Dzik84 0 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 No właśnie, ale czy backup danych zrobiony na Facie, wgra mi się na Slima???? Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 No właśnie, ale czy backup danych zrobiony na Facie, wgra mi się na Slima???? Chyba tak, chociaż ja przestałem rozważać taką opcję, bo kupowanie dysku mi się nie opłaca. I z tego co wiem, jak robisz backup 500. gigowego dysku, to na dysku zewnętrznym musisz mieć 500 GB wolnego miejsca, nawet jakby nic na nim nie było. Cytuj
dydel 16 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Podczas backupu z HDD/PENDRIVE nie przeniosa sie licencje kont i save zabezpieczone przed kopiowaniem. Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Czyli inne konta prócz głównego mam dezaktywować po prostu, a potem sobie je aktywuje znowu? A co jeśli z mojego głównego konta korzysta jeszcze jedna osoba na innej konsoli? Z tymi sejwami to dziwne, nie wiem które to nawet, da się coś z tym zrobić? Cytuj
dydel 16 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Jak masz PS+ to wrzuc wszystkie save w chmure. Musisz miec do tego sprawne PS3 do deaktywacji kont na padnietej konsoli, bo jak ich nie zdeaktywujesz to na nowej plejce nie bedziesz mogl nic z tych kont pobrac. Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 A co jeśli z mojego głównego konta korzysta jeszcze jedna osoba na innej konsoli? Nieprecyzyjnie się wyraziłem - deaktywuje się konsolę, a nie konto, więc deaktywujesz swoją konsolę, a użytkownik drugiej nawet o tym nie wie. Chyba, że robisz to przez internet, a nie za pomocą konsoli, wtedy wszystkie konsole się deaktywują. Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 (edytowane) Spoko, naprawię konsole sposobem z suszarką, na czas backupa powinna działać, potem może sobie padać znowu:) Pytanie czy swoje główne konto muszę też dezaktywować, skoro w tej chwili używam go ja i kolega jak coś razem kupujemy. Dzięki za pomoc, mam nadzieję że się uda. Pozdrówki! Ale ale, czy jak deaktywuje swoje konto, to będę mógł zrobić potem backup?? Edytowane 15 stycznia 2013 przez TakeshiX Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Ok, czyli: naprawiam Fata, wrzucam sejwy na chmurę, deaktywuje konta, robie backup, przekładam 500gb do Slima, sformatuje się, wgrywam backup. Mogłoby być to prostsze, ale tragedii nie ma:) Dzięki:) Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Jak masz obie konsole już u siebie to możesz je zlinkować kablem RJ45 i przenieść dane z jednej konsoli na drugą bez chmur i innego pieprzenia się. http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/current/settings/transferutility.html Chyba że w Slimie jest jakiś mniejszy HDD to wtedy nie obędzie się bez takiej zabawy. Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 (edytowane) Tak, Slimy mają chyba do 320gb, ja mam w Facie 500gb:( Czy robić na Slimie wcześniej aktualizację, czy wsadzić dysk do nowej nie odpalanej konsoli i niech go formatuje odrazu? Edytowane 15 stycznia 2013 przez TakeshiX Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 Ok, sposób z suszarką nie działa, próbowałem 3 razy, aż mi się obudowa trochę stopiła i powykrzywiała. Czas na serwis, jak najtaniej żeby podziałała na czas backupu, polecacie punkt w Warszawie jakiś? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 Jeśli ma być tylko na czas backupu, to chyba lepiej będzie oddać ją w ręce kogoś, kto po prostu potrafi posługiwać się opalarką. Ja kiedyś naprawiałem FATa w serwisie, to zapłaciłem 300 zł, a konsola podziałała 3 miesiące. Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 Nie znaju nikogo takiego:/ Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 To zrób to sam z tutorialem na YT. Serio, jeżeli chcesz tylko zgrać dane to to będzie najlepsza opcja (i najtańsza). Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 I nie suszarką a opalarką to zrób! Suszarką to co najwyżej kurz dobrze zdmuchniesz. Robiłem wg tutków na YT 3 reaktywacje na 2 egzemplarzach ps3 i konsole wstawały (inna sprawa na jak długo ) Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 (edytowane) Ok działa, rozgrzałem płytę główną, Cell'a i RSX'a opalarką ustawioną na 350 stopni, ok. 2 minut dmuchania. Zmieniłem też pastę na prockach na lepszą. Konsola się odpaliła bez problemu. Wszystko zgrałem, backup jest, git. Póki co działa już prawie tydzień. Jak długo Wam działały? Edytowane 24 stycznia 2013 przez Dzik84 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 (edytowane) Może działać i pół roku, a może jutro się nie włączyć. Nie ma regóły. To zależy ile i jak się te kulki poodklejały i ile i jak posklejały po ogrzewaniu. Ja bym tą konsolę na Twoim miejscu sprzedał dopóki działa (informując kupca, że jest po reflow ;]). Edytowane 24 stycznia 2013 przez Berion Cytuj
Dzik84 0 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Pytanko odnośnie kont. Jeśli chcę dezaktywować wszystkie konta to po prostu je usuwam i na koniec na swoim głównym koncie dezaktywuje system, czy na każde konto mam się zalogować i dezaktywować na każdym system? Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Logujesz się na każde i robisz deaktywacje. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 szybciej to idzie przez www, ale po takiej deaktywacji przez serwis SEN można to zrobic drugi raz dopiero po pol roku (tzn przez www) Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 Hej moja konsola od jakiś 2 miechów robi mi fochy przy włączaniu. Chodzi o to że raz włącza się bez najmniejszego problemu, a czasami niby się uruchamia poczym się wyłącza pika sobie z 3 razy i miga czerwona dioda, po wyłączeniu włącznika z tyłu (jest to fat ) i ponownym odpaleniu działa. Ale też czasem bywa że czynność muszę powtórzyć jak się już uruchomi zero problemów. Wiecie może z czym to związane jest? Mam się na YOLD'a szykować? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 (edytowane) Tak się zachowuje przy przegrzewaniu - tyle że włączyć już ponownie nie powinieneś, nie od razu. Nie serwisuje konsol, ale tak ja bym to ocenił (no chyba, że czujnik wariuje). Jeśli masz CFW to możesz sprawdzić temperatury. Dla staroci nie powinny przekraczać 70*C, te nowsze 60*C po godzinie grania. Na starcie to odejmij sobie z 15. Edytowane 25 stycznia 2013 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi