MYSZa7 8 920 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Przeczytaj książki. Po prostu. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Panowie mam prośbę. Z wiedźminem nie mam nic wspólnego, coś się orientuje ale to 1% w skali. Jestem zainteresowany grą bo uwielbiam przygodówki w świecie fantasy ale lubię też poznać uniwersum. Raczej poprzednich części nie odpalę ale doradźcie mi co mogę przeczytać (jakie książki) lub coś innego (filmy tribute?) aby wsiąknąć w ten świat i poznać jak najwięcej jeszcze przed samym kupnem gry. Cytuj
KacperKing 7 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Raczej poprzednich części nie odpalę ale doradźcie mi co mogę przeczytać Opowiadania i samą sagę. Ostatnie Życzenie Miecz Przeznaczenia Krew Elfów Czas Pogardy Chrzest Ognia Wieża Jaskółki Pani Jeziora Jeśli chcesz to możesz przeczytać także Sezon Burz. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Wesker, na polskim eurogamerze masz filmiki pokazujące co wydarzyło się w poprzednich częściach. Cytuj
Gość Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Niestety nie mozna regulowac odleglosci kamery od wiedzmina. Update po 7h: Summa summarum wspaniala gra. Fabula, feeling, otoczenie, muza i niemalze wszystko jest na najwyzszym poziomie. Grafika raz lepsza, raz gorsza - do szaly natomiast jest daleko. Doczytywanie otoczenia przy szybszej jezdzie konia jest widoczne (trawa, kamienie, liscie itd.). Relatywnie nieintuicyjne jest zbieranie przedmiotow. Trzeba byc ustawionym kamera do przedmiotu i nacisnac 'x'. Jesli stanie sie na trupie, tak juz nie mozna z niego nic podniesc. Trzeba sie wtedy odwrocic, zrobic krok do tylu i znowu sprobowac. Jako ze bieganie tez jest pod 'x', tak pare razy zlapalem sie juz na tym jak chcialem wziac przedmiot a zamiast tego pobieglem o pare krokow do przodu. Tak jak pisalem juz wczesniej, walka jest moim zdaniem najslabszym elementem gry. Wbijajac jakis kombos przeciwnik po prostu podczas dostawania becki kontratakuje. Wyglada to tak ze macham mieczem 4-5 raze i w samym srodku obrywam i ja lol. Trzeba wiec zadawac 2 ciosy i sie wycofywac. Bede gral pewnie z 2-3 tygodnie jako ze chce sobie dawkowac. Polacy sie spisali znakomicie! Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Akurat Geralt w książkach zawsze tak walczył. 1-2 ciosy odskok lub unik i znowu szlag. Nigdy chłop nie szedł na wymianę i iloś hitowe combosy. Nie ten bohater, nie ta bajka. 5 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Ok, dzięki chłopaki, poczytam książki i wejdę na eurogamer Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Jak to dobrze, że chodzę na rano do roboty w przyszłym tygodniu. To nie wygląda na włączone wiedźmińskie zmysły, czy jak to w polskiej wersji będzie się nazywać. Będzie można więc mieć kamerę tak blisko za plecami Geralta? Podbijam pytanie. A może w tym premierowym patchu dali opcje przybliżania kamery.Kameta będzie się tak blisko ustawiać gdy postać będzie przeciążona. Takie info z forum, ale już nie znajdę źródła niestety. Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Jak dobrze pojdzie to dzisiaj skończę sage, jak nie to zostanie mi ostatni rozdział na jutro (tak jak planowałem) Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 (edytowane) Od 5:30 analiza fpsow przed i po paczu. Wczesniej jest cutscenka wiec ogaldajcie na wlasna odpowiedzialnosc i uwaga na spoilery. Wersja XO. Edytowane 17 maja 2015 przez hav3n Cytuj
walek 96 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 No i sie zaczyna spamowanie. Kogo to obchodzi, ze przeczytales ta sage? Jutro, cos czuje, ze bedzie aramgedon w tym temacie, i posty w stylu "mam gre, instaluja ja, odebralem z paczkomatu, juz gram". Wielu sie rozczaruje, a wielu bedzie zachwycona. Zeby nie bylo offtopic. Does The Witcher 3 Live up to the Hype? - The Lobby 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Akurat Geralt w książkach zawsze tak walczył. 1-2 ciosy odskok lub unik i znowu szlag. Nigdy chłop nie szedł na wymianę i iloś hitowe combosy. Nie ten bohater, nie ta bajka. Geralt nie był lubiany przez innych właśnie za jego sposób walki. Wg innych wiedźminów odpadał od ich credo ponieważ nie walczył w zwarciu tylko "oszukiwał". Nawet ta nieszczęsna kusza w tej odsłonie, pomimo że nie było jej w ksiażce idealnie odwzorowuje jego charakter. Gry komputerowe robią z wielu bohaterów badassów ponad swoje mozliwości (np Batmany) w ksiażkach on dostawał dosyć często po mordzie, w pewnych momentach miał już zwyczajnie nawet dosyć swojego fachu. 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 (edytowane) Oczywiscie ze bedzie armageddon, niedziwne, bo troche wyglada jakby caly swiat gral poza polakami (na twitchu rano juz wdizialem niecale 200 streamow), wiec kazdy byc chcial juz pozabijac jakies smoki i wychedozyc czarodziejki. Przy okazji zamienic troche piwa na uryne czy jakos tak Edytowane 17 maja 2015 przez BoryzPL Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Dokładnie. Kolejna ważna rzecz, ktorą się kuma jak się przeczytało książki, a niestety można nie zrozumieć jak podejdzie się bez tej wiedzy. Cytuj
KacperKing 7 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Od 5:30 analiza fpsow przed i po paczu. Wczesniej jest cutscenka wiec ogaldajcie na wlasna odpowiedzialnosc i uwaga na spoilery. Wersja XO. Mógłbyś napisać co tam ustalili, bo nie chce spoilerów. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Też nie oglądałem, ale na innym forum napisali, że filmik dowodzi, że fps jest bardzo stabilny i nie spada nawet w trakcie intensywnych walk. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 W RTV AGD Wieśki mają być jutro od rana na półkach. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 patch 1.01 na xone: They removed occlusion and reduced the AF. tez uwazam ze obie konsole powinny miec opcje lockowania na 30fps, moze wprowadza w patchu jak np w infamous second son, ktory tez po premierze dostal mozliwosc locka na 30fps zamiast skokow np z 50 na 32fps 1 1 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Od 5:30 analiza fpsow przed i po paczu. Wczesniej jest cutscenka wiec ogaldajcie na wlasna odpowiedzialnosc i uwaga na spoilery. Wersja XO. Tyle zmarnowanych fpsow, ktore mozna bylo przeznaczyc na dodatkowa trawe Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Caly czas powyzej 30fps. Klamstwo, raz widzialem jak spadlo do 29!!!!!!!!!!! Wstrzymalbym sie z ocenami frame-rate'u na obu konsolach az trafimy do Velen, ponoc tam sie wszystko otwiera i klatki najmocniej padaly na pysk, jestem jednak dobrej mysli. Ale niepotrzebnie FR jest otwarty, powinni zamknac w 30 fpsach bo spadek z 35 do 28 jest mocniej zauwazalny niz przykladowo z 30 do 28. Cytuj
KacperKing 7 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 (edytowane) Ktoś z tych co gre już dostali, jest już w Velen ? jak jest z frameratem ? Edytowane 17 maja 2015 przez KacperKing Cytuj
rustine 16 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Akurat Geralt w książkach zawsze tak walczył. 1-2 ciosy odskok lub unik i znowu szlag. Nigdy chłop nie szedł na wymianę i iloś hitowe combosy. Nie ten bohater, nie ta bajka. Geralt nie był lubiany przez innych właśnie za jego sposób walki. Wg innych wiedźminów odpadał od ich credo ponieważ nie walczył w zwarciu tylko "oszukiwał". Nawet ta nieszczęsna kusza w tej odsłonie, pomimo że nie było jej w ksiażce idealnie odwzorowuje jego charakter. Gry komputerowe robią z wielu bohaterów badassów ponad swoje mozliwości (np Batmany) w ksiażkach on dostawał dosyć często po mordzie, w pewnych momentach miał już zwyczajnie nawet dosyć swojego fachu. Na litość boską, jak można opierać się na serialu. :| 2 1 Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 Akurat Geralt w książkach zawsze tak walczył. 1-2 ciosy odskok lub unik i znowu szlag. Nigdy chłop nie szedł na wymianę i iloś hitowe combosy. Nie ten bohater, nie ta bajka. Geralt nie był lubiany przez innych właśnie za jego sposób walki. Wg innych wiedźminów odpadał od ich credo ponieważ nie walczył w zwarciu tylko "oszukiwał". Nawet ta nieszczęsna kusza w tej odsłonie, pomimo że nie było jej w ksiażce idealnie odwzorowuje jego charakter. Gry komputerowe robią z wielu bohaterów badassów ponad swoje mozliwości (np Batmany) w ksiażkach on dostawał dosyć często po mordzie, w pewnych momentach miał już zwyczajnie nawet dosyć swojego fachu. Na litość boską, jak można opierać się na serialu. :| Wydaje mi się, czy masz już dosyć kłótni na "tamtym" forum? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi