S_600 252 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 możliwe że to przez firmware. U mnie przy 2.40 dostawała czkawki po wyjściu z przeglądarki, a wieszała się po tym jak uruchamiało się klawiaturke. Teraz jest ok. Tfu tfu tfu Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 sporadyczne zwiechy po wyjściu z przeglądarki zdarzają się na każdym firmware-nawet na najnowszym mi się to już raz zdarzyło... Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 u mnie odpukac zwiechy nie pamietam bym odnotowal ale odnotowalem na klientow konsolach (i swojej tez) przy testach np. zaniki sygnalu po HDMI gra uruchomiona, jest obraz cacy, za chwile sieczka na 1 sek. i znow wszystko gra, mial ktos takie anomalia? Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 ale tak się dzieje tylko raz chwilę po uruchomieniu gry?czy co jakiś czas jak już się gra w dany tytuł? Bo przy uruchamianiu gry konsola na chwilę tak jakby zmienia rozdziałkę(przynajmniej tak mi się wydaje-mam u siebie xmb w 1080i,a niektóre gry chodzą tylko w 720p))-u mnie to skutkuje efektem tak jakbym zmienił program w tv,u kumpla widziałem właśnie w tym samym momencie śnieg i siekę na ekranie. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 (edytowane) w czasie gry, np odpalone killzone2, gram i w czasie gry na engine z gry, sieczka i po chwili wszsytko ok. i dalej juz nic sie nie dzieje wszystko gra jak nalezy.... PS. nie jest to nagminne, moze zdazylo sie ze 3 razy na roznych konsolach, ale ciekawi mnie czy to norma czy nie,a tym samym czy np. nie moze to byc objawem przyszlej padaczki konsoli w X0 np. artefakty przepowiadaja zgon... Edytowane 12 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
LiquidPLP 0 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Kilka stron wcześniej pisałem, że padła mi PS3 40 GB, usterka to YLOD. Konsola nie była już objęta gwarancją producenta, więc powołałem się na niezgodność towaru z umową. No i udało się - dzisiaj odebrałem nową konsolę. Cała sprawa trwała ponad miesiąc, ale teraz najważniejsze jest to, że uznali moją reklamację i mam nową konsolę Cytuj
dmk 0 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 a chciałeś od razu wymianę konsoli czy również przyjmowałeś, że może zostać naprawiona? Cytuj
LiquidPLP 0 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Chciałem nową, napisałem nawet to w piśmie po konsultacji z rzecznikiem. Jednak w centrala sklepu Multi Polska poinformowała, że nie mogę tego od nich wymagać wymiany na nowy. To oni decydują czy naprawiają sprzęt czy wymieniają. Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Moje gratulacje!!. Fajnie że komuś się udało. Ja czekam na swoją konsolkę, podobno jest w serwisie. Cytuj
LiquidPLP 0 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Dzięki Udało mi się załatwić sprawę więc piszę po to, żeby inni się nie bali i też próbowali. Kosztuje to sporo czasu, jeżeli potraficie czekać to imo warto Cytuj
rah 153 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 (edytowane) Witam Wlasnie wrocila do mnie moja 60tka z angli po przegranej walce o naprawe po gwarancji (23 miesiac). Objawy sa takie ze po wcisnieciu power odpala sie na chwilke zielona dioda i zaczyna migac czerwona, po ponownym wcisnieciu power konsola przechodzi w stan czowania. Do tego nie przyjmuje plyt i na tv nie pokazuje sie obraz nawet na chwile.Zamierzam wyslac konsole do serwisu Juchy ale zanim to zrobie moze jakies sugestie co do usterki i szans naprawy. Edytowane 12 sierpnia 2009 przez rah Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 czyli nie masz typowego YLOD nie spotkalem tak zachowujacej sie PS3 jeszcze wiec sugestie mozna podawac na zgaduj zgadula, np przegrzane elementy glowne GPU-CPU, jakby tak bylo to wg oceny serwisu Sony plyta do wymiany, a to tylko zrobisz u nich za te 200E... Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Witam. Własnie odebrałem ze sklepu konsolę. Oddałem ją jakiś czas temu powołując się na niezgodność towaru. Konsola działa, mało tego cała zawartość dysku w stanie nienaruszonym. nie wiem ile teraz konsola będzie działać, aż strach w coś grać. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 (edytowane) zrob backup danych i graj ile wlezie, w koncu masz jeszcze gware... a jak juz masz blisko konca gwary to sprzedac, odczekac miesiac i w PS3 SLIM pójść Edytowane 18 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 (edytowane) Tak zrobię. Właściwie to nie cieswzy mnie nawet to że konsolę naprawili ale własnie to że dane na twardzielu zostały. Bo jak zrobię backup to jak nawet padnie za jakiś czas to będzie mniej bolało niż zgon z zaskoczenia. A jeszcze jedno, sklep który nie robił problemów z niezgodnością towaru z umową to Mixelectronics. Konsola była chyba w ich serwisie w Skierniewicach. Edytowane 18 sierpnia 2009 przez damian80j Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 POMOCY: od razu powiem ze pleja odkurzylem jak napisane w instrukcji Wiatrak wali na okraglo na full, pogram 10 minut i wlacza sie na amen i nie przestaje Ostatnio nawet na filmach sie wlacza i nie przestaje Jakies pomysly czy serwis Z gory dziekuje Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 odkurzyc trzeba w srodku recznie i najlepiej jeszcze zobaczyc co z pastami i je ewentualnie zmienic do takich konserwacyjnych rzeczy to po serwisach bym nie latal tylko samemu zrobic Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 A czy mozesz jakiegos linka lub instrukcje , jak to zrobic , zebym nic nie spieprzyl i cos od siebie jesli na cos trzeba uwazac dzieki Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) No kur...a we wtorek odebrałem konsole z naprawy, dzisiaj włączam żeby skopiować sejwy na pendrive a konsola zdechła. Znowu żółta dioda. Naweet nie odpaliłem żadnej gry po naprawie. Niewiem jak te dupki ją naprawiły. Walić z powrotem do sklepu? Edytowane 20 sierpnia 2009 przez damian80j Cytuj
S_600 252 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Walić ich po ryjach. Jasne że do sklepu i to biegusiem Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 (edytowane) No kur...a we wtorek odebrałem konsole z naprawy, dzisiaj włączam żeby skopiować sejwy na pendrive a konsola zdechła. Znowu żółta dioda. Naweet nie odpaliłem żadnej gry po naprawie. Niewiem jak te dupki ją naprawiły. Walić z powrotem do sklepu? z tego co mi na PMke wyslales, to jakis serwis ogolny, a nie konsol, wiec cudow nie mozna bylo sie spodziewac ale juz niech o to martwi sie ten sklep a nie Ty, ile Ci jeszcze gwary zostalo? bo za ktoryms razem mozna zadac wymiany na nowy jesli nie potrafia usunac usterki, a tu raczej to nie mozliwe, bo skad wezma 60gb?, wiec bys mogl zadac zwortu kasy, a zapewne dales z 2400 wiec bys mial na 2 nowe PS3 :) PS. pamietaj by zliczac czas jaki konsola spedza w serwisie bo go dodasz sobie do trwania gwarancji pamietaj tez ze jak wymeiniaja na nowe to gwarancje musza od nowa dac na kolejne 2 lata... pamietaj tez ze nie musisz sie godzic na wymiane na inna wersje PS3, w tym przypadku na swoja niekorzysc, lepiej zwrot pieniedzy zadac... Edytowane 21 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
Gregovski 0 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Przy BD co kilkanaście, kilkadziesiąt sekund słychać drop dźwięku, przy DVD tak samo, przy czym wtedy zauważam też na wzmacniaczu że ma przerwę w sygnale z PS3, divx czasem zamraża też obraz.. Przeczyścić laser (jak?) czy raczej mam problem.. Pomoże ktoś? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 jakim kablem idzie dzwiek? Cytuj
Gregovski 0 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 jakim kablem idzie dzwiek? HDMI do tv, optical do amplitunera. Ale tak jest podłączone od samego początku, a te zawieszenia pojawiły się może jakiś tydzień temu. Cytuj
damian80j 1 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Mam wersję 40gb więc mogą mi wymienić na jaką chcą Powołałem się wcześniej na niezgodność towaru z umwą, więc sklep wysyłając konsolę do serwisu chyba zgodził się że niezodnośc chyba była? Wie ktoś jak to jest? Próbowałem zadzwonic do rzecznika praw konsumenta ale mi nę nie udało. Jutro walę do sklepu. Brak mi już siły do tej konsoli. Gwarancja sklepu skończy mi się w lutym w przyszłym roku więc mam jeszcze trochę czasu na szarpanie się ze sklepem:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi