak wgrać nowe firmware na ps3?Z płytki i pendrive nie działa. Edytowane 16 maja 2010 przez Litwin25 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 P.S.2 Wie ktoś jak wgrać nowe firmware na ps3?Z płytki i pendrive nie działa. jak to nie działa?? ,niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 No wypaliłem nero ten plik PS3UPDAT.PUP,ale czytam że trzeba do tego stworzyć specjalny folder i tej samej nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 wystarczy stworzyć folder PS3>UPDATE i tam umieścić plik firmware,spróbuj na pendrive to zrobić tam na 100% zadziała! Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 (edytowane) Zrobiłem i nic,jak pisałem nie mam żadnych ikonek,jedyne co moge zrobić to nacisnąć PS3 button i mam czarny obraz na tv.No więc PS3 slim odmówiła życia,musze ją jutro zawieść do sklepu. P.S.Orientuje się ktoś czy można zrobić restart systemu PS3,albo formata i od nowa wgrać firmware?Tylko tak jak pisałem,nie mam żadnych możliwości poruszania się po menusach. Edytowane 16 maja 2010 przez Litwin25 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2010 Udało się,doszło do tego że nie dało się wyłączyć konsoli zielonym przyciskiem,obróciłem ją do góry nogami i pojawiły sie napisy o nośniku z nowym FW,doręczyłem mu i od nowa wgrało,działa,ale co nerwów mi zabrało to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2010 (edytowane) Może nic takiego, a może sprzęt już zdycha... Ostatnio wyszło Red Dead Redemption. Konsola nie sprawiała żadnych problemów. Wczoraj ściągnałem sobie DLC do SW: tFU, i od tego momentu są mega problemy z tą grą. Praktycznie jest niegrywalna. Zalicza zwiechy na wszelakich loadingach. Czy to przejście z gameplayu na cutscenkę, czy odwrotnie, czy wczyt misji, albo może checkpoint restart po zgonie. Zarówno DLC jak i podstawka gry tak robi. Nie mogę wtedy wyjść do XMB ani nic padem zrobić, jedyne co pomaga to wyłączenie konsoli przyciskiem po przytrzymaniu go jednak dłużej niż wymagane, standardowe 2 sekundy (a czasem i to zawodzi i trza main wyłącznikiem z tyłu konsoli). Ktoś ma może jakiś pomysł co się może dziać? Nigdy nie było z nią problemów. PS3: wersja fat, 60 gb, kupiona ponad 2 lata temu Firmware: aktualny (nie pamiętam cyferek ) Stan płytki: bardzo dobry Edytowane 6 czerwca 2010 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi