Copper 2 657 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Co do tekstow to ta gra jest kopalnia beki po prostu, ogolem ta gra jest moim zdaniem nowym punktem odniesienia dla tej generacji, nie bylo nic lepszego do tej pory, jezeli bierzemy pod uwage gre jako dzielo kompletne. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Lipsync jest tylko pod polska wersje czy pod polska i angielska? podobno pod każdą ale niestety robioną automatem, i wg mnie słabo to wypada, przynajmniej w polskiej wersji, staram sie nie patrzeć zbytnio na usta, bo teksty są dobre ale lipsync w większości przypadków mocno średni Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Pytanko: Robie quest u Barona, znalazlem Tamare, poinformowalem Go o tym i teraz mam dalej "sprawy rodzinne - Zbadaj pozostale watki sledztwa w Velen, zeby znalezc zone Barona." Zadnych znacznikow ani nic nie mam, latam po Velen i nic w sumie za bardzo z questem nie moge zrobic? Trzeba jakas poboczna misje powiazana z tym ukonczyc czy cos? Ukonczylem teraz jeszcze Dziady. Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Pisz czego dotyczy spoiler bo ludzie nie będą tego klikać Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 (edytowane) Jezusie, te questy w tej grze są absolutnie mistrzowskie. Nawet nie chce tutaj pisać, bo to wielki spoiler, ale po prostu No w żadnym RPGu nie były tak dobre. Poza tym te teksty w mieście Jeden z nich: Pieprzeni Łowcy Czarownic, nawet tęcze by spalili Edytowane 26 maja 2015 przez Maciomaniak Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Dialog dwóch żebraków. - To jak było z tym uzdrowicielem? - No przylazł i mnie uzdrowił. Byłem dobrze prosperującym trędowatym, a teraz nie mam środków do życia... - Niefart. 2 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Gdzie zdobędę ulepszoną Jaskółkę? Jestem na etapie Novigradu. Jest też w ruinach latarni morskiej tam gdzie zbierasz schematy gryfa w grocie pod wodą. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 bulduper tak niby nagle propsuje angielski a dalej (przynajmniej wczoraj) nawalal w gierke po angielsku - fajnie to widac w psn bo na friendliscie w wiesku pojawia sie informacja w jakiej miejscowce sie jest - oczywiscie wszyscy na psn maja ten napis po polsku, tylko on po angielsku xD Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 bulduper tak niby nagle propsuje angielski a dalej (przynajmniej wczoraj) nawalal w gierke po angielsku - fajnie to widac w psn bo na friendliscie w wiesku pojawia sie informacja w jakiej miejscowce sie jest - oczywiscie wszyscy na psn maja ten napis po polsku, tylko on po angielsku xD Różnie to wygląda chyba, ja gram po polsku, a jak z Kyo i Ukyo byliśmi w imprezie, to widzieli u mnie nazwy miejścówki po angielsku, a nawet na chwilę nie miałem ustawionej angielskiej wersji (tylko przy pierwszym uruchomieniu, przed zmianą opcji, bo dash po ang. mam) Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 ok czyli z dasha to wynika, bulduper wytlumaczony Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 To chyba zalezy od jezyku dasha, ja mam angielski i tez mam pewnie po angielsku wpisy z Wieska mimo iz gram prawilnie PO POLSKU. Nie wyobrazam sobie 90% tych tekstow w jezyku angielskim, po prostu nie Ale za drugim przejsciem sprobuje z ciekawosci tej wersji jezykowej. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Yen jest bardziej irytująca niż w sadze.... dobrze, że można wybrać Triss :3 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 jeśli Triss po misjach dla niej w Novigradzie odpłynęła wpizdu z innymi magami na łódce, to już znaczy, że jej nie zobaczę przez reszte gry? bo chyba niezle zyebalem nie wyznajac jej milosci Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Pytanko: Robie quest u Barona, znalazlem Tamare, poinformowalem Go o tym i teraz mam dalej "sprawy rodzinne - Zbadaj pozostale watki sledztwa w Velen, zeby znalezc zone Barona." Zadnych znacznikow ani nic nie mam, latam po Velen i nic w sumie za bardzo z questem nie moge zrobic? Trzeba jakas poboczna misje powiazana z tym ukonczyc czy cos? Ukonczylem teraz jeszcze Dziady. Chodzi o 2 czesc zadania z Baronem. Sorx. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 (edytowane) Pytanko: Robie quest u Barona, znalazlem Tamare, poinformowalem Go o tym i teraz mam dalej "sprawy rodzinne - Zbadaj pozostale watki sledztwa w Velen, zeby znalezc zone Barona." Zadnych znacznikow ani nic nie mam, latam po Velen i nic w sumie za bardzo z questem nie moge zrobic? Trzeba jakas poboczna misje powiazana z tym ukonczyc czy cos? Ukonczylem teraz jeszcze Dziady. Chodzi o 2 czesc zadania z Baronem. Sorx. musisz porobić questy z czarodziejką i wiedźmami na moczarach - te 2 sprawy sie zazębiają Gdzie zdobędę ulepszoną Jaskółkę? Jestem na etapie Novigradu. Jest też w ruinach latarni morskiej tam gdzie zbierasz schematy gryfa w grocie pod wodą. wczoraj tam byłem i nie było jaskółki - najwyrazniej jest to losowe. (chyba że przegapiłem jakąś skrzynie ale starałem sie nie) ale za to chyba mam buga - własnie w latarni