Gość _Be_ Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 polska gra, POLSKA GRA - najlepszy tytul jaki ma wspolczesna generacja do zaoferowania, jestem dumny już tak nie sikaj jest na równi z bloodbornem Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 5h za mną, a ja nawet pierwszego bosa nie ubiłem bo zadania pobocznie miażdżą suty babcia i patelnia, krasnoludzki kowal przy swoich możliwościach czasowych mam co robić do września Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Nie wiem czy było, ale dwa przydatne skróty dla grających na Ps4: swipe na touchpadzie w górę albo dół to przejście do mapy, przytrzymanie touchpada to otwarcie ekwipunku Jestem oczarowany grą, głos Rozenka podłożony pod Wiedźmina to chyba najlepszy polski VA (barwa plus intonacja aktora) 5 Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 No i pierwszy dzień w Wieśkiem minął, jutro niestety rano do pracy Genialna pozycja, chce sie grać i grać, ekspolorowac, szukać, zwiedzać a do dopiero początek Poboczne zadania są ciekawe i każde jak narazie miało jakaś historyjkę, w takim dragon ageu to w większości biegałem z ptk A do B nie wiedząc po co i dlaczego. Mnóstwo tych ziółek, schematów - mutagen narazie jeden mam. Świetne dialogi no wszystko gra. System walki lepszy niż w dwójce ale imo to jeszcze nie jest do końca to. Na plus wydanie gry - zwykła edycja kupiona za 199zl a tu pudełko wypchane po brzegi stuffem. Respect i lekcja dla innych co dają do pudełka jedna karteczke ze sterowaniem xD 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 czy to prawda, że jeśli wyjdzie nowy patch, to nie będzie można używać już sejwów, które teraz mamy? Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 czy to prawda, że jeśli wyjdzie nowy patch, to nie będzie można używać już sejwów, które teraz mamy? Bez jajec mi tutaj Panie Andrzeju. Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 (edytowane) Nie. Odwrotnie. Sejwy z aktualnej wersji nie będą działać z poprzednimi wersjami. Jak zrobisz sejwa na 1.02 to on nie zadziała z wersją 1.01 jak i grą bez patchy. O tym mówi komunikat jaki pojawia się po instalacji patcha i zrobienia sejwa. Edytowane 19 maja 2015 przez Emtebe Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 exp dostaje sie tylko za wykonane questy? za ubijanie zwierzaków nie dostaje sie? Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 A kiedy odpala sie ta symulacjawyborów z poprzednich wiedźminów? Dopiero po ubiciu pierwszego bossa? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 jezu jakie to dobre, jakie to fantastyczne, nawet glupi gwint bije na glowe przekombinowana tetra master z ff9 i jak tak dalej pojdzie to stanie w szranki z triple triad z ff8 polska gra, POLSKA GRA - najlepszy tytul jaki ma wspolczesna generacja do zaoferowania, jestem dumny do poprawki na chwile obecna dwie rzeczy - spadki framerate w cutscenkach i wywalanie do menu w gwincie Wywala ludzi? Gralem chyba z 6 partii i ani razu mnie nie wyrzucilo. Swoja droga pora wreszcie opuscic strefe tutorialowa bo po 2 dniach troche wstyd dalej tam siedziec. A walka jest zayebista, wrogowie swietnie reaguja na ciecia zamiast sunac do tylu niczym po lodzie (patrzy na bloodborne), responsywna, uniki dzialaja wysmienicie - ataku trzeba unikac, nie ma tutaj invicibility frame'ow, ale oddali nam do dyspozycji dodge i roll wiec jest w czym przebierac. Gore jest po prostu przecudny, glebokie rany, rozczlonkowanie etc. Podoba mi sie tez ze kamera ma priorytet a nie drzewo np na mapie. Jak dla mnie bosko pod tym wzgledem, wiadomo ze gry gdzie walka to 90% rozgrywki (np Bloodborne) maja ten element ogolnie lepiej wykonany, tak zdecydoowanie calosc jest znakomita, harmonia miedzy znakami, petardami, alchemia i mlynkami mieczem jest obecna, takze pewnikiem najlepszy system walki w Wiedzmakach i ogolnie jeden z lepszych w tego typu grach. Dlugo by pisac o reszcie elementow... w sumie nie wiem po co, ta gra to kolos pod kazdym wzgledem. @kudlaty Podejrzewam ze po samouczku, trafimy wtedy pewnie gdzies na chwile i zostaniemy przepytani. Swoja droga ktos wie co to za 2 dlc w tym patchu doszly i jak je odebrac? 2 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 (edytowane) @kudlaty88 Tak i właśnie spieprzyłem to strasznie... ponieważ ustawiłem w opcjach symulację "wyłącz". Myślałem, ze jeżeli symulacja będzie wyłączona to wtedy JA decyduje o wyborach a nie system. Mógłbym zacząć od nowa, ale gram na najwyższym poziomie trudności i cały dzień dziś poświęciłem na przejście każdego zakamarka tej początkowej mapy. Edytowane 19 maja 2015 przez Sobies Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 (edytowane) @Bansai No właśnie mam mindfucka czy zaznaczyłem w opcjach symulacje sejwa czy nie ale też właśnie spodziewałem sie ze dopiero po białym sadzie będzie jakaś sekcja z retrospekcja czy cos. @Sobies też chyba tak zrobiłem jutro pocisne fabułe żeby sprawdzić co zaznaczyłem i najwyzej wróce do białego sadu porobić questy jeśli nic nie zlamiłem. Edytowane 19 maja 2015 przez kudlaty88 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Wpada ale mało. Rozkminiał ktoś czy można zresetować skille? Dwa rozdałem.a reszte trzymam bo jeszcze nie zastanawiałem się w co inwestować. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Wpada ale mało. Rozkminiał ktoś czy można zresetować skille? Dwa rozdałem.a reszte trzymam bo jeszcze nie zastanawiałem się w co inwestować. Gdzieś kiedyś czytałem, że się da. Jest specjalny eliksir w grze. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 @kudlaty88 Tak i właśnie spieprzyłem to strasznie... ponieważ ustawiłem w opcjach symulację "wyłącz". Myślałem, ze jeżeli symulacja będzie wyłączona to wtedy JA decyduje o wyborach a nie system. Mógłbym zacząć od nowa, ale gram na najwyższym poziomie trudności i cały dzień dziś poświęciłem na przejście każdego zakamarka tej początkowej mapy. Jestem DOKŁADNIE w tej samej sytuacji. 8 godzin grania i tak samo wyłączyłem symulacje, bo myślałem, że dzięki temu będę miał wpływ Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Tez wam tak wolno level leci? Po 1 bossie mam 4lv, a gdzie nie pojde to wszyscy 10lv i wyzszy. Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Po 5 i pół godzinach gry mam 3 lvl, także wolno leci, ale warto odwiedzać wszystkie znaki zapytania - nie wiadomo pod którym kryją się miejsca mocy, czyli dodatkowe skill pointy. Odnośnie DLCków - na Xbąku są w Centrum Gry obok pakietu płatnych dodatków. Czy wspominał już ktoś, że gra gniecie suty? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 (edytowane) https://youtu.be/hl1Xpz_k7UY Piekne to jest Edytowane 19 maja 2015 przez KoBik 1 Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Odnośnie DLCków - na Xbąku są w Centrum Gry obok pakietu płatnych dodatków. To m ywiemy ale chodzi o to gdzie i kiedy w grze mozna zebrać ekwipunek z dlc. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 nie jest, jest o 1% wyzej, wiedzmina nie kupiles, nie chciales grac po polsku i nie glosowales w wyborach - nie jestes polakiem, a pisze to ja ponoc ukryta opcja niemiecka nie zesraj się xd obie mają na metacritc 92 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Wywala ludzi? Gralem chyba z 6 partii i ani razu mnie nie wyrzucilo. Swoja droga pora wreszcie opuscic strefe tutorialowa bo po 2 dniach troche wstyd dalej tam siedziec. A walka jest zayebista, wrogowie swietnie reaguja na ciecia zamiast sunac do tylu niczym po lodzie (patrzy na bloodborne), responsywna, uniki dzialaja wysmienicie - ataku trzeba unikac, nie ma tutaj invicibility frame'ow, ale oddali nam do dyspozycji dodge i roll wiec jest w czym przebierac. Gore jest po prostu przecudny, glebokie rany, rozczlonkowanie etc. Podoba mi sie tez ze kamera ma priorytet a nie drzewo np na mapie. Jak dla mnie bosko pod tym wzgledem, wiadomo ze gry gdzie walka to 90% rozgrywki (np Bloodborne) maja ten element ogolnie lepiej wykonany, tak zdecydoowanie calosc jest znakomita, harmonia miedzy znakami, petardami, alchemia i mlynkami mieczem jest obecna, takze pewnikiem najlepszy system walki w Wiedzmakach i ogolnie jeden z lepszych w tego typu grach. Dlugo by pisac o reszcie elementow... w sumie nie wiem po co, ta gra to kolos pod kazdym wzgledem. Swoja droga ktos wie co to za 2 dlc w tym patchu doszly i jak je odebrac? Jeszcze tak uzupelniajaco dodam ze smaczki w tej grze sa mega, krolestwa polnocy sa w stanie wojny, niektore kraje przestaly jako tako istniec tak? No tak, ale mozna jeszcze znalezc w swiecie gry stare waluty ktore potem sie wymieni w banku Albo to... no sami zobaczcie co sie dzieje jak w garnizonie wybija polnoc A wczesniej sztywniutko caly dzien pompeczki i patrol. 3 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Idę spać bo już mi oczy siadają, jutro z rana zaczynam znowu bo właśnie odblokował mi się największy teren Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 No i pierwszy dzień w Wieśkiem minął, jutro niestety rano do pracy Niestety, premiera we wtorek i jak tu potem nazajutrz wysiedzieć bez grania cały dzień. Poboczne zadania są ciekawe i każde jak narazie miało jakaś historyjkę, w takim dragon ageu to w większości biegałem z ptk A do B nie wiedząc po co i dlaczego. Mnóstwo tych ziółek, schematów - mutagen narazie jeden mam. Świetne dialogi no wszystko gra. Też na to zwróciłem uwagę. Nie wiem jak będzie dalej, ale na razie przechodzę questy nie tylko dla nagrody, a z ciekawości (zauważcie, że w tych początkowych często jest jakiś element do wyjaśnienia i Wiedźmin robi za swoistego detektywa). Poza tym często można jeszcze zakończyć je na różne sposoby, są wybory moralne, super. Na plus wydanie gry - zwykła edycja kupiona za 199zl a tu pudełko wypchane po brzegi stuffem. Respect i lekcja dla innych co dają do pudełka jedna karteczke ze sterowaniem xD Dokładnie, nikt nie robi tak bogatych standardowych edycji. W erze oszczędzania na instrukcjach takie wydania to ewenement i przy tym spora motywacja do zakupu egzemplarza nowego, na fizycznym nośniku. Tak poza tym to zdecydowałem się jednak na najwyższy poziom i na razie jest ok. Trzeba kombinować, robić uniki, używać odpowiednich znaków, ale nie jest też frustrująco trudno, szczególnie zważywszy na możliwość zapisu gry w niemal dowolnym momencie. Nie miałem ochoty obniżać i cieszę się, że nie wziąłem niższego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi