Velius 5 698 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Zanim ktoś naskoczy na mnie że nie mam prawa krytykować. Mam większe niż 99% osób w temacie . youtuberzy grali w pewien fragment nie doszli do końca gry a Berlin napisał w recenzji że IM DALEJ tym gorzej Bo masz Just Dance 2014? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Przecież w Wiedźmina 3 na PC grali już YouTuberzy i są nagrania w 60 klatkach na Ultra, jakoś nikt nie narzekał Nie ma się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Though the straightforward and fetch-quest-heavy main story overstays its welcome, the option of joyfully adventuring through a rich, expansive open world was always there for me when I’d start to burn out. Even if the plot isn’t terribly interesting, the many characters who play a part in it are, and along with the excellent combat and RPG gameplay, they elevate The Witcher 3 to a plane few other RPGs inhabit. To jak tam było z krytyką Inkwizycji w wykonianiu człowieka z CDP? The Witcher 3 dev Mateusz Tomaszkiewic, Lead Quest Designer at CD Projekt, said in an interview with Eurogamer.de, “For my taste, it could do with less fetch quests. But it’s still a good game. Ultimately, it increases the diversity, which can never be wrong with role-playing games.”Read more at http://gamingbolt.com/cd-projekt-red-dragon-age-inquisition-is-great-but-it-has-too-many-fetch-quests#6HwhyowpQcxwf5FA.99 Ehh, tego się właśnie obawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) nvm Edytowane 12 Maja 2015 przez kultywator Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) @blantman Kur.va Berlin to typ, który ocenia SR4 na 6/6, a GTA V to dla niego średnia gra. Jak można go brać na poważnie? Ja rozumiem, że gra nie domaga w kwestii technicznej, ale jestem w stanie to przeżyć jeżeli cała reszta jest świetna. Porównujecie do Unity czy W_D, ale te gry są praktycznie w każdym elemencie zyebane, w dodatku od Ubi - studia od tasiemców. To tak samo GTA V na PS3 gubiło klatki, ale ja w ogóle tego nie odczuwałem, a jeżeli W3 gubi podobnie to mam na to wywalone. Zresztą (pipi)a, zagram ocenię. Ocenianie po reckach jest bez sensu. Jedni piszą, że super questy poboczne, jedni, że słabe. Jedni, że walka super, jedni w wady wrzucają. Jedni narzekają, że wątek o Ciri, jedni, że super fabuła. No (pipi)a, nie dogodzisz. Edytowane 12 Maja 2015 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Nie mówię że grę należy zjechać ale nie należy dawać maksymalnych not jeżeli technicznie gra nie domaga 8/10 to powiedzmy optymalna ocena. Mnie powoli zaczyna przerażać stan wersji pc skoro nadal nie wysłali nikomu. Ja (pipi)e aby nie było jak z Wiedźminem 1 który grywalny był dopiero pół roku po premierze... Ta jakoś unity nie zostało zjechane, a tu cytuje "drobne błędy techniczne zostaną naprawione zapewne w niewielkiej aktualizacji" - pół roku po premierze, a gra nadal działa do kitu. Także masz rację zawsze jedzie się po kwestiach technicznych gier w branży. Bloodborna jakoś za ciągłe spadki fps oraz 45 sekundowe loadingi nie zjechali, Co do dubbingu i postu @Shena Któryś z Redów wypowiadał się kiedyś na forum, że właśnie tak tworzona jest gra - najpierw eng, potem pl. Zapewniał jednak, że animacje są oddzielnie tworzone do każdej ze ścieżek. Ja tam wierze jednak Koso, bo koleś zjadł żeby pisząc o grach. Edytowane 12 Maja 2015 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 CDA sie nie dziwcie.gtaV na pc dali 10/10 nazywajac ja najlepciejszą wersją. Trzymajcie mnie... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Zanim ktoś naskoczy na mnie że nie mam prawa krytykować. Mam większe niż 99% osób w temacie . youtuberzy grali w pewien fragment nie doszli do końca gry a Berlin napisał w recenzji że IM DALEJ tym gorzej To, że Komoruski wprowadzi JOW w Polsce też wierzysz Durnie z CDA płaczą, że nie dostali wersji na PC do recenzji. I to ma być wiarygodny recenzent? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Obrona wysokich not wysokimi notami Unity, BB czy Watch Dogs . Ja uważam że recenzje wszystkich tych gier powinny być adekwatne do stanu na premierę . Unity powinno dostać 1/10, Watch Dogs 4/10 a Bloodborne 8/10. Gra kiepska technicznie ale z za(pipi)istą resztą jak Wiedźmin 3 i tak się obroni po prostu nie ma co nagradzać fuszerki. Ja mam dość, ostatnie 3 lata to prawie ciągłe fuszerki. Day one patche etc. Gdzie się podziały czasy pięknie działających gier na premierę. Z małymi bugami które załatwiały patche 50 mb. W ciągu ostatnich 3 miesięcy grałem w kilka gier które były nie grywalne na premierę. To że wszyscy mamy internet nie znaczy że nie ma to wpływać na oceny. Nintendo jakoś potrafi wydawać na Wii U czy 3ds gry bez bugów ? Wiesiek 3 był przełożony w celu optymalizacji kodu. Już w grudniu był gotowy i w pół roku nie udało im się zoptymalizować. WSTYD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Już to widzę jak na jego kompie gra w 1080@60. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Najlepiej zostalo to ujete w receznji GameTrailers. Powiedzieli ze gra ma technicznie niedociagniecia, framarate nie jest najlepszy ale wynika to z ogromu gry i wlasnie tym nam sie gra odplaca - ogromnym obszarem do exploracji, super questami glownymi jak i pobocznymi, klimat, postaci, muzyka, no po prostu GOTY gra. Bardzo ciesze sie z wielkosci swiata i ogroma questow ale widze co niekrorzy chca tylko ostrych textur i 60fpsow Edytowane 12 Maja 2015 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) @blantman Kur.va Berlin to typ, który ocenia SR4 na 6/6, a GTA V to dla niego średnia gra. Jak można go brać na poważnie? Ja rozumiem, że gra nie domaga w kwestii technicznej, ale jestem w stanie to przeżyć jeżeli cała reszta jest świetna. Porównujecie do Unity czy W_D, ale te gry są praktycznie w każdym elemencie zyebane, w dodatku od Ubi - studia od tasiemców. Oj przecież Berlin pisze, że jest gorzej Chcę też zaznaczyć przy okazji, że wiele opinii, jakimi mam zamiar się podzielić, nawet by się nie uformowało, gdybym dostał Wiedźmina do recenzji w wersji lepszej – komputerowej. Bo po prostu bym grał z cieszącą się mordą zamiast patrzeć na to, jak cholerna konsola kaszle krwią i usiłuje wyciągnąć z siebie 12 klatek na sekundę, kiedy na ekranie dzieje się coś ciekawego. Dlatego też już na starcie "gratuluję" doskonałej decyzji, jaką było dostarczanie wersji recenzenckiej na konsoli, która o formułce 1080p60fps słyszała tylko w swoich własnych materiałach promocyjnych. Obiektywne dziennikarstwo Edytowane 12 Maja 2015 przez Starh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) @StarhNo pulitzer za rzetelność i styl. Krwawiąca konsola ujęła mnie swoim dramatycznym wydźwiękiem 10/10.@hav3nJak sobie przypomnę stan techniczny mojego ulubionego GTA na Ps2 (Vice City) to też "delikatne" techniczne problemy były. Nie mniej dla mnie to jedna z nielicznych gier 10/10, więc nie widzę nic złego w wysokich ocenach jeśli ów problemy nie psują mi odbierania najważniejszych składowych gry. Edytowane 12 Maja 2015 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Obrona wysokich not wysokimi notami Unity, BB czy Watch Dogs . Ja uważam że recenzje wszystkich tych gier powinny być adekwatne do stanu na premierę . Unity powinno dostać 1/10, Watch Dogs 4/10 a Bloodborne 8/10. Gra kiepska technicznie ale z za(pipi)istą resztą jak Wiedźmin 3 i tak się obroni po prostu nie ma co nagradzać fuszerki. Ja mam dość, ostatnie 3 lata to prawie ciągłe fuszerki. Day one patche etc. Gdzie się podziały czasy pięknie działających gier na premierę. Z małymi bugami które załatwiały patche 50 mb. W ciągu ostatnich 3 miesięcy grałem w kilka gier które były nie grywalne na premierę. To że wszyscy mamy internet nie znaczy że nie ma to wpływać na oceny. Nintendo jakoś potrafi wydawać na Wii U czy 3ds gry bez bugów ? Wiesiek 3 był przełożony w celu optymalizacji kodu. Już w grudniu był gotowy i w pół roku nie udało im się zoptymalizować. WSTYD Tylko "nasi" wyolbrzymiają problemy, bo nie umieją grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Zanim ktoś naskoczy na mnie że nie mam prawa krytykować. Mam większe niż 99% osób w temacie . youtuberzy grali w pewien fragment nie doszli do końca gry a Berlin napisał w recenzji że IM DALEJ tym gorzej Co Ty zrobiłeś z tą figurką Gerrarda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) @blantman Ale wiesz, że taka optymalizacja to nie takie hop siup i mogli zakończyć pracę nad grą powiedzmy z końcem marca, a reszta testy i do premiery poświęcić czas na poprawę bugów oraz stabilność klatek, które będą w patchu day1? Skoro z Unity tak zrobili to nie widzę problemu aby z Wieśkiem tak zrobiono. Dla mnie to jest wynajdywanie problemów na siłę. Piszesz, że gdzie są czasy, że gry pięknie działały na premierę. Kiedyś gry działały w 20fps, a Ty grałeś i cieszyłeś japę. Gdyby nie pier.dolony internet i masa głupich serwisów dalej byś to robił nie patrząc, że Ci animacja zwolni do 20fps w naprawdę świetnej grze. Edytowane 12 Maja 2015 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 pie.rdolicie jak dziewczyny wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Moze po prostu nie da sie zoptymalizowac przez ten ogromny swiat? Moze po prostu przesadzili z wielkoscia map(y)? Cos czuje, ze te niby spadki do 12fps to po prostu male niedociagniecia, ktorych wiekszosc osob (w tym i ja), ktore pochlonie gra, jej ogrom, piekno itd nie zauwazy lub po prostu przymknie oko na to. Mysle, ze te spadki i tak sa minimalne. Tylko w koncu nie wiem, bo jedni tak, drudzy inaczej. Recenzenci mieli w koncu W3 z day1 patchem czy nie mieli? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 To jak tam było z krytyką Inkwizycji w wykonianiu człowieka z CDP? Sprawdzilem kilka recenzji, oto rezultaty: You're barely see a shadow of the "Fetch this, Kill X of these" missions that plague other titles.This is the new gold standard for the genre. I was surprised at the variety and how well-written the quests are – everything holds an unexpected story, like a jealous woman trying to steal her sister's werewolf boyfriend. satisfying diversity in every quest, diversion and pastime Every quest is a story of sadness or triumph waiting to absorb you, asking you to make decisions that change the landscape in various ways. You won't always know what the consequences are; some decisions have noticeable, game-altering repercussions, while others barely draw your gaze. But the consequences are there, and you often notice them, even though the game doesn't go out of its way to call attention to them. Wiekszosc recenzji bardzo pochlebnie pisze o questach, nie ma tutaj mowy o tym co bylo w DA:I, gdzie 90% questow zaczynales z kartki i wystarczylo cos zebrac w ilosci od 1 do 30 nawet oddawac nie musisz bo od razu sie quest konczy. Sory ale pod tym wzgledem nie da sie wypasc gorzej od DA:I, zeby chociaz byly jakies solidne dialogi z npcami przed tymi fedexami jak np w precious cargo z Wieska [ktory i tak nie jest typowym fetchem jak w da:i] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Zanim ktoś naskoczy na mnie że nie mam prawa krytykować. Mam większe niż 99% osób w temacie . youtuberzy grali w pewien fragment nie doszli do końca gry a Berlin napisał w recenzji że IM DALEJ tym gorzej Co Ty zrobiłeś z tą figurką Gerrarda? Pomalowałem sam bo dostałem wersje zepsutą i naprawiałem chałupniczo a akurat miałem złoty spray to i mam złotą głowę @Koleś88 mieli z day one patchem Niektórzy piszą że fedexy bo pewnie skipowali dialogi Edytowane 12 Maja 2015 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 No ja jestem ciekaw jak on te 12fps zmierzył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Zanim ktoś naskoczy na mnie że nie mam prawa krytykować. Mam większe niż 99% osób w temacie . youtuberzy grali w pewien fragment nie doszli do końca gry a Berlin napisał w recenzji że IM DALEJ tym gorzej Co Ty zrobiłeś z tą figurką Gerrarda? Pomalowałem sam bo dostałem wersje zepsutą i naprawiałem chałupniczo a akurat miałem złoty spray to i mam złotą głowę @Koleś88 mieli z day one patchem Niektórzy piszą że fedexy bo pewnie skipowali dialogi Hmm, no dobra. Pamiętam aferę o uszkodzonych egzemplarzach w kolekcjonerkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Co do questów to recenzje są dziwne jedni piszą, że są fedexy a Koso pisze o ich braku lub też małej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) tja Wiedźmin 1 grywalny dopiero w wersji poprawionej pół roku po premierze. Pierwsze przejście to była ekstaza z torturami Dziwne uczucie Widźmin 2. Głowy rozwalone, gra miała działać o 12 a dopiero o 3 czy 4 w nocy się dopchałem do gry z powodu małego pliczku Wiedźmin 3 stay tuned .... Niezależnie od krytyki uwielbiam te gry i uwielbiam cdp. Od konstruktywnej krytyki nikt chyba nie zginie Może pomóc na przyszłość. Edytowane 12 Maja 2015 przez blantman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Jakie przewidywania? Ja obstawiam optymistycznie 92/100 na meta . Hehe, przewidywałem 92%, na razie tyle jest, ale może skoczyć jeszcze do 93, Bloodborne zebrał niemalże identyczne oceny, chociaż w największych serwisach był one nieco niższe - obie gry będą walczyć o GOTY, może włączy się jeszcze nowy MGS. Ciekawią niższe oceny w Polskich serwisach, tzn. kilka 8,5/10 wystawionych przez portale znane z fanbojstwa PC, może obrazili się, że dali im gre na ps4, zamiast "lepszej wersji" . Chociaż kilka innych jak Eurogamer PL i Onet dali 10. Cieszy jednak ultra pozytywne przyjęcie przez zagraniczne portale ( szczególnie 10/10 w Gamespot jako jedna z 10 gier ever i najwyższa ocena od lat na Gametrailers 9,8 - sukces gwarantowany, Amerykanie się rzucą Cyberpunkt może być więc tylko lepszy, o ile firma nie siądzie na laurach. Edytowane 12 Maja 2015 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi