Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może coś było ale szczerze nie pamietam dokładnie. Po skończeniu gry jest plan przeczytać ponownie sagę i następnie ponownie przejść grę wiec spokojnie wszystkie niuanse wyłapie na nowo ;d propo grania, kurde ta gra pokazuje ze czas naprawdę potrafi płynąc inaczej ;p człowiek odpala na chwile, mówi sobie dobra czas kończyć obowiązki wzywają (sesja...), pograłem ta godzinkę to starczy relaxu przed nauka a tu sie okazuje ze 3-4 h pękają ;o nie chce myślec co by ze mną było gdybym miał za dużo czasu wolnego ;p ogólnie gram tylko w weekendy a z 60-70h mam na bank

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie 2och questow pobocznych w Novigradzie a kieruje je do osob ktore juz doplynely na Skellige.

Zadanie Po nitce do kłębka (lvl 11) i Czarna perła (lvl 13). Mam jeszcze dużo roboty w Novigradzie, kilka punktow brakuje do 16 poziomu i zaraz mi te zadania wyszarzeją, a nie chce jeszcze płynąć do Skellige. Kiedy wy zrobiliście te zadania?

Oba te questy zrobiłem w okolicy levelu 14, zanim jeszcze przystąpiłem w Novigradzie do misji fabularnych z Juniorem. Wykupiłem transport do Skellige, zrobiłem co miałem i wróciłem do Novigradu za pomocą szybkiej podróży (paradoksalnie, to już nic nie kosztuje i Geralt zapewnie magicznie teleportuje się przez morze dzięki drogowskazom ;F).

Opublikowano

Wczoraj a raczej dzisiaj skończyłem grę. Tyle lat na karku a dawno nie byłem niczym tak zjarany. Myślałem że już w tej kwestii też mnie nic nie zaskoczy. Powiem bez ogródek - jest to jedna z najlepszych gier jakie w życiu grałem. Ending zapodał dawkę miksu emocji - zakończenie które miałem było

bardzo zaskakujące ale i satysfakcjonujące :)

Mógłbym w tym miejscu napisać ścianę tekstu której i tak nikt by nie przeczytał więc krótko i na temat - do gry wracam natychmiast, sprawdzam angielski dubbing i odkrywam całą resztę znaków zapytania która została. Plus mam jeszcze jedno przejście na znalezienie wszystkich kart w gwincie - ale to wiem jedno -  będzie prawdziwa przyjemność nawet pomimo nabitych około 140h.

Małą rysą było tylko niedo(pipi)anie techniczne gry na PS4. Bagna jeszcze przeżyłem ale 15 klatek w budynku w misji z

Triss i łowcami czarownic

w połączeniu z najwyższym poziomem trudności było ostrym przegięciem.

Opublikowano

Pewnie już było, ale zapytam proszac o odpowiedz. Komu najlepiej sprzedać trofea potworow?Chodzi o sprzedawcow, którzy daja najlepsza cene za nie. Mam ich już od cholery i niektóre się powtarzają, a tylko zawadzają w ekwipunku...

Opublikowano

Alchemik przy bramie oxenfurckiej (Novigrad, chatka trochę poza miastem)

to nie chatka, to jest chyba kapliczka (jak nie siakieś krematorium) na cmentarzu  ;)

ten gość ma świetne ceny ale ma strasznie mało kasy :/

tak naprawde sprzeda mu sie 1-2 przedmioty i już koniec z kasą

podobno co 5 dni odnawia mu sie kasa - musiał bym przemedytować chyba ze 2 miesiące do przodu żeby sprzedać wszystko.

więc w sumie sprzedaje u innych zwykle - staram sie broń u kowali a zbroje u płatnerzy -wtedy ceny są też niezłe.

mam 20 lvl i kasy ok 13000 wiec nie narzekam

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie 2och questow pobocznych w Novigradzie a kieruje je do osob ktore juz doplynely na Skellige.

Zadanie Po nitce do kłębka (lvl 11) i Czarna perła (lvl 13). Mam jeszcze dużo roboty w Novigradzie, kilka punktow brakuje do 16 poziomu i zaraz mi te zadania wyszarzeją, a nie chce jeszcze płynąć do Skellige. Kiedy wy zrobiliście te zadania?

