Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Ale chyba nie wszystko wygląda tak pięknie jak pokazują... takie coś namierzyłem (w spoilerach zwykłe screen'y)

1431447047469.jpg

1431447286255.jpg

Co nie zmienia faktu, że dla Wieśka kupiłem niedawno PS4, więc będzie się działo :)

:facepalmz:

A czy te screeny oddają, jak ta gra wygląda?

http://static.gamespot.com/uploads/original/1188/11888561/2432678-0723579134-2388300-4565038567-1920x-1

http://www.thesixthaxis.com/wp-content/uploads/2014/08/DCBeta-10.jpg

W ruchu te dwa racery wyglądają jakieś milion razy lepiej. Gra na screenach, zazwyczaj tych robionych przez graczy, wygląda znacznie gorzej niż to co widzimy na ekranie tv. Screen screenowi nie równy.

Edytowane przez YETI

ciekawe że gram.pl i gry online pl dały najniższe oceny - może dlatego że grali po polsku ?

i STOP!!!

GOL dal ocene slaba bo to bezmozgi ktorym dupa pekla ze nie graja na PC wiec woleli mowic tylko jak to wersja konsolowa ssie. Wg mnie CDPR popelnilo blad wysylajac takim debilnym portalom jak CDA czy GOL wersje PS4, liczac ze beda w stanie obiektywnie podejsc do sprawy i nie robic sobie system wars w recenzji. 7/10 konsole, ale na pc pewnie bedzie ladniej wiec 9/10 - szczyt IDIOTYZMU

Gram.pl napisal to o dubbingu:

Udźwiękowienie Dzikiego Gonu może bowiem stanowić wzorzec dla innych. Pod każdym względem. Polski dubbing i jego reżyseria zasługują na najwyższe pochwały, będąc rewelacyjnym uzupełnieniem mistrzowsko napisanych dialogów.

http://www.gram.pl/artykul/2015/05/12/wiedzmin-3-dziki-gon-recenzja.shtml

Takze Yano... STOP!!! And go home ;)

• Plusik 1

ciekawe że gram.pl i gry online pl dały najniższe oceny - może dlatego że grali po polsku ?

i STOP!!! nie naskakujcie na mnie! mimo całego tego gadania prawdopobnie sam sie przełamie i jednak będę grał po polsku, a przynajmniej obczaje. ale nie oszukujmy sie - trzeba sie spodziewać że jakaś część polskich głosów będzie słaba, nie mamy tylu dobrych aktorów dubbingowych, a w dodatku większość ma teatralną maniere

Niech ktoś wklei gif "(pipi)a! Nie czytam dalej", bo to już jest parodia. Co z tego, że u nas kilka głosów będzie słabych skoro w innych wersjach tylko kilka głosów będzie dobrych, a reszta, łącznie z Geraltem będzie ssała.

Gość suteq

i STOP!!! nie naskakujcie na mnie! mimo całego tego gadania prawdopobnie sam sie przełamie i jednak będę grał po polsku, a przynajmniej obczaje. ale nie oszukujmy sie - trzeba sie spodziewać że jakaś część polskich głosów będzie słaba, nie mamy tylu dobrych aktorów dubbingowych, a w dodatku większość ma teatralną maniere

CQkbukq.gif

fixed 

Gość Orzeszek

CDA na pewno ostro wku*wione jest, że nie mają pierwszej, ekskluzywnej recenzji jak przy W2 :D

Wszystkie serwisy polskie są ostro wk... na Redów, bo nie dość że nie dostali wersji PC do recenzji, to jeszcze udostępniono im mniejszą ilość czasu jeżeli chodzi o eventy, wywiady etc. niż zachodnim portalom. 

zgadnij dlaczego?

CDA na pewno ostro wku*wione jest, że nie mają pierwszej, ekskluzywnej recenzji jak przy W2 :D

Wszystkie serwisy polskie są ostro wk... na Redów, bo nie dość że nie dostali wersji PC do recenzji, to jeszcze udostępniono im mniejszą ilość czasu jeżeli chodzi o eventy, wywiady etc. niż zachodnim portalom. 

Święte krowy polskiego "dziennikarstwa" - "w dupach im się poprzewracało" i tyle.

Edytowane przez Starh

No i dobrze. Za takie recenzje to powinni im zakazać pisać.

Gość suteq

Ma. W dodatku na konsole nie wlicza takich guwien jak gol. ;)

Wlicza.

No jak patrzyłem recki innych gier kiedyś to polskich serwisów w ogóle nie było. Albo coś mi się porąbało. 

Edytowane przez suteq

Ej przesadzacie to WY. 

Ślepo teraz patrzycie na mesjasza wiedźmina i hype wam do głowy uderzył za bardzo. Ja się zgadzam z berlinem z cda czy z recenzją GoL'a.  PC Gamer wprost napisał że CDP nie wyrobił się z patchem day 1 na pc więc wysłali wersje ps4 z tym patchem w zestawie. No i jeżeli tak gubi klatki jak berlin pisze to nie zasługuje na 9,5 / 10. Od kiedy mamy nagradzać techniczną fuszerkę?  Ja nie mogę się doczekać gry ale na pc przynajmniej będę mógł sobie pogmerać w ustawieniach aby mieć te 30 fps minimum a na konsoli z day one patchem ma być klatkowanie i ma to nie wpływać na ocenę ?   Ludzie opamiętajcie się.  

Nie mówię że grę należy zjechać ale nie należy dawać maksymalnych not jeżeli technicznie gra nie domaga 8/10 to powiedzmy optymalna ocena.  Mnie powoli zaczyna przerażać stan wersji pc skoro nadal nie wysłali nikomu. Ja (pipi)e aby nie było jak z Wiedźminem 1 który grywalny był dopiero pół roku po premierze...

• Plusik 4

Zanim ktoś naskoczy na mnie że nie mam prawa krytykować. Mam większe niż 99% osób w temacie .

11188185_948538618519346_190856244499933

youtuberzy grali w pewien fragment nie doszli do końca gry a Berlin napisał w recenzji że IM DALEJ tym gorzej

Edytowane przez blantman

by Koso

Mam mimo wszystko pewien zgryz, bo choć polski język brzmi świetnie, to jednak nie wszyscy aktorzy dobrze się tu odnaleźli. Jacek Rozenek w roli tytułowej jest klasą dla siebie i przebija Douga Cockle'a, czyli "angielskiego" Geralta. Ale już z innymi postaciami rzecz wygląda inaczej. "Zachodnia" Yennefer zdecydowanie lepiej trafia w postać, lepiej brzmi Ciri i głosy dziecięce. Po kilku godzinach porównywania obu wersji uderzyło mnie jeszcze jedno - widać, że gestykulację i mimikę postaci zaplanowano pod angielski dubbing. Gesty i akcenty są trafione tak jak należy, podczas gdy w polskiej wersji - przykładowo - postać macha zrezygnowana ręką w innym momencie niż powinna. Mimo wszystko naturalność polskich głosów zachęca do grania po polsku.

Mimo wszystko zagram po polsku, bo jest sporo smaczków.