znalazłem schemat na bombe "ulepszony księżycowy pył" i kurde nie mam tego w menu alchemii. nie wiem o co chodzi. zwykły księzycowy pył mam już zrobiony. ale nawet jak bym go nie miał to schemty na ulepszenia powinny sie pojawiać. kurde sie nie pojawił. nawet na dole menu w "ostatnio znalezione receptury" miałem napsiane że znalazłem ale na liście receptur nie ma nie wiem co to sie podziało Edytowane 26 maja 2015 przez Yano Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Ulepszona Jaskolke schemat mozna kupic jak masz LVL 10 od niziolka w Novigradzie bylo juz pisane 50 razy tak samo o co chodzi z Questem Barona ludzie ogarnijcie i popatrzcie strone czy 2 wstecz -_- Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 (edytowane) to uczucie gdy po 15h questow w Novigradzie pośród miejskich murów znow wyruszamy w plener głodni przygód zapuszczając się w ciemne jaskinie z pochodnią w dłoni - feeling jak dwie różne gry, gotg Trzy gry, bo jeszcze wyspy, które gniotą suty niemiłosiernie po Novigradzie, którego powoli miałem już dosyć, może po części z powodu drobnych niedoróbek technicznych. W sumie dopiero zaczynam wątek na wyspach, właśnie jestem po uczcie trzech, bardzo miłych stworzeń - po których obrałem stronę córki Craha. Wcześniejszy quest z nią, gdzie wypędziła Hima... Póki co mój prywatny ranking po ponad 50h z grą: 1. Velen/Wyspy 2. Quest Barona 3. Biały sad 4. Novigrad - pierwsze wrażenie faktycznie, powalające, świetnie zrobione miasto, inne gry mogą brać przykład jak zrobić "stolicę" w grze RPG... ale jednak to po tych kilkunastu godzinach zaczęło mnie nużyć i kilka ostatnich questów dosłownie i w przenośni przerąbałem przez wrogów, byleby tylko wątek Jaskra w końcu zamknąć i wypier.dolić stamtąd. Edytowane 26 maja 2015 przez Hum Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Jak to mój znajomy słusznie zauważył, bujanie się roślinności w tej grze przywołuje na myśl: 2 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 mam pytanie mam całe inventory zawalone w tym kilka mieczy o wartosci 400-500z , chciał bym na nich zarobic, do tej pory najlepsze ceny były w oxenfurcie ale nadal z połowe mniejsze niż w menu widać. czy w novigradzie ceny są wyraźnie lepsze? jeśli tak to gdzie najlepsze? skończylem wczoraj wątek barona i czarownic i chyba czas sie wybrać do miasta, ale zarazem chciałem troche jeszcze polatać po questach pobocznych, tylko własnie jestem przeciążony i musze spylić sprzęt Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 (edytowane) jeśli Triss po misjach dla niej w Novigradzie odpłynęła wpizdu z innymi magami na łódce, to już znaczy, że jej nie zobaczę przez reszte gry? bo chyba niezle zyebalem nie wyznajac jej milosci Uu trofki nie zdobędziesz (trzeba zebrać ekipe w Kaer M) Edytowane 26 maja 2015 przez Starh Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Właśnie skończyłem fabułę z najgorszym zakończeniem. W(pipi)iłem się strasznie bo jest słabe. Bezsensownie rozwiązana sprawa bo to zależy od podejmowanych wyborów, które pozornie wydają się mało ważne. Chyba trzeba będzie wczytać starszego sejwa i zrobić to jeszcze raz. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Kręcę się cały czas po Białym Sadzie traktując tą wiochę jako pole do treningu bo pierwszy raz gram w Wieśka i mam parę pytań: - znalazłem kilka gniazd potworów ale nie spaliłem żadnego bo nie miałem akurat petard i pytanie czy warto tam wracać i je niszczyć? - na zwykłych rozbójnikach i utopcach da się podnieść lvl? Bo jakoś to słabo szło a ledwo ruszyłem wątki fabularne to od razu prawie da lvl wskoczyły - w prawym dolnym, rogu mapy jest taki znak zapytania gdzie na takiej górce są ruiny jakiego budynku i rozbójnicy i nie mogę się tam dostać, jest jakaś ukryta opcja? Właśnie skończyłem fabułę Ile czasu ci to zajęło? btw na gra bardzo kojarzy mi się z Red Dead Redemption <3 Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Trudno powiedzieć ale sama fabula coś koło 50h, do tego sporo pobocznych. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Kręcę się cały czas po Białym Sadzie traktując tą wiochę jako pole do treningu bo pierwszy raz gram w Wieśka i mam parę pytań: - znalazłem kilka gniazd potworów ale nie spaliłem żadnego bo nie miałem akurat petard i pytanie czy warto tam wracać i je niszczyć? - na zwykłych rozbójnikach i utopcach da się podnieść lvl? Bo jakoś to słabo szło a ledwo ruszyłem wątki fabularne to od razu prawie da lvl wskoczyły - w prawym dolnym, rogu mapy jest taki znak zapytania gdzie na takiej górce są ruiny jakiego budynku i rozbójnicy i nie mogę się tam dostać, jest jakaś ukryta opcja? 1) Tak, masz za to expa. Odpowiedź na 3cie pytanie: prowadzi tam kamienna rampa, potem musisz się trochę powspinać. Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Ale ta gra jest świetna. Włączam ją na chwilę, żeby porobić jednego czy dwa questy, kończy się na kilkugodzinnej sesji, kilkunastu partiach w gwinta, kilku questach pobocznych i minimalnym popchaniu głównego wątku do przodu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi