Elitesse 382 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 4 godziny temu, Michał102 napisał: Ja za czasów 360ki się odbiłem od W2. Nie tak dawno kupiłem to na XSX i znowu się odbiłem O ile W3 to dla mnie najlepsza gra w jaką grałem licząc wszystko od czasów amisi, tak dwójka ni cholery nie chce zaskoczyć. Miałem podobnie w czasach x360. Sterowanie było tak dziwne, że nawet nie przeszedłem areny. W czasach po premierze W3 na próbę zainstalowałem grę na moim leciwym już komputerze i o dziwo gra działała płynnie. Sterowanie klawiatura + mysz. Tak się wkręciłem, że przeszedłem całość, a potem przeprosiłem się z drugą częścią. Też na PC i bez pada. Cytuj
mario10 547 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Nie każda gra nam podejdzie, ja pamiętam, że w czasie X360 bawiłem się świetnie przy tej grze jeszcze miałem wersję z mapą w środku i książeczką Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Trójka pod względem sterowania i animacji też jest strasznie drewniana jak na dzisiejsze czasy, a mimo to wystarczy 5 minut by o tym zapomnieć i czerpać radość z gry. W sumie ograł bym to po raz kolejny nie czekając na pacza, bo gra po łatce na XOXa wygląda rewelacyjnie, jednak zauważyłem pewne artefakty na pogodnym niebie jak się gra z HDRem. Liczę, że pacz pod XSX to naprawi. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Pierwszy Wiedzmin, mimo tego, że był objętościowo najmniejszą grą z serii, najbrzydszą itp. to był jednak dla mnie najlepszą pozycją. Pamiętam ten klimat, bieganie po Wyzimie bardzo mnie wciągnęło. Praktycznie przez całą grę łaziłem z tym samym mieczem i w tej samej koszulinie, ale nie robiło to żadnego znaczenia. Zarobioną kasę za zadania, przeznaczałem na kupno książek, żeby Geralt "widział" zioła, zdobywał informacje. Niesamowita immersja. Takie wspomnienia mi pozostały, bo gry nie odpalałem od wieeeeelu lat. W sumie to jej nie chcę odpalić, bo czar pryśnie. Gra się mocno zestarzała i niech już tak zostanie 2 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Ja za młodu miałem za słaby komputer by to pograć, a nie dawno jak próbowałem znowu podejść do gry to niestety. Nie jestem fanem grania retro, a ta gra zasługuje na to miano. Fajnie jakbyś kiedyś zrobili remake, ale wątpię w to. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Żałuję, że Wiedźmin nigdy nie trafił na konsole, ale to nic dziwnego. Kompletnie nie był do nich przystosowany. Koszyczkowy system walki nie miał prawa bytu na padzie. Typowy, pecetowy erpeg. Jeszcze kiedyś się ogra. Klimacik pierwszoligowy, jak się wszędzie bez Płotki zasuwa, czy ubija utopce w kanałach. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 W ogóle przecież W1 był zrobiony na Aurorze (?), która i tak bardzo średnio się nadawała na tą grę Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Nadała się o wiele lepiej niż RED Engine pod CP2077 1 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Red Engine w obecnej wersji? Nie widzę CP2077 na niczym innym, liga wyżej od osranego UE4. Pierwszego Wiedźmaka przeszedłem po raz pierwszy, ja wiem, z 3 lata temu i było spoko. Pinaccle gamingu żaden, ale daleko mu do niegrywalnego gówna. Jest drewno, walka to klik-klik co jakiś czas, ale klimacik potężny. Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Z przyjemnością bym ograł, bo też mam i podobno po pokaźnej paczce modów bez problemu radzi sobie w obecnych czasach (jeśli przymknąć oko na drewno). Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 To jak, obstawiamy, że ten next-gen patch będzie niedługo miał datę premiery Wiosna 2023? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Oczywiście, że tak. Mamy prawie wrzesień, a nawet pół screena nie dostaliśmy. Ale ważniejsze jest tworzenie Królestwa Iwińskiego, niż jakieś tam gry. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 A oni coś mówili, że jesień 2022 czy mi się wydawało? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 32 minuty temu, Rozi napisał: Oczywiście, że tak. Mamy prawie wrzesień, a nawet pół screena nie dostaliśmy. Ale ważniejsze jest tworzenie Królestwa Iwińskiego, niż jakieś tam gry. Wiesz, zabrali ruskim z Sabre to co mieli do tej pory. Pewnie kod pisany cyrylicą i dalej próbują go odszyfrować Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 38 minut temu, Bzduras napisał: Wiesz, zabrali ruskim z Sabre to co mieli do tej pory. Pewnie kod pisany cyrylicą i dalej próbują go odszyfrować To ruskie chyba cały czas sabotowały projekt. W przyszłym roku 3 lata od rozpoczęcia prac nad patchem. Toż to nową grę w tym czasie da się zrobić. 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Ogólnie to beka z tych developerów jak tak porównać ich pracę ze sceną moderską. Daliby to kilku takim specom i mają next gen pacza w tydzień Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Dokładnie, a mody i zmiany, które wprowadzają (nawet biorąc pod uwagę tylko aspekt graficzny) to nie tylko podniesienie rozdziałki i przestawienie ustawień w górę (a na tym zapewne ten patch się będzie opierał). Chociaż niby wzięli do tego halka hogana, więc powinny być też tekstury z HD Reworked Project. Ale może czymś zaskoczą, bo jak to po tym czasie okaże się być coś ala next gen patch do GTA V to w sumie śmiech na sali. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 W dniu 27.08.2022 o 19:09, Bigby napisał: To ruskie chyba cały czas sabotowały projekt. W przyszłym roku 3 lata od rozpoczęcia prac nad patchem. Toż to nową grę w tym czasie da się zrobić. Dokładnie tak. kacapskie nieudaczne ścierwa jedyne co potrafią to terroryzować ościenne i nie tylko kraje. W tym są najlepsi. 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 23 minuty temu, tjery napisał: Dokładnie, a mody i zmiany, które wprowadzają (nawet biorąc pod uwagę tylko aspekt graficzny) to nie tylko podniesienie rozdziałki i przestawienie ustawień w górę (a na tym zapewne ten patch się będzie opierał). Chociaż niby wzięli do tego halka hogana, więc powinny być też tekstury z HD Reworked Project. Ale może czymś zaskoczą, bo jak to po tym czasie okaże się być coś ala next gen patch do GTA V to w sumie śmiech na sali. Po takim czasie to w tym patchu, przynajmniej na PC, powinien się znaleźć również ray tracing w postaci cieni, odbić i oświetlenia. Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 (edytowane) No w sumie racja, patch wychodzi też na PC, więc nie mogą sobie tylko podnieść rozdziałki i przesunąć suwaków, bo na PC to już jest. Także jest nadzieja na RT. Edytowane 29 sierpnia 2022 przez tjery Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 (edytowane) Patrząc na cp77 i RT na konsolach nie wiem czy jest się czym cieszyć Edytowane 29 sierpnia 2022 przez Szymek Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 19 minut temu, Szymek napisał: Patrząc na cp77 i RT na konsolach nie wiem czy jest się czym cieszyć Ja akurat więc czekam 1 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 A ja sprawdzę i tu i tu Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 29 sierpnia 2022 Opublikowano 29 sierpnia 2022 W dniu 27.08.2022 o 16:44, Sedrak napisał: W ogóle przecież W1 był zrobiony na Aurorze (?), która i tak bardzo średnio się nadawała na tą grę Oni z tego silnika wykrzesali cuda. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Odbicia to tam w sumie walić, ale takie oświetlenie jak np. w Metro Exodus, to by mogli zapodać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi