Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy jest faktyczną fanką gier, ale odwala świetną robotę i wygląda... :banderas:

10409780_1546813175531919_64182524035530

Gdyby mnie było stać na kompa, który udźwignie Wiedźmina to by mnie było stać też na taką dziewczynę :frog:

Wyprawy z Jaskrem by ci się przydały :))

Opublikowano

Będzie można wyłączyć ten quest log po prawej stronie? Dobrze, źe dupy za nas gra jeszcze nie podciera.

No i na szczęście sterowanie jest cały czas widoczne i zasłania pół ekranu. Ja to bym zapomniał te guziczki, że który tam do czego. 

Ale poważnie, czemu jest tyle elementów hudu? Po co?

Opublikowano (edytowane)

Bo mamy 2015 rok, a nie 2000. 

Poza tym dużo rzeczy chyba będzie można wyłączyć więc w czym problem? 

Edytowane przez suteq
Opublikowano (edytowane)

Wiecie moze ile bedzie zajmowal wiedzmin na PC ?

Obstawiam ze sredniak bedzie ten wiedzmin ale moze mi sie spodoba na high w stalych 30 klatkach i 1080p. Zobaczy sie.

Edytowane przez Mroku333
Opublikowano

Dajcie spokój z tymi hipsterami, nijaki game design i tyle. 

Przynajmniej da się ten chłam wyłączyć, jeśli wierzyć temu co powiedzieli.

Tutaj z kolei całą grę gapisz się na wielkie ikonki swojej tarczy i broni, które i tak widzisz na postaci. Ostatnio ogrywałem Dark Souls i mimo, że taka pierdółka nie zdołałaby zepsuć odbioru świetnej gry, to jednak durne rozwiązanie. Wystarczyło dać mniejsze ikonki na cuda/czary/przedmioty i dziękuję.

Best-Dark-Souls-II-PC-game.jpg

• Plusik 4
Opublikowano

Skończyłem Wiedźmina 2 ponownie. Mam 2 idealne sejwy na 2 przejścia Wiedźmina 3. Teraz czekać tylko niecałe 4 tygodnie :)   

Pytanie do tych co w Wiedźmina 2 grali

Jak myślicie jak letho i shealie oszczędzimy to pojawią się w Wiedźminie 3? Ciekawe też jak będzie wyglądała północ czy jakieś kraje się utrzymają czy wszystko będzie należeć do Nilfgardu.

Opublikowano

Skończyłem Wiedźmina 2 ponownie. Mam 2 idealne sejwy na 2 przejścia Wiedźmina 3. Teraz czekać tylko niecałe 4 tygodnie :)   

Jak myślicie jak letho i shealie oszczędzimy to pojawią się w Wiedźminie 3? Ciekawe też jak będzie wyglądała północ czy jakieś kraje się utrzymają czy wszystko będzie należeć do Nilfgardu.

Takiej drugiej GORY miesa raczej juz nie ma na swiecie, a co dopiero taki drugi Wiedzmin, takze smialo mozna zalozyc ze bedzie

Opublikowano

Czytałeś książkę, że pytasz o los północy :P

Opublikowano

Przecież gra dzieje się 5 lat po książkach więc nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego. Chodzi mi o filmik po napisach końcowych gry Wiedźmin 2. Oraz konsekwencje wydarzeń z Wiedźmina 2. Atak Nilfgardu w książkach został odparty ale to 5 lat wcześniej i z moim pytaniem nie ma nic wspólnego :)

Opublikowano

Przecież gra dzieje się 5 lat po książkach więc nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego. Chodzi mi o filmik po napisach końcowych gry Wiedźmin 2. Oraz konsekwencje wydarzeń z Wiedźmina 2. Atak Nilfgardu w książkach został odparty ale to 5 lat wcześniej i z moim pytaniem nie ma nic wspólnego :)

A ma, bo w książkach jest kilka fajnych zdań, po przeczytaniu których nie pytał byś o los nordlingów :P

Opublikowano

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Pod koniec gry Nilfgard znowu napada na północ. Królestwa północy są w rozsypce poza radowidem wszyscy królowie są martwi. Film po napisach pokazuje Desant wojsk Nilfgardzkich czyli powtórkę z książki. Z tym że teraz królestwa północy nie mają jak się bronić. Tutaj moja dywagacja na temat tego co będzie w Wiedźminie 3. Czy Emhyr będzie trzymać całą północ w garści czy Temeria, kaedwen lub aerdin jeszcze będą istnieć ?

Nie ma to NIC wspólnego z książką i zakończeniem pięcioksiągu :)

Opublikowano (edytowane)

Ma, bo w książkach jest wiele wpisów z czasów po grach.

Północy już tam nie ma, Nilfgaard przejął wszystko.

Edytowane przez rustine
Opublikowano (edytowane)

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Pod koniec gry Nilfgard znowu napada na północ. Królestwa północy są w rozsypce poza radowidem wszyscy królowie są martwi. Film po napisach pokazuje Desant wojsk Nilfgardzkich czyli powtórkę z książki. Z tym że teraz królestwa północy nie mają jak się bronić. Tutaj moja dywagacja na temat tego co będzie w Wiedźminie 3. Czy Emhyr będzie trzymać całą północ w garści czy Temeria, kaedwen lub aerdin jeszcze będą istnieć ?

Odnośnie Królów, to przecież masz wybór - możesz uratować Henselta, możesz też pomóc Roche'owi i go zabić. Radowid nie musi pozostać sam. Odnośnie stanu królestw, to wydaje mi się, że wszystkie będą pod okupacją Nilfgardu - jak Rustine dobrze zauważa i przypomina i mam przeczucia, że nasze poczynania w grze mogą wpłynąć na to, czy ten stan się utrzyma i pogłębi, czy też będziemy dążyć do uwolnienia królestw(lub któregoś konkretnego, ewentualnie wszystkich w sojuszu - wzorem bitwy pod Brenną) i ostatecznej porażki Nilfgardu jako okupanta. Takie tło polityczno - militarne by pasowało, w to wpleciony wątek Ciri, dzikiego Gonu i będziemy mieć jazdę bez trzymanki. Do tego twarde wybory - na pewno części postaci może być dobrze w obecnym stanie świata, może trzeba będzie stanąć po przeciwnej stronie barykady względem innych głównych bohaterów. Jak Zoltan w II akcie W2, spróbował strony Henselta, ale i tak zaraz wrócił do Swoich.

Edytowane przez Hum
Opublikowano

Ma, bo w książkach jest wiele wpisów z czasów po grach.

Północy już tam nie ma, Nilfgaard przejął wszystko.

Huehuehue, dlatego pisałem, że ma znaczenie :P
Opublikowano

ok ale ja myślałem że to co wspomnieli o przyszłości pod koniec pięcioksiągu (jak przy ognisku się spotkali etc) to gra wymazała :) Kurczę ciekawe w takim razie jeszcze bardziej czekam na grę (19 maju przybywaj !)

Opublikowano

A właśnie, kto tam się wtedy spotkał przy tym ognisku? bo jakoś nie pamiętam dokładnie postaci, choć zapewne wystąpiły wcześniej w sadze, czy były to raczej randomy?