Oba te questy zrobiłem w okolicy levelu 14, zanim jeszcze przystąpiłem w Novigradzie do misji fabularnych z Juniorem. Wykupiłem transport do Skellige, zrobiłem co miałem i wróciłem do Novigradu za pomocą szybkiej podróży (paradoksalnie, to już nic nie kosztuje i Geralt zapewnie magicznie teleportuje się przez morze dzięki drogowskazom ;F).

I płynąc na Skellige nie blokuje sobie postępem fabuły żadnych zadań pobocznych? Będę mógł normalnie wrócić do Novigradu i załatwić tam resztę?

Opublikowano

I płynąc na Skellige nie blokuje sobie postępem fabuły żadnych zadań pobocznych? Będę mógł normalnie wrócić do Novigradu i załatwić tam resztę?

Nic sobie nie zablokujesz. Zrobisz tego questa i spokojnie wrócisz do Novigradu bądź Velen za pomocą szybkiej podróży.

• Plusik 1
Opublikowano

Do ludzi którzy zrobili najlepiej przeszli całą grę, nie chce aby inni czytali spoilery

Jako że chcę wbić platynę w tej grze za pierwszym podejściem musiałem sobie zrobić jeden duży spoiler którym jest to że musimy zabić Radovid i tutaj mam pytanie, skończyły mi się w Novigradzie już prawie wszystkie misje, zostały tylko jakieś Wiedźmińskie i na 20+ lvle, jednak nie mam opcji aby kontynuować Questa z Radovidem, ani żeby wysłać Zoltana, Roche'a i Ves do Kaer Morhen aby zdobyć Full Crew, i tutaj mam pytanie czy jakaś kontynuacja z tymi postaciami będzie po Skellige czy coś pominąłem i nie uda mi się zdobyć tych trofeów, proszę o odpowiedzi z jak najmniejszą ilością spoilerów.

Opublikowano

Mam prawie 100h, 23 lvl, mysle sobie: dobra, to dzisiaj pozbieram rynsztunki i bedzie juz z glowy jak bedzie sie mozna dozbroic, latam po Novigradzie i zbieram wszystko, plyne na Skeelige dobija 3 godzina bez polotu lazenia za sprzetem (nie wliczam dlugiej batalii z latajaca poczwara) i do lba wpada mysl: co to k...? czyzby pierwsze objawy znuzenia? Po 100h, no calkiem niezle. No ale wpadam do jednego domku po drodze do kolejnego miejsca szukania reszty eq i co? Za(pipi)isty quest na ok godzine grania i zas zero znuzenia :banderas:

Nienawidze CDP, ze wydali Wieslawa w lato (prawie) :P

Opublikowano

Mam misję Panie Lasu i 8 poziom postaci. Poszedłem

do drzewa i spotkałem wilkołaka. Walczę z nim i walczę, ale śmieć regenruje sobie całe życie w sekundę jak na chwilę odskoczę. Jestem jeszcze za cieńki, żeby z nim walczyć, czy o co biega?

Niby poziom misji do 8 i przeciwnik wydaje się na moje siły, ale on sie szybciej regenruje, niz go mogę zarypać

Opublikowano (edytowane)

@Q-Jot -

używaj znaku igni, wtedy z tego co pamiętam będziesz mógł zablokować jego leczenie się, a w najgorszym wypadku umożliwisz sobie atak na wilkołaka - przy użyciu znaków jest to bardzo łatwy przeciwnik.

Edytowane przez KamileQ
Opublikowano

był kiedyś taki kawał

- wiesz co, byłem w lesie

- i jak, ładnie?

- nie wiem, drzewa wszystko zasłaniały

i to mi sie podoba w wiedźminie - są tu prawdziwe gęste lasy które zasłaniają widok, dużo drzew, gęstwina, w dodatku wszystko ładnie sie rusza na wietrze

nie to co skyrim gdzie lasy miały po 3 drzewa na krzyż,  w dodaku łyse i bez polotu

Opublikowano

Pamiętacie motyw z jakiegoś trailera, scenka Geralt + ktoś tam otwierają grobowiec, tam budzi się wampir pyta o rok i każe w'ypierdalać? Trafiło to do gry czy jednak nie, bo już jestem po 

bitwie w Kaer Morhen

wszystkie subquesty porobione, zostało tylko trochę znaków zapytania na Skellige, a tej akcji nie widziałem.