Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do Wiedźmina to po tych wszystkich zachwytach spodziewałem się, że gra będzie trochę bardziej rozbudowana.

Wiedźmin 3 mało rozbudowany? Bez obrazy, ale niektórym się chyba w dupie poprzewracało. Rozumiem zarzuty, że brzydki, że tnie animacja, że walka nie taka, ale MAŁO ROZBUDOWANY?

Wtf?? brzydki chyba na core2duo i gf 6600 bo nawet na konsolach jedna z najładniejszych gier do tego z  otwartym światem..

Nie no nie żartuj. Może tylko w niektórych aspektach, np postacie. Ale roślinność jest zrobiona słabo, a tej roślinności jest bardzo wiele i rzutuje na ocenę grafiki w całej grze. Często miałem bugi. Mówię o wersj na ps4. Poza tym gra jest rewelacyjna i nie zwracam uwagi na niedociągnięcia graficzne, jednak trzymajmy się prawdy.

amsterdam, przestań gadać głupoty. Wiedźmin jest bardzo rozbudowany, jeśli tylko bierzesz zadania poboczne. Ja staram się brać wszystkie ogłoszenia z wiosek i miasteczek. I te questy naprawdę są bardzo ciekawe. Do tego świetne lokacje, genialne dialogi. Coś wspaniałego. 

Gość suteq
Opublikowano

Wiedźmin wygląda genialnie. Roślinność i drzewa na wietrze są wykonane fantastycznie, a dodać do tego jeszcze nadciągającą burzę to w ogóle matko bosko :obama: 

Gość _Be_
Opublikowano

Jakis czas temu Ktos wrzucal motyw jak wyexpic mozna postac na Skellige w jakims quesci. Znalazlem w necie, ze chyba chodzi o zadanie "Path of warrirors" ale nie wiem czy to wlasnie ten byl wrzucany i jak on jest przetlumaczony w grze bo nigdzie znalezc nie moge ani "Sciezki wojownikow" ani "Drogi..." w chyba przyda mi sie nadrobic zaleglosci za brak zlecen :/

Na skellige można farmić xp na cyklopie, 50xp za jednego potem medytujesz i tak w kółko.

Opublikowano

Mam problem, nie mogę zrobić mikstury, bo wyskakuje komunikat, że już ją posiadam. Rzeczywiście posiadam, ale jakby butelke po miksturze, którą wypiłem 0/3. Jak dolać mikstury do butelki skoro przez alchemie nie mogę?

Opublikowano

I realistyczny. Jak w życiu, kładziesz się spać z pustą flachą i dzięki temu, że w plecaku masz zapas spirytusu to rano butelka jest już pełna.

Swoją drogą, wolałbym jakąś opcje w ekwipunku typu "refill all". Nie zawsze chcę by medytacja zużywała mi zapasy alkoholu, tylko dlatego że na 100 eliksirów jeden zużyłem. Chyba że tak było w książkach i zaraz mnie ktoś zjedzie od nooba.

Opublikowano

Co do Wiedźmina to po tych wszystkich zachwytach spodziewałem się, że gra będzie trochę bardziej rozbudowana.

Wiedźmin 3 mało rozbudowany? Bez obrazy, ale niektórym się chyba w dupie poprzewracało. Rozumiem zarzuty, że brzydki, że tnie animacja, że walka nie taka, ale MAŁO ROZBUDOWANY?

Wtf?? brzydki chyba na core2duo i gf 6600 bo nawet na konsolach jedna z najładniejszych gier do tego z otwartym światem..
Ja pie...

Nie twierdzę, że W3 jest brzydki, mnie się bardzo podoba.Twierdzę, że zarzut brzydkiej grafiki jest już o wiele bardziej uprawniony niż zarzut małego rozbudowania. Tylko tyle.

Opublikowano

Kurde jednak na najwyzszym nie da sie leciec tylko po glownych i wymaganych pobocznych niestety. Jestem w polowie questa u Barona, zrobilem Mysia Wieze i chcialem dokonczyc Panie Lasu ale jestem dopiero na 6lvl i tego wilkolaka nie da rady zalatwic bo ciagle odnawia sobie zycie gnojek :/ musze porobic pare zlecen itp zeby dobic do 8lvl chociaz... Ehh.

Opublikowano

Przeciez ta giera to majstersztyk. Nie wiem, jak mozna narzekac na te swietne side questy nad ktorymi tak sie ekscytujecie?!

P.S

Aktualnie koncze W1 i nie marudze, ze giera sie postarzala. Wrecz przeciwnie - wsiaklem, a jeszcze tyle miodu przede mna(W2,W3) :-D

Opublikowano (edytowane)

wiedzmin 1 to jest piękna gra i posiada najlepszy klimat imo ze wszystkich części :D jesli jeszcze nie ograles w2 i 3 to ja ci...

zazdroszcze, kórvo :D:D:D

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 1
Opublikowano

wiedzmin 1 to jest piękna gra i posiada najlepszy klimat imo ze wszystkich części :D jesli jeszcze nie ograles w2 i 3 to ja ci...

zazdroszcze, kórvo :D:D:D

Muzyka w 1 zdecydowanie najlepsza. 

Opublikowano

W1 ma lepszą walkę i alchemię od W3

:dafuq:

W1:

- sześć różnych stylów walki, po trzy na dany miecz, nawet taki drobiazg, że miecz stalowy trzymany jest oburącz, a srebrny jedną ręką,

- do każdego stylu przyporządkowany efekt krytyczny, można style zmieniać w trakcie walki i nakładać przeciwnikom nawet i wszystkie efekty,

- kozackie animacje kombinacji ciosów,

- przewroty, odskoki, piruety - typ uniku przypisany do konkretnego stylu walki,

- opcja na salto, żeby uciec z otoczenia,

- opcja na walkę na rauszu, nie zwykły blur jak w W3,

- więcej efektów krytycznych aniżeli w w W3,

- mod full combat rebalance wyciskający z systemu walki ostatnie soki,

W3:

- kilka randomowych cięć silnych i szybkich, żadnej kontroli nad tym co wyjdzie, na szczęście można przerwać animację ataku unikiem,

- brak piruetów, jedynie odskoki i przewroty, brak salta,

- lepsze działanie znaku Yrden i lepszy graficznie efekt Quen, ale to już było w W2 względem W1,

:reggie:

Kosmetyka typu ucinanie kończyn, dekapitacje. przepoławianie tułowia ma małe znaczenie.

Czekam na jakieś argumenty od ludzi, którzy się nie zgadzają i naprawdę grali w jedynkę.

O alchemię nikt się nie ciska. Przyznam natomiast, że jeden jej element jest lepiej wykonany w W3 - zużycie olejów na miecze.

:lapka:

• Plusik 1
Opublikowano

Ja na przykład w W3 nie używałem bloku (który ssie). Wyobrażacie sobie jakby to wyglądało jakby Geralt naparzał dwoma mieczami naraz?

CZTERY MIECZE NA PLECACH (pipi)A!!! :banderas: