Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ciekawostek-popierdółek, które połowa pewnie zna, połowa nie zna: zdarza się czasami, że joypad sam z siebie wibruje. Nie wiedziałem co to znaczy, próbowałem to powiązać np. z tym że pada deszcz, grzmi burza etc. Sprawa jednak jest prosta - pad wibruje gdy schodzi z nas tarcza Quen.

Tak, odkryłem to wczoraj :wujaszek:

• Plusik 2
Opublikowano

Nadal nie wiem jak Wy zabiliscie 50 chlopa strzalem w banie z kuszy? :) przeciez to strzelanie jest mega z(pipi)ane. "Nacinaliscie ich" a jak juz mieli malo hp to strzelaliscir wtedy z kuszy czy jaki najlepszy sposob jest?

w diabelskim dole, sciagasz wszystkich typow na siebie, ale oni nie moga wyjsc z lokacji, zblokuja sie i beda stac przy wyjsciu w bramie. Po zmniejszeniu poziomu trudnosci na najnizszy powinni padac na dwie strzaly. Headshot jest zaliczony tylko wtedy gdy po ubiciu typka obraz sie zatrzesie. Powodzenia, mi zeszlo ponad 2h

Jak to obraz zatrzęsie? Ja czytałem, że za headshot gra uznaje kończący strzał w głowę, który jest uderzeniem krytycznym. 

zrob headshota to zobaczysz o co chodzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zacząłem wieśka. Pierwsze wrażenie to ogromny, żyjący świat, genialne dialogi, świetny dubbing. Walka wcale nie jest taka zła, chociaż nie perfekcyjna. Zrobiłem jeden główyn quest i kilka pobocznych. I to co innowacyjne na tle innych obecnych rpgów. Jak dotychczas zero nudy. Nawet poboczne questy są ciekawe, a niekiedy zabawne. Po kilku pierwszych godzinach mogę powiedzieć, że to ciekawość świetnie prowadzonej fabuły jest tu chyba najlepszym elementem gry. Chce się ją odpalić by po prostu wiedzieć co będzie dalej. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem tak w jakiejś grze. Na obecnej generacji chyba wcale. Każdy wybór dialogu wydaje się być ważny. Na ps4 widać czasem niedociągnięcia graficzne (roślinność) ale kto by się tym przejmował. Filmiki precentują się już lepiej. Całe udźwiękowienie zrobione jest wspaniale. Będzie GOTY.

Jakie mikstury będą najbardziej przydatne w grze, bo nie wiem które roślinki zbierać ?

Wam też ps4 nie obsługuje płyty z soundtrackiem ?

Krew, pot i łzy nie za wysoko jak na początek ?

Edytowane przez Cosmos
Opublikowano

Wam też ps4 nie obsługuje płyty z soundtrackiem ?

Krew, pot i łzy nie za wysoko jak na początek ?

PS4 nie obsługuje w ogóle płyt audio CD.

Rób od razu najtrudniejszy poziom. Do momentu wykonania pierwszego setu (w moim przypadku kota) było trochę ciężko. Potem szło już z górki aż do końca :)

Opublikowano

Nie. Wal od poczatku droge ku zagladzie. Ja zaluje, bardzo ze wzialem 3 poziom... Na poczatku jest ciezko ale jak umiejetnie dopakujesz postac to im dalej bedziesz, tym latwiej bedzie szlo.

Graj od razu na Droga ku zagładzie. Na początku w białym sadzie irytowałem się, że grupka 3 utopców ma mnie na kilka strzałów, ale potem jest znacznie łatwiej gdy zdobędziesz lepsze miecze. Całą grę przegrałem z podstawową kurtką i po wyjściu z Białego Sadu nie było momentu w którym chciałem obniżyć poziom.

Opublikowano

Mam pytanie. Nad wsią Stegny jest miejsce z 3 znakami zapytania. Pod jednym ukryty jest skarb pilnowany przez upiory, dwa pozostałe zakładam znajdują się pod ziemią, ale w pobliżu nie ma żadnego wejścia do jaskini. Jak się tam dostać?

Opublikowano

Kurde, póki W3 był moją jedyną grą, to chłonąłem ten świat. Ale jak zamówiłem parę innych gier by już czekały na półce to... stał się nieco za długi. Nie macie tak? Mam wrażenie, że nigdy nie odpalę już innych produkcji, bo ta gra po prostu nie ma końca. Quest za questem, już za dużo tego :P

Opublikowano (edytowane)

Jak sprawdzić ile się ma skończenia gry w procentach?

Nie pytam ile godzin przegrane, bo to jest w karcie postaci na dole, ale ktoś pisał, że gdzieś jest do znalezienia procent przejścia gry, ale kompletnie tego nie mogę znaleźć. 

@edit

Dobra, już wiem, trzeba było wejść w kartę gry i tam jest porównanie ze znajomymi. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano

Kurde, póki W3 był moją jedyną grą, to chłonąłem ten świat. Ale jak zamówiłem parę innych gier by już czekały na półce to... stał się nieco za długi. Nie macie tak? Mam wrażenie, że nigdy nie odpalę już innych produkcji, bo ta gra po prostu nie ma końca. Quest za questem, już za dużo tego :P

Może nie za długi, ale normalnie kupiłbym Batmana, a tymczasem grając od ponad miesiąca nie skończyłem nawet questów w Novigradzie.

Opublikowano (edytowane)

Nie porównuj batmana do witchera, ok? gram obecnie w tego pierwszego i sie męcze. A nie lubie sprzedawac nieskonczonych gier.

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

A ja odstawiłem na tydz. i ciezko zmobilizowac się do powrotu.Może i questy ciekawe ale z grywalnościa bywa różnie. Jestem jeszcze w Novigradzie, gram na najwyższym a i tak czasami ziewam a szczególnie brakuje mi gęstego klimatu takiego jak choćby posiadają Zeldy gdzie zapominam o całym świecie.Na plus statystyki , Krwawy Baron i grzebanie w ekwipunku.

Opublikowano

Kolekcja chyba kompletna jeśli chodzi o W3 :P

20150626_184330.jpg

Brakuje jednej rzeczy:

http://m.empik.com/wiedzmin-tom-1-dom-ze-szkla-tobin-paul,p1100515678,ksiazka-p

Mam, ale leży obok książek i nie pasowało do tego zestawu :P

Ogólnie to uważam , że ten komiks to chłam. Gowniana kreska , tandetna historia i sam design posiadłości nie pasujący do Wiedźmina.

Już sama okładka jest paskudna. 

Najlepszy komiks/"kreska" to; The Witcher: Reasons of State. 

Opublikowano

Kolekcja chyba kompletna jeśli chodzi o W3 :P

20150626_184330.jpg

Brakuje jednej rzeczy:

http://m.empik.com/wiedzmin-tom-1-dom-ze-szkla-tobin-paul,p1100515678,ksiazka-p

Mam, ale leży obok książek i nie pasowało do tego zestawu :P

Ogólnie to uważam , że ten komiks to chłam. Gowniana kreska , tandetna historia i sam design posiadłości nie pasujący do Wiedźmina.

Już sama okładka jest paskudna. 

Najlepszy komiks/"kreska" to; The Witcher: Reasons of State. 

Będę musiał obczaić.