Skocz do zawartości

Awaryjność PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

przed chwilą moja 40gb zaliczyła YLOD...

jak wyciągnąć płytę z napędu i odzyskać dane?

Wyciąganie płytki: wyłącz z tyłu konsolę; trzymaj palec na Eject i włącz z tyłu konsolę - właczy się fantest i płytka wyjedzie.

Żeby wyciągnąć dane z dysku musisz tą konsolę naprawić - innej możliwości nie ma.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Pewnie że tak. Ale jeśli zamiast lutowania wymienią mu płytę główną to i tak będzie pozamiatane :confused:

Opublikowano

Oni? Rozumiem że chodzi o jakiś serwis?

Konsola niestety już nie jest na gwarancji więc albo naprawię to w jakimś serwisie, cena podobno 300zł ale efekt tego może być różny,a lbo naprawię to sam. Znalazłem już filmiki na YT jak to naprawić, może się uda chociaż odpalić konsolę...

Opublikowano (edytowane)

Oni = serwis Sony :) Litwin (i ja) nie wiedział że konsolę masz już po gwarancji.

Moja rada - jak tylko uruchomisz PS3 to zrób backup (najważniejszych rzeczy).

P.S. Płytę wyciągnąłeś?

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Oni = serwis Sony :) Litwin (i ja) nie wiedział że konsolę masz już po gwarancji.

Moja rada - jak tylko uruchomisz PS3 to zrób backup (najważniejszych rzeczy).

P.S. Płytę wyciągnąłeś?

tak, płytę wydostałem, dzięki za info :D

Opublikowano

Konsola powoli dobija do 2 miesiecy. Ma dwa rodzaje fochów.

Ten pierwszy pojawił sie tylko raz - jakis tydzien temu i wygldalo to tak, ze w trakcie blisko dwugodzinnej (niespełna) gry wyskoczył komunikat "System przegrzany. blablablabla" podejrzewam ze to bblablabla to było cos w stylu - "Nastapi automatyczne wylacznie konsoli" bo też od razu sie wylaczyla. ziwne jest to ze konsola wczesniej zaliczala dluzsze sesje i nie zawarczala w podoby sposob ani razu. Zaraz po zobaczeniu czarnego ekranu na TV wzialem ps3 do reki i macalem czy bardzo sie nagrzala i musze stwierdzic ze nieszczegolnie. Stała tam gdzie stoi zawsze, na stole, daleko od wszelkiej masci grzejnikow czy ciasnoty. pytanie proste - what the fuk?

Drugi przypadek pojawia sie czesciej, moze juz z 5-8 razy tak mialem. Po wylaczeniu gry na powrot wyswietla sie menu, naciskam przycisk, wyciagam plyte - wszystko cacy. Naciskam przycisk on/of co by konsole wylaczyc, konsola jak zwykle odpowie dzwiekiem ale no wlasnie ale sie nie wylaczy. Ponowne uzycie przycisku on/off nie przynosi rezultatow.

Oba przypadki nie sa specjalnie uciazliwe jednak cos nie gra, bo ciezko chyba mowic o zmeczeniu materialu po 2 miesiacach, tymbardziej, ze nigdy nie urzadzalem sobie na niej zadnych maratonow. Jakies sugestie? Oddac do serwisu z tytulu gwarancji? Ktos mial podobnie?

Opublikowano

dobra, konsolę mam od maja 2008r czyli teoretycznie mogę jeszcze powołać się na niezgodność towaru z umową? Konsola była kupiona w sklepie internetowym Agito, jest jakaś szansa że wymienią mi konsolę na nową bądź też naprawią??

Opublikowano (edytowane)

to czyli błyskające zielone kolory na ekranie w czasie gry oznacza że układ graficzny sie przegrzewa i potem tylko najgorsze... czyli YOLD. Nie zdarza mi się to cały czas tylko od czasu do czasu :/ W takim razie nie wiem co mam robić, opchnąć konsole na allegro? bo gwara mi się skończyła w te wakacje...

Edytowane przez Merson
Opublikowano

to czyli błyskające zielone kolory na ekranie w czasie gry oznacza że układ graficzny sie przegrzewa i potem tylko najgorsze... czyli YOLD. W takim razie nie wiem co mam robić, opchnąć ją na allegro? bo gwara mi się skończyła w te wakacje...

Dopisziesz, ze prawdopodobnie pada?...

Opublikowano

Ja bym dawał do serwisu,konsola ma 2 miesiace a już jej odwala,moja PS3 chodziła nieraz w wakacje po 11 godzin bez przerwy w upale a nigdy taki komunikat nie pojawił się! , drugi przypadek jest co najmniej dziwny,na twoim miejscu oddał bym na gwarancję do spr. bo niepokojące jest że po kilku godz. wyskakuje komunikat o przegrzaniiu systemu.

Opublikowano

Dziś wpadł 2 YLOD,w Centrum Sony przyjeli,niby mam 6 miechów gwarancji na poprzednią naprawe,ale po ostatnim czekaniu na naprawe(52 dni) to już niczego nie jestem pewien.Czekam 14 dni roboczych i zobaczymy co z tego wyniknie,za 3 razem to już powinni mi chyba nową dać?Jak pada ps3 to najlepiej iść reklamować jak najszybciej,bo jak padnie w pierwszych 6 miechach od zakupu to znaczy że sprzęt jest wadliwy i wtedy nawet po gwarancji można łatwiej walczyć.

Opublikowano

Dziś mi zawiesił się COD 6, nie dało się wyłączyć konsoli, więc wziąłem z tyłu (40 gb, fat mam ) potem odpalam i nie widzi mi płyty :/ Po 2 kolejnych uruchomieniach już jest ok, ale wiecie co mogło być przyczyną ?