Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyli lepiej mieć niż nie mieć.

Co daje odwar z gryfa i gdzie można znaleźć jakąś recepturę na olej przeciw wampirom?

Jak jest pradawny dąb w Velen na moczarach niedaleko tych czarownic to po prawej stronie mapy jest strzeżony skarb przez babę wodną i tam może być lub mozesz z kupić u Druida na Skellige po wypełnieniu Questa EGZAMIN Z ALCHEMII na bycie jego uczniem (ma bardzo dużo receptur) :)

Edytowane przez Myriu
  • Plusik 1
Opublikowano

Bushisan Może poświęcasz nad rozwodem nad błędami zbyt dużo czasu ?? Osobiście bardziej mnie bawią niektóre rzeczy niż denerwują. Jeśli nie wpływają znacząco na rozwój fabuły to gram dalej :D

Trudno nie zauważyć i zapomnieć :)

Pomijam te małe i najczestsze majace najwiecej wspólnego z detekcją kolizji aż przypominają się stare czasy R* z Vice City :D, tam tego było multum.Mam nadzieje że przy kolejnej części Redzi popracują skrupulatnie z większym gronem beta testerów i bedzie to jakość techniczna na miare GTAV  :taknieco:

Opublikowano

Mam pytanie: jak uruchomić NG+ w Wieśku?

Wg. Kotaku (i kno...) robię manualny save po skończeniu gry, uruchamiam nową grę i wybieram poziom trudności. Wyłączyłem samouczki i włączyłem symulację wyborów z W2. Niestety, po wszystkim gra nie pyta mnie o NG+ tylko wrzuca do gry (a raczej odpala intro). Coś ominąłem?

Opublikowano (edytowane)

Ostatnie darmowe DLC.

Posłuchałem się kilku porad Andrzeja w kwestii budowania buildu Geralta. Mam alchemię bardzo dobrze rozbudowaną, większość odwarów zrobionych, kilka eliksirów i petard zostało do wykonania w wersjach najwyższych, więc jest z czym startować.

Dokonałem kilku zmian:

- zamiast setu niedźwiedzia biegam jeszcze z mistrzowskim kotem, jest to trochę wymuszone faktem, że sety legendarne ciągle przede mną (by móc w ogóle zacząć zbierać kota należy najpierw wykonać zadanie 'Polowanie na czarownicę'), co za tym idzie polegam także na atakach szybkich, a nie jak Andrzej jedynie na długich.

- zamiast zdolności pasywnych polegających na olejach, których używam tylko przed cięższymi walkami bo nie chce mi się co chwilę skakać po ekwipunku - poszedłem dalej w szermierkę. Młynek, rozpłatanie i mordercza precyzyja(2% szansy na instant killa za każdy punkt adrenaliny) to skille z których ciężko zrezygnować.

Dokładnych statystyk postaci obecnie nie pamiętam, ale na 40 lvlu punkty obrażeń mieczy w menu to ponad 5 tyś. na srebrnym i blisko 3 tyś. na stalowym mieczu po użytym Gromie. Ponad 8 tyś punktów życia.

Bieganie z aktywnymi odwarami (dzięki powiększeniu limitu punktów zatrucia ze 100 do 266), leczenie się każdym wypitym eliksirem/zadanym ciosem? Łał, tego mi brakowało.

Już teraz jest tak, jak pisał Andrzej - gra na najwyższym poziomie trudności nie sprawia już żadnych problemów.

Edytowane przez Hum
Opublikowano (edytowane)

A ja szukałem dziś wiedźmińskiego rynsztunku bo ponoć jest gdzieś ukryty w Białym Sadzie. Nie wiem tylko, który kupiec sprzedawał tą mapę z wiedźmińskimi klamotami.

Poszukaj na Eurogamerze. Jest tam poradnik z zaznaczonymi kupcami.

Ed.

Do NG+ przechodzą wszystkie schematy zdobyte we właściwej grze czy wszystko trzeba szukać od nowa?

Edytowane przez McDrive
Opublikowano (edytowane)

http://www.ppe.pl/news-38276-dodatek_serca_z_kamienia_do_wiedzmin_3__dziki_gon_zadebiutuje_w_pazdzierniku_.html

Pierwszy, duży dodatek już w październiku a następny do końca marca 2016.

Przedstawiciele CD Projekt RED poinformowali, że już w październiku zadebiutuje Serca z Kamienia, czyli pierwsze duże fabularne rozszerzenie do Wiedźmin 3: Dziki Gon! Twórcy nie chcą aktualnie zdradzać szczegółów, ale już we wrześniu otrzymamy wszystkie dokładne informacje.

Rozszerzenie Krew i Wino, czyli większa opowieść, trafi do graczy na początku 2016 roku. Możemy oczekiwać, że DLC zadebiutuje na rynku przed marcem. Firma zaplanowała na ten miesiąc kolejne spotkanie z inwestorami, na którym poznamy strategię warszawskiego studia na kolejny okres finansowy.
Edytowane przez Nemesis
Opublikowano (edytowane)

Pewnie z czasem odnajdę i schematy na zbroję Wilka. Ale póki co ten musi wystarczyć. Aha, jeszcze jedno. Ile mieczy trzymacie zawsze w ekwipunku? Ja miałem po dwa stalowe i srebrne ale za dużo ważył Geralt i przy zbieraniu innych mieczy celem rozebrania na części lub odsprzedania wiedźmin szybko się robił za ciężki. Po jednym wystarczy i zawsze mam pod ręką kilka zestawów narzędzi kowalskich.

Zauważyłem, że z elementów zbroi najwolniej uszkodzeniu ulegają spodnie i rękawice. 

PS. Nie wytrzymałem i zajrzałem do poradnika na Eurogamerze. Teraz wiem, gdzie zacząć poszukiwania tego cechu. BTW, ten rynsztunek Wilka był jednym z DLC. W sumie pobierałem wszystkie te dodatki jak leci i nawet nie zwracałem szczególnej uwagi na tytuły xDDD

Edytowane przez Nemesis
Opublikowano

Który wiedźmiński rynsztunek jest najbardziej przydatny? Dziś skompletowałem ten ze szkoły Gryfa i nawet daje radę. Z tym, że ja mam póki co 15.poziom postaci. 

Rynsztunki wiedźmińskich szkół w 100% wykorzystasz przy konkretnych buildach postaci. W umiejętnościach specjalnych masz perki "Techniki szkoły..." i każdy perk daje Ci różne boosty dla postaci i tak wychodzi że kota najlepiej jest połączyć z szybkimi atakami, gryfa/wilka ze znakami, a niedźwiedzia z silnymi atakami. Można to też fajnie mieszać np. teraz staram się zbalansować znaki z szybkimi atakami i używam rynsztunku szkoły kota żeby mieć boost do szybkich ataków, a w sloty mutagenów umieściłem niebieskie mutageny żeby mieć ulepszenie znaków.

A pod względem designu najlepszy jest pancerz niedźwiedzia. w płaszczu Geralt wygląda jak prawdziwy zabijaka.