II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 To jeden z wiekszych minusow. Trzeba pisac do Redow zeby polatali to. Mam 42', zylete ale niektore napisy w ekwipunku nie czyta sie komfortowo. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Ilość znaczników na mapie, tych znaków zapytania, gdzie są jakieś ciekawe miejsca zależy chyba od tego ile razy odwiedzisz tablice ogłoszeń? Czy się mylę? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 mi sie one na mapce pojawily dopiero jak przegladalem tablice ogloszen Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 (edytowane) @Bansai Nie jest powiedziane wprost że to on ale kilka ogłoszeń w świecie gry w różnych miastach wspomina o pewnym jegomościu co od gorzałki nie stroni. Ja nie wiem czy to on na 100 % ale jeżeli tak to spotkał go smutny los. Widziałem wielkość czcionki na konsoli i bez przesady Dragon Age Inkwizycja miała mniejszą. Do tego stopnia że musiałem 2 m od 50 calowego tv siedzieć Znaczniki na mapce pojawiają się po przejrzeniu tablicy, po rozmowach z npc, po znalezieniu pewnych listów czy książek i przeczytaniu ich, po zakupie mapek u sprzedawców, A czasem po prostu przejeżdżając w pobliżu. Mam nadzieję że pomogłem. Edytowane 20 maja 2015 przez blantman Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 mi sie one na mapce pojawily dopiero jak przegladalem tablice ogloszen U mnie tak samo, questy są tam rzadko a inne ogłoszenia to po prostu ciekawe miejsca, poziom trudności raczej na to nie wpływa, trzeba po prostu często odwiedzać tablice i pojawią się wszystkie znaczniki ( gram na 3/4 poziomie)/ @Bansai Nie jest powiedziane wprost że to on ale kilka ogłoszeń w świecie gry w różnych miastach wspomina o pewnym jegomościu co od gorzałki nie stroni. Ja nie wiem czy to on na 100 % ale jeżeli tak to spotkał go smutny los. Widziałem wielkość czcionki na konsoli i bez przesady Dragon Age Inkwizycja miała mniejszą. Do tego stopnia że musiałem 2 m od 50 calowego tv siedzieć Znaczniki na mapce pojawiają się po przejrzeniu tablicy, po rozmowach z npc, po znalezieniu pewnych listów czy książek i przeczytaniu ich, po zakupie mapek u sprzedawców, A czasem po prostu przejeżdżając w pobliżu. Mam nadzieję że pomogłem. Czyli jednym słowem - eksploracja Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 A powiedzcie mi jeszcze odnośnie kilku kwestii, dość ważnych w kontekście gry: - czy można obrobić surowe jedzenie? Chodzi mi czy można surowe mięso usmażyć, żeby dawało więcej regeneracji. - jak w końcu działa ten system regeneracji mikstur? Po medytacji one się regenerują automatycznie biorąc z ekwipunku alkohol + składniki (zioła)? Czy tylko sam alko? - czy można zwiększyć ilość posiadanych mikstur? Mam zawsze ustawione 3 Jaskółki na walkę i jest to trochę mało Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 (edytowane) Polecam szczególnie wyszukiwać mapek u sprzedawców. Ja kupuje u każdego co ma oraz karty do gwinta . Te mapy mają znaczniki do ciekawych skarbów. Teraz na lvl 10 chodzę w za(pipi)istej zbroi wiedźmińskiej a nie jakimś worku na kartofle nilfgardzkim @UP Nie da rady obrobić jedzenia Bierze samo alko przy medytacji. Niezależnie czy petardy czy mikstury czy oleje Nie można, chyba że potem znajdujesz ulepszoną recepturę ale do tego nie doszedłem Edytowane 20 maja 2015 przez blantman Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 (edytowane) Biały Sad zaliczony (chyba w 100%) Pierwsze wrażenie bardzo dobre Błędów w zasadzie brak po za jednym. Płotka raz nie chciała biec/iść przez pewną (drewnianą drogę? jakieś "belki" były). To było dziwne Musiałem ten kawałek Wieśkiem spokojnie przejść O braku płynności animacji w KM (filmik) wszyscy chyba wiedzą. Ostatni "błąd" to scenka przed walką z 1 bossem. Więcej "grzechów" nie było Zobaczymy jak będzie dalej. Nie mogę się doczekać miast Grafika póki co mocne 8. Natomiast gra +9 Animacja jest ok, są pewne spadki, ale można przeżyć, to w końcu gra z otwartym światem. Ale zawsze mogą to poprawić. Z gwintem jak na razie 0 problemów. Edytowane 20 maja 2015 przez Popa Cytuj
ofsajd 1 116 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Zielony, mam ich już 4 sztuki.... Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 karty do gwinta sie tylko kupuje czy mozna je znalezc lub wygrac? Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 karty do gwinta sie tylko kupuje czy mozna je znalezc lub wygrac? Podobno można wygrać u każdego kupca, którego ograsz. 1 kartę wtedy otrzymujesz. Ja tej gry nie ogarniam w ogóle Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Póki co widziałem je tylko u kupców. Ale pewnie można je też wygrać i znaleźć gdzieś. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 (edytowane) Ja też mam znaczniki powyłączane, więc żadnych "?" na mapie nie mam, albo coś znajdę, albo nie (oczywiście questy i mapy stawiają markery). Podoba mi się, że czasami w walce można wykorzystać teren (opary na bagnach, beczki itp), no i kontry/parrowanie są dużo lepsze niż w dwójce Edytowane 20 maja 2015 przez Hendrix Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Druga lokacja. Kurde jak to wyglada i jak sie prezentuje z efektami audio. Masakra. OST i szum wiatru. Kto nie gra ten pała. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 karty do gwinta sie tylko kupuje czy mozna je znalezc lub wygrac? Podobno można wygrać u każdego kupca, którego ograsz. 1 kartę wtedy otrzymujesz. Ja tej gry nie ogarniam w ogóle co tam jest nie do ogarniecia? przeciez wszystko ci jak na tacy tlumacza podczas pierwszej gry, potem juz tylko kolekcjonowanie kart w jednej z czterech talii (kazda rozni sie wlasciwoscia specjalna) Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 karty do gwinta sie tylko kupuje czy mozna je znalezc lub wygrac? Wygrywasz jedną karte od każdego z kim zagrasz. Kupiec, kowal etc. Dodatkowo są karty specjalne jak np Dijkistra który przechodzi do obozu wroga dając mu atak 4 ale w zamian ty ciągniesz 2 ekstra karty. Karty specjalne wygrywasz w specjalnych questach z gwintem coś jak questy z karcianym pokerem w W2 Mam nadzieję że pomogłem 1 Cytuj
teddy 6 899 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Chyba dzisiaj jeszcze wrócę do tej pierwszej strefy sprawdzić czy czegoś nie ominąłem, bo tak czytając ten temat nie mam pewności, że wyczyściłem na 100% wszystko Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 ja na pewno nie wyczyściłem bo były tam utopce czy inne potwory na lvl 15 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Sobies jak nie ogarniasz to obejrzyj choćby to Jak tu pogoda się zmienia to ja nawet nie. W GTA V jest cudo, ale za rzadko. DC to wiadomo pierwsza liga, jedynie do czego mogę porównać to klimacik do RDR Patrzajta - pewnie nikt już nie widział a jaranko over 1000000 plus pogoda za oknem i mam komplet immersji Cytuj
teddy 6 899 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 ja na pewno nie wyczyściłem bo były tam utopce czy inne potwory na lvl 15 No to ja też na pewno nie bo nawet ich nie widziałem. Przypomniało mi się, mam questa z gatunku zbieractwa i mam problem. Spoiler ze strefy z Białym Sadem Mam w zadaniu "Przeczytaj list", a żadnego listu nie mam. Wcześniej też miałem takiego questa i miałem książkę w przedmiotach fabularnych, a tu nic. Bug jakiś? Czy może sprzedałem/nie zebrałem tego listu bo był w przedmiotach do użycia. Sprzedanie raczej nie wchodzi w grę bo czytam każdy dokument przed ewentualnym pozbyciem się go. Miał ktoś tak? Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Kur... Dopiero mecze sie z poludnica. Gdzie znajde kwiaty Arenarii? Co by plej przeciw upiorom zrobic? Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Kartacz bardzo ładnie tnie jej życie. Plus ten znak na ziemi. U mnie padła w 5 sekund. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 fajny patent wchodze do randomowej chatki w lesie i okazalo sie ze to kryjowka potwora i bam quest, zero znacznikow, znakow zapytania itp. w gierkach ubi juz bym mial pewnie sciezke na mapie do potwora, podswietlenie i jego rozpiske obowiazkow dziennych Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Kurde nie skumalem tej walki. Wlasnie bez oleju ja w minute chyba zabilem Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 (edytowane) @Teddy a sprawdzełeś w drugiej zakładce ekwipunku tam gdzie są książki. Czasem te listy sa w książkach a czasem w przedmiotach fabularnych. Dodatkowo czy na pewno list zebrałeś ? Ja nigdy tak nie miałem a miałem kilka questów z przeczytaniem czegoś Spróbuj przeczytac wszystko co masz w ekwipunku Edytowane 20 maja 2015 przez blantman Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi