McDrive 3 082 Opublikowano 25 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2015 Oglądałbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 Po raz drugi już w ciagu kilkunastu godzin myślałem sobie: "no, w końcu skończyłem Wiedźmina 3". I po raz drugi byłem w błędzie. Czy ta gra sie kiedys konczy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
IrenicuS 7 Opublikowano 26 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2015 Niestety nadchodzi taki moment. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dee 8 808 Opublikowano 27 lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2015 OK, skończyłem. Nie chce tu wystawiac ocen, pisac recenzji, ganić czy chwalić. To wszytsko zostało już zrobione wystarczająco wiele razy. Powiem tylko tyle: Po Wiedźminie 3 wszytskie te blockbustery od EA czy Ubi, wszytskie te Mass Effecty (które uwielbiam) i Dragon Age, wszystkie te przenicowane przez polityczna poprawność i dzisiejszą szkołę tworzenia gier hiciory wydają mi się jakieś miałkie, nijakie, gówniarskie. A na pewno nie szanujące gracza, raczej traktujące go jak rozpieszczonego bachora którego trzeba uciszyć fajna błyskotką. Nie zazdroszczę teraz twórcom rpg-ów, bo każda poważna gra z tego nurtu siłą rzeczy musi byc porównana do W3. I większość z nich wypadnie marnie pod względem dojrzałości, powagi, rozbudowania i odwagi robienia rzeczy niepopularnych wg branżowych trendów. To były jedne z najwspanialszych growych 2 miesiecy w mojej długiej i krętej historii gracza 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Przy kolejnej aktualizacji dostepny bedzie New Game+. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 A ktoś skróci o co chodzi z tym trybem? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Jak w kazdej inne grze mozesz zaczac historie od nowa z calym swoim dorobkiem, doswiadczeniem i umiejetnosciami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Jak w kazdej inne grze mozesz zaczac historie od nowa z calym swoim dorobkiem, doswiadczeniem i umiejetnosciami. Przynajmniej nie będę musiał znowu szukać tych wszystkich unikatowych mieczy, które mam w ekwipunku Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Czas na zakup jakiejś nowej gry i zastanawiam się nad Wiedźminem. Powiedzcie mi drodzy forumowicze, czy ten tytuł nadaje się dla kogoś, kto nigdy nie ogrywał żadnego RPGa (jedyny wyjątek, to ME2)? No i jak ta gra w obecnej chwili wygląda pod względem technicznym... czy na PS4 dalej jest mordęga w 20 klatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 NG+ to na pewno dobra wiadomosc dla tych, ktorym nie udalo sie uzbierac wszystkich kart do gwinta w celu wbicia platyny wiec bede mieli okazje dozbierac tylko brakujace Ja po 2 tygodniach przerwy powrocilem do Wieska i drugiego przejscia i mam nadzieje, ze juz teraz bede gral w miare regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Pod względem technicznym na PS4 nie ma żadnej mordęgi, jak zwykle kilku krzykaczy zdominowało internety. Albo ja jestem slepy, albo moja PS4 ma jakies cudowne wspomaganie, ale technicznie gra się dobrze, a patche sporo poprawiły. Warto zagrać, nawet na najniższym poziomie trudności. Wtedy mechanika typowo rpg-owa nie jest zbyt ważna i nie wymagana jest biegłość w konstruowaniu setów, drzewek rozwoju etc. Warto chłonąc te grę jako doznanie, przygodę i być może to dobra okazja by zacząć przygodę z erpegami 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Czas na zakup jakiejś nowej gry i zastanawiam się nad Wiedźminem. Powiedzcie mi drodzy forumowicze, czy ten tytuł nadaje się dla kogoś, kto nigdy nie ogrywał żadnego RPGa (jedyny wyjątek, to ME2)? No i jak ta gra w obecnej chwili wygląda pod względem technicznym... czy na PS4 dalej jest mordęga w 20 klatkach? Tak, jest 20 k/s na PS4 (co nie znaczy, że nie da się grać, ale nie daje to wrażenia, że mamy do czynienia z tytułem technicznie dopracowanym)plus parę gratisowych rzeczy, które Redzi dodają losowo do każdego egzemplarze. Trudno powiedzieć, gra ma prosty system rozwoju postaci, nawet na najwyższym poziomie trudności nie musisz zgłębiać statystyk w celu doboru oręża na danego przeciwnika itp., współczesne sandboxowe gierki, które nie mienią się RPGami strukturą bardzo przypominają Wiedźmina (też są notatki, podoczne zadania, crafting), główna różnica polega na podejmowanych przez nas wyborach fabularnych. Walka to -sorki drodzy fani- zwykła sieczka (zwłaszcza od 15 LVL, do tego czasu jeszcze można odnieść wrażenie, że gra może stanowić wyzwanie), która nie zmusza do taktycznego podejścia znanego z klasycznych cRPGów i porównywanie tego do DSów/Blooda to duże nadużycie, po prostu czasami trzeba zablokować czy zrobić unik, ale jak się ma na podorędziu eliksiry, to śmiech na sali (chyba, że idziemy na wysokolevelowego wroga, tyle, że jak wiemy, twórcy zamiast nagradzać karają nas za takie próby). Jak dla mnie WIesiu to jest bardzo przystępny dla szerokiego grona odbiorców tytuł, ale pod warunkiem, że się lubi sandboxy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Grę skończyłem już jakiś czas temu, właśnie jadę z drugi raz a później pewnie jeszcze NG+ się zrobi, pisać można wiele i wiele już zostało napisane, mi osobiście ta gra przypomniała stare dobre lata, dostałem grę kompletną z małymi wadami które przy całokształcie tej produkcji można by rzec, że nie istnieją. Grafika, muzyka, miodność to wszystko ma u mnie maksymalną notę, gra po prostu otula Cię swoimi ramionami i za cholerę nie chce Cię puścić a Ty sam nie chcesz, żeby to miało miejsce bo czujesz się jak by Cię przytulała dobra dupa Story tale jest poprowadzony w mistrzowski sposób, każda postać która spotykasz jest mega charakterystyczna i bez gadania zostaje w Twojej głowie na długo, dialogi to coś pięknego już nawet nie wspomnę, że czuć to, że te postacie ze sobą naprawdę rozmawiają a nie wymieniają między sobą za skryptowane linie dialogowe. Bez wątpienia nowa gra CDPR wyznaczyła nowy standard tworzenia gier z otwartym świecie i każda nowa gra wielkich firm jeżeli nie pójdzie w ślady Wieśka może się w dupę pocałować mam też nadzieje, że recenzenci będą oceniać wszystkie nowe gry tego typu przez pryzmat Wiedźmina, bo czuć tu na kilometr, że gra została dla nas stworzona dla graczy którym jak coś się da to i oni coś dadzą od siebie i każdy będzie zadowolony. Bez wątpienia do jedna z najlepszych gier jakie w życiu grałem! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 (edytowane) NG+ to na pewno dobra wiadomosc dla tych, ktorym nie udalo sie uzbierac wszystkich kart do gwinta w celu wbicia platyny wiec bede mieli okazje dozbierac tylko brakujace Ta gra jest tak dobra, ze sam zastanawiam sie nad platyna. Powiedz mi, czy jak odeslalem Barona, to moge jeszcze jakos zdobyc karte nie grajac z nim ? Czy karty za uwolnienie handlarza nadal sa zglitchowane ? (slyszalem, ze nie mozna znalezc klucza do klatki, ginie gdzies podrodze wracajac do miasta - itp.) Pytam, bo 1 karte w bialej wsi zdobylem, a wlasnie jestem dopiero w 2 miejscu, gdzie moglem je pominac i choc set mam slaby, moze udaloby mi sie wygrac z 3 hazardzistami CD Projekt RED zdradza szczegóły rozgrywki NG+ w Wiedźmin 3: Dziki Gon: Wrogowie będą silniejsi.Gracze przeniosą swoją postać do nowej gry, jednak jeśli ukończyli rozgrywkę nie posiadając 30 poziomu doświadczenia, to rozpoczynając Nową Grę + ich postać otrzyma automatycznie 30 lvl. Postać przeniesie wszystkie zdobyte wcześniej przedmioty i alchemiczne recepty – z wyłączeniem: rzeczy niezbędnych do zadań, książek, pism, kart do gry w Gwinta, użytecznych przedmiotów. Podczas uruchomienia NG+ można wybrać dowolny poziom trudności. Biorąc udział w rozgrywce NG+ można zdobyć osiągnięcie „Death Match”. Edytowane 28 lipca 2015 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 NG+ to na pewno dobra wiadomosc dla tych, ktorym nie udalo sie uzbierac wszystkich kart do gwinta w celu wbicia platyny wiec bede mieli okazje dozbierac tylko brakujace Ta gra jest tak dobra, ze sam zastanawiam sie nad platyna. Powiedz mi, czy jak odeslalem Barona, to moge jeszcze jakos zdobyc karte nie grajac z nim ? Czy karty za uwolnienie handlarza nadal sa zglitchowane ? (slyszalem, ze nie mozna znalezc klucza do klatki, ginie gdzies podrodze wracajac do miasta - itp.) Pytam, bo 1 karte w bialej wsi zdobylem, a wlasnie jestem dopiero w 2 miejscu, gdzie moglem je pominac i choc set mam slaby, moze udaloby mi sie wygrac z 3 hazardzistami CD Projekt RED zdradza szczegóły rozgrywki NG+ w Wiedźmin 3: Dziki Gon: Wrogowie będą silniejsi.Gracze przeniosą swoją postać do nowej gry, jednak jeśli ukończyli rozgrywkę nie posiadając 30 poziomu doświadczenia, to rozpoczynając Nową Grę + ich postać otrzyma automatycznie 30 lvl. Postać przeniesie wszystkie zdobyte wcześniej przedmioty i alchemiczne recepty – z wyłączeniem: rzeczy niezbędnych do zadań, książek, pism, kart do gry w Gwinta, użytecznych przedmiotów. Podczas uruchomienia NG+ można wybrać dowolny poziom trudności. Biorąc udział w rozgrywce NG+ można zdobyć osiągnięcie „Death Match”. Karta powinna leżeć w domu barona na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 (edytowane) Dzieki, okazalo sie ze jednak gralem z baronem, udalo tez mi sie uwolnic kupca w klatce, wiec jest szansa na skolekcjonowanie wszystkich, choc slyszalem, ze po ostatniej aktualizacji z tym trofeum sa najwieksze problemy... Edytowane 29 lipca 2015 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 Czy po skończeniu głównego wątku, da się dalej normalnie grać dalej i kontynuować questy poboczne itp.? Czy może jest tak, że wraca nam do momentu przed finałem? Bez spoilerów proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 Czy po skończeniu głównego wątku, da się dalej normalnie grać dalej i kontynuować questy poboczne itp.? Czy może jest tak, że wraca nam do momentu przed finałem? wraca do momentu przed finałem ale można grać dalej i kontynuować questy poboczne... Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 kur.wa a miało być tak pięknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 Mozna olac gwinta czy jest jakas misja ktora bedzie wymagala niezlej talii ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 Jaki jest waszym zdaniem najlepszy pancerz będąc na 17-18 lvl po dotarciu na skelige ? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 Mozna olac gwinta czy jest jakas misja ktora bedzie wymagala niezlej talii ? no jest misja, turniej w Novigradzie i tam już trzeba mieć dosyć dobrą talię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 No ale to jest z watku glownego czy poboczna? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 To jest zadanie poboczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi